amigdas.com

Sifon pentru curățarea acvariului. Tipuri de sifoane de acvariu și recomandări

Selectarea unui sifon pentru un acvariuUnul dintre cele mai murdare locuri din acvariu este solul de jos. În acest loc se acumulează resturile de hrană și excremente ale locuitorilor din acvariu. În scopuri igienice, deșeurile generate trebuie curățate periodic. În acest scop, utilizați un sifon pentru acvariu. Acvariu Sifon - un dispozitiv special conceput pentru a curăța solul de la baza deșeurilor prin aspirarea murdăriei.

Tipuri de sifoane

Sifoanele pentru un acvariu sunt împărțite în două tipuri:

  • electrice;
  • mecanice.

Diferența dintre aceste tipuri de sifoane este nesemnificativă între ele. Dispozitivul constă dintr-un furtun mic și un geam. Metoda de aplicare a ambelor sifoane pentru acvariu este aceeași. Majoritatea persoanelor care achiziționează acest dispozitiv nu știu cum să folosească un sifon pentru un acvariu. acvariu Sifonul este instalat într-o poziție verticală în zona zonei contaminate de pe solul de jos. Deșeurile acumulate împreună cu apa din acvariu încep să fie absorbite cu un furtun în sticlă. Curățarea se efectuează până când lichidul care intră în sticlă devine ușor. După aceea sifonul se deplasează într-un alt loc pe teren pentru curățare.

Curățarea solului din acvariuProcedura de curățare a fundului este considerată o acțiune pe termen lung. Timpul aproximativ de curățare pentru un acvariu mediu durează cel puțin o oră. Fiecare secțiune a fundului trebuie curățată, altfel nu va exista niciun sens în această procedură.

O atenție deosebită trebuie acordată instalației. Rădăcinile tuturor plantelor crescute pe fundul acvariului sunt prea slabe și este ușor să le deteriorați. În astfel de cazuri, se recomandă utilizarea unui dispozitiv special care poate fi achiziționat în orice magazin de animale de companie sau făcut cu mâinile tale. Dispozitivul este un set dintr-un tub mic, al cărui capăt nu depășește 2 mm, iar furtunul pentru drenare. Pe acest tub puteți face propriile mâini găuri mici de-a lungul întregii lungimi. Din cauza găurilor, dispozitivul va curăța terenul într-un mod accelerat, plus că va permite să nu se deterioreze plantele existente.

Sifon mecanic

Echipamentul standard al unui dispozitiv mecanic constă dintr-un recipient sau o pâlnie de plastic cu un diametru de cel puțin cinci centimetri și un furtun. În cazul în care acvariul nu este foarte mare, este mai bine să folosiți un pahar larg. Acest lucru se datorează faptului că, în cazul în care geamul este îngust, atunci în timpul curățării nu numai că murdăria va fi aspirată, ci și pietrele de pe fundul acvariului. Toate părțile sifonului trebuie să fie transparente. Acest lucru este necesar pentru a controla vizual procesul de curățare a terenului și timpul de finalizare a procedurii pe un singur loc în timp pentru a muta dispozitivul într-o altă locație.

Producătorii acestui dispozitiv, în unele modele, au înlocuit furtunul cu un colector special de murdărie, al cărui principiu se bazează pe principiul capcanei.

Sifon electric

Există modele de dispozitive de curățare, echipate cu un mic motor electric, care funcționează pe baterii. Lucrarea acestui model se bazează pe principiul aspiratorului, fără a scurge apa din acvariu. Apa primită din rezervor în sifon, trece procedura de curățare a noroiului și murdăriei, iar deja curățatul este returnat. De obicei, astfel de modele sunt folosite pentru acvarii cu o umplutură mare a fundului. De exemplu, acest model este perfect pentru un acvariu, în care speciile cultivate Cryptocorynes având nevoie de apă acidulată sau în cazul în acvariu locuite de pește, apa acida iubitoare.

