amigdas.com

Bolile de papagali și tratamentul lor

Bolile de papagali și tratamentul lorPapagalii înverziți sunt păsări foarte frumoase. Prin urmare, au început să conțină case în celule speciale. Într-o cușcă, aceste păsări trăiesc mult mai mult

, decât în ​​sălbăticie. Acest lucru se datorează îngrijirii și confortului. Pasărea nu trebuie să caute mâncare, proprietarul îl va hrăni, îi va da băutură, va da vitaminele necesare, va curăța cuștile.

Dar sunt momente când papagali încep să se îmbolnăvească. Să aflăm care este cauza bolii acestor păsări, ce boli ale papagalilor sunt și ce trebuie făcut pentru a le vindeca.

Cum să distingi un papagal sănătos de o persoană bolnavă

În cazul în care papagalul este corect tratat, atunci nici o boală nu va prevala împotriva lui. Cum înțelegeți că pasărea este bolnavă?

Simptomele unei păsări sănătoase

 • Simptomele de papagali ondulariO pasăre sănătoasă are întotdeauna pene curată și strălucitoare;
 • Cântarele pe picioare sunt netede;
 • Ciocul păsării este curat;
 • Aspectul unui papagal sănătos este clar și expresiv;
 • O pasăre sănătoasă doarme pe un picior;
 • Papagalul este interesat de oamenii din jurul lui și de obiectele.

Simptomele unui papagal bolnav

Când papagalul începe să se îmbolnăvească, apar următoarele simptome:

 • El refuză mâncarea;
 • Păsările devin repede subțiri;
 • Aspectul devine necorespunzător;
 • Respirația este grea;
 • Bird nu intereseaza nimic;
 • Slima a început să emană din cioc;
 • Pasărea a început să bea mult;
 • Coada a devenit coborâtă;
 • Creșterea pe cioc și labe;
 • Papagalul nu se mișcă prea mult și face sunete jignitoare.

Dacă papagalul dvs. are cel puțin unul dintre semnele enumerate, atunci acest lucru indică faptul că este bolnav. must urgent să înceapă tratamentul, astfel încât să nu se înrăutățească.

Cauzele bolii

Unele boli ale păsărilor sunt foarte periculoase pentru sănătatea umană. Să aruncăm o privire la asta.

Boli de papagali ondulari sunt împărțite în trei forme:

 • non-contagioase;
 • infecțioase;
 • Parazitul.

Care sunt cauzele acestor boli?

 • Mâncarea necorespunzătoare și de slabă calitate;
 • Îngrijire slabă a păsărilor;
 • Cameră rece.

Cum să tratăm un papagal bolnav

Ce trebuie să faceți în cazul unor papagali ondulați:

 1. Papagalii înflorițiÎncălzirea. Dacă încălzi bine pasărea, atunci ea o poate ajuta să meargă în reparație. Pentru aceasta, este necesar lângă cușcă pentru a instala lampa. Nu trebuie să-l opriți. Deoarece temperatura aerului ar trebui să fie de cel puțin douăzeci și șapte de grade. Dar dacă papagalul dvs. are o traumă sau o sângerare, atunci această metodă nu-l va ajuta.
 2. Dacă pasărea ta este otrăvită, atunci ar trebui să dea cărbune activ sau Polyphepan. Dar cel mai bun pentru păsări este Enterosgel, deoarece are o stare lichidă și le este mai ușor să dea o pasăre unei seringi.
 3. În cazul în care papagalul ondulat are avitaminoză, atunci ar trebui să fie udat timp de trei săptămâni cu zece procente soluție de glucoză. Și, de asemenea, puteți adăuga câteva picături de miere în apa de băut. Acest lucru va ajuta la creșterea imunității păsării.

Cum să ai grijă de o pasăre bolnavă.

