amigdas.com

Reproducerea prepelițelor la domiciliu și cultivare

Prepelita-reproducțieÎn zilele noastre, mulți oameni preferă să se stabilească în case particulare. Acest lucru duce involuntar la ideea de a avea un fel de creatură viu în casa care beneficiază. Una dintre cele mai acceptabile opțiuni poate fi reproducerea la domiciliu prepelițe. Această pasăre mică poate încerca să se reproducă acasă chiar și pentru fermierii de păsări de curte începători - este foarte nerăbdătoare în îngrijire.

Proiectele de creștere a prădătorilor

Creșterea prepelițelor are unele avantaje, care au fost foarte apreciate de fermierii de păsări -îndrăgostiți:

 1. Cheltuielile materiale pentru achiziționarea de ouă și echipamente sunt nesemnificative.
 2. Conținutul acestei păsări nu este dificil.
 3. Forțele și fondurile investite reușesc să justifice foarte repede.

Creșterea și întreținerea prepelițelor la domiciliu poate fi efectuată pentru a obține un ou dietetic care depășește puiul prin calități dietetice, securitatea sănătății și alți indicatori. În plus, din prepeliță se poate obține o carne foarte valoroasă.

acestea caracteristici Este necesar să se ia în considerare, începând să selectați rasa și să organizați viitoarea fermă de prepeliță acasă. O mică familie de prepelițe va oferi familiei medii ouă în dimensiune completă. Quail începe să se umfle o lună și jumătate după naștere. Conținutul ouălor din incubator de la ouă până la apariția puilor este de numai 18 zile. Acești termeni depășesc în mod semnificativ termenii de incubație a găinilor, ceea ce face ca organizația agricolă de prepelițe din gospodărie să fie foarte profitabilă din punct de vedere economic.

Ce rasă de ales

În pustiu natura există mai multe tipuri de prepelițe. Toate acestea diferă în funcție de culoare, dimensiune și interval. La fermele de prepeliță, rasele obținute din forma mutantă a prepelițe tăcute japoneze sunt crescute. Izolați prepelița de carne și de ouă.

rase de carne

Din rasele de carne de prepeliță, cel mai popular este faraonul, această specie de păsări a fost crescută în Statele Unite. În Rusia a fost importat din Polonia. Producătorii utilizează în mod activ această rasă pentru a obține noi linii genetice. Culoarea acestor păsări este similară cu colorarea strămoșilor lor sălbatici. Bărbații cântăresc în medie 200 de grame, iar femelele sunt de aproximativ 300 de grame. Această rasă pentru un an aduce nu mai mult de două sute de ouă, dar ele diferă într-o masă semnificativă - până la 16 grame fiecare.

Rasele Yaitsen

ouăPrintre rasele de prepelițe care poartă ouă, cea mai comună este populația Moscovei de rasă japoneză. Cu o masă relativ mică de carcasă, această pasăre menține un nivel foarte ridicat de producție de ouă. Anual, o femeie aduce până la 290 ouă, greutatea medie a fiecărui ou este de 8-12 grame.

În prepelita japoneză, culoarea penei seamănă cu colorarea unui strămoș sălbatic - abdomenul este mai ușor decât cel din spate. penaj pătate, albă și maro. Ciocul pasărelor este întunecat, iar perlele sunt de culoare roz deschis.

Pe locul doi în popularitate se află rasele englezești alb-negru. Într-un an aceste prepelițe produc 280 de ouă în greutate de 10-11 grame. Aceste rase pot să difere în greutate corporală. Greutatea femelelor este mai mare decât greutatea masculilor.

Specie de prepeliță Manchurian de aur sunt aspect foarte frumos. Pene maro închis se alternează cu cele de aur, ceea ce conferă păsărilor o nuanță frumoasă de pene. Într-un an, o astfel de femeie aduce până la 280 de ouă. Greutatea corpului masculin atinge 160 de grame, iar femela -180 de grame.

Cum să păstreze o prepeliță la domiciliu - recomandări pentru începători

Cele mai multe păsări de curte sunt foarte bine stabilite în gospodăria casei. Astfel, gâștele, rațele și puii pot fi cultivate folosind mersul pe pășuni. Spre deosebire de aceste păsări, prepelițele sunt domesticite cu mare dificultate. Creșterea prepelițelor trebuie efectuată în celule închise.

