amigdas.com

Caracteristicile rasei de caine Bordeaux sau mastiff francez

Cum a apărut rasaMastiful sau mastifful din Bordeaux este un descendent al cainilor molossieni care au locuit initial pe teritoriul Albaniei moderne - intr-un mic stat din Molossia. Acești câini destul de mari, masivi, au un fizic neobișnuit și o expresie nemulțumită vehementă a botului. Deși, de fapt, câinele Bordeaux este un animal puțin flegmatic și foarte prietenos, care este foarte atașat de familia în care trăiește.

Caracteristicile rasei

Bordeaux Danezii Mari diferă structura armonioasă a corpului și a dezvoltat musculatura. Ei au o creștere destul de squat, corp stocky și construirea atletice, care este asociat cu calitățile de luptă de câini.

Principalele caracteristici externe ale mastiffului francez includ:

 1. Bordeaux Danezii MariBotul scurt cu o maxilară inferioară puternică.
 2. Capul volumetric este o formă trapezoidală, acoperită cu piele liberă. În funcție de starea emoțională a animalului de companie, modelul faldurilor simetrice faciale este mutat.
 3. Trecerea de la bot până la frunte este clar pronunțată.
 4. Profilul superior al botului este ușor extins.
 5. Pomeți bine dezvoltați și arcuri superciliare. O brazdă trece prin frunte, care scade spre occiput.
 6. Cu buza superioară superioară. Pe laturile lor se suprapun complet buzele inferioare, iar în față, partea superioară și inferioară se apropie una de cealaltă.
 7. Fălți puternice bine dezvoltate.
 8. Nasul măștii are nări largi și un lob mare.
 9. Dinți mai puternici, cu o gustare, în care incisivii inferiori nu intră în contact cu incisivii superioare și se extind înainte.
 10. Urechile semicirculare au o margine rotunjită. Ele sunt foarte plantate și nu trebuie să scadă sub nivelul ochilor.
 11. Culoarea ochilor cu ochi largi depinde de culoarea măștii și poate fi de la maro închis până la nucă.
 12. Dockingurile Bordeaux au un gât muscular masiv, la partea inferioară a cărora se află un spate de piele liberă. Plitele sunt situate de la gât până la piept.
 13. Umerii largi, puternici și înmuierea moderată convexă.
 14. Spate larg spate, cu spate puternic.
 15. Un piept puternic, profund și bine dezvoltat la punctul inferior este pubescent.
 16. Selectați burta moderat.
 17. Scurturile posterioare și anterioare au oase puternice. Picioarele posterioare dispuse paralel unul cu celălalt au articulații bine definite. Partea anterioară este ușor înclinată spre interior la nivelul coatelor. Și lamele lor până la verticală sunt la un unghi de patruzeci și cinci de grade.
 18. Lamele puternice se disting prin plăcuțe bine dezvoltate și degete comprimate. Spate un front mai mult.
 19. Scăzut, puternic la bază și coada densă ajunge la coapse. Un defect de rocă este considerat a fi răsucirea sau îndoirea acestuia în lateral.
 20. Lana scurta foarte moale a unui caine Bordeaux poate avea culoarea oricarui ton rosu. Aceeași culoare sau puțin întunecată ar trebui să fie o mască pe față. Pigmentarea nasului depinde de culoarea măștii. Sunt permise pete albe pe piept și picioare.

Cu creștere de la 58 până la 68 de centimetri, mastiffii francezi ar trebui să cântărească:

 • bărbați - de la cincizeci de kilograme;
 • cățele - de la patruzeci și cinci de kilograme.

În ciuda faptului că câinii au o dimensiune impresionantă, ei pot dezvolta la o distanță scurtă o viteză mare și pot depăși în mod calm înălțimea obstacolului de doi metri.

Caracterul mastiffului din Bordeaux

Misticii francezi calmi și echilibrați au un sentiment de auto-valoare și inteligență ridicată. Au calități excelente de pază, datorită cărora câinii sunt paznici și paznici buni. Ei sunt capabili să protejeze proprietarul și proprietatea sa de incendiile străinilor. În același timp, acțiunile lor sunt gândite și mastiffii din Bordeaux nu vor fi atrași la o luptă de vânătoare în afară de atenție. Calitățile pozitive ale naturii rasei includ:

 • Descrierea rasei de câiniresponsabilitate;
 • curaj fără agresiune;
 • curaj;
 • innate intuitie;
 • inteligență ridicată;
 • statornicie;
 • peacefulness;
 • dedicare;
 • sociabilitate.

Dintre trăsăturile negative ale naturii, se poate observa doar minciuna animalului. Câinii din această rasă pot fi ofensați de mult timp de pedeapsă, isterică și strigăte ascuțite. Ei își amintesc de mult timp remușcările și chiar pot opri încrederea în stăpânul lor.

