amigdas.com

Goliat de pește Tiger: descriere și caracteristici

Caracteristicile goliatului de tigru de peștePește Goliat, de asemenea, cunoscut sub numele de pește tigru, sunt printre cele mai neobișnuite de apă dulce, are aspectul specific, din cauza care este adesea menționată ca „River Monsters“. Goliat este tradus din limba latină înseamnă „gigant“, dar literalmente pește numele Goliath tigru se traduce ca „câine de apă gigant.“

Natura acestui locuitor al râurilor este în concordanță cu aspectul lui. Goliat are dinți unici - colți mari și ascuțiți. Peștii tigri sunt mari și feroce, corpul lor puternic este acoperit cu o scară largă de nuanță argintie, uneori dă o nuanță de aur.

În cazul în care peștele goliat locuiește

Habitate de pești de goliți de tigruTigrul goliat de pește nu poate fi găsit într-un simplu acvariu acasă, dar este adesea ținut în grădini zoologice, precum și în acvariu la expoziții. În condiții naturale, acest monstru gigantic poate crește până la 150 de centimetri, iar greutatea sa este de aproximativ 50 de kilograme.

Privind colții goliate, devine clar că în dieta ei nu există numai plante. Peștele tigru este Un prădător periculos și foarte activ, care în unele privințe seamănă cu un piranha, dar, spre deosebire de acest prădător, Goliatul este mai mare. Cu colții săi mari, el este capabil să scoată carne din corpul victimelor în bucăți întregi.

Este imposibil să păstrați un astfel de animal de companie într-un acvariu obișnuit, în primul rând datorită dimensiunii sale. La urma urmei, pentru goliat ai nevoie de un acvariu în volum nu mai puțin de 3 mii litri. Dar în conținutul de pește tigru nu este prea capricios. Problema cheie este un acvariu de dimensiuni mari, precum și o cantitate mare de alimente.

Pentru prima dată această specie a fost descrisă la mijlocul secolului înainte de ultima. Habitatul său este aproape toate teritoriul continentului african din Egipt spre sud. Apare cel mai adesea în astfel de corpuri de apă:

 • Neil.
 • Congo.
 • Senegal.
 • Lacul Tanganyika.

Un prădător tigru mare îi place să trăiască în lacuri și râuri mari, preferă să trăiască în turme cu reprezentanți ai speciilor sale sau cu alți prădători din adâncurile apei.

Astfel de prădători diferă nenăscuți și lacomi, în condiții naturale, poate vâna:

 • pește;
 • alte mănăstiri subacvatice;
 • crocodili, etc.

Au fost înregistrate cazuri de atac și împotriva oamenilor, dar acestea nu sunt atât de frecvente.

Descrierea exterioară a peștilor tigri ai lui Goliath

Dacă vorbim despre caracteristicile externe ale peștilor Goliath, atunci ele sunt după cum urmează:

 1. Descrierea aspectului unui sclav gigant tigruLungimea corpului este de aproximativ 150 cm, dar aceasta este o figură record, de obicei crește până la o lungime de 75 cm.
 2. Greutate de până la 50 kg.
 3. Corpul este puternic și alungit.
 4. Suporturi mici și arcuite.
 5. Capul este uimitor în mărime, este foarte mare, gura este mare.
 6. Dinții sunt ascuțiți și mari, pe fiecare maxilar sunt 8 bucăți. Ele sunt concepute pentru a prinde și rupe victima, dar nu pentru a mesteca. În timpul unei vieți, ele cad, apoi devin noi.

Tigrul mediu de pește trăiește pe ordinea de 12-15 ani.

Caracteristicile conținutului de pește Goliath

Caracteristicile conținutului de pește tigru goliatDupă cum sa menționat deja, peștele tigru nu este destinat întreținerii la domiciliu. Cel mai adesea în captivitate acestea sunt conținute în specii sau în acvariile comerciale.

În conținutul ei nu sunt prea complicate, dar incredibil de voroase și necesită mult spațiu, care exclude posibilitatea de a le achiziționa pentru un amator. Desigur, acvariul obișnuit este potrivit pentru prăjit, dar acestea vor crește rapid și vor necesita mai mult spațiu și mâncare.

