amigdas.com

Fapte despre pisici: biologie interesantă, celebrități și legende

Pisicile favorite în casăPisicile locuiesc în apropierea persoanei suficient de mult timp. Oamenii de știință numesc cifra de 5 mii de ani. Cu acestea pufos, afectuos, dar capricios

animalele sunt asociate cu credințe, legende și fapte istorice interesante. Ele au devenit obiecte de cercetare și eroi de evenimente incredibile.

Informații interesante despre pisici

Acești reprezentanți ai familiei de pisici au caracteristicile sale unice și caracteristicile caracteristice. Ele sunt asociate cu fapte stiintifice interesante si incluse in incidente misterioase. Poate că ar trebui să încep cu biologia.

Biologie interesantă

 1. Informații interesante despre pisiciPisicile petrec în somn aproximativ 16 ore pe zi din 24, ceea ce înseamnă că doar o treime din viața lor este trează.
 2. Aproape nu au nici o preferinta pentru dulciuri, spre deosebire de multi caini.
 3. Este interesant faptul că pisicile au o lață stânga de stânga, dar pisicile sunt adesea "drepte".
 4. Din cauza structurii ghearelor de pisici, pentru a coborî din copac, trebuie să vă întoarceți, așa că de multe ori trebuie să ajute cu asta.
 5. La pisici și la oameni, emoțiile sunt răspunzătoare de părți similare ale creierului.
 6. În urechi, există 32 de mușchi și se pot roti aproape 180 de grade.
 7. Simțul mirosului de pisică De 14 ori mai puternică decât cea umană, acest lucru ajută la urmărirea țintei la o distanță mare.
 8. Faptul despre pisici spune ca pentru a le trai au nevoie de o anumita zona, de aproximativ 10 ori mai mare decat o femeie are nevoie.
 9. Pisicile domestice trăiesc între 14 și 16 ani, astfel încât vârsta de opt ani corespunde cu 40 de ani pentru o persoană.
 10. În dieta acestor animale de companie trebuie să fie prezente carne, altfel acestea nu se vor dezvolta pe deplin.
 11. Numărul de bătăi inimii pe minut la pisici este de aproximativ 140, pentru comparație, la om, frecvența normală este de aproximativ 80 de batai.
 12. Nasul acestui animal este unic, Ca o amprentă la om.
 13. Pisicile sunt capabile să perceapă sunetul la o frecvență de 60 kHz, dar pentru oameni sfera de sunete sonore ridicate este limitată la o valoare maximă de 20 kHz. De aceea, pisicile au auzit cele mai linistite si sunete nocturne.
 14. Ochii acestor prădători sunt bine văzuți în întuneric, cu toate acestea, nu disting obiectele foarte îndeaproape și nu disting culorile.
 15. Pe ambele părți ale nasului, pisicile au 12 mustăți, care, ca și busolă, ajută la navigarea în jurul lumii. Din punct de vedere științific, ele trebuie numite vibrissae. Acest nume are părul cu terminații nervoase suprasensibile. Dacă mușchiul este tăiat, comportamentul animalului de companie se va schimba foarte mult.
 16. În mod surprinzător, vibratorii pot înlocui aproape complet ochii și urechile animalelor, de asemenea ajută să se miște în întuneric complet, ca și cum ar fi prin dispozitive de vedere de noapte.
 17. Informații interesante despre pisicile care pot pescui în mod natural în sălbăticie. Mulți oameni cred că se tem de apă. Aparent, manifestarea agresiunii în timpul îmbăierii este cauzată de comportamentul greșit al unei persoane și nu de temerile animalului.
 18. Pisicile sunt lins destul de des, dar studii recente au arătat că nu este vorba de curățenie. Astfel, pisicile consumă substanța pe care o alocă normalizarea activității mentale. Aceasta este auto-medicație.
 19. Pisicile își dau dinții, la fel ca și copiii.
 20. Acești reprezentanți ai familiei de feline produc mai mult de 100 de soiuri, în timp ce câinii din sortiment nu au mai mult de 10 specii.
 21. Se observă că pisicile se află în prezența oamenilor, iar printre ei doar suișuri, snort sau murch. Probabil, ei consideră că mierea lor este destul de ușor de înțeles de oameni.
 22. Potrivit cercetătorilor din lume, există aproximativ 500 000 de pisici.
 23. Aceste animale uimitoare pot sări până la o marcă de cinci ori la înălțimea lor și se deplasează cu o viteză de până la 50 km / h, dar numai pe distanțe scurte.

Cele mai renumite pisici

Pe scurt despre pisiciUnii reprezentanți ai familiei de pisici au devenit faimosi în istorie. Există numeroase date despre fapte uimitoare și evenimente incredibile legate de pisici.

De mult timp a existat o tradiție în Anglia de a ține pisicile reședința premierului. În 1924, guvernul a aprobat o poziție oficială și sarcinile corespunzătoare - pentru a prinde șoareci. Cea mai faimoasă pisică, numită Humphrey, a trăit și a lucrat în reședință în perioada 1989-1997.

