amigdas.com

Boala oculară la pisici: tipuri de boli, simptome și tratament

Boli in ochii pisicilorBolile oculare la pisici sunt mai frecvente decât la alte animale sau la oameni. Inflamația ochiului poate apărea din cea mai mică prudență. Este demn de remarcat faptul că conținutul greșit al animalului duce adesea la faptul că există probleme de sănătate și, în unele cazuri, pisica poate deveni orbă. Care sunt bolile?

ochii in pisici si modul in care sunt diagnosticati? Să luăm în considerare detaliile.

Boli in ochii pisicilor: diagnostic, simptome si tratament

Determinați prezența sau absența bolii la pisică poate numai medic veterinar. El trebuie să evalueze viziunea ochiului deteriorat. Cu ajutorul evaluării aspectului general și a semnalelor de simetrie, acesta determină dimensiunea, forma elevului și daunele. Evaluarea stării globului ocular are, de asemenea, un rol important în diagnostic.

Determinați prezența bolii oculare animalul de companie este destul de dificil. Dar proprietarul trebuie să știe ce cauzează această boală sau boala, simptomele acesteia și ce trebuie să facă dacă există semne caracteristice ale bolii.

Există multe boli ale ochilor la animale, dar nu este posibil să le punem pe o singură listă. Luați în considerare acele boli care sunt destul de des găsite în animalele de companie. Acestea includ:

 1. Conjunctivita.
 2. Blefarita.
 3. Cheratită.
 4. Cataracta.
 5. Irita.
 6. Glaucom.

Fiecare dintre bolile de mai sus are o origine diferită. Ei au propriile lor simptome de manifestare. Dacă stabiliți în mod corect natura cursului bolii, puteți preveni consecințele ireversibile.

Boli ale ochilor la pisici: conjunctivită

conjunctivită Este o boală care poate afecta orice ființă vie, inclusiv o persoană. Este simptomatic și afectează coaja globului ocular. Conjunctivita însăși nu poate apărea. Aceasta poate apărea ca rezultat al infecției în globul ocular sau ca rezultat al rănirii rezultate. În plus, există un număr de factori care pot însoți dezvoltarea bolii:

 1. Conjunctivită la pisiciLeziuni de origini diferite. Acestea pot fi vânătăi, umflături.
 2. Infecție bacteriană.
 3. Iritarea de origine a ochiului. Ca urmare a căderii în vaporii globului ocular de la produsele chimice de uz casnic sau cosmetice.
 4. Ca rezultat al hipotermiei sau răcelii.
 5. Ca reacție alergică.

Conjunctivita este destul de intensă. Nu este greu să recunoști singur:

 • Ochiul arată puffiness și mărul obține o culoare stacojie.
 • Mâncarea constantă nu oferă o pauză pentru pisică. Animalul nu cere mâinile și evită lumina puternică.
 • Ochii continuu apă și inflamați. În colțurile lor se poate vedea un lichid galben.
 • Apetitul dispare și temperatura corpului poate crește.

Probleme cu ochii la pisiciTrateaza o pisica destul de eficient, dar numirea medicamentului este posibilă numai după determinarea severității tulburării. De regulă, medicii veterinari prescriu medicamente antiseptice animalelor de companie. Mulți proprietari de animale își spală ochii cu un decoct de mușețel, pentru a ușura iritarea.

Cu conjunctivită purulentă, tratamentul se efectuează cu antibiotice, injecții și spălări de ochi cu soluții. Indiferent dacă ambii ochi sunt bolnavi sau singuri, două ochi sunt tratate dintr-o dată. Dezvoltarea repetată a infecției poate fi prevenită la nivelul adecvat. În timpul tulburării, contactele pacientului cu alte animale sunt limitate.

Boala Cat: blefarită

blefarită - aceasta este inflamația secolului, care în consecință se îngroațează și încetează să funcționeze în mod normal. Pleoapele se înțepesc în timpul inflamației. Blefarita apare ca urmare a următoarelor probleme:

 • după ce a suferit o leziune mecanică;
 • ca urmare a lipsei de vitamine în organism;
 • în timpul disfuncției anumitor organe, cum ar fi pancreasul sau ficatul;
 • în timpul infecției dobândite.