Dacă trăiți câțiva parakeets și unul dintre ei se îmbolnăvește, atunci nu ar trebui să fie împreună. Papagalul bolnav ar trebui să fie plantat într-o cușcă separată. În partea de jos a cuștii trebuie să se pună hârtie albă. Acest lucru este necesar pentru a putea urmări așternutul păsărilor.

Hrănirea papagalilor bolnavi necesită doar mei și ovaz. Verzile și terci din dietă ar trebui să fie excluse. În plus față de apă, se poate da un decoct de musetel sau ceai slab.

Pasărea bolnavă este necesar să se furnizeze căldură. Plasați o lampă în apropierea cuștii sale. Dacă începeți tratamentul în timp, atunci papagalul tău va fi repetat după trei sau patru zile.

După ce observați că pasărea este vindecată, trebuie să fie scăldată și uscată. Cage se spală și se dezinfectează.

Cum de a identifica boala prin picături

Lalelele normale ale păsărilor ar trebui să fie maro, cu o nuanță verde și pete albe.

În cazul în care este ondulat papagalul a luat infecția, atunci excrementele sale se vor schimba.

Ce poate fi așternutul și ce fel de boală înseamnă, simptome și tratament.

 • Câți trăiesc în casă în casăDacă pasărea are un exces de lichid, atunci vorbește despre deshidratare. Și dacă, pe lângă excrementele lichide, papagalul refuză să mănânce, atunci înseamnă că are o boală fungică. La gunoi a fost o pasăre normală, este necesar să se dea Linky sau Vitom.
 • Dacă ați observat alimente nedigerate în așternutul păsărilor, înseamnă că are un buric.
 • Dacă excrementele de pasăre devin galbene, atunci acestea indică paraziți sau boli hepatice.
 • Dacă excrementele sunt albe, rinichii bolnavi de papagal. Poți vindeca o pasăre cu ajutorul Cimaxome sau Vitasoloma.
 • Urnele de culoare neagră indică sângerări interne. În acest caz, este necesar să dați papagalul Dicinon. Și, de asemenea, se poate adăuga apă un decoct de plantain sau urzică.

Paraziți infestați cu papagali

Un papagal ondulat poate fi afectat de următorii paraziți:

 • Infecția cu salmoneloză. Acest lucru duce la murdărie, situată în cușcă, adică îngrijire necorespunzătoare pentru pene. Pentru a preveni acest lucru, este necesar să se monitorizeze curățenia celulei și să se stabilească prompt ordinea în ea.
 • Scabie acarian. Dacă băieții tăi au un ac de mâncărime, atunci el apar creșteri pe cioc, labe și ochi. El devine agresiv și iritabil. Crescătorii de scabie sunt păsări, verdeață, mâncare. Medicamentul pentru scabie este unguentul Aversectin și uleiul de vaselină. Ultimul remediu poate ajuta numai în stadiul inițial al bolii.
 • Menoponidae. Acești paraziți se hrănesc în jos și pe stratul superior al pielii. Principalul simptom al acestei boli este chelia de păsări. Mâncau mereu și deveneau agresivi. Infectați acesti paraziți nu pot fi decât de la păsări bolnave. Ajutați păsările să scape de puhoperoide, cum ar fi Frontile, Insektol, Puritate Spray. Dar aceste fonduri sunt necesare aplicați foarte atent. Dacă este greșit să reproduci unul din aceste mijloace, atunci pasărea ta poate muri.