În ciuda dezvoltării sale musculare, mastiffii din Bordeaux devin repede obosiți și au o mare rezistență. În catelus sunt activi, iar mastifii adulti devin calmi si pasivi.

Dar rasa este notabilă pentru inteligența și atitudinea pozitivă față de copii. Gena lui Shepherd îl face să-și asume întreaga responsabilitate pentru creaturile mai slabe. El este capabil să rezistă fără încetare jocurile copiilor, care pot călări un cal și trag la urechi.

Bordeaux Dogu are nevoie de o comunicare constantă cu proprietarul și familia, pe care o va iubi și o va proteja. Cu o bună educație, câinele va trata calm alte animale domestice și câini străini. Cu toate acestea, mastifful francez poate raspunde cu viteza fulgerului la agresiune, daca un catel extraterestru se opune in mod malefic fata de el sau de maestrul sau.

Educație și formare

Cum să educați danezii din BordeauxDe îndată ce catelul danezului Bordeaux se stabilește în casă, trebuie să se implice imediat în educația și socializarea lui. Pentru a-l învăța regulile existenței pașnice, trebuie să introduceți copilul tuturor membrilor familiei și altor animale de companie. Socializarea ar trebui rezolvată la vârsta de două luni de un mic mastiff francez.

Instruirea unui câine mare necesită anumite abilități și este un proces destul de dureros. Atunci când antrenezi un animal de companie, ar trebui să ai răbdare, deoarece câinii din această rasă sunt lenți și echipa se gândește multă vreme. În unele cazuri, ei pot chiar să ignore în mod deliberat comenzile comandantului sau cinologului lor.

Mastifii din Bordeaux sunt manipulatori excelenti, care ar trebui avuti in vedere atunci cand sunt instruiti si educati. Dar ele nu pot fi țipate și pedepsite fizic. În caz contrar, puteți pierde încrederea și dragostea animalului de companie.

Când antrenează un mastiff francez scopul principal este un psihic stabil. Acești câini nu sunt câini oficiali, prin urmare nu este necesar să se facă anumite comenzi și să se cunoască. Trebuie doar să ridici un câine ascultător și echilibrat, cu îndatoriri moderate de pază, care nu se vor teme de sunete puternice. Este necesar să se pregătească un animal de companie pentru a se distinge unul de altul și nu este necesar să se antreneze pentru protecție.

Până la un an și jumătate, câinii din această rasă nu au întărit complet sistemul musculo-scheletic, atât timp cât antrenamentul și un număr mare de exerciții nu le vor face decât să le facă rău. Bordea se aseaza destul pentru a merge in fiecare zi timp de doua ore. Chiar și câinii adulți se pot obosi rapid la încărcături mari și pot opri executarea comenzilor.

Caracteristicile îngrijirii și întreținerii rasei

Din moment ce mastifii sunt de dimensiuni considerabile, ei sunt cel mai bine tinute intr-o casa mare sau apartament. Animale de companie va avea nevoie de un loc propriu de odihnă, ceea ce este problematic într-un apartament cu o zonă mică. Într-un coridor mic, un animal nu se va potrivi sau va interfera cu mersul pe jos. În plus, va trebui să introduceți boluri pentru hrană și apă.

Pentru ca un câine cu un strat scurt să arate ușor. Este suficient să o spălați de două ori pe săptămână cu o perie moale. Și în primăvara și toamna în timpul molotării, o astfel de procedură se efectuează zilnic sau în fiecare zi. În plus, când vă îngrijiți de un câine Bordeaux, este necesar:

 1. Conținutul de RockDupă masă, curățați faltele de pe bot și îndepărtați zilnic praful și murdăria. În caz contrar, bacteriile patogene se vor dezvolta în falduri.
 2. Rasa este slobbering, astfel încât în ​​timpul zilei botul este șters cu o cârpă umedă.
 3. Îndepărtați mastifii numai după o dată în câteva luni. Pentru a face acest lucru, folosiți șampoane speciale pentru câini.
 4. Vizualizați zilnic prin zonele pleoapelor și ochilor, care, dacă este necesar, ștergeți.
 5. De două sau de trei ori pe lună trebuie să tăiați ghearele, altfel ele vor opri animalul de pe jos. Cuțitele lungi sapă în pielea labei și dau câinelui durere și disconfort.
 6. Pentru a curăța dinții pot fi hrăniți bastoane de igienă speciale.
 7. Necesită în fiecare săptămână ar trebui să fie examinate și curățate urechile de sulf și murdărie.
 8. Falsele sunt inspectate săptămânal. O atenție deosebită este acordată dinților de mestecat.
 9. După mers, pernele labei trebuie inspectate pentru a fi așchii. De asemenea, ar trebui să aveți grijă dacă au început să crack și, dacă este necesar, să ia măsurile corespunzătoare.
 10. În fiecare lună câinele este tratat cu paraziți, folosind preparate speciale pentru acest lucru.
 11. La fiecare patru luni un animal de companie trebuie să facă deparazitare.

