amigdas.com

Ce să hrănești pisoii în 1 lună: caracteristicile nutriției copiilor

Cum sa hraneasca pisicile lunareSe întâmplă că unii oameni încep un nou animal de companie și nu știu ce să hrănească pisoiul cu o lună de la naștere. Cea mai bună mâncare pentru copil în acest moment este laptele matern, care conține tot ce este necesar pentru sănătate și dezvoltare adecvată. Dar se întâmplă că proprietarul însuși trebuie să-și asume rolul de mamă pentru pisoi și să-l hrănească independent la domiciliu.

În prima lună de viață animalul nu are încă timp să dobândească imunitate puternică și abilități pentru o viață independentă, astfel încât alimentele pentru copil ar trebui să fie foarte bogate și hrănitoare. Prin urmare, dacă proprietarul era confruntat cu problema cum să hrănească un pui de o lună, el ar trebui să se familiarizeze cu toate nuanțele pentru a crește o pisică sănătoasă.

Cum să hrăniți un pisoi lunar

Nu vă temeți și vă faceți griji cu privire la starea de sănătate a copilului, prima lună de viață este un moment bun pentru a obișnui pisica la o dietă independentă. El mai poate bea laptele matern, în timp ce începe treptat să încerce mâncare tare. Dacă trebuie să începeți hrănirea unui pisoi, stânga fără mamă, puteți utiliza următoarele sfaturi:

 • Cum sa hraneasca o pisica lunaraPentru a hrăni pisoii în lapte de capră de 1 lună este potrivit. Este mult mai saturata decat vacile, si trebuie diluata cu apa calda la jumatate. De asemenea, se utilizează amestecuri uscate. Ele pot fi cumpărate de la orice clinică veterinară sau magazin de animale de companie.
 • În dieta introduse treptat produse lactate fără zahăr, de exemplu, smântână sau kefir.
 • Laptele de capra este terci de fier fiert din mango sau orez. Înainte de hrănire, friptul trebuie să fie zdrobit până la starea de cartofi piure. Amestecul final este diluat cu apă. Cu cât este mai puțin dens în final, cu atât mai bine.
 • Gălbenușul de ou fiert este foarte util pentru oasele și mușchii copilului. Este chiar mai eficient să se amestece cu o masă de cheag cu conținut scăzut de grăsimi. Poate fi pregătită acasă sau cumpărată de la magazinul producătorului. Un astfel de amestec, fără săruri și alți aditivi, alimentează pisoiul nu mai mult de 2 ori pe săptămână, pentru a nu provoca intoxicații cu proteine.
 • În apă, carnea este fiartă și zdrobită pe o răzătoare sau într-un mixer. În bulionul rezultat, adăugați legumele, piure în stare de piure. O astfel de pui de supa se hraneste o data pe saptamana. Nu puneți sare sau alte condimente în ea.
 • Carnea de pui din carne sau din piure de pește este potrivită pentru hrănirea suplimentară a pisicilor lunare.
 • În timp, dieta introduce carne obișnuită. Se fierbe sau se prepară cu apă clocotită, apoi se sfărâmă bine. Perfect pentru primele fileuri de nală de pui, carne de vită, carne de iepure. Carnea de porc nu poate fi folosită! Conține prea multă grăsime, care nu este digerată de stomacul slab al unui pisoi mic.
 • Peștele fiert de pește, curățat de oase, este potrivit pentru alimente complementare. Râul de pește este prea periculos pentru copil, este sursa ouălor de viermi.

Cum sa hraneasca o pisica lunara

Copiii plecați fără mamă sunt hrăniți de la un dispozitiv special. Este vândut în fiecare magazin de animale de companie și este foarte ușor de utilizat. Dacă nu există timp pentru a alerga la magazin, atunci puteți utiliza o seringă obișnuită cu un ac rupt. Pentru a hrăni un pisoi este necesar de multe ori, doar așa se va dovedi a elimina o lipsă de atenție la ea de la mama. Nutriția completă este fundamentul sănătății viitoarei pisici adulte. Prin urmare, nu trebuie doar să alegi alimente pentru copilul tău, ci și să știi cum să-l hrănești.

 • Cât de corect să furați pisoiiCunoaștere cu alimente noi. Înainte de a da animalului de companie un produs nou, trebuie să vă udați degetul și să-l lingeți. În cazul în care copilul rezistă, vă puteți smulge fața cu alimente în jurul gurii, așa că va încerca mai repede.
 • Pentru ca pisoiul să nu fie sufocat cu alimente, trebuie să puneți o cantitate mică de hrană într-un castron. Ar trebui să acopere ușor fundul. Nu puteți lăsa un animal de companie singur în timpul unei mese, aveți nevoie de o supraveghere constantă după ea.
 • Pentru a intra în dietă hrana uscată ar trebui să fie treptat, astfel încât schimbarea alimentelor să nu provoace stres. Hrăniți în primul rând, înmuiat în apă, de fiecare dată adăugându-l mai puțin și mai puțin, până când animalul în sine nu-l poate roua.
 • Alături de masă trebuie să fie întotdeauna o placă de apă. Lichidul trebuie schimbat în mod regulat pentru a fi rece și curat.
 • După masă, plăcuța trebuie să fie spălată și uscată, astfel încât să nu devină o sursă de germeni.
 • Nu puteți intra imediat în dietă toate alimentele. În fiecare zi, treptat, trebuie să dai ceva nou, astfel încât pisoiul să aibă timp să se obișnuiască cu schimbarea dietei. Dacă animalul are o alergie, atunci această metodă vă va ajuta să aflați rapid ce este.

