amigdas.com

Boli ale cavității orale: boli majore și prevenție

Boli ale guriiNu este un secret pentru cineva că fiecare persoană visează la un zâmbet alb și frumos, dar, din păcate, nu toată lumea se poate lauda cu o stare excelentă a dinților. Foarte des dentiștii găsesc diverse boli în cavitatea bucală la om.

Cele mai frecvente tipuri de astfel de afecțiuni vor fi discutate în acest articol.

motive

Cavitatea orală la om pot efectua diferite funcții. Foarte multe procese patologice în această parte sunt foarte strâns legate de boala diferitelor sisteme, precum și de organele corpului uman. Bolile dinților, precum și bolile cavității bucale pot apărea datorită:

 • Semne de boli ale guriiabuzul de antibiotice;
 • consumul unui număr mare de alimente acide, calde și alcool;
 • fumat;
 • infecții diferite;
 • recepție mică de apă curată;
 • beriberi;
 • boli ale organelor interne;
 • erori hormonale;
 • predispoziții genetice.

În condiții normale umane, cavitatea orală este în mod constant populată cu microorganisme. Acestea sunt clasificate ca un grup de patogenitate condiționată. Dacă există unii factori negativi, atunci unele specii ale acestor organisme pot crește virulența lor și vor pierde starea patogenă.

Boli ale gurii: clasificare și tratament

Bolile cavității bucale sunt împărțite în infecțio-inflamatorii, virale și fungice.

Bolile infecto-inflamatorii

Aceasta este cea mai frecventă problemă, care apare la majoritatea adulților. Boli care transporta procese infecțioase și inflamatorii duc o persoană la un dentist, terapeut sau un otolaringolog. Simptomele legate de acest tip de boală sunt:

Principalele tipuri de boli ale cavității bucaleFaringită. Această boală conduce la faptul că membrana mucoasă a gâtului uman devine inflamată. Ca o consecință, simptome precum disconfort sever, transpirație în gură și durere foarte neplăcută în gât. Membrana mucoasă este foarte afectată. Faringita se poate dezvolta datorită inhalării vaporilor de aer rece și murdar și poate apărea și datorită substanțelor chimice sau a fumului de tutun. Un alt motiv poate fi considerat o infecție, cum ar fi pneumococul. Și este necesar să se supună unei examinări stomatologice urgente.

Această boală a gurii este adesea însoțită de stare generală de rău, precum și febră mare. Pentru a determina această boală, trebuie să vedeți un medic pentru a face un tampon de gât. Tratamentul faringitei începe să se aplice în cazuri rare. De obicei, este suficient să urmați o dietă elementară, să faceți băi de picioare fierbinți și să aplicați comprese care ajută la încălzirea gâtului. De asemenea, sfătuiți să utilizați inhalarea și clătirea, puteți folosi lapte cald alternativ cu miere.

Glosită. Această boală este un proces inflamator care schimbă structura, precum și culoarea limbii. Cauza poate fi o infecție care a apărut în cavitatea bucală. Boala se dezvoltă din cauza unei arsuri, precum și a traumatismului limbii și gurii. Toți acești factori devin uși deschise pentru infecții.

Glosita poate infecta acei oameni, care nu respectă igiena gurii și are prea puțină grijă de limba lor. Prima etapă a bolii este caracterizată de arsură severă, precum și disconfort. Apoi limba începe să dobândească o nuanță roșie, salivarea crește foarte mult, iar senzațiile de gust devin plictisitoare. Este necesară o examinare stomatologică urgentă. Tratamentul trebuie prescris de dentistul însuși. Aceasta constă în a lua medicamente speciale. Acestea ar trebui să fie prescrise numai de un medic, tratamentul independent este nedorit.

Gingivita este o consecință a inflamației, care duce la faptul că membrana mucoasă a gingiei devine infectată. Această afecțiune (membrana mucoasă conține adesea aceasta) este foarte frecventă în rândul femeilor însărcinate, precum și în cazul tinerilor adolescenți. Gingivita poate fi:

 • catarală;
 • atrofică;
 • hipertrofică;
 • necrozantă.