O poveste uimitoare sa întâmplat la New York în 1996. A fost un incendiu într-o casă abandonată. Pompierii care s-au apropiat au putut să-l stingă și, când au inspectat scena incidentului, au văzut o pisică, care a fost foarte arsă și mai multe pisoi. Sa dovedit că pisica numită Scarlett sa întors din nou în casa de ardere pentru a-și scoate copiii și a reușit să-i salveze pe toți. Ea însăși nu mai trăia, dar după o lungă perioadă de tratament, ea sa recuperat. Și povestea salvatorului a zburat în lume și în onoarea ei a fost aprobat un premiu special pentru eroism printre animalele care au mers la feat pentru a salva oameni sau alte animale.

Criza din Japonia a afectat afacerile feroviare. Reducerea numărului de salariați a dus la faptul că obligațiile salariaților au fost transferate întreprinderilor private locale. La stația Kisha din orașul Kinokawa, șeful era un băcănist de la un magazin local. În 2007, și-a transferat îndatoririle către una dintre pisicile locale care locuiau la gară și primeau îngrijirea sa. În Departamentul de Căi Ferate nu a obiectat, și pisica Tama a devenit oficial șeful stație, deși de fapt de mult timp a îndeplinit funcțiile corespunzătoare, întâlnind pasagerii care sosesc. Servitorul cu patru picioare a emis chiar și o uniformă specială și i-a atribuit un salariu mic.

Un fapt uimitor despre pisica Nora, care este renumita in toata lumea pentru rolul ei la pian. Abilitățile sale muzicale s-au manifestat chiar la vârsta de un an într-un adăpost pentru animale într-un mic oraș din New Jersey. Într-o noapte, pisica a trecut prin chei și de atunci a jucat. Nu numai criticii și muzicienii urmăresc îndeaproape creativitatea muzicianului, oamenii de știință au aflat că îi iubește pe Bach și joacă adesea singur.

Povestea pisicii Nikki, nascuta in 2004, este unica. Aceasta este prima pisică clonată din ADN-ul unei pisici de șaptesprezece ani, pe care hostessul a decis să o cloneze după moartea sa. Operațiunea costa o sumă destul de mare - 50 mii de dolari. Dar femeia este foarte mulțumită de rezultat. Mici arată ca predecesorul său pentru toată lumea, chiar și o iubire neobișnuită pentru apă. Desigur, acest incident a devenit o senzație și a luat un loc printre numeroase povestiri uimitoare despre pisici.

Pisica lui Oscar este renumită pentru faptul că el prima pisică bionică din lume. Implanturile sunt implantate în picioarele posterioare, care au fost tăiate de combinație. Datorită oamenilor indiferenți și capacității medicilor, operația a avut succes, iar pisica a devenit faimoasă și a avut ocazia să se miște.

În centrul de reabilitare al insulei Roy, în Statele Unite locuieste o pisica care a primit porecla Oscarului mortal. În 2005, a fost adus cu alte pisoi din adăpost pentru a adăuga căldură bolnavilor terminali în ultimele lor zile. Și după un timp au observat că pisica prezice moartea pacienților. El miroase și se culcă pe patul pacientului și, după câteva ore, o persoană moare. Dacă pisica a fost luată din salon, unde a ales pacientul, el a mâncat mult timp și plâns. Probabil, pisica miroase celulele moarte. Medicii și oamenii de știință au continuat să-l urmărească mult timp pentru a-și testa ipotezele despre o premoniție atât de ciudată a animalului.

Cărți despre pisici

Despre pisicile scrise multe cărți, vom da doar două dintre ele:

 • Cele mai interesante pisici de animaleIstoria pisicii din bibliotecă a adus-o autorului mai mult de un milion de dolari. Și totul a început cu faptul că un pui cu părul roșu a fost găsit într-un cărucior cu cărți returnate. Personalul bibliotecii ia dat un nume lung, care în traducere a sunat ca "citește mai multe cărți", și a abreviat Dewey. Drăguț copil a devenit un simbol al bibliotecii, precum și un favorit al întregului oraș. Unul dintre bibliotecarii Vicky Myron a lansat cartea "Dewey, orașul, biblioteca și cea mai iubită pisică din lume" după moartea pisicii, care ia salvat numele în istorie.
 • O altă carte interesantă "Koko Koko", scrisă de Francis Patterson, povestește despre pisoi și gorilă. Această poveste incredibilă este scrisă de un cercetător a cărui încredere Gorila Koko a stăpânit atât de bine limbajul semnelor, care nu numai că îi explicase emoțiile oamenilor de știință care se ocupau de ea, dar a glumit. Odată ce a cerut un pisoi, dar a respins jucăria moale, insistând asupra unui animal de companie viu. Cererea ei a fost îndeplinită. Copilul era numit All Ball și gorila avea grijă de el, de parcă ar fi fost în propria pui. Relația lor a constituit baza cărții.

Legendele diferitelor popoare

Informații interesante despre pisici păstrate în legende și legende multe popoare ale lumii.

