amigdas.com

Gură de duș: agent antibacterian

Cum sa alegi o apa de guraGura de duș este un agent antibacterian care este conceput pentru a elimina mirosul neplăcut și pentru a trata bolile dentare. Pentru igiena orală zilnică, clătirea gurii trebuie utilizată într-o concentrație scăzută.

Preparate de gură: agenți antibacterieni și soiuri

Orice apă de gură este destinată pentru dinți sensibili și poate fi utilizată numai în conformitate cu instrucțiunile medicului dentist. Soluția pentru cavitatea orală este destinată spălării fiecărei părți a conținutului gurii. Astfel, este posibil să vă periați eficient dinții, gingiile și limba. Aceste fonduri sunt recomandate pentru următoarele domenii:

 1. Igiena cavității bucale.
 2. Eliminarea manifestărilor neplăcute.
 3. Hidratarea membranei mucoase a gurii.
 4. Reacționarea respirației proaspete.

Indicații pentru utilizarea de apă de gură

Astăzi, majoritatea populației folosește clătiții ca măsură preventivă. Dar merită menționat acest lucru un astfel de produs va ajuta la rezolvarea diferitelor boli din domeniul dentar:

 1. Tratamentul formelor purulente pe membrana mucoasă a buzelor și a obrajilor.
 2. În procesele inflamatorii pe gingii și cu deteriorarea țesutului osos.
 3. Când inflamația găurii după îndepărtarea dintelui (alveolită).
 4. Pentru a elimina mirosul neplăcut și pentru a reîmprospăta respirația.
 5. În scopuri preventive, ca mijloc de utilizare zilnică.

Cum de a alege o buna gura de clatire

Dentiștii împărtășesc apă de gură pe cele utilizate în tratamentul proceselor inflamatorii și pe cele utilizate ca măsură preventivă:

 • Produse igienice pentru cavitatea bucalăÎn cazul în care doriți să vă protejați dinții de apariția cariilor, trebuie să utilizați un agent pe bază de aminofluorură. În această variantă de realizare, substanța activă este reținută nu numai în momentul clătirii. Emaila dvs. va fi protejată pentru câteva ore. Cumparand acest produs, merita atentia la concentratia de fluor. Nu trebuie să depășească 250. Folosiți acest agent de clătire de câteva ori pe zi, după curățarea dinților. Clătirea trebuie să fie de cel puțin un minut. Trebuie remarcat faptul că rezultatul va fi cel mai eficient. Medicamentul fără alcool.
 • Există o altă opțiune, care conține compoziția antiseptică. Pot fi derivați diferiți, de exemplu, clorhexidina. În acest caz, cursul de aplicare nu trebuie să depășească două săptămâni. Această opțiune este recomandată pentru a fi utilizată ca agent de însoțire în tratamentul inflamației gingiilor. În acest caz, agentul de clătire trebuie să conțină extracte și bulion de ierburi. Acestea pot fi potrivite pentru prevenirea și exacerbarea inflamației cronice a gingiilor.
 • Rinsește cu conținut de alcool. Pentru cei care conduc un vehicul, această opțiune nu este potrivită. Măsurile preventive, cum ar fi un astfel de instrument, pot fi efectuate zilnic, deoarece alcoolul va dezinfecta suprafața membranei mucoase.

Antibacteriene pentru apa de gura

Există mai multe instrumente care fac față efectiv tratamentului multor boli și sunt, de asemenea, eficiente în măsurile preventive.

Clătiți gura cu echipament specialAceste medicamente ar trebui atribuite iodinol. Este un antiseptic și se folosește în stomatologie și otolaringologie. Un astfel de medicament va ajuta la decontaminare, iar alcoolul, care face parte din compoziția sa, promovează o acțiune moale și prelungită a medicamentului. În stomatologi se utilizează ca medicament pentru herpes, gingivită, alveolită și chisturi. Medicamentul acționează ca agent de învelire pentru protecția mucoasei. Și, de asemenea, distruge efectiv bacteriile. Este adesea prescris ca profilactic în perioada de exacerbare a bolilor virale.

Tratamentul cu medicamentul se efectuează în funcție de boala prezentă. Trebuie remarcat faptul că tratamentul stomatitei se efectuează ca tratament punctual pentru zonele afectate. Agentul este diluat cu apă într-un raport de una până la două. În copilărie, medicamentul este prescris pentru tratamentul stomatitei. Pentru aceasta, cinci mililitri de iodinol se diluează într-un pahar de apă. Apoi, soluția poate fi utilizată pentru clătirea gurii.

