amigdas.com

Șacalul obișnuit: modul de viață și caracterul animalului

Un șacal obișnuitNumele original al acestui animal este Canis aureus, care este tradus din latină ca un lup auriu. Așa au fost numiți romani. Numele rus este un șacal obișnuit sau asiatic.

El este numit fratele mai mic al unui lup. Și nu întâmplător. În exterior sunt foarte asemănătoare, dar șacalul este oarecum mai mic. Acesta trăiește pe un teritoriu destul de mare, iar dieta fiarei este suficient de largă și diversă, astfel încât riscul ca specia să dispară în viitorul apropiat este foarte mică. Vii și vânați mai des în perechi, apoi formați urmași.

apariție

Un șacal obișnuit este un pic cam ca un lup greu normal, dar cu o rată considerabil inferioară. Mai subțire și mult mai ușor.

 • Lungimea corpului fără a lua în considerare coada este de aproximativ 70-80 cm. Coada în sine rar depășește 27-32 cm, înălțimea umerilor ajunge la 42-50.
 • Un animal cântărește aproximativ 6-12 kg.
 • Urechile seamănă la distanță de lupi. Ridicat, cu vârfuri ascuțite, la o distanță decentă unul față de celălalt.
 • Botul este alungit, îngust, mai mult ca o vulpe decât un lup, dar nu foarte ascuțit. Ciorchinii sunt puternici. Există 42 de dinți. Ghearele nu sunt ascuțite.
 • Coada este destul de groasă, acoperită cu lână groasă. Înclinată.
 • Blana este scurtă și rigidă. În vara, blana animalului este mai scurtă și mai puțin densă.
 • Culoarea este predominant gri. Există nuanțe de culori precum roșu și galben deschis. Dar, în general, culoarea unui animal dintr-un șacal obișnuit depinde de habitatul specific.

mod de viață

zonă

Un șacal obișnuit trăiește în Asia de Sud și în nordul Africii. O mică parte a habitatului său vine în Rusia. Locuieste in principal in deserturi si semi-deserturi. Prefera să se așeze lângă apă. Mai presus de toate, îi plac tufișuri de plante spinoase care se dezvoltă de-a lungul râurilor sau a izvoarelor de primăvară. Deserturi complet goale, fiara eschive. Muntele urcă la o înălțime rar ce depășește 2500 de metri. Dacă există o oportunitate, apoi se stabilește în apropierea așezărilor oamenilor. În unele țări, șacalii uneori se plimbau pe străzile satelor.

Comportament și activitate

Extracția obișnuită a șacaluluiUnii indivizi preferă să trăiască într-o turmă foarte mică de nu mai mult de zece animale. O ierarhie strictă, cum este, de exemplu, într-un pachet de lupi, este absentă. Dar acest lucru nu este întotdeauna adevărat. Multe animale adulte le place să vâneze singure sau în perechi.

Jackal este o bestie de noapte și mergi la vânătoare în amurg. Acest lucru este valabil mai ales pentru speciile care locuiesc în apropierea așezărilor umane. El se plimbă în timpul zilei undeva în umbra sau în gaura lui. În zonele slab populate, regimul animalului este inversat.

Șacalul obișnuit este un animal destul de viclean, uneori prezentând aceeași ingeniozitate ca vulpi. dar în general, acesta este un animal destul de laș. Șacalul nu diferă prin îndrăzneală și, prin urmare, în caz de pericol, intră rareori în luptă, dar preferă să fugă.

Îi place să urle. Mai ales înainte de a merge la vânătoare. Sau luna. De îndată ce un individ începe un cântec, rudele care se află în apropiere se alătură urzelii.

Ca o locuință utilizează caracteristicile peisajului. Dacă nu se găsește nimic potrivit, atunci el construiește o bârlogă pe cont propriu. Noru sapă în cazul în care există puține arbuști. Adesea populate în peșteri, străine străine, care sunt abandonate de alte animale sau depresiuni naturale. Dacă face bârlogul sub formă de canapea, atunci îl construiește sub ramurile unui tufiș gros intercalat. Ocazional, se află sub rădăcinile copacilor mari sau, dacă este posibil, în goluri.

Migrația nu se comportă, dar în căutarea unor alimente, uneori, poate să plece de la locul obișnuit pentru o distanță suficient de lungă.

Sursă de alimentare

Unul dintre motivele pentru care un șacal obișnuit depășește riscul de dispariție totală este acela acest animal este aproape omnivor. Vânează animale mici, cum ar fi iepurii, diverși rozători sau păsări. Nu vă supărați, de asemenea, peștele. În locuri aride se hrănește cu șopârle, șerpi, insecte. El nu disprețuiește carii, nici animalele bolnave, nici deșeurile.

Pentru că mănâncă multă carne, trebuie să bea multă apă. În timpul primăverii, se scufundă rizomii plantelor. În cazul în care râul sau pârâul în apropierea căruia se află, se usucă, apoi se săpare o groapă pentru a bea apă subterană.

În apropiere de sfârșitul verii, se hrănește cu plante. Rădăcini de trestie de zahăr, diverse fructe de padure, pepeni verzi, pepeni sunt, de asemenea, incluse în dieta unui șacal.

Acei indivizi care locuiesc în apropierea așezărilor umane adesea sapă în cutii de gunoi și atacă, de asemenea, hambarele țărănești sau transportă păsările de curte.