Modelele electrice sunt foarte bune ușor de operat. Mizeria, împreună cu apa, intră în capcana cu pereți din nailon. În acest caz, murdăria rămâne în interiorul capcanei. Dispozitivul de curățare electrică este convenabil pentru proprietarul acvariului nu este nevoie să se scurgă apa pentru purificare ulterioară prin tifon. În plus, furtunul nu va mai sari din rezervorul de apă filtrată, deoarece nu este disponibil. Debitul debitului de apă este reglat de rotor, amplasat în interiorul dispozitivului.

Cum funcționează un sifon electricDar modelele electrice au propriul lor dezavantaj. Utilizarea sa este imposibilă atunci când coloana de apă este depășită cu mai mult de jumătate de metru. Acest lucru se datorează faptului că atunci când înălțimea este mai mare decât valoarea setată, apa poate ajunge pe baterii.

Experții experimentați în procedura de curățare recomandă un model de dispozitiv de curățare, echipamentul acestuia fiind prevăzut cu un geam superior. Înălțimea acestui pahar ar trebui să fie nu mai puțin de 20 de centimetri. Acest model vă permite să curățați temeinic solul de murdărie și să nu apucați pietre mici din partea inferioară a acvariului. Se crede că cea mai convenabilă formă a unui pahar este un oval. Poate fi ușor așezat chiar și în cele mai inaccesibile locuri de locuit ale peștilor fără probleme.

Sfaturi pentru utilizare

Nu toată lumea știe cum să curețe în mod corespunzător acvariul. Prin urmare, merită acordată atenție recomandărilor care vor ajuta la eliminarea mai eficientă a deșeurilor de la sol.

  1. Furtunul trebuie să cadă sub fund. Numai în această condiție se va îmbina apa.
  2. Forța capului depinde direct de poziția vârfului tubului. Cu cât este mai mică finisajul, cu atât este mai mare capul.
  3. Calitatea de curățare a zilei depinde de cantitatea de pâlnie coborâtă. Dacă nu există plante în zona care trebuie curățată, pâlnia poate fi coborâtă până la adâncimea maximă.
  4. Dacă puterea dispozitivului depășește standardele, atunci poate suge cu ușurință peștele. Prin urmare, trebuie să monitorizați îndeaproape procedura de curățare.
  5. Pentru containerele mici, este recomandat să folosiți un dispozitiv special. Versiunea obișnuită a dispozitivului de curățare va fi prea mare și poate dăuna locuitorilor acvariului. Dacă un astfel de dispozitiv nu poate fi găsit, este posibil să se facă un sifon pentru acvariu cu propriile mâini, folosind o seringă și un tub mic.
  6. Atunci când alegeți un sifon, trebuie să luați în considerare toate caracteristicile acvariului și tipul de sol.

Dacă abordați cu atenție problema curățării solului și aplicați recomandările de mai sus, procesul de curățare nu va fi dificil chiar și pentru un nou pește de acvariu amator.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum pot reproduce melcii într-un acvariu?Cum pot reproduce melcii într-un acvariu?
De ce apa din acvariu este verde: motiveleDe ce apa din acvariu este verde: motivele
Cum sa scapi de barba neagra intr-un acvariu?Cum sa scapi de barba neagra intr-un acvariu?
Creșterea delfinilor peștilor din acvariuCreșterea delfinilor peștilor din acvariu
Avantajele și dezavantajele compresoarelor silențioase pentru acvariuAvantajele și dezavantajele compresoarelor silențioase pentru acvariu
Curățarea acvariului la domiciliuCurățarea acvariului la domiciliu
Reproducerea melcului prădător Helen, conținutReproducerea melcului prădător Helen, conținut
Filtru extern pentru acvariu cu mâinile taleFiltru extern pentru acvariu cu mâinile tale
Creveți de acvariu: conținut, nutriție, reproducere și îngrijireCreveți de acvariu: conținut, nutriție, reproducere și îngrijire
Pesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijirePesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijire
» » Sifon pentru curățarea acvariului. Tipuri de sifoane de acvariu și recomandări
© 2021 amigdas.com