Puii foarte mici au nevoie de o înlocuire completă a mamei mele. Ea nu doar hrănește bebelușii, ci și leagă stomacul timp de 1-2 minute după cină, astfel încât mâncarea să poată fi absorbită mai repede. Puteți să o faceți cu degetul, mișcările trebuie să fie netede și ușoare. Masați burta la 20 de minute după ce mâncați. Deci, bebelușul va fi mai ușor să meargă la toaletă.

Refuzul constant al alimentelor este un semn alarmant și o ocazie pentru un apel urgent către un veterinar. Dacă se întâmplă acest lucru rar, puteți încerca să hrăniți singur pisoiul, deschizând gura și plasând o bucată de mâncare acolo.

În timpul zilei, pisicile lunare mănâncă o medie de 5-6 ori. Ziua ar trebui să aibă timp să se hrănească la fiecare 4 ore, astfel încât copiii să nu aibă timp să se simtă foame. Ei mănâncă adesea, astfel încât toată ziua poate mânca o cantitate mare de alimente.

Ce alimente nu pot hrani pisicul?

Există o listă cu alimente care sunt contraindicate pentru a alimenta pisicile lunare. Acestea includ:

 • Ce produse pentru a hrăni pisoiiMâncare pregătită din masă. Când ne pregătim pentru noi înșine, folosim sare, piper și alte condimente pe care pisoii nu le pot mânca. Chiar și pisicile adulte sunt greu să tolereze folosirea acestor alimente.
 • Medicamente pentru oameni. Complexele de vitamine și medicamentele nu pot fi administrate fără recomandarea medicului veterinar. Medicamentele trebuie să fie specializate și adecvate pentru animal.
 • dulce. Pisicile atrag mirosul de ciocolată și înghețată, de cele mai multe ori încep să cerșească. Dar nu le poți lăsa slăbiciunile și le hrăniți cu produse care conțin zahăr - acest lucru este dăunător pentru sistemul cardiovascular al animalelor.
 • Carne de porc și miel. Produsele din pește nu ar trebui să primească pollock și alte pești de râu. Când mănânci o astfel de masă, pisicul prezintă un risc crescut de a contracta infecția.
 • Bones. Acest lucru poate fi periculos pentru esofag. Atunci când o pisică poate fi tăiată sau sufocată. Pisicile, în general, sunt extrem de periculoase pentru a oferi astfel de alimente.
 • Leguminoase. Fasolea și mazărea nu sunt digerate și cauzează anxietate în stomac datorită proceselor de fermentare. Din același motiv, pisoii nu ar trebui să primească cartofi, chiar sub formă de cartofi piure.
 • Furaje uscate și lichide din clasa economică. În astfel de produse nu există carne naturală, pentru producerea lor se utilizează resturi de piele, cartilaje, oase și alte organe comestibile, dăunătoare copiilor. În plus, ele includ și arome care maschează mirosul natural și provoacă o dependență puternică.

Pisici de hrănire pe lunăÎn acest fel, dieta perfectă a pisicilor lunare arata ca: lapte de capra sau formula de lapte, diluat cu apa calda, terci de orez sau boabe de gris, galbenus de ou fiert si piure pentru alimente pentru copii.

Pentru sănătatea animalului dvs. de companie este suficient să vă luați timp și să faceți un meniu înnoit pentru prima lună de viață. Acest lucru este sigur că pentru a merge în beneficiul pentru copil, el va deveni puternic, activ si va multumeste proprietarilor sai de multi ani.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să înțărcați pisicul să muște și să zgârieCum să înțărcați pisicul să muște și să zgârie
Cum să înveți un pisoi să meargă la tavăCum să înveți un pisoi să meargă la tavă
Cum se determină vârsta unui pisic la domiciliuCum se determină vârsta unui pisic la domiciliu
Indiferent dacă este necesar să treziți un nou-născut pentru hrănire. Cum sa trezesti un copilIndiferent dacă este necesar să treziți un nou-născut pentru hrănire. Cum sa trezesti un copil
Diareea la pisic: recomandări pentru îngrijire și tratamentDiareea la pisic: recomandări pentru îngrijire și tratament
Hrăniți un pui micHrăniți un pui mic
Ce se hraneste cu Maine Coon: dieta pentru un pisoi si o pisica adultaCe se hraneste cu Maine Coon: dieta pentru un pisoi si o pisica adulta
Cum să hrăniți o pisică scoțianăCum să hrăniți o pisică scoțiană
Hedgehog alimente acasă: ce să hrănești ariciulHedgehog alimente acasă: ce să hrănești ariciul
Vaccinări pentru pisoi pentru prima datăVaccinări pentru pisoi pentru prima dată
» » Ce să hrănești pisoii în 1 lună: caracteristicile nutriției copiilor
© 2021 amigdas.com