Simptomatologia acestei boli este identică cu conjunctivita. În unele cazuri pot apărea ulcere și umflături. Boala este periculoasă deoarece, în timpul umflarea pleoapelor, pisica nu poate vedea și dezorienta în spațiu:

 1. În colțurile ochiului pot apărea cruste tari sub formă de scale, care uneori sunt însoțite de descărcări purulente.
 2. Petul are stare de rău și apetitul lui a dispărut.
 3. O pleoapă inflamată poate crește la o dimensiune incredibilă și pisica nu poate vedea.
 4. Mâncărime regulată în zona pleoapei umflate.

Pentru a vă vindeca animalul, trebuie să primiți instrucțiuni de la medicul dumneavoastră. În general, boala este tratată cu unguente, care conțin componente antiinflamatorii și de restabilire. Ochii pisicii trebuie să fie șterși în mod constant cu decocții de gălbenele sau musetel.

Dacă blefarita apare pe fondul lipsei de vitamine, medicul prescrie alimentele dietetice. În unele cazuri, el poate prescrie vitamine și minerale sub formă de tablete.

Boli ale ochilor la pisici: iritis

Tratamentul cu ochi la pisiciIrit Este o boală a irisului ochiului. Problema cu ochiul provoacă o durere intolerabilă pisicii. Semnele principale ale prezenței bolii trebuie să includă o tulburare metabolică. Și, de asemenea, leziuni mecanice, vânătăi. În plus, bolile infecțioase pot provoca apariția iritei. Intoxicarea cu substanțe chimice, precum și cu deșeurile, este rară, dar poate fi cauza dezvoltării iritiului. Afecțiunile virale și fungice pot deveni cauza principală a dezvoltării bolii.

Spre deosebire de multe alte boli, iritisul poate fi recunoscut imediat. Iris se arată repede. Principalele manifestări simptomatice sunt:

 1. Ochii pisicii devin lacrimi si dureri.
 2. Pisica începe să se teamă de lumină puternică și luminoasă.
 3. Irisul ochiului devine galben.
 4. Pisica are un aspect ciudat.
 5. Animalul este prost orientat în spațiu.
 6. Prezența unei secreții purulente din ochi.

Ei tratează iritația pentru o perioadă lungă de timp, cu reabilitare ulterioară. După ce medicul prescrie medicamentele necesare, animalul trebuie să se odihnească în mod constant. Este recomandabil să puneți pisica într-o cameră întunecată și lăsați-o acolo până la recuperarea completă. Nu se recomandă tratarea pisicii cu remedii folclorice, ci doar agravarea cursului bolii.

Boala in pisica: keratita

Cum se manifestă bolile oculare?Una dintre cele mai răspândite boli corneea ochiului - keratita. Ea provoacă o încețoșare a ochilor și, dacă nu este tratată la timp, poate duce la orbire. În prima etapă a bolii, pisica va experimenta disconfort. Keratita poate apărea din cauza obiectelor murdare sau a aparatelor, dar și cu deteriorarea mecanică a unei gheare, a unei ramuri sau a oricărui alt obiect. Virusul herpes sau infecțiile cu adenovirus pot provoca o boală oculară la pisică.

Simptomele principale includ dezorientarea pisicii și iritarea. Dacă observați aceste simptome, solicitați imediat asistență medicală, altfel se produce procesul de activare a bolii rapid și are consecințe deplorabile:

 • ochiul are o nuanță tulbure, iar elevul nu este vizibil;
 • pleoapa se umflă și devine roșie;
 • pisica se comportă neliniștit și își deschide ochii prost;
 • Pisica are o reactie dureroasa la lumina.

Pentru ca pisica să devină din nou sănătoasă și frumoasă, trebuie să chemați imediat un medic veterinar. Un veterinar ia biomicroscopia, care determină amploarea leziunii. Practic, tratamentul se face acasă și nu necesită intervenții chirurgicale. Natura bacteriană a keratitei este tratată cu antibiotice și analgezice. Forma ulcerativă a bolii este tratată chirurgical. În ordine, acea viziune corectă Un animal în această etapă va avea nevoie de o reabilitare lungă.

Boala cataractei la pisica

Cataracta este o boală comună la animalele domestice. Un supăr care provoacă o descompunere rapidă a proteinei în ochi se numește cataractă. Cataracta este periculoasă pentru animale, deoarece, ca urmare a activării procesului, celulele corpului mor și nu se pot recupera. Ca o consecință, forma neglijată a acestei boli duce la orbire.

