amigdas.com

Acoperire cu zinc a caroseriei unei mașini în casă

ZincareDurata de viață și fiabilitatea mașinii cu 90% depinde de cât de bun este corpul său. Prin urmare, atunci când cumpără o mașină, oamenii care au cunoștință de cauză evaluează imediat această caracteristică. Când cumpărați mașini care erau în uz sau o opțiune economică, zincul lichid poate fi util. Și este foarte posibil să se efectueze acoperirea zincului a corpului unei mașini acasă. Tot ce este necesar pentru a da puterea corpului - unele cunoștințe și instrumente.

Utilizarea galvanizării corpului mașinii

Acoperirea cu zinc a corpului cu mâinile sale se realizează pentru a fi protejată de rugină și de efectele compușilor chimici care se află pe drumuri din abundență. Este mai ușor să efectuați această operațiune o dată decât să faceți patch-uri întregi.

Producătorii de mașini această procedură se efectuează, de obicei, numai cu partea inferioară a corpului (de obicei numai partea inferioară), ca și în cazul celui mai vulnerabil loc. Se aplică protecție anodică - un metal cu un potențial electrochimic inferior, în comparație cu metalul principal al carcasei.

Zincul este cel mai popular datorită caracterului său ieftin și proprietăților chimice și fizice bune.

Metode de tratare a suprafeței cu zinc

Astăzi există 3 tipuri principale de galvanizare:

  • Cum de a trata un organism cu zincTermică, în care corpul este coborât în ​​metalul topit. Uneori aceeași topitură se aplică la foaia de metal finită și se trimite la rulare. Acest tip de tratament este supus mașinilor Porsche, Ford, Volvo. Destul de eficient.
  • Rece, când corpul este aplicat zinc fin dispersat. Mai fiabile decât alte metode. Deseori utilizate pentru prelucrarea de caroserii de mașini bugetare.
  • Galvanic, în care piesa finită este ținută într-un recipient umplut cu electrolit de zinc. Sub curentul, zincul se lipeste foarte mult de metal. Tehnologia este comună în rândul marilor producători japonezi și europeni de mașini.

Prima opțiune este puțin probabil să fie potrivită pentru galvanizarea la domiciliu.

Cu galvanizare la rece Corpul este curățat de murdărie și rugină și pe acesta se pulverizează metalul fin dispersat. Procesul aminteste de pictura cu o cutie.

Galvanic zinc de acoperire a corpului cu mâinile tale

O modalitate simplă de procesare a pieselor individuale arată astfel:

  1. Metode de prelucrare a corpului cu zincLuați o soluție de zinc, sulfat sau clorură. Dacă nu este cazul, soluția poate fi preparată singură, pentru care metalul se dizolvă în acid clorhidric sau sulfuric. Ingredientele pot fi găsite în magazine în care sunt vândute componente radio. Clorura de zinc este utilizată ca acid de lipit. În magazin piese auto vândute acid sulfuric, de multe ori utilizate în baterii de acid ca un electrolit.
  2. Este nevoie de un recipient rezistent la acizi, care plasează mai întâi zincul, apoi ușor și fără grabă totul este umplut cu acid. Conținut aproximativ de zinc: 400 g pe 1 litru de acid. Acțiunea este importantă pentru a se desfășura în aer liber, departe de incendii, deoarece reacția eliberează hidrogen. Un mod simplu de a determina dacă s-a dezvoltat un acid este de a arunca mai mult zinc. Dacă nu există bule de hidrogen, atunci reacția se termină. Soluția limpede se separă de precipitatul lichid.
  3. Un fir negativ din sursa de curent este conectat la partea de galvanizare. Plus se conectează la zinc.
  4. Partea și zincul sunt plasate în soluție, iar tensiunea este pornită. Este suficient pentru 12 volți de la baterie și încărcător. Sub acțiunea curentului, metalul dizolvat se va depune pe părți, iar o bucată de metal va îmbogăți soluția. Este important ca firul la care este conectat zincul să nu intre în contact cu soluția! Din această cauză, este posibilă o reacție, iar procesul va merge prost.
  5. Cu debitul corect al procesului, se formează un strat uniform de culoare gri. Principalul lucru este că procesul nu se desfășoară foarte repede, deoarece metalul se poate întuneca sau se poate pierde. Pentru a evita acest lucru, se aplică un curent de cel mult 1 A.
  6. La sfârșitul procesului, partea se spală într-o soluție cu alimente sau apă. Acest lucru se face pentru neutralizarea reziduurilor acide.

Cum să acoperi corpul cu zincGalvanizarea galvanică nu înseamnă "scăldarea" corpului în electrolit. În acest fel, galvanizați piese auto individuale. În timpul pregătirii, murdăria și rugina sunt curățate, iar acidul ortofosforic sau eliminatorul de rugină nu pot fi utilizate.

Apoi o bucată de zinc este înfășurată într-o cârpă, de preferință de mai multe ori. Metalul poate fi obținut, de exemplu, dintr-o baterie rotundă dezasamblată - un pahar de metal drept. La cupa conectați "plus" de la baterie, "minus" rămâne pe masa mașinii. Firele sunt perfect conectate cu cleme pentru iluminat, principala fiind faptul că acestea nu ating textul.

Înfășurat cu un bandaj, paharul este umezit prin suflarea acidului sau a clorurii de zinc și acestea sunt conduse cu atenție de-a lungul piesei de prelucrat. Metalul se va lăsa încet pe suprafață.

La sfârșitul procedurii, spațiul galvanizat spălat cu o soluție de bicarbonat de sodiu sau apă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a alege dimensiunea unei mașini de spălatCum de a alege dimensiunea unei mașini de spălat
Mașină de șlefuit: soiuri, caracteristici și principiu de funcționareMașină de șlefuit: soiuri, caracteristici și principiu de funcționare
Metode de pompare a puțurilor de canalizareMetode de pompare a puțurilor de canalizare
Masina de spalat automataMasina de spalat automata
Masina de gaurit verticala: caracteristici, sfaturi despre alegereMasina de gaurit verticala: caracteristici, sfaturi despre alegere
Mașini de rectificat cilindrice pentru metalMașini de rectificat cilindrice pentru metal
Zincarea metalelor și tehnologia de galvanizareZincarea metalelor și tehnologia de galvanizare
Duză autocolantă (cerc) pentru mașina de lustruitDuză autocolantă (cerc) pentru mașina de lustruit
Instalarea mașinii de spălat vase cu mâinile în bucătăria finităInstalarea mașinii de spălat vase cu mâinile în bucătăria finită
Fabricarea unui ciocan invers și a reparației corpului de către mâinile propriiFabricarea unui ciocan invers și a reparației corpului de către mâinile proprii
» » Acoperire cu zinc a caroseriei unei mașini în casă
© 2021 amigdas.com