amigdas.com

Pui de curcan: crescând acasă

Rase de curcaniDintre numeroasele soiuri de păsări de curte, curcanii de carne de pui sunt cei mai uimitori. Și, deși reproducerea unei astfel de rase nu este într-o cerere atât de mare, în comparație cu alte păsări, în ultimele zile, sa înregistrat o creștere rapidă a popularității puiilor de carne.

Pui de curcan: crescând acasă

Datorită nemulțumirii față de condițiile de păstrare, caracterul calm și indicatorii excelenți de gustare a carnii dietetice de înaltă calitate, reprezentanții rasei sunt foarte apreciați de mulți fermieri și de producătorii de păsări de curte. Din acest motiv, cresterea curcanilor broiler la domiciliu devine populara.

Carne de astfel de animale se distinge prin sensibilitate și suculență deosebită. În acest caz, practic nu există diferențe semnificative în ceea ce privește aspectul.

Caracteristicile generale ale curcanilor broiler

Pasărea are Un corp masiv cu mușchi bine dezvoltați și un cioc puternic. Prezența aripilor puternice vă permite să dezvoltați o viteză incredibilă de până la 50 de kilometri pe oră, din cauza a ceea ce zboară prin gardurile mari de trei metri fără dificultăți. Fermierii experimentați resping opinia că animalele nu au nevoie de îngrijire specială și respectarea anumitor subtilități ale conținutului. În special, aceștia au dreptate, deoarece curcanii de broiler de hrănire au nevoie de hrană specială, iar condițiile în care trăiesc trebuie să respecte cerințele stabilite.

Există o mulțime de momente mici și sfaturi care pot îmbunătăți productivitatea crescândelor curcanilor broiler acasă. Dacă țineți cont de aceste nuanțe, forțele și resursele cheltuite vor plăti repede în sume multiple. Este important să înțelegem că creșterea acestor păsări este mult mai rapidă decât în ​​cazul altor rase.

Pui de curcan: crescând acasă

Cultivarea puiilor ridicarea unei locuințe speciale, care este echipat cu unele cerințe. Printre acestea:

 • absența umidității intense;
 • fluxul liber de aer proaspăt;
 • indicatori optime de temperatură;
 • accesul la resursele de apă;

Cum să hrăniți curcaniSe recomandă începerea curcanilor numai în sezonul cald. în acest moment nu sunt expuși la numeroase boli cauzate de pauze și răceli. În plus, pasagerul are posibilitatea de a dota un loc special pentru mersul pe păsări pe stradă. Pentru astfel de animale mari, sunt necesare celule mari cu spațiu extins.

Adulții în vârstă ar trebui să-și petreacă mult timp în aer liber în căutarea hranei. În acest caz, ritmul creșterii lor va surprinde plăcut.

Aranjament de curcan

Broaștele de curcă - creaturi nemernice. Cu toate acestea, ei au nevoie de un regim de temperatură stabil în interiorul casei. Temperatura optimă nu trebuie să scadă sub 20 de grade Celsius. În caz contrar, acest lucru va conduce la dezvoltarea numeroaselor boli aviare și la scăderea productivității indivizilor. Pentru a evita astfel de consecințe, este important să puneți podele pe podea de fân, rumeguș sau paie.

La fel ca multe alte păsări domestice, puii de curcă se tem foarte mult de pescări și umiditate ridicată. Prin urmare, în timpul fazei de construcție, este necesar să se izoleze spațiile în care vor trăi, de la orice astfel de impact. În plus, este important să se asigure păsărilor un aflux stabil de aer proaspăt, care este rezolvat prin amenajarea unui sistem de ventilație bun.

În absența iluminării normale sau a creșterii în timpul iernii, când ziua de lumină este foarte scurtă, în curcan, puteți pune lămpi suplimentare. O astfel de decizie va afecta pozitiv rata de creștere a populației de animale.

Datorită mărimii lor mari, curcanii de broiler necesită un spațiu personal vast. Dacă o altă pasăre o lovește - o luptă este inevitabilă. Din acest motiv, agricultorii cred că nu ar trebui să fie mai mult de 5 curcani pe 40 de curcani. Cu un conținut de avion pe broiler, masculul trebuie să aibă două femele. Alegerea dimensiunilor clădirii viitoare trebuie să țineți cont de criteriul principal: pentru o broiler - un metru pătrat al zonei.

Pentru a preveni dezvoltarea multor boli infecțioase la creșterea păsărilor acasă, casa de păsări trebuie să fie curățată în mod regulat de produsele animale și de igienă. Înainte de asezarea viitoare, curcanul este pre-tratat cu dezinfectanți, și anume apă caldă cu sodă caustică. Lunca se schimbă la fiecare câteva zile.