Boli de papagali

 • Boli de papagaliTuberculoza. Cu această boală, pasărea începe să piardă brusc greutatea, adesea tuse și căscând. Această boală nu poate fi vindecată. De regulă, astfel de păsări sunt imediat eutanasiate.
 • Aspergiloza. Această boală conduce la formarea de noduli care se răspândesc foarte repede în organism. Pentru această boală duceți alimentele și mulajele rasfatate în cușcă. Papagalul are un exces de lichid, din cioc mucusul este secretat, respirația devine mai frecventă, apare setea.
 • Inflamația buruienilor. Cu această boală, un papagal ondulat începe să recurgă la alimente. De la cioc poate miros miros neplăcut, iar burta crește. Cauza acestei boli poate deveni apă murdară și aer, precum și alimente proaste. Pentru a ajuta pasărea să scape de această boală, trebuie să solicitați ajutor de la un specialist, el va inspecta pasărea, va face un diagnostic corect și va prescrie un tratament. De regulă, cu această boală, buricul este spălat cu o soluție de sifon. Și, de asemenea, prescriu antibiotice.
 • Intoxicație. Când otrăvirea o pasăre apare diaree, bea multă apă. Cauza otrăvirii poate fi alimentare de calitate slabă sau produse chimice de uz casnic. Pentru a ajuta papagalul trebuie să-i dea Smektu sau Enterosgel. În cazul în care casa nu a avut aceste medicamente, atunci puteți oferi cărbune activat. Smektu și Enterosgel trebuie administrate de două ori pe zi, diluate anterior în apă. Smecta este administrată de 0,5 miligrame, iar Enterosgel este de 4 miligrame. Cărbunele activat se administrează o dată pe zi. Un comprimat din acest medicament trebuie să fie frământat și adăugat în apă sau alimente.
 • Hrănirea papagalilor ondulațiBoli ale ciocului. Cu astfel de boli, ciocul păsării începe să se despartă sau să se dezvolte excesiv. Acest lucru se datorează calității slabe și subnutriție. Pentru a ajuta papagalul, acesta trebuie să fie arătat unui specialist.
 • Boala catarală. Cu o astfel de boală, papagalul începe să strănută, respira mult, mucusul este eliberat din cioc. Cu o astfel de boală, cățelul trebuie să fie prevăzut cu căldură și, de asemenea, trebuie să adauge miere și suc de lamaie la băutură. Afișați mai multe ajuta inhalarea. Pentru a face acest lucru, adăugați câteva picături de eucalipt la apa fierbinte. Ustensile cu acest instrument trebuie plasate lângă cușcă, acoperindu-l cu un prosop.
 • Obezitatea. Acest lucru duce la o nutriție necorespunzătoare și abundentă. Ca rezultat al obezității, pasărea începe să se miște puțin, se dezvoltă scurgerea respirației, ciroza se dezvoltă, pasărea suferă de constipație.
 • Leziuni la nivelul extremităților. Asemenea traume includ dislocări, fracturi, entorse și vânătăi. Pentru a afla ce sa întâmplat cu papagalul dvs., trebuie să-l arătați unui specialist. El va examina pasărea, va face o radiografie și va prescrie un tratament.

În timpul acestei perioade, un papagal în relief trebuie să primească vitamine care conțin calciu.

Acum știți toate bolile de papagali și învățați, de asemenea, ce să faceți pentru a le vindeca.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Roșu roșu și pestriț: cum să înfrumuseța un papagalRoșu roșu și pestriț: cum să înfrumuseța un papagal
Ce fac papagalii la domiciliuCe fac papagalii la domiciliu
Cum se determină vârsta unui papagal ondulat: ce să căutațiCum se determină vârsta unui papagal ondulat: ce să căutați
Cum să ai grijă de un papagal ondulat acasăCum să ai grijă de un papagal ondulat acasă
Cum să predați un papagal pe numeCum să predați un papagal pe nume
Cum să numiți un papagal: caracteristicile alegerii numelor de băieți și feteCum să numiți un papagal: caracteristicile alegerii numelor de băieți și fete
Cum să antrenezi un papagal ondulatCum să antrenezi un papagal ondulat
Cum să înțelegeți despre ce visează papagalul?Cum să înțelegeți despre ce visează papagalul?
Parrot Cockatoo: o pasăre frumoasă, prieten și prietenParrot Cockatoo: o pasăre frumoasă, prieten și prieten
Papagalul este papagal lacom sau african griPapagalul este papagal lacom sau african gri
» » Bolile de papagali și tratamentul lor
© 2021 amigdas.com