 • Pisici de ingrijire si intretinere la domiciliuExistă o versiune interesantă a originii pisicilor, constând în faptul că ei sunt străini pe altă planetă.
 • Mitul arab al pisicii profetului Muhammad povestește despre originea talentului pisicii de a ateriza pe labe. Profetul ia iubit foarte mult pe animalul de companie și nu ia deranjat visul, dar într-o zi a adormit pe haina ei, pregătită pentru rugăciunea de dimineață, așezată direct pe mânecă. Proprietarul de îngrijire a tăiat mâneca hainei, nu a deranjat animalul de companie și a plecat. Când sa întors, pisica Sa trezit și sa aplecat în recunoștință, iar Profetul la mângâiat de trei ori pe spate. De atunci, animalele de pe spate aproape că nu cad.
 • Legenda arabă descrie originea acestor animale: pe nava Noe erau șoareci care au crescut puternic și Noe sa întors spre regele fiarelor pentru a rezolva această problemă. Leul strănut și doi leii mici au sărit din nări și s-au grabit și au distrus dăunătorii.
 • Cercetătorii biblici spun că acest animal de companie este menționat doar o dată într-o carte sfântă. Poate că nu numai aceasta a provocat distrugerea pisicilor din Evul Mediu în Europa. Acuzați de vrăjitoare și alte forțe rele, animalele fără apărare au fost arse împreună cu femeile condamnate și așa. Plata a fost o epidemie de ciumă, pe care rozătoarele care au crescut fără pisici au fost transportate foarte repede.
 • În India, zeița maternității lui Sashti, care este portretizată în imaginea unei femei cu un copil în brațe, conform legendei, se poate întoarce la o pisică neagră.
 • În mitologia slavilor, pisica animalul este foarte venerat. Este un erou al numeroaselor basme. În antichitate, a fost un dar scump și bun venit casei, deoarece a salvat recolta de la rozătoare. Oamenii credeau că pisicile trăiesc simultan în două lumi - în a noastră și în lumea spiritelor. De aceea, ea a fost constrânsă să păzească casa împotriva spiritelor rele.
 • Privilegii speciale au fost în acest animal din Egiptul antic. Zeita fertilității și maternității Bastet a fost portretizată ca o femeie cu capul unei pisici.
 • O legendă franceză veche spune că singura creatură care a avut dreptul să-și amintească drumul din Grădina Edenului după expulzarea lui Adam și a Evei a fost exact o pisică. Mai târziu, la condus pe Iacov la porțile cerești, amintindu-și aceste informații valoroase.
 • În vremurile de creștinism timpuriu, aceste animale au fost respectate, dacă în culoarea lor pe frunte erau dungi, pliabile în litera "M". A ieșit din legenda Fecioarei Maria și a nou-născutului Isus. Această noapte specială sa dovedit a fi rece, iar copilul a plâns și a tremurat. Dintr-o data, a venit o pisica care a incalzit Copilul Divin, a calmat-o cu un bere si a stat alaturi de el in timp ce bebelusul a dormit. Fecioara Maria, în recunoștință, a pus o marcă pe fruntea animalului sub forma primei litere a numelui ei.

Pisicile sunt eroi de basme

Cele mai interesante fapte despre pisiciUn fapt interesant este faptul că în vechile basme rusești ale pisicii ocupa un loc suficient de mare. în unele basme sunt personaje pozitive, dar în altele nu.

De exemplu, pisica Bajun a fost un narator, a trecut cunoștințele, un om de știință de pisică, care merge în jurul lanțului într-o lucrare de A.S. Pușkin are caracteristici similare. Pentru că el stă pe pomul vieții - un stejar și de-a lungul căilor, adică se plimbă de-a lungul lanțurilor de aur și de calomnie.

Există în povesti și imagini ale pisicilor, care servesc forțele întunecate. Femeia-yaga avea neapărat o pisică neagră

Tradiția a supraviețuit până în prezent lasa-o in pisica, unde minte, acolo și dorm bine. în vremurile vechi a crezut că acest animal știe cum să recunoască locurile care sunt favorabile oamenilor și rele.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Poreclele de companie: cum se numește o pisicăPoreclele de companie: cum se numește o pisică
Cum să recunoască și să identifice o rasă de pisici acasăCum să recunoască și să identifice o rasă de pisici acasă
De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?
Pisica Barkhan: descrierea pisicilor de nisipPisica Barkhan: descrierea pisicilor de nisip
Familie de feline - specii de animaleFamilie de feline - specii de animale
Câte ore pe zi pisicile dorm?Câte ore pe zi pisicile dorm?
Care este unicitatea pisicii și pisicilor cu trei culori. Semne despre eiCare este unicitatea pisicii și pisicilor cu trei culori. Semne despre ei
Numele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestoraNumele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestora
Culorile principale ale pisicilor din Scottish FoldCulorile principale ale pisicilor din Scottish Fold
Cea mai mare rasa de pisici: maine coon sau asher?Cea mai mare rasa de pisici: maine coon sau asher?
» » Fapte despre pisici: biologie interesantă, celebrități și legende
© 2021 amigdas.com