În căutarea hranei, un șacal obișnuit rulează pe teritoriul său. Din când în când, se află la fața locului și miroase. Observând o fiară mică, se târî până la ea și face o tresărire bruscă. Atunci când vânează într-un pachet, șacalii sperie victima, astfel încât ea se grăbește dintr-o parte în alta și în cele din urmă prinde unul dintre prădători în ambreiaj.

reproducere

Șacalii converg în perechi și își petrec restul vieții împreună. În educația tinerilor și amenajarea locuinței, bărbații participă la fel de activ ca femeia.

 • Sarcina femeii durează două luni.
 • Pereche de șacali obișnuițiEl dă naștere la trei până la opt cățeluși orbi și surzi. Abilitatea de a vedea o medie apare în a zecea zi. În general, canalele auditive se deschid în aceeași perioadă.
 • La început se hrănesc cu laptele matern, apoi li se dă o pradă înghițită. După un timp, se hrănesc deja cu carne proaspătă.
 • În toamnă, când tânărul este de două sau două luni și jumătate, încep o viață independentă vagabondă sau se adună într-o turmă de până la patru sau cinci persoane.
 • Maturitatea sexuală apare cu un an mai târziu la femele și la doi la bărbați.
 • Trăiește în sălbăticie, șacali obișnuiți, în jur de doisprezece sau paisprezece ani.

Relația cu omul

Pui de șacal obișnuitUn șacal obișnuit obișnuia să trăiască lângă un bărbat. În ciuda faptului că, în general, fiara nu se deosebește de îndrăzneală, poate fi uneori la câțiva metri distanță de o persoană. Razboiul Razorayut. Daune mari sunt cauzate de grădina și plantațiile omului. În căutarea fructelor coapte, totul este încercat, mestecând și scuipând pe cele necoapte. Ei atacă animalele. Datorită tuturor acestor șacalii, în unele locuri sunt clasificați ca dăunători.

Oamenii merg de multe ori de vânătoare, dar drumeții pentru șacali nu sunt de multe ori de succes - fiara este destul de vicleană și se poate ascunde din ochii vânătorului.

Șacalii sunt purtători ai unor boli. În așezări mari, se săpa în mod constant în noroi și, prin urmare, răspândește infecția și paraziții.

Deoarece animalul este laș, atacă rar o persoană. Dar astfel de cazuri s-au întâmplat, iar unele dintre ele s-au încheiat cu moartea unei persoane. Deoarece șacalul este un purtător al diferitelor boli, mușcăturile sale pot fi foarte periculoase. Acest animal este pe locul trei în răspândirea rabicului.

Pielea unui șacal nu este bună pentru meșteșuguri. Deși în URSS pentru un timp într-o cantitate mică, dar blana de această fiară a fost folosit.

Șacalul obișnuit este bine îmblânzit. Aparent, cu mult timp în urmă, datorită lui, au fost scoase câteva rase de câini.

Imaginea în cultură

Predator a ocupat un loc semnificativ în cultura multor popoare. În folclor, am câștigat o reputație negativă. Dar nu atât de repulsiv ca imaginea hienelor. Șacalul include caracteristici negative precum lașitate, ingrație, dăruire, răutate.

În poveștile indiene, această fiară joacă rolul de vrăjitori, dar furioși. De exemplu, puteți folosi personajul din celebra carte a lui Rudyard Kipling Jungle Book.

În folclorul african, această fiară joacă rolul unui înșelător inteligent și înșelător. Deoarece animalul se hrănește adesea cu caria, budiștii îl asociază cu un om atât de răsfățat încât nu se poate curăța niciodată. Șacalul hindus este întruchiparea zeiței distrugerii.

Cu toate acestea, nu toate națiunile au imaginea unui nuanț negativ. Egiptenii vechi Anubis este un zeu cu capul șacalului și corpul uman. A fost cel care a escortat pe cel decedat în viața de după moarte, a decis cât de mult ar trăi și a păzit mormintele.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum trăiește monstrul și cât de mult cântăreșteCum trăiește monstrul și cât de mult cântărește
Unde locuieste hipopotamul si ce mananca hipopotamul obisnuit?Unde locuieste hipopotamul si ce mananca hipopotamul obisnuit?
Fox arctic albastru și alb: unde trăiesc?Fox arctic albastru și alb: unde trăiesc?
Cum să alegeți numele potrivit pentru o vacă și numele de vițelCum să alegeți numele potrivit pentru o vacă și numele de vițel
Un puma de animale: o descriere a locului in care locuieste, unde locuieste, cum arata o pumaUn puma de animale: o descriere a locului in care locuieste, unde locuieste, cum arata o puma
Unde trăiește skunk: unde trăiește skunk-ul dungat?Unde trăiește skunk: unde trăiește skunk-ul dungat?
Tasmanian sau diavolul marsupial: modul de viață al unui animalTasmanian sau diavolul marsupial: modul de viață al unui animal
Nume de animale: ce ar trebui să fie numele unui prieten cu patru picioareNume de animale: ce ar trebui să fie numele unui prieten cu patru picioare
Raccoon-poloskun: tipuri, caracteristici, descriereRaccoon-poloskun: tipuri, caracteristici, descriere
Red Wolf sau Mountain View: Aspect și stil de viațăRed Wolf sau Mountain View: Aspect și stil de viață
» » Șacalul obișnuit: modul de viață și caracterul animalului
© 2021 amigdas.com