Tratamentul bolilor cavității bucaleCatarhal poate provoca roșeață, precum și o umflare puternică a gingiilor, există încă mâncărime și sângerare. Gingivita atrofică provoacă o reacție puternică la alimentele fierbinți, calde și, de asemenea, scade nivelul gingiei, astfel încât dintele este foarte dezbrăcat. Hypertrophic gingivitis crește papilele gingivale, încep să se lege de dinte. În plus, gingia începe să doară și să sângereze profund. Gingivita ulcerativă necrotică determină miros puternic din gură, precum și senzații dureroase, slăbiciune generală și temperatură ridicată a corpului.

Dacă solicitați asistență medicală la timp, medicul va putea prescrie tratamentul necesar, astfel încât să puteți scăpa rapid de această problemă. Și, de asemenea, specialistul va putea să dea recomandările necesare care trebuie urmate. Va fi necesar să se respecte igiena gurii, din acest motiv va fi posibil să se evite apariția unor astfel de boli în viitor. Pentru a vindeca gingivita catarala, trebuie să utilizați decocții de plante medicinale, cum ar fi stejarul, salvie, mușețel, rădăcină althea.

gingivite atrofica tratate cu preparate speciale și pot fi utilizate peroxid de hidrogen, și vitaminele C și B. De asemenea, este de dorit fizioterapie, precum și electroforeză și masaj vibrator. Hypertrophic gingivitis poate fi vindecat cu ajutorul preparate speciale, precum și agenți antibacterieni, care sunt de origine naturală. Gingivita ulcerativă necrotică trebuie, de asemenea, tratată cu medicamente prescrise de medic. Cel mai probabil va fi "Trypsin", "Pangexavit" și alte medicamente similare.

stomatită. Aceasta este o boală infecțioasă foarte comună care se dezvoltă în gură. Cauzele diferitelor infecții pot fi leziuni mecanice și fizice. Infecția, care penetrează gura, provoacă ulcere severe. Acestea afectează suprafața interioară a buzelor și rădăcina limbii intră sub influență. Aceste ulcere apar de obicei mică, rotundă și, de asemenea, caracterizată de marginile drepte. Centrul lor este de obicei acoperit cu peliculă, iar rănile sunt de cele mai multe ori foarte dureroase.

Metode de tratare a diferitelor boli ale cavității bucaleStomatita uneori începe să se dezvolte în gâtul persoanei. Există senzații foarte dureroase atunci când se pot produce înghițire, mâncărime, transpirație și umflături. Boala poate apărea din diferite motive: o arsură, un set de calitate slabă a unui sigiliu, luarea unor medicamente (hipnotice și anticonvulsivante). Stomatita gâtului este pur și simplu confundată cu o răceală obișnuită. Și poate fi determinată prin examinarea cavității orale sau a unui medic. Dacă apare un ulcer albe, care apar în limba și amigdalele, aceasta indică prezența bolii.

Tratamentul trebuie făcut cu paste de dinți, precum și cu clătire, care nu conțin laurii sulfat de sodiu. Pentru a elimina simptomele dureroase, este necesar să utilizați medicamente anestezice. Pentru a clăti zona gâtului, trebuie să utilizați soluții de peroxid de hidrogen, precum și perfuzarea cu calendula și musetelul. De asemenea, puteți utiliza medicamentul "Tantum Verde", "Givalex". Dar utilizarea anumitor medicamente va tratament inadecvat. Pentru a scăpa de boala mucoasei orale, trebuie să utilizați o dietă, care va numi un medic. Baza unor astfel de diete este alimentul semi-lichid și trebuie să limiteze în continuare utilizarea alimentelor picante, sărate și calde.

Boala virală

Ingestia virusului în cavitatea bucală poate provoca papilomii, precum și herpesul.

Boli ale cavității orale la copiiHerpesul este considerat o afecțiune foarte frecventă. Mulți oameni de știință sunt înclinați să creadă că aproximativ 90% din locuitorii Pământului sunt infectați cu această boală. Foarte des acest virus este latent. Într-o persoană care are o imunitate puternică, virusul se poate manifesta ca un mic cos pe buze. De obicei durează o perioadă scurtă de timp și dispar complet după câteva săptămâni, chiar dacă nu folosiți niciun ajutor.

Dar, în cazul în care o persoană are imunitate slabă, herpesul se poate manifesta într-o mai mare măsură. Virusul este activat datorită stresului, precum și intervenției chirurgicale. Cold, lipsa de somn poate, de asemenea, trezi herpes. De obicei se dezvoltă treptat. La inceput, exista o usoara mancarime, precum si furnicaturi in zona buzelor, dupa ce incep sa se umfleasca puternic si sa obtina o nuanta rosie.

