amigdas.com

Lista numelor celor mai populare pești roșii

Tipurile și numele de pește roșuDin timpuri străvechi în Rusia, peștele era venerat ca o delicatesă și, de asemenea, a servit drept decorarea principală a mesei solemne. Cea mai mare valoare este peștele roșu. Astăzi, oamenii cunosc multe dintre speciile sale. Deși se numește roșu, carnea este roz, portocaliu și roșu strălucitor. Toate pentru că ea este clasată printre familii diferite. Ce specii sunt considerate a fi pești roșii, o listă cu numele și caracteristicile locuitorilor subacvatici va fi utilă pentru a învăța pe toată lumea.

Familia Sturgeon

Reprezentanții acestei familii au apărut acum aproximativ 70 de milioane de ani. Sturgeon trăiește în corpuri de apă dulce și este considerat cel mai mare dintre toate soiurile de pește roșu. Numele reprezentanților familiile includ sterlet, beluga, sturion stellat și alte specii.

acestea creaturi acvatice diferă trunchiul alungit, pe spate sunt scuturi din țesutul osos, iar capul este acoperit cu aceleași plăci. Sturgeonii trăiesc mai aproape de fundul iazului, deoarece mâncarea lor este pește mic, precum și viermi, moluște și larve diferite.

Toți sturionii, cu excepția sterlei, se disting printr-o durată de viață destul de lungă. O ambreiaj de ouă nu se întâmplă în fiecare an, dar numai o dată în 2-3 ani. În acest scop, locuitorii acvatici aruncă habitatele obișnuite pentru a urca mai sus de-a lungul râului.

Caracteristicile soiului

Au destul o delicatesă valoroasă - caviar negru. Din cauza prețului ridicat al acestui produs, acesta devine o pradă frecventă pentru braconieri. Prin urmare, numărul său pentru această zi nu este foarte mare.

În plus, sturionii trăiesc în natură naturală, adesea crescuți în pepiniere special amenajate pentru acest scop. Cel mai adesea, ele cresc reprezentanți precum sterlet, beluga, sturion siberian și rusesc. În plus, în crescătorii sunt implicate în cultivarea de reprezentanți ai acestei familii pentru primirea de vițel valoros, încă aici sunt de reproducere pui pentru a le elibera apoi într-un corp natural de apă.

În timpul perioadei de reproducere, greutatea corpului lor crește cu aproximativ un sfert din greutatea lor normală, iar ouăle pot arunca aproximativ un milion de ouă.

Specii de pești roșii din familia Sturgeon:

 1. Sturgeon. Se estimează că acestea sunt aproximativ 20 de specii. Locuiesc în lacuri dulci și în mări. Este interesant de știut că cel mai mare număr este observat în Marea Caspică. Sturionii individuali pot ajunge la o dimensiune foarte mare. De exemplu, sturionul alb și Atlantic poate avea o lungime de 6 m, iar greutatea corporală - aproximativ 100-200 kilograme.
 2. Starlet. De regulă, are o dimensiune mică. Deși unele specii pot crește până la 15 kg și chiar mai mult. Sterlet trăiește până la 30 de ani. Invertebratele servesc ca hrană pentru el, dar de multe ori se întâmplă ca indivizii să hrănească caviarul altor locuitori ai mării. Odată cu debutul toamnei, peștele se așeză pe fund și acolo ierni aproape fără mișcare. Sterletul este un produs valoros, prin urmare, fermele speciale sunt deseori implicate în creșterea animalelor.
 3. Stelate. Locuiește cel mai adesea în apele mărilor Azov, Negre și Caspice. De asemenea, se poate vedea și în Marea Adriatică și Marea Egee. Pentru păsările de reproducere la cele mai apropiate râuri. Durata vieții sale este de aproximativ 30 de ani. Mancati stelistul de sturion mici pești și nevertebrate. Pestii sunt dezvoltati pe aceste persoane. Prinde în principalele persoane, care au o greutate corporală de 5 până la 10 kg. Cu toate acestea, puteți întâlni specimene individuale cântărind 50-70 kg.
 4. Beluga. Este listată în Cartea Roșie. Acesta este cel mai mare reprezentant al peștilor de apă dulce. Greutatea corporală poate atinge o tonă, iar lungimea sa este mai mare de 4 m. Acest pește se dezvoltă de mai multe ori pe tot parcursul vieții. În același timp, femela este foarte fertilă și aproximativ 13-20 de ani încep să se înmulțească. Beluga este un prădător. Se hrănește cu pești mici, moluște și, în cazuri rare, poate mânca chiar sigiliile tinere.
 5. Thorn. Habitatul său este Marea Caspică, Aral, Azov și Marea Neagră. Și în scopul de a iernii, trimis la cele mai apropiate râuri, așa că se referă la pește semi-rece.

Reprezentanți ai salmonidelor

Nume de pește de somonReprezentanții au un trunchi, care este oarecum comprimat lateral și alungit. Cel mai adesea, reprezentanții lumii acvatice au o culoare albastru-cenușie a spatelui și a părților laterale cu pete întunecate și un abdomen argintiu. Este de remarcat faptul că culoarea poate varia în funcție de locul în care trăiește și de vârstă.

