amigdas.com

Bolile de pui broiler: simptome și tratament

Puii pot fi bolnaviÎn rasele de păsări de curte de creștere a păsărilor de curte sunt considerate cele mai profitabile și răspândite. De fapt, puii de găină sunt pui obișnuiți, care sunt renumiți pentru rata de creștere uimitoare, producția mare de ouă și calitatea excelentă a cărnii. Timp de 2-3 luni de viață, aceste păsări câștigă aproximativ 1,5 kilograme de greutate, ceea ce vă permite să creșteți producția de animale în cel mai scurt timp posibil.

Bolile de pui broiler: simptome și tratament

Dar, pentru a obține rezultatul așteptat din conținutul acestor păsări, este important să se studieze în prealabil bolile puiilor de broiler și să li se asigure condițiile corespunzătoare. Trebuie să fiți atenți în ceea ce privește urmărirea starea fiecărui pui în procesul de creștere, deoarece hibrizii de broileri sunt expuși sever la o mare varietate de boli infecțioase, ceea ce duce deseori la rezultate fatale și la mortalitatea în masă a efectivelor de animale.

Dacă observați un comportament ciudat și simptome evidente ale bolii, este important să luați măsurile necesare cât mai curând posibil. Astăzi vom vorbi despre principalele boli ale broilerilor și particularitățile tratamentului în mediul acasă. Răspundem la întrebări: de ce puii broilerii acționează, reproșează și se comportă ciudat.

Bolile de pui broiler: simptome și tratament

Înainte de a cumpăra primele carne de pui trebuie să vă întrebați: sunt dispus să am grijă de aceste păsări și să îndeplinesc cerințele cheie pentru întreținere. În primele zile ale vieții puiul este vulnerabil la diferite infecții și viruși. În mod deosebit, acest lucru se manifestă în prima lună de viață. Simptomele bolilor broiler sunt diferite și pot fi prezentate:

 • apetit scăzut;
 • culoarea slabă a penajului;
 • letargie;
 • apatie.

Boli ale puiilor și metode de tratamentDeseori, păsările încep să respire și să vileze, ceea ce duce la o deteriorare a stării lor fizice. În cele mai multe cazuri, fermierii de păsări novice nu știu cum să trateze păsările, din cauza morții lor.

Deci, primele simptome ale bolilor grave pot fi ușor determinate de starea externă a puiului. suficient inspectează regulat toți cei care trăiesc în casa de păsări și în carapacea însăși. Cu cât este identificată mai repede problema, cu atât va fi mai eficientă eliminarea acesteia.

Ce se întâmplă dacă păsările strănut?

Pentru început, atenția trebuie acordată problemei strănutilor. Dacă puiul strănută, cel mai probabil, el a luat un virus. Cel mai adesea sunt răceli. În cazul în care problema se înrăutățește, tratamentul trebuie început imediat. Mai întâi, arătați pasărea unui veterinar experimentat și efectuați un diagnostic pentru a determina cauza bolii. În casa de păsări, închideți toate fisurile și rezolvați problema cu umezeală.

O soluție bună este instalarea sistemelor de ventilație și încălzitoarelor sub formă de lămpi de masă. Aceste aparate electrice este mai bine să reparăm deasupra capilor de indivizi, dar nu mai jos. O lampă foarte adesea plasată incorect face ca corpul păsărilor să se supraîncălzească, ceea ce îi determină să se răcească. Ca urmare, aceasta duce la o schimbare bruscă a temperaturii și la îngheț.

De ce tuse puii și începe să șuieră?

Următoarea întrebare care ar trebui să se refere la fiecare crescător de păsări novice și fermier: "de ce tuse puii de găină". Puiul începe să tuse din diferite motive. Ca și în cazul precedent, cauza principală poate fi efectul temperaturii de pescaj și a temperaturii instabile în găină. De asemenea, o problemă provoacă umezeală și alți factori catarali. Pentru vindecarea rapidă și eficientă a păsărilor, este necesar să se instaleze un sistem de încălzire fiabil în locul lor de reședință și să se echipeze deschiderile de ventilație. De asemenea, nu interfera cu antibiotice și medicamente fiabile, pe bază de vitamine și microelemente benefice.

Bolile bolilor - păsări de ajutorEste important să țineți cont de faptul că tusea nu indică întotdeauna prezența unei friguri. Uneori este un simptom al unei boli mai grave, cu un rezultat fatal. De exemplu, în cazul tusei puiilor, acest lucru se poate datora prezenței virusului gripal aviar, aspergiloză și alte patologii periculoase. În acest caz, moartea în masă a animalelor este iminentă. Pentru a proteja alte persoane de infecție, este important să le plasați în carantină și să omorâți păsările infectate, eliminându-le în locul potrivit respectând regulile de bază.

Băuturile bune pentru combaterea tusei de pui sunt:

 • Tetramisol 10;
 • Baykoks;
 • metronidazol;
 • Enroksil.

