amigdas.com

Boala lui Peyronie la bărbați: cauze, tratament și fotografii

Boala lui Peyronie la bărbațiBoala lui Peyronie este o patologie considerată inofensivă pentru viață. Se exprimă în curbura penisului în momentul declanșării unei erecții. Pentru prima dată această boală a fost descrisă în 1743 de către un chirurg francez - Francois de la Peyronie. De fapt, mai târziu această boală a fost numită după el, deoarece medicul a fost capabil să descrie imaginea clinică a bolii în detaliu.

În timpul examinării inițiale, medicii pot găsi o sigiliu în membrul pacientului care, atunci când este palpată, cauzează durere. Această compactare poate fi cauzată din mai multe motive. Cel mai adesea se dezvoltă din cauza problemelor cu microcirculația cauzate de procesele inflamatorii și formarea plăcilor fibroase sub pielea penisului. Din cauza perturbării fluxului sanguin, elasticitatea și extensibilitatea membranei albe a penisului se schimbă, ceea ce determină curbura în zona compactării existente. Un exemplu de astfel de patologie poate fi văzut pe numeroase fotografii de pe Internet.

Tipuri de boli

Boala lui Peyronie se manifestă în 3 tipuri:

 1. Garnituri fibroase care nu provoacă senzații dureroase. Cu o astfel de manifestare, curbura penisului este nesemnificativă și boala nu împiedică pacientul să trăiască o viață sexuală completă.
 2. Sigiliul este pronunțat pronunțat și schimbă semnificativ curbura penisului. Acest tip de patologie poate face dificilă contactul sexual.
 3. Boala lui Peyronie a cauzat o curbura gravă a penisului, ceea ce a făcut ca erecția să fie problematică. Un bolnav nu poate face sex.

Cauzele bolii lui Peyronie

Boala a fost descrisă frumos în secolul al XVIII-lea, dar nu există încă un consens cu privire la cauzele cauzelor sale. Totuși, medicii au reușit identifica mai mulți factori, care sunt considerate predeterminante în dezvoltarea patologiei:

 • Semne ale bolii lui PeyronieDistrugerea mecanică a țesuturilor penisului. Este trauma unui membru care este considerat principalul vinovat în dezvoltarea patologiei. Adesea, un om se rănește în timpul actului sexual sau al masturbării. La locul afectării țesuturilor se dezvoltă mai întâi inflamația, urmată de o schimbare a stratului buric. Fără tratamentul adecvat al traumei, devine mai rigid, își pierde elasticitatea. De fapt, se dezvoltă fibroza, care progresează treptat și duce la o creștere a volumului țesuturilor, urmată de o curbura a penisului.
 • Predispoziția genetică. Se exprimă în capacitatea corpului masculin de a produce rapid colagen ca răspuns la orice efect traumatic.
 • Injecții în penis.
 • Reacții imunologice patologice.
 • Utilizarea anumitor medicamente. De exemplu, medicamentele care afectează presiunea și sistemul cardiovascular pot provoca dezvoltarea bolii Peyronie.
 • Modificări de vârstă în țesuturile penisului.

Se urmează separat evidențiază patologii congenitale. Aceasta poate fi subdezvoltarea plicurilor penisului penisului în timpul perioadei de dezvoltare intrauterină sau a patologiilor congenitale ale uretrei.

Simptomele bolii

Principalul semn vizibil al bolii este curbura penisului, care se remarcă numai prin erecție. Acest simptom nu poate fi considerat primar și unic. În funcție de faza de boală în ea există 2 seturi de caracteristici:

 • În faza acută cu debutul unei erecții, penisul nu este curbat, dar un bărbat poate prezenta o durere în penis în timpul excitării sexuale. Acesta este un semn al dezvoltării procesului inflamator, care determină creșterea densității fibroase. În faza acută, placa poate fi probată sub piele a penisului. Placile pot fi mai multe și pot avea dimensiuni și densități diferite. Faza acută, de regulă, durează un an.
 • Faza cronică se caracterizează prin absența senzațiilor dureroase, dar prin apariția unei curburi vizibile a penisului. Acolo unde era o placă fibroasă, apare o cicatrice. Sigiliile rămase nu mai cresc și nu își schimbă densitatea. Faza cronică a bolii Peyronie poate fi complicată de disfuncția erectilă.

Declarație de diagnosticare

Pentru a face un diagnostic corect, medicii utilizați următoarele metode de cercetare:

 • Cum este definită boala Peyronie?Palparea. O astfel de examinare permite determinarea densității plăcilor și localizarea lor.
 • Examinarea cu ultrasunete a penisului.
 • Imagistica prin rezonanță magnetică.

Pacientul poate, de asemenea, să ia o imagine a penisului său în momentul unei erecții în mai multe unghiuri. Acest lucru va ajuta foarte mult medicul în diagnostic.

Clasificarea bolii

Pe baza originii bolii, Peyronie este izolată două forme principale ale bolii:

 • Formularul achiziționat. Se disting printr-o schimbare treptată a cochiliei vezicii biliare și a proliferării țesutului fibros. Aceasta distorsionează forma penisului și provoacă apariția durerii.
 • Forma congenitală. Originile sale se află în genetica oamenilor. Se manifestă în corpul cavernos al penisului.