 1. Pentru prepelițele de reproducere la domiciliu, camera va avea nevoie de un bun ventilata, cald și uscat. Quail nu poate suporta schițe și acest lucru trebuie, de asemenea, să fie luat în considerare atunci când selectați o cameră.
 2. Celule pentru prepelițăCă păsările au purtat ouă, trebuie să ofere suficientă iluminare. Durata unei zile ușoare pentru prepeliță trebuie să fie de aproximativ 17 ore. Cu toate acestea, dacă mențineți o lumină puternică pentru o perioadă mai lungă de timp, păsările vor începe să se epuizeze rapid, deși la început va crește producția de ouă. Cu toate acestea, o zi ușoară prea scurtă va avea un efect dăunător asupra stării tinerelor și a găinilor ouătoare. În întuneric, păsările mănâncă mai rău, ceea ce afectează în mod negativ creșterea în greutate.
 3. Puteți să păstrați prepelițele în țară, într-o privată curte sau chiar într-un apartament oraș. Cuștile pentru aceste păsări nu ocupă mult spațiu. Și prepelițele în sine sunt nemaipomenite în grija lor și întoarcerea rapidă.
 4. Creșterea unui număr mare de persoane într-o clădire rezidențială este nedorită din cauza riscului crescut de a contracta boli periculoase nu numai pentru păsări, ci și pentru proprietarii lor. În plus, într-o clădire rezidențială pot exista dificultăți cu ventilația și iluminatul suplimentar. Și într-o casă de apartamente, reproducerea de prepelițe în număr mare poate duce la încălcarea regulilor pensiunii.

Dacă păstrați prepelițele în țară sau pe teren, într-o singură vară puteți avea 2 generații de creștere, ceea ce va aduce un număr mare de ouă. Creșterea unei păsări în timpul iernii poate necesita costuri financiare suplimentare.

Cum să dotezi corect celulele

Învelișul, care va conține prepelitele, trebuie să fie din plasă de sârmă zincată și tije metalice. Trebuie să-l asamblați astfel încât prepelita să-și poată împinge capul în mod liber între tijele din peretele frontal al cuștii. Astfel, pasărea va putea să ajungă liber la bolul și alimentatorul de băut, care se află în afara celulei.

Organizarea hrănitoarelor și băuturilor

 1. castron de băutcastron de băut pentru prepelițele ar trebui să fie foarte convenabil. Pentru a reține tinerii, este mai bine să obțineți un consumator de vid. Păsările mai vechi pot pune băutoare la mamelon - nu vor permite păsărilor să pătrundă în apă. Astfel, apa din bolurile de apă va rămâne întotdeauna curată, iar păsările nu riscă să se răcească și să se îmbolnăvească.
 2. Numărul de alimentatoare și băutori trebuie calculat pe baza numărul de animale, care este planificată să se reproducă la domiciliu. Calculează suma necesară pentru ca păsările să nu se certe din cauza alimentelor sau a apei și să nu călătorească pe persoanele mai slabe.
 3. Pentru puii mici, care se află în broder, băuturii pot fi instalați într-un tip de tavă. Pe măsură ce puii cresc, tăvile sunt înlocuite cu alimentatoarele "adulte" care sunt plasate în spatele peretelui cuștii.

Echipamente pentru mobilă

celulă pentru întreținerea prepelițelor este necesară echiparea cu două tăvi. Butașii au pus ouă direct pe podea. Ouăle așezate se vor rostogoli în tavă. A doua tavă este necesară pentru așternut pentru a evita contaminarea ouălor și dezvoltarea bolilor infecțioase. Podeaua din cușcă, unde vor fi ținute păsările, trebuie înlocuită cu un capac detașabil. Ca așternut, puteți folosi rumeguș, talpă sau paie.

Deși prepelițele nu sunt purtători de salmoneloză, aceasta nu înseamnă că nu sunt infectați deloc de paraziți. Pentru a preveni infecția, trebuie să puneți în cușcă o cușcă sau o cutie mică în fiecare săptămână. Se toarnă un amestec de nisip și cenușă de lemn, în care se pot scălda prepelițele.

Conținutul în timpul iernii

În timpul iernii, grija principală pentru prepeliță la domiciliu este menținerea unui animal adecvat temperatură Mod.

În camera unde sunt ținute păsările, temperatura nu trebuie să fie mai mică de 16-17 grade. Atunci când subcooling, ouă de stabilire a păsărilor poate scădea dramatic.

Ventilarea în cuști ar trebui să fie suficientă, dar nu ar trebui să existe curenți. În celulele înfundate, păsările încep să dureze.

Umiditatea în cameră trebuie menținută la 65%. Pentru a face acest lucru, puteți să udați podeaua cu apă sau să o pulverizați din pistolul de pulverizare.

Achiziționarea de prepelițe

cumpărare păsările adulte pot fi după ce ajung la o lună și jumătate. La această vârstă, femeia atinge deja maturitatea sexuală și începe să introducă intens ouă. Pentru aceste păsări, sezonul anului nu contează - temperatura și umiditatea pentru ele trebuie menținute artificial în orice caz.

Cel mai bine este să cumpărați păsări pe fermele specializate - acolo abordează problema reproducerii și prepelițelor profesionale. Înainte de a cumpăra o pasăre, trebuie inspectată cu atenție:

 1. Achiziționarea prepelițelorPerryshki sub coada ar trebui să fie curat și uscat.
 2. Același lucru este valabil și pentru ciocul și labele păsărilor.
 3. În cazul în care prepelita arată roșcat, fără frunze, fluiere și wheezes, atunci este bolnav.