Înainte de reproducere, somonul devine mai întunecat de culoare, iar bărbații din această specie au pete roșii pe spate.

Adesea salmonidele se găsesc în râuri, în Marea Baltică și în Mările Albului. În număr mare, ele trăiesc în apele nordice ale Oceanului Pacific.

Proprietățile acestor pești

Răsăritul are loc adesea între sfârșitul verii și prima lovitură rece în toamnă. Pentru reproducerea ouălor, indivizii sunt mutați în râuri. Aceștia aleg aceleași locuri pentru reproducere. O vârstă adecvată pentru reproducere este de 2-3 ani. Este demn de remarcat că, odată cu vârsta, reprezentanții familiei de somoni merg mai departe în râuri pentru reproducere.

Numai în toamna târzie, indivizii se întorc în locul lor obișnuit de viață (de obicei, apele saline). Dar ocazional, unii indivizi pot rămâne în corpurile de apă dulce și înainte de începutul primăverii.

Odată cu vârsta, reprezentanții somonului cresc în mărime. Având în vedere mărimea icrelor de somon, cantitatea lor crește în funcție de vârsta peștilor. Fry se întoarce în mare după 1 până la 3 ani de la sacrificare, adică ajungând la vârsta adultă.

Numele speciilor de pește roșu din familia Salmonidae:

 1. Trout. În popor se numește "pestriț" pentru culoarea pătrunjelului și pentru scări de formă rotundă. Cel mai frecvent pește se găsește în rezervoarele occidentale din Europa și în sudul Rusiei. Habitatul preferat pentru ea este apa curată și rece, care nu îngheață în timpul iernii. Cea mai mare activitate a păstrăvului cade în toamnă și iarna. Aceste pești sunt prădători care se hrănesc cu caviar, pești mici și insecte.
 2. Salmon. Este considerat unul dintre cele mai valoroase. Acesta poate crește până la un metru și jumătate în lungime și ajunge la 40 de kilograme în greutate. Inmobilează somonul în apele nordice ale Atlanticului, în lacurile Rusiei. Producția principală de somon este de hering, gerbil și alte pești mici.
 3. Roz somon. Acesta este un tip comun de somon, care este de dimensiuni mici în comparație cu alți reprezentanți ai salmonidelor - crește până la 3 kilograme. Inmobilează pești în Oceanul Pacific. Este demn de remarcat faptul că din toate ouăle apar pești de sex feminin, iar ulterior se schimbă sexul.
 4. Keta. Locuiește în Oceanul Pacific. Este interesant faptul că în timpul reproducerii își schimbă culoarea - părțile sale devin luminos de culoare roșie. Pisica este împărțită în vară și toamnă. Aceste specii sunt foarte diferite în comportament și culoare.
 5. Cisco. Peștii comerciali se găsesc în Oceanul Arctic. Se hrănește cu pești mici și plancton. Omul crește până la dimensiuni mici - până la trei kilograme.
 6. Somonul de est, care se numește adesea somonul Pacificului. Reprezentanții cei mai proeminenți sunt chinook și coho somon. Aceste pești sunt considerate a fi prin intermediul, deoarece ele emigrează în mod constant de la mare în râuri.

Care pește este considerat gras?Sub cuvântul "roșu" strămoșii noștri au însemnat totul cel mai neprețuit și rar. Această tradiție nu a fost uitată chiar acum. Încă un pește bine gătit este un ornament al fiecărei sărbători.

Carnea de pește roșu este considerată una dintre cele mai utile. Acest lucru se explică prin bogăția de vitamine și microelemente. Acest produs este utilizat în mod activ în gătit, permițându-vă să întineri corpul, să întăriți părul și unghiile, are un efect benefic asupra pielii.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Unde trăiesc sturionii și câți ani trăiescUnde trăiesc sturionii și câți ani trăiesc
Roz sau somon de somon roz: ce este mai bine și cum să alegeți un produs de calitateRoz sau somon de somon roz: ce este mai bine și cum să alegeți un produs de calitate
Cum arată un pește o picătură și informații interesante despre asta?Cum arată un pește o picătură și informații interesante despre asta?
Descrierea peștelui Chekhon: unde se găsește, habitatDescrierea peștelui Chekhon: unde se găsește, habitat
Descrierea sterlei de pește. Ce hrănește și cum se reproduc?Descrierea sterlei de pește. Ce hrănește și cum se reproduc?
Familia Salmonidae: o listă de specii de peștiFamilia Salmonidae: o listă de specii de pești
Peștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși existăPeștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși există
Coho de pește roșu: habitat, beneficiu și răuCoho de pește roșu: habitat, beneficiu și rău
Ce fel de pește este sockeye, în care trăiește, ce se hrănește și care este folosireaCe fel de pește este sockeye, în care trăiește, ce se hrănește și care este folosirea
Pesti din familia codului: caracteristici, specii, habitatPesti din familia codului: caracteristici, specii, habitat
» » Lista numelor celor mai populare pești roșii
© 2021 amigdas.com