Pentru a elimina astfel de boli ca parodontita, alveolita sau gingivita, soluția este diluată într-un pahar de apă caldă și clătită. Se recomandă utilizarea iodinolului timp de o săptămână de trei ori pe zi.

La contraindicațiile unui preparat este necesar să se transporte boli ale unei glande tiroide, o alergie la componentele de bază ale unui preparat și, de asemenea, nu se recomandă utilizarea unui preparat la stomatită cauzat de arsuri termice.

O altă variantă de apă de gură poate fi numită antiseptic clorhexidină. Dar acest medicament este prescris doar ca un medicament în terapia complexă. Principalele indicații de utilizare sunt:

 • gingivită sau alveolită;
 • parodontita sau stomatita;
 • procesul inflamator al capotei deasupra dintelui de înțelepciune.

Care sunt mijloacele pentru cavitatea oralăMedicamentul este utilizat imediat. Se vinde la o doză de 0,05%. Nu este nevoie să se ridice un remediu. Aplicați clorhexidina de două ori pe zi după masă. Trebuie remarcat faptul că utilizarea medicamentului pentru o perioadă lungă de timp nu este recomandată.

Spre deosebire de alte medicamente, se poate folosi clorhexidina numai ca parte a terapiei combinate. Medicamentul acționează în exterior și nu are un efect intern. În stomatologie, soluția poate fi prescrisă pentru a elimina placa bacteriană. Gingivita și parodontoza Clorhexidina tratează bine, dar cu îndepărtarea unui strat moale sau dur de pe suprafața smalțului sau gingiilor cu ajutorul curățării mecanice sau profesionale.

În cazul în care a existat un proces inflamator în capota dintelui de înțelepciune, clorhexidina va ajuta la eliminarea depozitelor bacteriene. Acesta poate fi, de asemenea, utilizat în cursul acut al bolii. În cazul alveolitei, clorhexidina poate fi prescrisă ca tratament suplimentar în terapia complexă.

Ultimul medicament, care poate fi achiziționat la farmacie pentru apă de gură - acesta este Miramistin. Acționează local și antibacterian pe cavitatea bucală. Ea combate în mod eficient bacteriene, virale și inflamații care apar din cauza infecțiilor fungice. Miramistin fi utilizat pentru tratarea tuturor afecțiunilor dentare de mai sus, precum și profilactic pentru reabilitarea protetică. Miramistin este diluat într-o proporție unu-la-unu cu apă.

În cazul în care tratamentul este îndreptat spre combaterea gingivitei, parodontitei sau alveolitei, medicamentul este prescris ca parte a unei terapii complexe. Cursul durează zece zile. Pentru a elimina stomatita, medicamentul este aplicat local într-o formă ne-diluată. Miramistin poate fi, de asemenea, utilizat pentru dezinfectarea de proteze. Ele sunt puse într-o soluție pentru noapte. A doua zi protezele se spală cu apă.

Alte gurati de gura

Mulți producători interni și străini de produse pentru igienă produc diferite clătiri pentru dinți. Vă sugerăm să vă familiarizați cu unele dintre ele.

 1. Utilizarea produselor de îngrijire oralăElmeks este un balsam german. Se bazează pe forța și componenta activă - aminofluorură. Datorită acțiunii lor comune, se formează un film special pe dinți, care protejează rândul dinților de carii timp de mai multe ore. Acest agent de limpezire nu conține alcool, antiseptice și antibiotice. Poate fi folosit în copilărie (de la 6 ani). Se vinde în flacoane de 400 ml. Prețul pentru unul este de trei sute cincizeci de ruble.
 2. Președinte - balsam italian. Compoziția clatirii de calitate este fluorura de sodiu și extractele de plante. Acestea din urmă ajută la împrospătarea respirației. La fel ca versiunea anterioară, președintele protejează dinții de cariile dentare. În plus, se întărește smalțul dinților și nu conține alcool și aprobate pentru utilizare de către automobiliști și copii de șase ani. Nu are antiseptice și antibiotice în compoziția sa. Prețul pentru acesta este de două sute de ruble pe flacon de 250 ml.

Herbal pentru apa de gura

O altă categorie separată de apă de gură - clătire naturală pe bază de plante. Ei au o acțiune emolientă și blândă, nu au elemente chimice, alcool, antibiotice și concentrate în compoziția lor. Ele se bazează pe extracte de plante medicinale.