Pentru ca pasărea să crească și să se dezvolte bine, în prima lună va trebui să mențină un regim de temperatură și umiditate similar cu cel din fermă. În caz contrar, ouăle pot să cadă în prepelițe. Bărbații pot avea probleme digestive grave. Treptat, animalele pot fi transferate într-o altă dietă. Dacă intenționați să cresc prepelite numai în scopul obținerii de ouă, nu puteți cumpăra masculi - femele și așa va fi minunat să măturați. Dobândirea unui bărbat va fi necesară numai pentru reproducere.

Cultivarea la domiciliu

La domiciliu, puteți ridica ambele păsări adulte și puteți crește un efectiv complet incubator ouă.

Acei fermieri de păsări care intenționează să se reproducă la domiciliu sunt prepeliști, este foarte posibil să se construiască un incubator cu propriile mâini. Acest design va economisi în mod semnificativ resursele materiale și, dacă este necesar, va face reparația clădirii mai simplă și mai accesibilă. La urma urmei, orice parte a construcției auto-construite poate fi foarte ușor înlocuită sau reparată independent.

 1. În prima săptămână de viață, bebelușii au nevoie de căldură constantă - temperatura aerului înconjurător ar trebui să fie de cel puțin 36 de grade.
 2. Până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, temperatura în broderie scade treptat la 30 de grade.
 3. puiEste necesară schimbarea temperaturii într-o cușcă cu prepelițe mici treptat, fără diferențe clare. Rapsile de temperatură pot provoca o slăbire a sănătății tinerilor și chiar duc la moartea sa.
 4. În plus față de căldura constantă, în primele două săptămâni puii necesită iluminare strălucitoare de 24 de ore. Astfel, păsările pot fi stimulate mult mai repede - se dezvoltă bine și adesea se apropie de jgheaburile de alimentare.
 5. pornind de la treilea săptămâni, numărul de ore de lumină poate fi redus la 12. La vârsta de un an și jumătate, prepelița este transferată într-o incintă sau într-o cușcă sau iluminat organizat 17 ore pe zi.
 6. În timpul verii, păsările pot fi scoase în stradă, însă trebuie să rămână în cuști închise.

Dacă intenționați să vă petreceți prepelițe în creștere acasă, trebuie să vă amintiți de respectarea dietei și alimentației. În plus, celulele trebuie să fie menținute curate. Pentru a menține puritatea în broder și în cușcă era mai ușor, se recomandă echiparea unui fund dublu. Materialele pentru echipamentul de fund trebuie curățate cu ușurință atât prin metode uscate, cât și umede.

Conținutul animalelor adulte

Odată ce puii ating vârsta de trei săptămâni, ele sunt mutate în celulele adulte. Samok sa pregătit pentru ouă. Masculii sunt sortați pentru reproducție și îngrășare pentru carne. În acest moment, trebuie să aveți grijă de dieta corespunzătoare.

Dacă prepelita adultă este pentru îngrășare pentru carne, în rație este necesar să se introducă mai multe componente bogate în proteine. Același lucru este valabil și pentru găinile ouătoare ouătoare - acestea pot crește astfel producția de ouă. Bărbații din această dietă câștigă mult mai repede.

La vârsta de șase luni puii sunt împărțiți în grupuri. Crescătorii experimentați de păsări recomandă să ia o pereche de bărbați pentru opt femele pentru a forma o familie. Toți acești indivizi ar trebui plasați într-o cușcă. Bărbații pe viitor pentru a schimba nu este recomandat, deoarece femela poate fi foarte dureroasă să ia acest lucru și chiar provoca leziuni noi pe noua femeie.

Dacă un grup de găini ouătoare se formează numai pentru a primi ouă, acestea sunt plantate periodic cel mai puternic și cel mai activ bărbat. Prin această metodă, productivitatea este maximizată.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Duck rață mandarin în cazul în care există o pasăre de tangerine interesantDuck rață mandarin în cazul în care există o pasăre de tangerine interesant
Puii de reproducere acasă. Sfaturi pentru începătoriPuii de reproducere acasă. Sfaturi pentru începători
Cum să faci un castron de băut pentru prepelițe cu mâinile tale?Cum să faci un castron de băut pentru prepelițe cu mâinile tale?
Cum sa faci un castron de baut pentru prepeliile cu mainile taleCum sa faci un castron de baut pentru prepeliile cu mainile tale
Construim cuștile pentru prepelițe cu mâinile noastreConstruim cuștile pentru prepelițe cu mâinile noastre
Furaje pentru prepelițe: cele mai bune rețete cu mâinile lorFuraje pentru prepelițe: cele mai bune rețete cu mâinile lor
Principiul mașinii foarfeca și cum să vă faceți propriile mâiniPrincipiul mașinii foarfeca și cum să vă faceți propriile mâini
Cum să faci o cușcă pentru prepelițe cu mâinile taleCum să faci o cușcă pentru prepelițe cu mâinile tale
Chick Master Gray: descriere detaliată a raseiChick Master Gray: descriere detaliată a rasei
Caracteristici de duze pentru scoaterea păsărilor de curteCaracteristici de duze pentru scoaterea păsărilor de curte
» » Reproducerea prepelițelor la domiciliu și cultivare
© 2021 amigdas.com