În stadiile inițiale, este dificil să se determine prezența cataractei fără examinarea medicului. Dar, în timp, animalul începe să navigheze prost în spațiu și își găsește castronul pe miros. Privind mai aproape de ochi, puteți vedea un film care acoperă o parte sau tot ochiul.

Rezultatul cataractei animalele de companie pot deveni infecții oculare și leziuni. În plus, în unele cazuri, pot apărea cataractă din cauza otrăvirii, epuizării sau infecției cu viermi. Adesea, pisicile adulte sunt expuse la cataractă.

Simptomatologia bolii este:

 1. Modificați culoarea elevului și acoperiți ochiul cu un film alb.
 2. Pisica inceteaza sa vada partial sau complet.

Pentru a vindeca o pisică în acest caz este posibilă numai în stadiile inițiale ale dezvoltării bolii. În acest caz, se utilizează terapie puternică și intervenție chirurgicală.

Boli ale pisicilor: glaucom

O altă boală oculară frecventă la animalele de companie este glaucomul. Glaucomul afectează nu numai pisicile, ci și oamenii. La fel ca și cataracta, această boală poate duce la orbire. Boala gravă se caracterizează prin creșterea presiunii intraoculare și inflamarea globului ocular. O astfel de boală periculoasă poate privi pisica ta de viziune într-un timp scurt. Fibrele ochiului mor la o viteză incredibilă. Salvarea viziunii nu este posibilă. Dacă glaucomul nu este tratat într-o fază incipientă, nervii ochiului sunt distruși și ochiul este îndepărtat.

Pentru a dezvolta glaucomul se poate datora următoarelor motive:

 1. Leziunea pleoapelor sau dislocarea lentilei.
 2. Complicații după keratita purulentă.
 3. Creșterea tensiunii arteriale și ca urmare a hemoragiei.
 4. Tulburări în aparatul trabic al ochiului.

Simptomele unei boli grave apar în mod neașteptat și se manifestă agresiv. La început, puteți vedea slăbiciunea animalului, descărcarea necontrolată a ochiului și anxietatea. În viitor, tulburarea se poate manifesta ca:

 • o creștere a globului ocular;
 • opacitățile în ochi;
 • o culoare roșie saturată a membranei oculare;
 • afectarea vederii;
 • dezorientare în spațiu.

Tratamentul bolilor viralePentru a reduce gradul de înfrângere a glaucomului prescris picături care reduc presiunea intraoculară. La etapa inițială poți salva vederea unei pisici. Dar, din păcate, doar parțial. Pentru a vedea pe deplin pisica nu poate.

Produsele medicamentoase nu tratează complet boala. Ele opresc doar dezvoltarea glaucomului și elimină durerea. În unele cazuri, în cursul acut al bolii, globul ocular este îndepărtat. Acest lucru vă permite să salvați animalul de durere și să opriți progresia tulburării. În acest caz, animalul rămâne orb până la sfârșitul vieții.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să determinăm corect vârsta unei pisici sau a unei pisiciCum să determinăm corect vârsta unei pisici sau a unei pisici
Conjunctivită la pisici și pisici: cauze, modalități de tratareConjunctivită la pisici și pisici: cauze, modalități de tratare
De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?
Cum să tratați corect acneea la o pisică acasăCum să tratați corect acneea la o pisică acasă
Nasul fierbinte și uscat într-o pisică: motiveNasul fierbinte și uscat într-o pisică: motive
Anandin pentru pisici, instrucțiuni de utilizareAnandin pentru pisici, instrucțiuni de utilizare
Îndepărtarea ghearelor la pisici și pisiciÎndepărtarea ghearelor la pisici și pisici
Sânge în urină de o pisică sau pisică, ce să faciSânge în urină de o pisică sau pisică, ce să faci
Cauzele și tratamentul granulomului eozinofilic la pisiciCauzele și tratamentul granulomului eozinofilic la pisici
Micoplasmoza la pisici: simptome și tratamentMicoplasmoza la pisici: simptome și tratament
» » Boala oculară la pisici: tipuri de boli, simptome și tratament
© 2021 amigdas.com