amigdas.com

Vulpea obișnuită - totul despre fiara cu părul roșcat și familia sa

Fox vulpe - trăsături ale specieiVulpea comună, un mamifer predator, este cel mai frecvent tip de vulpe din lume. Mărimea animalului nu este mai mare decât cea medie, cel mai asemănător cu un câine mic. Pentru a se referi la familia de "câini" sau, așa cum este obișnuit să numim "câine".

Caracteristici externe

După cum sa menționat mai sus, vulpea este de dimensiuni medii, mai degrabă pufoasă și proporțională. Dimensiunile globale ale speciilor variază în funcție de habitat, mai aproape de nord, mai mare și, în mod corespunzător, invers. Cel mai adesea, culoarea vulpei este negru-maro, care creează caracteristici suplimentare pentru deghizare. Cel mai obișnuit tip de colorare într-o vulpe este zona albă a burții, stratul roșu, strălucitor pe spate și, eventual, prezența unor benzi de culoare maro închis pe spate și pe laturi. Ca trăsături caracteristice comune ale speciei se consideră că este prezența unui vârf alb pe coadă și o culoare întunecată, uneori neagră, a labei. Lupii roșii se găsesc cel mai adesea în natură.

Vulpea obișnuită - obiceiuri și habitateTrunchiul vulpilor, ca și botul, este elegant și alungit, labele în sine sunt subțiri, iar urechile sunt mari și ascuțite. Urechile de vulpe sunt concepute pentru a prinde valuri de sunet deosebit de fine, datorită acestei structuri animalul poate vâna cu succes chiar și cel mai liniștit joc. Începând cu luna noiembrie, Animalul este îngroșat cu blană densă, concepută pentru a proteja împotriva răceliilor. Versiunea vară a blănii este mult mai rară și mai puțin frumoasă, în plus, în vara aceasta poate dobândi o nuanță mai închisă. Culoarea vulpilor depinde foarte mult de gama habitatului lor, de exemplu, mai aproape de sud, tonurile mai întunecate și mai dulce pot fi lână de reprezentanți ai acestei specii.

Și, de asemenea, au fost observate vulpi roșii, ceea ce a condus la o mulțime de cercetări în direcția studierii acestei specii. A fost stabilit, că vulpile roșii nu sunt nimic mai mult decât vulpii obișnuiți, părul lor a dobândit o nuanță roșie sub influența unor factori cum ar fi alimentația sau ecologia. În plus, vulpile roșii uneori concurează cu roșcate pentru titlul primei frumusețe a stepei.

Habitat de vulpi

Acest animal, datorită caracteristicilor sale atât a corpului cât și a structurii interne, este destul de comun, oamenii au ajutat în mare măsură să populeze un astfel de teritoriu vast. Fox vulpe se găsește în aproape toate țările Europei și Asia și, în plus, se găsește chiar și în Algeria. Și datorită luptei australienilor cu iepuri, inselatorul roșu a pătruns pe teritoriul Australiei, dar acolo se află în partea de sud a continentului.

Datorită adaptabilității lor, vulpile pot să populeze aproape toate zonele geografice cunoscute peisagistice de la tundră la lanțuri montane și păduri subtropicale. Dar totuși preferința în habitat vulpea există. Majoritatea animalelor aleg suprafețe mari de stepă pentru reședința lor cu păduri mici. Această alegere se datorează unui strat de zăpadă mic și slab în timpul iernii. Majoritatea vulpilor vânează rozătoarele mici, de exemplu șoarecii.

Stilul de viață și comportamentul animalului

Foxul obișnuit - trăsături ale unui mod de viațăPentru că o vulpe nu este caracterizată de un stil de viață sedentar, o tranziție pe scară largă de la un loc la altul este angajată numai în specii și cupluri care trăiesc în locuri defavorizate climatice, de exemplu, tundra sau deșerturi. Cuplurile însele nu se mișcă, doar copiii își părăsesc casele. Distanța dintre habitatele ocupate în acest caz poate fi de până la 30 de kilometri.