De ce pui broilerii?

Și acum ar trebui să fim atenți la o problemă atât de comună ca o respirație puternică, ceea ce duce la un comportament lent al păsării și, uneori, la moarte. Practic, șuierătura indică prezența unei friguri în organism. Pentru tratament puteți folosi diferite medicamente, vitamine și medicamente. Este important să se studieze cu atenție starea casei de găină, pentru a preveni deversările și umezeala. Dacă observați că una dintre aceste probleme este prezentă în gospodărie, trebuie să fie reparată, închizând toate fisurile și găurile. Nu va fi superfluă instalarea sistemelor de încălzire suplimentare.

Ce boli pot fi găsite la puii de broilerPentru a salva pasărea de simptomele bolii, trebuie să aplicați antibiotice. După cum am menționat deja, nu întotdeauna tusea și strănutul sunt cauza răcelii. Foarte des, aceste semne indică pe probleme mai grave, inclusiv bolile fatale. Pentru a vă asigura o durere de cap suplimentară, cel mai bine este să arătați puii infectați unui medic veterinar. Dacă ignorați această datorie, animalul poate muri pur și simplu.

Puii de carne sunt țapi ispășitori. Mai degrabă decât să tratăm?

În cazul în care carnea de pui se îngrijorează, cel mai probabil indică impactul unor infecții periculoase. Acordați atenție compoziției și tipului de excremente. În cazul în care așternutul este luminos și are impurități ale mucoasei, cel mai probabil, este o boală infecțioasă. Pentru prevenirea consecințelor și a rezultatelor fatale, este necesar ca păsările să beneficieze de o întreținere și tratament special preventiv, deoarece infecția poate fi transmisă altor persoane din efectivele de animale. Diareea la puii de broiler se manifestă prin următoarele boli:

 1. salmoneloza;
 2. colibacteriosis;
 3. gripa aviara.

Prevenirea puiilor de la bolile comuneÎn cazul în care puii încep să vileze, verificați casa de găină cât mai curând posibil și asigurați-vă că respectă toate cerințele sanitare și igienice. De asemenea, acordați atenție compoziției și calității alimentării. Multe probleme sunt asociate cu o dietă greșită sau dezechilibrată. Regular executat Lucrările de dezinfecție în casa de păsări de curte și curățați-o de produsele de subzistență a puiilor. Cauza diareei poate fi un exces de vitamine și suplimente minerale în compoziția alimentelor.

Simptome ale afecțiunilor piciorului. Rasă nas

Dacă simptomele sunt o răceală intensă, contactați clinica veterinară pentru ajutor. Diagnosticarea corectă și operativă va permite eliminarea bolilor grave în cel mai scurt timp posibil. Deseori frigul comun indică următoarele infecții:

 1. kolikbakterioz;
 2. Boala lui Marek;
 3. varicelă;
 4. gripa aviara etc.

În cazul în care pasărea nu merge bine, se limpezează sau cade în picioare, este recomandat să-l arătați medicului veterinar. Mersul ciudat al găinilor este semnalul principal că sa îmbolnăvit de o boală infecțioasă periculoasă.

Pe lângă mersul sărac, poate exista un refuz complet sau parțial al alimentelor și al apei, slăbiciune, letargie. Cu cât te întorci mai repede pentru ajutor unui medic veterinar, cu cât va fi mai rapid să determine gradul de leziune și să elimine patologia. Boli ale picioarelor pot indica o boală cu salmonela, rahitism, infecție cu Marek.

Printre bolile obișnuite la puii broiler, orbirea are un loc special. Deseori, păsările sunt orbe la un ochi, ceea ce face să se gândească la tratamentul urgent și transferul individului infectat în carantină. Dacă nu faceți acest lucru la timp, virusul va deteriora pur și simplu animalele.

Cu toate acestea, pe lângă cunoașterea bună a tuturor bolilor de păsări, este, de asemenea, important să se studieze modalitățile de abordare a acestora. Un număr mare de boli duc la moarte. Prevenirea consecințelor nu poate fi decât un tratament potrivit.

Utilizarea antibioticelor pentru boala Colibacteriosis

Dacă puiul este bolnav cu o colibacterioză periculoasă capabilă să afecteze întreaga populație, este necesar să-l oferiți condițiile de carantină și igiena corespunzătoare. Aceasta va împiedica răspândirea virușilor. În caz contrar, va afecta toate organele interne ale animalelor.

Simptomele colibacillozei se manifestă în tulburările tractului digestiv, pierderea poftei de mâncare, creșterea bruscă a temperaturii și comportamentul lent al păsărilor.

Un bun remediu pentru combaterea colibacillozei este antibioticele, care se adaugă la alimente sub formă de pulbere. de asemenea împreună cu antibioticele Puteți să oferiți vitamine și suplimente minerale de cel puțin 1-2 ori pe zi. Pentru recuperare completă sunt necesare 3-4 zile.