După ce buzele încep să se îmbolnăvească foarte mult și, după un timp, o persoană nu poate vorbi în mod normal și, de asemenea, mănâncă. După aceea pot să apară diferite vezicule, care vor exploda, transformându-se în ulcere mici, acoperite cu o crustă tare. În cele din urmă se va sparge. După un timp, toate aceste ulcerații vor dispărea, durerea va scădea, înroșirea va dispărea.

Dacă începeți să observați primele semne apariția herpesului, apoi buzele trebuie umezite imediat cu balsam. Dacă există bule, atunci trebuie să utilizați un unguent special, acesta poate fi achiziționat la farmacie. Se numește "penciclovir".

Papilomul apare în diferite părți ale punctului corpului uman. Acest tip de virus poate provoca papiloame chiar și în gură. Plachetele neplăcute vor începe să apară în gură, care au o culoare albă. O astfel de boală poate sta în gât, ducând la răgușeală, precum și dificultăți de respirație. Pentru a scăpa de un astfel de virus, trebuie să aplicați terapie specială. Din păcate, virusul papilloma nu poate fi complet eliminat din corpul uman, deoarece terapia va elimina doar manifestările clinice.

ciuperca

Boala virală a cavității oraleCiuperca care afectează zona gurii, din păcate, este foarte comună. Aproximativ jumătate din populația Pământului nostru este afectată de acestea. Activează ciuperca în cazul în care defectele corpului sunt slăbite. Există mai multe tipuri de candidoză. Pe partea interioară a obrajilor, precum și pe buze.

Există o uscăciune neplăcută, care poate apărea și în limbaj și în palat. Bolnavii vor simți o senzație de arsură și un disconfort. Copiii se confruntă cu o astfel de boală este mult mai ușor decât adulții. O candidoză foarte dureroasă este considerată aspect atrofic. Membrana mucoasă a persoanei devine în acest caz roșu, și, de asemenea, se va usca puternic. Membrana mucoasă necesită tratament imediat.

Caracteristică a apariției unui raid mare. În aceste cazuri, dacă o persoană încearcă să o elimine, va începe să sângereze. Se produce candidoză atrofică datorită purtării protezelor plăci. Tratamentul se efectuează utilizând medicamente antifungice speciale.

Boala din gumă și dinți

Pot apărea foarte multe afecțiuni în zona gurii. Cele mai obișnuite sunt descrise mai jos.

carie

Afecțiunea este familiară tuturor. Mai mult de 75% din populație suferă de această boală. Pentru a determina cauza exactă, este necesar să contactați un specialist, numai el poate face acest lucru. De la dezvoltarea acestei boli Mai mulți factori pot influența diferiți factori: vârsta, stilul de viață, dieta, obiceiurile, patologiile tipului dentar.

Caries se dezvoltă datorită:

 1. Tratamentul bolilor cavității bucaleSlabă igienă orală. Acei oameni care nu sunt buni la igiena gurii, se confruntă adesea cu această problemă. Dacă există un dinte periaj neregulat, se poate forma o placa foarte durabil pe dinti care conduc în cele din urmă la apariția piatră, și va duce la pierderea de minerale din smaltul dintelui.
 2. Nutriție slabă. Dacă nu urmați o dietă strictă, în care va exista un conținut ridicat de oligoelemente și proteine, de calciu, atunci microflora cavității bucale poate fi perturbată. Aceasta va duce la distrugerea țesuturilor dure ale dinților.
 3. Patologiile smalțului. Dacă există o dezvoltare defectuoasă a țesuturilor dintelui, atunci smalțul va primi cantități insuficiente de minerale care sunt conținute în saliva umană. În consecință, dintele nu se va forma și va funcționa prost.

La examinare, dentistul va alege cea mai potrivită metodă de tratament. În cazul în care caria este în stadiul inițial - pete, apoi restaurarea numărului de Mineralele vor fi un tratament suficient. Dacă apare o cavitate carioasă, va trebui să umpleți dintele.

parodontită

Această boală este caracterizată de o boală inflamatorie a gingiilor care înconjoară dintele. Această boală va duce la distrugerea țesutului conjunctiv între rădăcina dintelui, precum și țesutul osos. Ca rezultat, mobilitatea dintelui va crește, iar apoi va cădea pur și simplu. Parodontita apare datorită unei infecții care intră în gingie și apoi începe treptat să distrugă rădăcinile dintelui. Ca urmare, mobilitatea dinților va crește considerabil.