Cercetările recente din acest domeniu au arătat că xilenolul este substanța cea mai utilă. Se referă la un produs natural derivat din partea fibroasă a plantelor. Produsul nu este caloric și acționează profilactic asupra dinților. Plăcile pe bază de plante se prepară pe bază de extract de uleiuri esențiale melissa, menta, salvie și musetel.

În general, agenții profilactici conțin fluor. Se luptă cu cariile la o sută la sută. Dar, în același timp, are un efect negativ asupra dentinei și a smalțului dinților. Astfel, este contraindicat absolut tuturor, cu excepția persoanelor cu risc crescut de carii. În copilărie, acest agent de clătire nu este recomandat. Principalul grup de risc poate include:

 • oameni care abuzează excesiv de dulce;
 • persoanele cu gură uscată constant;
 • pacienții aflați în tratament ortodontic.

Mulți pacienți aflați în terapia complexă sunt prescrisi unele soluții vegetale. Este demn de menționat unele dintre ele:

 1. Tipuri de apă de gurăChlorophyllipt. Aceasta este o soluție pe bază de ulei, cu un extract de frunze de eucalipt. Conține alcool, are un efect antibacterian și vindecă rănile bine.
 2. Tinctura de calendula. Elimină eficient inflamația și elimină infecția. Poate se aplică la infecții purulente și stomatită.
 3. Sucul de Aloe sau Kalanchoe. Plantele au efect antiseptic, antiinflamator și regenerator. Spre deosebire de alte plante, ele repara celulele mucoasei. Ele ajută nu numai în stomatologie, ci și în otolaringologie. Distruge bacteriile și elimină durerea.

Pentru a prepara o soluție din plantele enumerate mai sus, este necesar să se dilueze câteva picături de suc sau infuzie într-un pahar de apă caldă, după care să se efectueze procedura de clătire.

Trebuie remarcat faptul că utilizarea regulată de apă de gură minimizează apariția cariilor în timpul actelor de îmbrăcăminte. Datorită conținutului ridicat de fluorură de sodiu, aceste medicamente nu trebuie utilizate mai mult de o dată pe săptămână. Dar pentru o protecție complexă, este mai bine să alegeți cea mai bună pastă pentru curățarea dinților. Pentru pacienții care poartă bretele, Pasta optimă trebuie să conțină cel puțin o mie de unități de fluorură. Pentru a obține o eficiență maximă, merită să folosiți mijloace inovatoare în stomatologie. Acestea includ flossers și irigatoare dentare. Pentru a se asigura că efectul de clătire este maxim, medicii recomandă o jumătate de oră înainte de clătire și după ce nu mănâncă și nu beau.

Nu există efecte secundare atunci când se utilizează un lichid de curățare orală. Pot apărea reacții alergice aspre în cazul unei încălcări a dozajului soluției. Alergia poate apărea, de asemenea, la pacienții care curăță cavitatea orală cu clătiri pe bază de plante în scopuri preventive. În plus, soluția nu trebuie niciodată înghițită. Și, de asemenea, nu uitați că rinichii nu sunt recomandați pentru utilizare în copilărie fără a prescrie un medic. În toate celelalte cazuri, nu trebuie să se observe modificări negative în organism.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să vă spălați dinții în mod corespunzător și adeseaCum să vă spălați dinții în mod corespunzător și adesea
Scapă din gură: motivele și cum să scapiScapă din gură: motivele și cum să scapi
De ce are loc respirația urâtă: cauzele și tratamentulDe ce are loc respirația urâtă: cauzele și tratamentul
Cum să scapi de mirosul din gură?Cum să scapi de mirosul din gură?
Cauze de respirație urâtă și cum să se ocupe de eleCauze de respirație urâtă și cum să se ocupe de ele
Ulcerații în gură: cauze, simptome, tratament și prevenireUlcerații în gură: cauze, simptome, tratament și prevenire
Spălarea gurii: alegerea pe care să o utilizațiSpălarea gurii: alegerea pe care să o utilizați
Instrucțiuni pentru utilizarea medicamentului parodontocid, spray și gelInstrucțiuni pentru utilizarea medicamentului parodontocid, spray și gel
Îngrijirea orală: Reguli de bază și recomandăriÎngrijirea orală: Reguli de bază și recomandări
Balsam conditionat: instrucțiuni de utilizareBalsam conditionat: instrucțiuni de utilizare
» » Gură de duș: agent antibacterian
© 2021 amigdas.com