Prevenirea necesită utilizarea de hrană echilibrată și vaccinarea completă a efectivelor de animale.

Salmoneloza. Cum să facem față bolii

Printre problemele grave cu tractul gastro-intestinal, salmoneloza este considerată foarte frecventă. Caracteristica principală a acestui virus este abilitatea de a transmite prin picături de aer. că animale sălbatice sănătoase, persoanele infectate trebuie izolate și plasate în condiții curate, dezinfectate. Simptomele de salmoneloză se manifestă sub formă de ochi umflați, cloaca inflamată, lipsa apetitului adecvat, diaree, umflarea picioarelor și încetinirea creșterii și dezvoltării.

După determinarea salmonelozei, este necesar să se înceapă tratamentul radical, care se efectuează cu ajutorul unui curs de furazolidonă și streptomicină. Inițial, trebuie efectuată profilaxia cu ser imun.

După vindecarea completă, pasărea este mai bine să înscrie. Dacă cel puțin o pasăre din șeptel se îmbolnăvește, tot șeptelul trebuie să fie băut cu o soluție de levomicetin.

aspergiloză

Un astfel de virus dăunează sistemului respirator al puiilor mici. Este considerată o boală foarte periculoasă și agresivă, care se manifestă sub forma unei deteriorări puternice a poftei de mâncare, a apatiei și a letargiei, a tusei și a strănutului și așa mai departe.

Pentru a salva pasărea de infecție, este necesar să se utilizeze antibiotice costisitoare, care sunt prescrise de un specialist instruit dintr-o clinică veterinară. Principalele caracteristici ale prevenirii sunt lucrări de dezinfecție în interiorul casei și îmbunătățirea condițiilor de viață de bază. Foarte adesea, cauza bolii este deversarea, umiditatea și alte influențe agresive asupra mediului. Casele de păsări trebuie să fie izolate corespunzător folosind sisteme de încălzire și ventilație.

rahitism

Cum se trateaza puii broiler de la diferite boliÎn caz de rahitism, puiul trebuie izolat de alte persoane. Acestea sunt cel mai adesea afectate de puii mici, iar cauza principală este lipsa de calciu și vitamina D în organism. Simptomele sunt diferite și sunt cel mai adesea reprezentate de o încetinire a creșterii și dezvoltării, de opresiune, de apatie și de agravarea apetitului.

În timpul tratamentului și măsurilor profilactice se utilizează vitamine și suplimente minerale. În alimente, este la modă adăugarea de premixuri pe bază de calciu și alte substanțe.

Respectați cu atenție cerințele de bază în ceea ce privește condițiile de igienă și întreținere. Nu poți ține mai mult decât un tânăr în cușcă. Este important ca pasarea să meargă pe stradă și să o alimentați cu alimente echilibrate. În acest caz, probabilitatea unei vindecări rapide și eficiente va fi maximă.

variolă

Multe varice sunt infectate cu varicela. Puii de pui sunt expuși infecției într-o manieră deosebit de intensă. Virusul în sine transmis de rozătoare și de paraziți ai pielii, și din cauza vitalității sale excelente și a capacității sale de a se adapta la condițiile de mediu, repede mutați și mutante. Boala poate duce la deteriorarea organelor interne și a membranei mucoase a ochilor.

Puteți trata varicela într-un stadiu incipient, deci nu ucideți persoanele infectate. Destul de făcut o serie de măsuri terapeutice cu ajutorul glazolinului, a acidului boric, a soluției de furasilină etc. Printre scopurile preventive obligatorii - dezinfectarea și curățarea casei.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Mucoplasmoza respiratorie la simptomele și tratamentul puiilor de puiMucoplasmoza respiratorie la simptomele și tratamentul puiilor de pui
Bolile bolilor: simptome de boală, tratament, fotografieBolile bolilor: simptome de boală, tratament, fotografie
Pui broiler: hrană, îngrijire și condițiiPui broiler: hrană, îngrijire și condiții
Puii Hercules: trăsăturile rasei, avantajele și dezavantajelePuii Hercules: trăsăturile rasei, avantajele și dezavantajele
Cum să hrănim broilerii acasăCum să hrănim broilerii acasă
Pot să le dau puii de găină, păpădia și celandina?Pot să le dau puii de găină, păpădia și celandina?
Indicații pentru utilizarea enormă conform instrucțiunilor din medicina veterinarăIndicații pentru utilizarea enormă conform instrucțiunilor din medicina veterinară
Pui de carne Cobbs 500: descriere și descrierePui de carne Cobbs 500: descriere și descriere
Pui de carne colorat. Descrierea rasei și caracteristicile conținutuluiPui de carne colorat. Descrierea rasei și caracteristicile conținutului
Metronidazol: instrucțiuni de utilizare pentru păsări de curteMetronidazol: instrucțiuni de utilizare pentru păsări de curte
» » Bolile de pui broiler: simptome și tratament
© 2021 amigdas.com