amigdas.com

Râul de râu ordinat: descriere

Catfish: descriereÎn râuri și lacuri există o mulțime de pești pe care oamenii le mănâncă. Predatorii și victimele lor se întâlnesc destul de pașnic, formând un ciclu natural. Practic, în fiecare rezervor de astăzi vii somnul - cei mai mari răpitori de râu. Deci, cum arata somnul? Ce mănâncă somnul?

descriere

Corpul unui reprezentant al acestei specii este lung și alungit. Această specie lipsește complet la scară. Corpul unui somn obișnuit este acoperit cu secreții de mucus, care ajută peștele să se manevreze cu ușurință în apă murdară. Capul acestei specii este larg, plat, cu ochi mici și o gură destul de largă. Dinții acestei specii de pești sunt mici și ascuțite. Viziunea pisicii este rea, este chiar un pic orb. Un organ tactil de soma este o mustață, doar două perechi de galben. Acestea sunt situate pe ambele părți ale gurii peștelui, cu ajutorul lor râul captează alimente pentru ei înșiși.

culoare Acest pește este întunecat, de la maro la maro închis. Pântecele este mai ușor, cel mai adesea alb sau gălbuie. Coada este lungă, aproximativ 60% din lungimea totală a somnului râului. Aripioare dorsale moi, albastru-negru, mai puțin adesea negru. Persoanele tinere au o culoare mai strălucitoare decât peștii adulți. Sunt indivizi de aproximativ 5 metri lungime, cântărind mai mult de 300 kg. Aceste pești trăiesc mult timp, 50-60 de ani.

clasificare Som:

 1. clasa - luchepernye;
 2. familie - somn;
 3. detașare - somoobraznye;
 4. vizualizare - somn comun;
 5. gen - somn obișnuit.

habitat

Somboiul sau somnul european locuiesc în aproape toate rezervoarele de apă dulce din Asia și Europa. Cel mai adesea acești pești preferă să trăiască în profunzime, în bazine și gropi subacvatice. Uneori, reprezentanții acestei specii înot în iazuri saline, dar nu pot trăi acolo pentru mult timp.

Canalul de somnÎn iazurile saline trăiesc numai canalul de stat. Acesta este considerat cel mai numeroase dintre toate tipurile de somn. Cele mai frecvent minate.

Acest pește nu migrează, încearcă să-și trăiască toată viața într-un singur loc. Acest prădător de apă dulce părăsește locuința numai pentru perioada de vânătoare. Cel mai activ este dimineața și seara, în timpul zilei peștele se odihnește. În toamna târzie, somnul comun intră într-o hibernare. În această perioadă nu mănâncă deloc.

Sursă de alimentare

Somnul obișnuit este destul de mare, este leneș și lent. Pentru a prinde o victimă mare, este nevoie de efort, producția atât de mare este extrem de rară.

Cu toate acestea, trucurile acestor locuitori subacvatici nu ocupă. Ei au învățat să folosească diferite trucuri pentru vânătoare. De exemplu, dacă un individ mare suferă de un sentiment de foame, atunci este aproape că se rupă. În apă de mică adâncime, adesea asemenea oi sunt purtate ca turme, ca adezivii, prăjiți. Somnul comun îngheață cu o gură pe jumătate deschisă. O turmă de pești mici, care nu observă amenințarea iminentă, este aleasă de prădătorul de apă dulce cât mai aproape posibil. Un reprezentant al acestei specii cu forță atrage în apă și, împreună cu fluxul de apă din gura specimenului devine imediat o duzină de pește. Ca și mustața unui somn care se află sub o lovitură, un alt pește ia momeală, un fel de vierme. Înotați mai aproape de somn, peștele devine pradă.

Dripii de apă dulce sunt extrem de vorrați: ei mănâncă tot ce este în apă. Păsări de apă, viței, uneori câini au fost atacați de o întreagă turmă de maimuțe. Au existat cazuri de atacuri asupra copiilor de baie.

Deci, acești pești mănâncă:

 • Rac în apăhoit;
 • pești mari și mici;
 • animalele înotând în apă;
 • insecte;
 • cancere;
 • amfibieni.

reproducere

Îmbătrânirea sexuală la femei se termină la vârsta de 3 ani. Bărbații, atunci când aleg un partener, încep să-și bată cozile pe apă, făcând un dans de căsătorie. După ce sa format cuplul, părinții încep să creeze un cuib. Locul este liniștit, mai ales în piscină. Femelele stau la ordinul a jumătate de milion de ouă la un moment dat, masculul fertiliză ambreiajul. Bărbatul, înainte de apariția prăjiturii, protejează cuibul, înspăimântând în afară. În primele 25 de zile de viață, bărbații se îngrămădesc, iar peștii adulți pleacă pentru înot liber. Soma este poligam, după împerecherea femeilor și bărbaților dispersați în locuințele lor.

Pește și om

Captura reprezentanților familiei soms a fost stabilită de mult timp la scară industrială. Aceste pradă sunt folosite pentru hrană, carnea lor are calități excelente de gust.

Carnea de somn este practic dezosată, doar coloana vertebrală este prezentă.

Pe lângă gust, în carnea de somn conține o mulțime de microelemente:

 • calciu;
 • magneziu;
 • potasiu;
 • fosfor;
 • fier;
 • sodiu.

și vitamine:

 • Râul CatfishA;
 • B1;
 • B2;
 • B6;
 • B;
 • S.

Medicii sfătuiesc să folosească carne de somn pentru persoanele care suferă de diabet. Datorită compoziției sale bogate, acest produs poate reduce semnificativ zahărul din sânge. Ajută la eliminarea problemelor cu tractul digestiv.

Creșterea somnului în captivitate

Această persoană se reproduce în prădători de apă dulce în captivitate. Acesta este un pește extrem de nepretențios. Singurul lucru de care are nevoie este suficientă mâncare și pace relativă. Nu este nevoie de un rezervor extins, spațiul pentru somnul de râu nu este necesar.

În total, există patru modalități de reproducere a reprezentanților acestei specii în captivitate:

 • metoda cusca - ouăle sunt plasate în cuști speciale, în care apar prăjiți;
 • metoda iazului - peștii se cultivă în condiții apropiate de cele naturale;
 • bazin - Som este conținut în bazin;
 • metoda de alimentare - Somnul este cultivat cu alte tipuri de pește, însă crescătorul va trebui să selecteze cu atenție somnul, astfel încât mărimea întregului pește să fie aproximativ aceeași.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Râul perch: unde locuiește, ce hrănește, cum arată acest peșteRâul perch: unde locuiește, ce hrănește, cum arată acest pește
Cum arată un pește o picătură și informații interesante despre asta?Cum arată un pește o picătură și informații interesante despre asta?
Ce fel de pește este peștele alb: o descriere și trăsături de capturareCe fel de pește este peștele alb: o descriere și trăsături de capturare
Pescuit excelent în regiunea Kaluga și KalugaPescuit excelent în regiunea Kaluga și Kaluga
Cine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteiaCine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteia
Minuni de pește: habitate și tehnici de pescuitMinuni de pește: habitate și tehnici de pescuit
Peștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși existăPeștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși există
Acvariu rechin catfang pangasiusAcvariu rechin catfang pangasius
Râuri și lacuri pentru pescuit în regiunea IvanovoRâuri și lacuri pentru pescuit în regiunea Ivanovo
Specii de pești marine: descriere și caracteristiciSpecii de pești marine: descriere și caracteristici
» » Râul de râu ordinat: descriere
© 2021 amigdas.com