Foxurile trăiesc rareori împreună cu familiile lor și, adesea, acest lucru se datorează lipsei de teritorii. Aceste animale sunt folosite ca o spărtură de locuit, pe care ei înșiși o săpa și, în unele cazuri, pot ocupa grădini abandonate alte animale de dimensiuni medii, de exemplu, vulpi arctici. Deseori un loc sub viitoarea specie a acestei specii este ales exact de pantele dealurilor și râurilor. Acest lucru se datorează siguranței unor astfel de locuri și a unei cantități mari de alimente în apropierea habitatului.

Structura găurii poate fi variată, adesea uriașa are mai multe intrări și doar o singură cameră, de fapt cuibul. Adesea, alegerea vulpilor este reprezentată de crăpături, goluri și alte adăposturi naturale. Nu contează cât de mare este gaura, ea este utilizat numai pentru perioada respectivă cresterea si cresterea puiilor, vulpile in sine nu conduc un stil de viata sedentar si adesea folosesc doar adăposturi temporare, dar fiecare pereche are o anumită gamă de habitate și cadre pentru care nu merg fără o nevoie specială.

Există vremuri în care vulpea coexistă liniștit în aceeași gaură cu un badger, dar pentru a trăi împreună folosesc coridoare și încăperi diferite. Depunerea vulpilor este adesea ascunsă în păduri dense de tufiș sau iarbă, care evită atenția din partea inamicilor.

Cât timp trăiește vulpea?

  1. Viața unei vulpe în condiții naturale nu depășește 7 ani, totuși, recent, datorită unei deteriorări semnificative a ecologiei, ea a scăzut la 3.
  2. În captivitate, vulpea se simte destul de confortabilă și poate trăi până la 25 de ani.

Comportamentul vulpilor depinde în mare măsură de circumstanțe - adesea vulpi sunt curioși, dar non-agresivi. În plus, vulpile deosebesc foarte greu culorile, spre deosebire de sunet. Au fost cazuri când vulpea sa apropiat unei persoane și examinată cu atenție, astfel de orbire nu interferează. Foxurile sunt foarte atenți, înainte de a se ascunde în spatele unui deal sau într-o grădină în timpul somnului în timpul zilei, ei pot pentru câteva minute să inspecteze în continuare cartierul.

Vulpea comună în timpul iernii - izolatăPentru a vâna o vulpe obișnuită preferă seara sau dimineața devreme, cu toate acestea, nu disprețuiește noaptea. Vulturile umane sunt rareori frică, mai ales dacă nu este înarmat, nu se grăbesc să atace, să le examineze și să-și stingă curiozitatea.

Lupii tind să se stabilească în apropierea habitatelor oamenilor. Există multe cazuri raportate atunci când o vulpe, se stabilește în apropierea unui turist trasee sau baze, foarte repede am obisnuit cu oamenii. În plus, animalele se adaptează atât de repede încât devin impudente și cerșite pentru alimente, deloc jenate de sălbăticia lor sau de prezența unui număr mare de oameni.

Reproducerea vulpii

Acest tip de animal este monogam, care în esența sa înseamnă alegerea unui singur partener pentru viață. Reproducerea nu se produce mai des decât o dată pe an, dar puțini indivizi sălbatici pot efectua acest lucru.

Posibilitatea apariției descendenților vulpei depinde de un număr mare de factori, de la cantitatea de hrană și de grăsime a animalului, care se încheie cu condițiile meteorologice. Foarte des există femei care nu pot aduce un nou descendent timp de mai mulți ani.

Responsabilitățile părintești ale vulpei se comportă destul de bine, nu-și abandonează descendenții până la mila soartei, urmărindu-i cu atenție și crescând până la vârsta de tineri, dar deja pe deplin formați. Masculi și bărbați femelele își împart funcțiile în jumătate, cu excepția faptului că bărbatul trebuie să aibă grijă și de a doua repriză. După moartea unuia dintre părinți, un individ străin de același sex ia locul lui ca cel decedat.