Aranjarea unui loc de curcan pentru carne de pui la domiciliu

Broiler de curcanÎn plus față de hrana intensivă, broilerii de curcan trebuie să dea o bună activitate fizică. În caz contrar, ele devin repede obeze, și în loc de carne bună va trebui să câștige kilograme de grăsime. Pentru a preveni astfel de consecințe, este important să aveți grijă de locul de mers pe jos al păsărilor. De regulă, este atașat la curcan, pre-însămânțare cu mulți ani de iarbă. Pe acest teritoriu curcanii își vor petrece tot timpul liber și vor primi vitamine suplimentare din alimentele vegetale. În plus, site-ul poate fi semănat cu mazăre, ovăz și alte verdeață anuale cu un conținut ridicat de vitamine și minerale. Astfel de pași simpli vor reduce costul hranei pentru animale.

Este important de reținut faptul că puii de carne pot fi păsărică nu numai în vara și primăvara, ci și în timpul iernii, numai atunci când nu există îngheț și vânt puternic pe stradă. Când mergeți în sezonul rece, locul este acoperit îndeaproape cu paie. Este, de asemenea, acoperit cu un baldachin de ploaie și lumină solară agresivă. Teritoriul este închis de un gard înalt prin care păsările nu pot zbura și scăpa.

Dacă în timpul iernii păsările abia se duc în stradă, ei pot fi atrasi într-un mod foarte simplu: este suficient să se împrăștie câteva culturi de cereale în locul de mers pe jos, și agățați iarba uscată sau fân pe garduri.

Aranjarea parcelelor

Pe timp de noapte, curcani de carne de pui se găsesc pe așa-numitele bule. Pentru a se odihni, păsările erau confortabile și productive, astfel de structuri trebuie aranjate corespunzător. Cel mai bine este să le puneți în spatele curcanului, urmând principiul amfiteatrului: fiecare rând următor este de 50 de centimetri mai mare decât cel precedent. Cel mai mic rând este setat la o înălțime de cel puțin 80 de centimetri de la sol. O pasăre ar trebui să cadă de la 45 de centimetri din lungimea bibanului.

Ca traverse, ar trebui să folosiți stalpi destul de groși, care va fi capabil să reziste la greutatea impresionantă a curcanilor adulți. Capetele bustenilor trebuie să fie rotunjite, iar stâlpii înșiși trebuie să fie curățați de orice așchii sau fisuri care pot dăuna animalelor.

Pentru a simplifica procedura de curățare a încăperilor, sub buzunare setați paleți glisante.

Aranjarea cuiburilor pentru cresterea curcanilor broiler la domiciliu

Ce condiții sunt necesare pentru reproducerea curcanilor?Mulți fermieri de păsări de curte încep să se întrebe adesea: ouăle de pui au pui de carne la domiciliu? Bineînțeles că sunt. Dar când femelele cresc până la vârsta de reproducere și încep începutul perioadei de stabilire a ouălor, fermierii pur și simplu le măcelăresc pentru carne. În acest sens, creșterea puilor de carne pentru colectarea de ouă - procedura este neprofitabilă. Cu toate acestea, în fiecare casă ar trebui să existe cuiburi amenajate corespunzător, în care puicuțele vor fi ridicate.

Socket set în locul uscat, confortabil și cald al casei, unde nu există indicii de pescaj sau umiditate ridicată. Ca adăpost, agricultorii folosesc paie sau fân uscat. Pentru a evita dezvoltarea microorganismelor dăunătoare în așternutul umed, acesta este în mod regulat schimbat. Încercați să nu permiteți umezelii să se ude și să observe starea acesteia.

Dimensiunea cuibului este determinată de mărimea unui curcan adult și a cinci curcani de broiler. Indicatorii optimi sunt de 60x60 centimetri. Rampa de pe acoperiș este instalată deasupra cuibului, astfel încât ceilalți curcani nu vor să se așeze în el.

Alegerea tipului de soclu trebuie abordată după luarea în considerare a următoarelor caracteristici:

 1. dimensiunile casei de păsări: mai mult spațiu liber, cu cât mai multe niveluri puteți folosi pentru cuiburi. Cu spațiu limitat, cuiburile nu sunt instalate într-un mod secvențial;
 2. numărul de straturi. Nu are sens să punem un număr mare de cuiburi, dacă adulții sunt înclinați să ocupe curcanul;
 3. abilități financiare. Puteți cumpăra prize gata făcute în magazinul corespunzător sau le puteți face acasă;

Aranjarea jgheaburilor de alimentare

O altă condiție importantă pentru păstrarea curcanilor de carne de broiler este aranjamentul hrănitoarelor și băutoarelor. Păsările ar trebui să aibă acces deplin la sursa de hrană și apă. În caz contrar, starea lor va fi în pericol.