Peștele tigru Goliat în condiții naturale se hrănește în principal pești și mamifere mici, dar acest lucru nu înseamnă că nu vor mânca detritele sau alimentele de origine vegetală. Nu vor disprețui produse diferite, acest pește poate fi numit omnivor.

În cazul în care conținutul în dieta acvariu ar trebui să fie după cum urmează:

 • File de pește.
 • Creveți.
 • Vii pești mici.
 • Carne tocată.

În primul rând, goliatul va mânca alimente vii numai, dar în procesul de a se obișnui cu noile condiții, poate trece la artificiale sau congelate. Fry poate chiar să mănânce cereale, dar în cele din urmă va trebui să fie transferate în granule și granule.

Dar merită să știți că dacă hrănirea cu alimente vii va fi prea frecventă, peștele Goliat nu va mânca nimic altceva, deci este necesar ca dieta sa să fie amestecată.

În ceea ce privește cerințele în acvariu, am spus deja - acvariul ar trebui să fie mare, volumul său minim ar trebui să fie de la 2 mii la 3 mii litri. Nu trebuie să uităm de debit și de sistemul de filtrare puternic, deoarece modul de hrănire a peștilor este de așa natură încât va rupe mâncarea vie în bucăți, ceea ce nu contribuie la puritatea apei.

Și peștele tigru este folosit pentru a trăi în râuri cu un curent mare, respectiv, în acvariu, de asemenea, trebuie asigurat. Dacă vorbim despre decorul acvariului, atunci ne putem limita la următoarele:

 • pietre;
 • nisip;
 • margini mari.

Dar peisajele verzi nu sunt deosebit de necesare, mai ales că un astfel de locuitor necesită mult spațiu liber.

Caracter și reproducere

Natura goliatelor tigrilor și nuanțele reproduceriiDacă vorbim despre conviețuire cu alte specii, atunci caracterul lui Goliat nu este atât de agresiv, dar nu trebuie să uităm de apetitul său, în consecință, vecinii săi riscă să devină mâncare.

Prin urmare, goliatele tigrilor la acvariile speciilor sunt cele mai bune păstrează separat sau cu alte specii de apă dulce mare, de exemplu, arapaimami.

În acvariul lor crescute extrem de rare, cel mai adesea se prăjește în apă și apoi se cultivă în condiții artificiale. Și într-un habitat natural, ele se produc numai câteva zile, în ianuarie sau decembrie în timpul sezonului ploios.

În acest scop, migrează de la râuri mari la afluenți mici. În locurile mici, femelele au așezat multe ouă în vegetație densă. Pescuitul provoacă apoi în iazuri calde, unde există multe furaje și apoi sunt transportate de curent în iazuri mari. Și bărbații diferă de femele prin faptul că aceștia mult mai mari și mai masive.

Deci, am examinat caracteristicile cheie ale peștilor tigru Goliat, care trăiesc în cea mai mare parte fie în condiții naturale, fie în acvariile de specii mari. Dar pentru reproducerea domestică un astfel de pește greu de potrivit.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce apa din acvariu este verde: motiveleDe ce apa din acvariu este verde: motivele
Cum puteți determina vârsta peștilor prin cântărire și alte caracteristiciCum puteți determina vârsta peștilor prin cântărire și alte caracteristici
Pește-cuțit cum să îngrijească în mod corespunzător pentru peștii de acvariuPește-cuțit cum să îngrijească în mod corespunzător pentru peștii de acvariu
Familia Salmonidae: o listă de specii de peștiFamilia Salmonidae: o listă de specii de pești
Acvariu rechin catfang pangasiusAcvariu rechin catfang pangasius
Cele mai periculoase rechini din lume. Cele 10 cele mai periculoase rechiniCele mai periculoase rechini din lume. Cele 10 cele mai periculoase rechini
Cei mai mari și mai periculoși păianjeni din lumeCei mai mari și mai periculoși păianjeni din lume
Cine este mai puternic: un tigru, un urs sau un leu?Cine este mai puternic: un tigru, un urs sau un leu?
Pestele de acvariu al scalarului. Întreținerea și îngrijirea lorPestele de acvariu al scalarului. Întreținerea și îngrijirea lor
Pentru a vedea un tigru într-un vis. Interpretare în cartea de visPentru a vedea un tigru într-un vis. Interpretare în cartea de vis
» » Goliat de pește Tiger: descriere și caracteristici
© 2021 amigdas.com