Plimbările zilnice sunt necesare câinilor. Dar trebuie avut în vedere că, în vremea caldă, mersul cu ele este cel mai bine undeva la umbră, deoarece mastifii sunt predispuși la supraîncălzire. În timpul verii, pentru o plimbare se recomandă să luați apă pentru un animal de companie.

Nutriția corectă

Pentru animalele de companie era sănătos, dieta sa trebuie sa fie echilibrata si bogata in vitamine si minerale. Atunci când hrăniți un câine cu alimente uscate, se aleg produse premium, în care există toate suplimentele minerale și vitamine.

Dacă animalul va consuma produse naturale, atunci dieta ar trebui să includă în mod necesar proteine. Produsele din carne ar trebui să domine meniul animalelor. Puii ar trebui hrăniți de trei până la cinci ori pe zi.

În dieta unui câine ar trebui să fie:

 • Mai degrabă să hrănești dansii din Bordeauxproduse din carne cu conținut scăzut de grăsimi (carne de vită cu filme și tendoane);
 • produse din carne;
 • pește de mare cu conținut scăzut de grăsimi;
 • brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi, kefir, brânză de cotă neîndulcită și alte produse din lapte acru;
 • oua crude;
 • terci din subproduse, legume și carne;
 • fructe și legume sezoniere, care sunt mai bune pentru a fierbe sau a da prime, dar în cantități limitate.

Rata zilnică de carne pentru pui în două luni este de 100 de grame, copiilor în șase luni li se vor acorda 800 de grame, iar câinii adulți de la vârsta de 1,5 ani norma este redusă la 500 de grame pe zi.

Câinii trebuie să primească oase, datorită cărora dinții, fălcile și gingiile vor fi întărite și dezvoltate bine. Oasele și cartilajul de asemenea, ajuta intestine digera alimente. Dar nu li se poate da prea mult, deoarece suprasolicitarea lor poate provoca constipație.

Dacă dieta mastiffului din Bordeaux constă în produse naturale, atunci ar trebui să includă suplimente de vitamine și minerale, care pot fi cumpărate la un magazin de animale de companie. Nu uitați de apa curată la care animalul dvs. de companie ar trebui să aibă acces liber.

Sănătatea danezilor din Bordeaux

Cum să aveți grijă de docuriLa fel ca toți câinii mari, dansii francezi pot suferi de displazie a coatelor și articulațiilor șoldului. O asemenea boală apare cu o dietă neechilibrată și cultivarea necorespunzătoare a catelului. De aceea, bebelușii sunt contraindicați în activități fizice mari.

Rasa nu are boli genetice și se distinge prin sănătate bună. Cu îngrijire și întreținere corespunzătoare, corpul unui animal adult nu va fi expus la viruși și infecții. Cu toate acestea, cățelușul se poate infecta și se îmbolnăvea cu o ciumă sau enterită. Prin urmare, copiii sunt protejați de comunicarea cu animalele de pe stradă și de plimbările pe care le urmăresc, astfel încât să nu mănânce nimic de la sol. Pentru a crește imunitatea la aceste infecții, catelii au nevoie de vaccinare în timp util.

La naștere, cățelele pot fi dificile, deoarece capul căței este destul de mare. Animalele adulte sunt predispuse la cancer.

Durata medie Danezii din Bordeaux sunt între opt și zece ani.

Creșterea unui câine bun de la câinele Bordeaux este destul de dificilă. Trebuie să cunoașteți toate nuanțele rasei, să puteți educa și să instruiți câini de talie mare și să aveți grijă de ei și să îi hrăniți. De aceea, înainte de a aduce un catel la casa ta, trebuie să gândești cu grijă și să cântăriți totul.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Începutul celor mai puternici câini din lumeÎnceputul celor mai puternici câini din lume
Ce fel de rasa de caini cu par scurt pentru a alege?Ce fel de rasa de caini cu par scurt pentru a alege?
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
French Shepherd: o descriere a raseiFrench Shepherd: o descriere a rasei
Caracteristicile rasei de câini Mastino neapolitanoCaracteristicile rasei de câini Mastino neapolitano
Trei soiuri principale de caini TerrierTrei soiuri principale de caini Terrier
Câine de câine de câine: descrierea raseiCâine de câine de câine: descrierea rasei
Câine de câine Pomeranian PomeranianCâine de câine Pomeranian Pomeranian
Descriere bulldog bulldog de rasa, caracterDescriere bulldog bulldog de rasa, caracter
Unele fapte interesante despre câiniUnele fapte interesante despre câini
» » Caracteristicile rasei de caine Bordeaux sau mastiff francez
© 2021 amigdas.com