Fox`s diet

  • Deși vulpea este considerată un prădător standard, dar dieta ei este bogată și diversă. Lupii mănâncă doar un număr imens de specii de animale mici și mijlocii, există aproximativ patru sute dintre ele. În plus, pentru a susține procesul digestiv, o vulpe poate consuma până la 20 de specii diferite de plante. Baza pentru hrănirea speciilor sunt rozătoarele mici, mai ales din ordinul voles, sunt destul de ușor de urmărit, mai ales cu urechi ca vulpi.

Prezența unui număr suficient de șoareci afectează direct capacitatea de a se multiplica și de a supraviețui în vulpi. Foarte important populația de plopi la un anumit habitat este în timpul iernii, vulpi de vânătoare la șoareci în această perioadă se numește mousing. Myshkovanie poate fi descrisă în termeni simpli, cum ar fi aceasta: o vulpe, auzind un rozător sub capacul de zăpadă, ascultă, sare în acel loc și începe să zăpească zăpada.

Fox vulpe - reproducerea și speranța de viațăDupă cum sa menționat mai sus, rozătoarele reprezintă baza pentru hrănirea vulpilor, mamiferele mai mari, de exemplu, iepurii, joacă un rol mic sau deloc în dieta lor. Persoanele deosebit de mari din specie sunt capabile să atace cerbul și destul de bine. Este demn de remarcat faptul că, cel puțin alte animale în nutriție nu este atât de important, dar acest prădător nu va pierde niciodată șansa de a prinde o pasăre sau orice alt joc proaspăt. În unele cazuri, de exemplu, în cazul iepurilor de mare, au fost înregistrate cazuri de vulpi de hrănire cu carouri și cadavre, dar acest lucru se întâmplă rar. Și, de asemenea, puteți vedea în statisticile exemple de atribuire a vulpilor pradă care nu le aparține, dar aceasta este și excepția, mai degrabă decât regula.

Vulpe domestice

Cu mai bine de o jumătate de secol în urmă, D. K. Belyaev a realizat un experiment privind domesticirea unei vulpe de culoare neagră. Persoane foarte bune și cu încredere au fost selectate pentru experiment, foarte bune receptiv la oameni și prezența lui. Ca urmare a experimentului, a fost crescută o specie întregă de vulpi "domestici". De la colegii lor "cameră", indivizii diferă atât fizic, cât și comportament. Diferențele frecvente sunt forma schimbată a urechilor, fălcilor și coada, iar animalele domestice se învârte foarte prost. Acest experiment a fost realizat exclusiv în scopul studierii vulpilor, și nu pentru a le domina complet.

Foxul roșu este un exemplu bun ca animal cu o capacitate excelentă de a se adapta, datorită faptului că aparține familiei de "câine", au o afecțiune considerabilă pentru om.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Black-brown vulpe: ce fel de animal este asta?Black-brown vulpe: ce fel de animal este asta?
Familia Salmonidae: o listă de specii de peștiFamilia Salmonidae: o listă de specii de pești
Ce vulpe poate mânca în diferite momente ale anuluiCe vulpe poate mânca în diferite momente ale anului
Pomeranian Black Spitz: descriere, hrănire, sfaturi de îngrijirePomeranian Black Spitz: descriere, hrănire, sfaturi de îngrijire
Pradă minunată și uimitoare - vulpe tibetanăPradă minunată și uimitoare - vulpe tibetană
Pisica somaleză: caracter și descriere a SomalieiPisica somaleză: caracter și descriere a Somaliei
Câini decorative (de interior) de câiniCâini decorative (de interior) de câini
Descrierea speciilor și a raselor de iepuri cu fotografiiDescrierea speciilor și a raselor de iepuri cu fotografii
Păsări Amadina: zebră, orez, japoneză și altelePăsări Amadina: zebră, orez, japoneză și altele
Cele mai populare rase de câini pentru anul 2017Cele mai populare rase de câini pentru anul 2017
» » Vulpea obișnuită - totul despre fiara cu părul roșcat și familia sa
© 2021 amigdas.com