Atunci când alegeți alimentatoare pentru puii de carne de pui, luați în considerare următoarele reguli:

 • Conținutul curcanilorProiectarea alimentatorului trebuie să rămână în siguranță. Acest lucru este necesar pentru ca în timpul mesei să nu se rănească pasărea;
 • Dacă curcani de curcan sunt crescuți în curcan, este mai bine să utilizați recipiente de cauciuc sau silicon. Acest lucru se datorează faptului că puii au o ciocă foarte moale, iar atunci când sunt expuși la o margine sau o fundație dură, pot fi pur și simplu avariate;
 • Dacă aveți de gând să hrăniți păsările de curte cu produse lactate, nu utilizați recipiente galvanizate. În caz contrar, există un risc de otrăvire din cauza unei reacții chimice;
 • Alimentatorii sunt plasați astfel încât fiecare persoană adultă să aibă cel puțin 40 de centimetri de spațiu liber. Dacă nu este suficient, puii de carne vor organiza lupte agresive, ceea ce poate duce la un rezultat deplorabil;
 • Tipul de recipient este determinat de tipul de produs alimentar. De exemplu, este mai bine să așezați alimente uscate în construcții de buncăre, produse furajere - în secțiune, fân și iarbă - în plasă;
 • Alimentatorul ar trebui să fie consolidat cu elemente suplimentare de fixare, astfel încât păsările grele să nu le transforme cu greutatea lor impresionantă;

Aranjament de băutori

Ca și alte tipuri de păsări de curte și animale în general, nevoie de curcani de broiler accesul stabil la sursa de apă. În același timp, această rasă are o cerere mult mai mare de lichid, comparativ cu alte păsări. Din acest motiv, bebelușii bine echipați cu apă curată și proaspătă ar trebui să fie prezenți în locul lor de reședință.

Cea mai bună opțiune pentru băutori este un sistem de mamelon în care apa nu va stagna și pasărea va primi cât mai multă apă de care are nevoie. Dar când cresc curcani de broiler, metoda este ineficientă, pentru că va fi dificil pentru ei să ajungă la apă din cauza dimensiunii lor. Pentru persoanele mai mici, este mai bine să utilizați băutoare în vid.

Ca și în cazul precedent cu un alimentator, curcanul trebuie să aibă o curcan nu mai puțin de patru centimetri de spațiu personal.

Dacă faceți un băiat de la mijloace improvizate la domiciliu, monitorizați constant starea sa, atât internă, cât și externă. Este important să se asigure că un astfel de loc important este curat și, de asemenea, să se prevină posibilitatea scăderii capacității sau a deversării lichidului.

Caracteristicile îngrijirii broilerului

Printre principalele cerințe în ceea ce privește curcanii de broiler trebuie identificate următoarele:

 • Grijă specială pentru curcaniValorile temperaturii nu trebuie să scadă sub 20 de grade Celsius;
 • alimentele ar trebui să fie echilibrate;
 • în curcan, trebuie să instalați iluminarea corectă;
 • Trebuie evitată probabilitatea penetrării și a umidității ridicate;
 • pasărea trebuie să aibă acces deplin la locul de mers pe jos;
 • Problemele cu lipsa spațiului personal nu ar trebui să fie;
 • ca măsură preventivă a bolilor infecțioase la curcan, pot fi aranjate iluminatul suplimentar și căldura;
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Chick Master Gray: descriere detaliată a raseiChick Master Gray: descriere detaliată a rasei
Baza curcani - caracteristici și descriere generală a curcanilorBaza curcani - caracteristici și descriere generală a curcanilor
Totul despre boli le curcan semne și tratamentTotul despre boli le curcan semne și tratament
Pui broiler: hrană, îngrijire și condițiiPui broiler: hrană, îngrijire și condiții
Caracteristici de îngrijire și hrană curcan la domiciliuCaracteristici de îngrijire și hrană curcan la domiciliu
Puii Hercules: trăsăturile rasei, avantajele și dezavantajelePuii Hercules: trăsăturile rasei, avantajele și dezavantajele
Recomandări pentru curcani de curte la domiciliu pentru începătoriRecomandări pentru curcani de curte la domiciliu pentru începători
Creșterea curcanilor: ce să se hrănească acasăCreșterea curcanilor: ce să se hrănească acasă
Ce să hrăniți curcanii și curcanii acasăCe să hrăniți curcanii și curcanii acasă
Pui de carne colorat. Descrierea rasei și caracteristicile conținutuluiPui de carne colorat. Descrierea rasei și caracteristicile conținutului
» » Pui de curcan: crescând acasă
© 2021 amigdas.com