De asemenea, boala lui Peyronie împărțite în categorii luând în considerare curbura penisului și mărimea sigiliului fibros:

 • Prima categorie. Unghiul de curbură al penisului atinge 30 °, iar mărimea garniturii se apropie de 2 cm. În fotografie puteți vedea că curbura nu este critică.
 • Categoria a doua. Unghiul de curbură este între 30 ° și 60 °, iar garniturile fibroase au o dimensiune de 2 până la 4 cm.
 • A treia categorie. Unghiul de curbură a penisului depășește 60 °, iar placa fibroasă în dimensiunile sale depășește 4 cm. Fotografia arată că curbura penisului a atins valori critice și necesită un tratament urgent.

Tratamentul bolii Peyronie

Cum se tratează boala peyroniTratamentul bolii depinde complet de stadiul său. Potrivit majorității medicilor, utilizarea medicamentelor speciale și a tehnicilor de fizioterapie nu este capabilă să elimine complet problema. Cu toate acestea, un astfel de tratament este recurs la o ușoară curbura a penisului.

Tratament terapeutic

Tratamentul conservator este de a folosi următoarele medicamente:

 • Tamoxifen.
 • Colchicina.
 • Potab.

În ciuda faptului că aceste medicamente sunt în vânzare, sunt interzise de auto-tratament, deoarece au efecte secundare grave.

De asemenea, cu un tratament conservator, pot fi utilizate injecții locale de Interferon, Lidase și Gidocortisol. Pentru a spori efectul medicamentelor, este întotdeauna prescrisă electroforeza.

După cum sa menționat deja mai sus, terapia cu medicamente are sens doar în prima etapă a bolii, când procesul de fibroză activă și calcinare nu a început încă.

Tratamentul chirurgical

Tratamentul operativ constă în efectuarea operației în timpul căreia țesuturile fibroase și calcificate sunt îndepărtate. Acest lucru vă permite să restaurați forma originală a penisului. În tratamentul chirurgical se pot utiliza următoarele tehnici:

 • Imaginea clinică a bolii peyronieTransplantarea pielii de la scrot în penis, în locul țesuturilor fibroase îndepărtate. A avut loc în două etape. Ambele sunt vizibile clar în fotografie. În prima etapă a pielii, scrotul a făcut două incizii, iar penisul a fost introdus în cavitate. Drept rezultat, zona acționată a penisului a fost acoperită cu pielea scrotului. În această poziție, penisul a fost lăsat până când pielea a fost încorporată. După aceasta, pielea a fost tăiată și cusută. Rana de pe scrot a fost de asemenea suturata. Astăzi, această metodă este folosită foarte rar, deoarece are mai multe dezavantaje: există o vegetație pe penis, tratamentul durează mult.
 • Îndepărtarea țesutului cicatricial printr-o mică incizie. Această tehnică de tratament chirurgical este adecvată numai pentru o mică zonă de deteriorare.
 • Transplantarea donatorului și a pielii proprii. Această tehnică de tratament este eficientă pentru o zonă mare de deteriorare.
 • Formarea unei pliuri pe partea curbată a penisului. Acesta este un fel de contragreutate, care vă permite să o îndreptați. La această operație a recurs în aceste cazuri, codul bolii lui Peyronie nu provoacă disconfort.
 • Atunci când disfuncția erectilă, medicii pot merge pe protezele falusului. Aceasta este o operație foarte complexă care vă permite să simulați pe deplin funcționalitatea penisului. Vă permite să tratați bărbații chiar și cu forme severe ale bolii.

concluzie

Boala lui Peyronie poate dăuna grav vieții. Astăzi ea afectează aproximativ 1% din toți bărbații pe planetă. Fără tratamentul adecvat, poate provoca impotență, totuși acest lucru nu este un motiv de panică, deoarece medicina modernă vă permite să faceți față chiar și cazurilor cele mai dificile, cu o restaurare completă a funcționalității penisului.

Boala lui Peyronie la bărbați
Simptomele bolii lui PeyronieProbleme ale sistemului reproductiv masculinSemne ale bolii lui PeyronieCum să tratăm boala lui PeyronieManifestarea bolii peyronieCaracteristici de tratare a bolii Peyronie
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este fimoza: o descriere și modalități de tratare a băiețilorCe este fimoza: o descriere și modalități de tratare a băieților
Inflamația preputului și a capului la bărbați: cauze și tratamentInflamația preputului și a capului la bărbați: cauze și tratament
Picăturile alb pe capul bărbaților sunt periculoase?Picăturile alb pe capul bărbaților sunt periculoase?
Tratamentul fisurilor la nivelul preputului la bărbațiTratamentul fisurilor la nivelul preputului la bărbați
Dermatita dermatita la barbati: diagnostic si tratamentDermatita dermatita la barbati: diagnostic si tratament
Fimoza cutanată: semne, fotografii și tratament fără intervenție chirurgicalăFimoza cutanată: semne, fotografii și tratament fără intervenție chirurgicală
Ce arată smegma pentru bărbați: descriere și fotografieCe arată smegma pentru bărbați: descriere și fotografie
Totul despre operația pe frenul de plastic scurt al penisului masculinTotul despre operația pe frenul de plastic scurt al penisului masculin
Ridicarea capului - un element important pe genitalul masculinRidicarea capului - un element important pe genitalul masculin
Cauze de alb pe penisul glansului la bărbațiCauze de alb pe penisul glansului la bărbați
» » Boala lui Peyronie la bărbați: cauze, tratament și fotografii
© 2021 amigdas.com