După ce medicul dentist determină apariția infecției, poate fi eliminată. Va fi groaznic dacă există consecințe ale parodontitei. Atunci când infecția este eliminată, există o recuperare instantanee a țesuturilor moi, dar nu ligamentele care dețin dintele. Acest lucru poate duce la pierderea acestuia. De aceea este tratamentul nu numai în eliminarea infecției, ci și în restabilirea țesutului osos, precum și a ligamentelor care trebuie să țină dinte în loc.

Boala parodontală

Această boală este considerată destul de rară, cel mai adesea apare la pensionari. Boala parodontală - o boala a gingiilor, care realizează următoarele simptome: sângerare și umflarea gingiilor, gingii umflate, supurație din pungile parodontale, gâturi expuse ale dinților și a rădăcinilor de discrepanță dinților, mobilitatea dinților. Dacă există dovezi ale bolii parodontale, apoi pentru tratament este necesar să se aplice metodele pe care medicul le numește după examinare.

Este necesar să se elimine depozitele dentare, precum și plăcile. La urma urmei, toate acestea vor deveni cauza, din cauza căreia gingiile vor deveni inflamate. Terapia cu utilizarea medicamentelor constă în spălarea cu un medicament numit "Clorhexidină".

Prevenirea bolilor

 1. Igiena gurii. Aceasta este cea mai bună modalitate de a preveni apariția diferitelor boli. Dinții trebuie curățați de mai multe ori pe zi, folosind periuțe de dinți bune, precum și paste. Și, de asemenea, trebuie să utilizați o ață dentară.
 2. Dieta corectă. Utilizarea alimentelor sănătoase, precum și respectarea unui stil de viață sănătos vor duce la conservarea dinților în stare bună. Este necesar să scapi de consumul de alimente fierbinți și prea reci. Trebuie să consumați alimente care conțin calciu și fosfor. Sunt pește, lapte, ceai verde.
 3. Vizitați medicul dentist. Pentru examenul preventiv este necesar să mergeți de aproximativ 2 ori pe an, de preferință mai des. Deoarece este imposibil să vă păstrați complet dinții sănătoși. Un medic dentist poate determina dezvoltarea bolilor într-un stadiu incipient și apoi le poate elimina rapid. De aceea este atât de important să vizitați în mod regulat medicul dentist.

Orice boli sunt foarte neplăcute, dar, din păcate, ele apar foarte des. Pentru a preveni dezvoltarea lor, trebuie să urmați toate regulile descrise mai sus. Dar, în cazul în care boala a apărut încă, este necesar să se ia de urgență măsurile necesare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este salivarea, cauzele și consecințele încălcării saleCe este salivarea, cauzele și consecințele încălcării sale
Cum să vă spălați dinții în mod corespunzător și adeseaCum să vă spălați dinții în mod corespunzător și adesea
De ce are loc respirația urâtă: cauzele și tratamentulDe ce are loc respirația urâtă: cauzele și tratamentul
Cum se tratează inflamația mucoasei orale: mijloace și metode de tratamentCum se tratează inflamația mucoasei orale: mijloace și metode de tratament
Cât de des trebuie să-mi schimb periuța de dințiCât de des trebuie să-mi schimb periuța de dinți
Cauze de respirație urâtă și cum să se ocupe de eleCauze de respirație urâtă și cum să se ocupe de ele
Importanța sanitării regulate a cavității bucale și obținerea unui certificatImportanța sanitării regulate a cavității bucale și obținerea unui certificat
Îngrijirea orală: Reguli de bază și recomandăriÎngrijirea orală: Reguli de bază și recomandări
Cum se utilizează ață dentară în timpul brațelor: reguli de curățare și sfaturiCum se utilizează ață dentară în timpul brațelor: reguli de curățare și sfaturi
Coșurile de pe limbă sunt mai aproape de laringel: cosuri roșiiCoșurile de pe limbă sunt mai aproape de laringel: cosuri roșii
» » Boli ale cavității orale: boli majore și prevenție
© 2021 amigdas.com