amigdas.com

Diferența dintre câinele de pește și colacul, caracteristicile și caracteristicile rasei

Descrierea câinilor de peșteSheltie este o rasa de caini care este destinata sa aiba grija de turma si se refera la ciobani. A fost pentru prima dată introdusă în Insulele Shetland prin trecerea coliziilor de frontieră și a altor animale de acest tip.

Sheltie și mini collie a fost de mult timp ia în considerare o copie, totuși, fiecare dintre aceste rase este independentă.

Istoria rasei

În vremurile străvechi au existat câini care erau mult mai mici decât eroii articolului și erau destinați vizualizării efectivelor. În fiecare an, popularitatea crescândelor de ovine a crescut și au fost necesare animale speciale care să facă față acestei situații.

La sfârșitul secolului al XIX-lea prin trecere A fost scoasă rasa Sheltie, a cărei sarcină era nu numai să privească turma, ci și să protejeze câmpurile de ei. În 1909, în patria acestor câini, a fost creat Clubul scoțian, în care a fost popularizat și a primit recunoaștere internațională.

1914 este un punct de reper pentru rasa. În acest moment a primit numele oficial și statutul, iar în Anglia a deschis un club de iubitori ai acestor câini. În același timp, s-au format semnele oficiale.

În 1948 au legalizat și au recunoscut caracteristicile standard ale sheltie.

În 1987, o descriere permanentă a acestor câini a început să acționeze.

Descrierea rasei

Shelts și collies arata foarte mult ca unul pe altul, ele sunt adesea confundate unul cu altul. Cu toate acestea, eroul articolului există trăsături distinctive:

 • Caracteristicile rasei de câinicapul are o formă în formă de pană, o frunte plată, pomeți deformați, un nas uniform, clar și mic;
 • dinții sunt obișnuiți, incisivii sunt aceiași, fălcile sunt bine definite;
 • O privire expresivă oferă locația ochilor: acestea sunt poziționate într-un unghi ușor. Culoarea este maro, unele specii de rocă sunt albastre (de exemplu, albastru merle);
 • urechile au o formă triunghiulară, vârfuri îndoite și o înclinație ușoară;
 • corpul este de dimensiuni medii, gâtul este muscular, cu o îndoire pronunțată. Toracele este larg, se scurge în jos;
 • membrele sunt puternice, cu mușchi bine dezvoltați, perii rotunjite și tampoane puternice;
 • coada standard sau semiluna, situata la nivelul spatelui sau usor mai mica, bine pubescenta.

Culoare și lână

Ca și collie, sheltie are culori clar definite. Ele sunt caracterizate de patru și semitones lor:

 • Tipul stratului în hârtiealb-negru (ar trebui să lipsească pe spate și pe corp);
 • roșu. Sunt permise toate tipurile de nuanțe de la auriu la roșu aprins, cu stropi albe;
 • tricolore. Sheltie câinii în acest caz sunt pictate în trei culori bine definite, printre care prezența obligatorie de negru și oricare dintre roșu;
 • albastru. Poate fi prezentă sub forma unei culori independente, ca ton obișnuit, și mai saturat, și mici incluziuni sau pete de această nuanță sunt acceptabile.

Pardoseala este grosieră și dreaptă. Din acest motiv, pare atât de voluminoasă. Substratul este dens, gros, permițând lâna să se afle într-o poziție verticală. Pe fiecare parte a corpului este diferit în dimensiune. O mare abundență a acesteia pe membrele din spate și greabăn.

Caracter, intelect, calități fizice

În primul rând, principala caracteristică a acestor prieteni cu patru picioare este devotamentul. Câinii iubesc stăpânul lor și nu tolerează singurătatea. Ei au nevoie de companie și de atenție. Chiar și o mică despărțire cu cei dragi nu se va potrivi cu ele.

Lăsându-le în pace nu merge, emoțiile negative din partea animalului sunt posibile. Acest lucru este exprimat într-o panică, un ticălos puternic, un urlet. Prin urmare, înainte de a începe această rasă magnifică, merită să ne gândim dacă va fi suficient timp pentru a avea grijă de ea.

Câinii Sheltie sunt inteligenți, atenți și responsabili. Cu o educație adecvată de la o vârstă fragedă, ei încearcă să înghită lucruri, să meargă la toaletă într-un loc desemnat, să se adapteze ușor la exercițiile în aer liber.

Sheltie preia proprietarii lor. Dacă familia are mulți oaspeți, copii, alte animale de companie, atunci devin prietenoși, activi, iar pentru copii aceștia sunt niște fetițe. În cazul în care câinele este dobândit de o singură persoană, ea va fi, de asemenea, calmă, nesociabilă, precaută. Natura acestei rase depinde în mod direct de atmosferă, în care locuiește.

Cu toate acestea, Sheltie este foarte receptiv la instruire. Se poate încredința în siguranță să îi învețe pe copii. Toți se apucă să zboare și chiar un crescător de câini începător va face față educației. Aceste patru picioare sunt capabile să învețe o varietate de trucuri și sunt potrivite pentru a fi angajate în orice sport.

În funcție de modul în care este construită educația, câinii din această rasă vor percepe oaspeții și alte animale de companie. Distingați-vă pe cei din afară este mai bine să predați de la o vârstă fragedă, atunci atunci nu va mai fi nici o problemă. Sheltie este puternică fizic și intelectual. Sunt capabili să tolereze orice sarcină.

În învățământ ar trebui să se țină seama de caracteristicile importante:

 • Descrierea rasei Sheltiesunt câini de același proprietar. Formarea ar trebui tratată numai de membrii "aleși" ai familiei;
 • Nu folosiți pedeapsa corporală, cel mai bun mod de a explica că este o acțiune tactilă;
 • vârsta cea mai potrivită pentru educație este de la 1,5 la 4 luni;
 • Sheltie trebuie să fie obișnuită cu acțiuni concrete, cu un regim: există la un moment dat, să doarmă într-un loc desemnat etc .;
 • Un factor important în formarea câinilor este siguranța acestora. Este necesar să înveți prietenii cu patru picioare să nu ridice nimic de la sol, să nu ia alimente de la străini și așa mai departe.

Pregătirea adăpostului

Puii din această rasă sunt chiar prea activi, Pentru a le proteja de probleme și pentru a păstra casa în ordine, trebuie să respectați un număr de reguli:

 • Caracteristicile rasei Sheltietoate suprafețele nu trebuie să fie alunecoase;
 • dintr-un loc proeminent este necesar să se elimine obiecte mici, fire, bijuterii, obiecte de valoare, pantofi scumpe;
 • jucăriile au nevoie de o mulțime, puteți cumpăra la un magazin de animale de companie, precum și de a crea de la unelte la îndemână de o formă rotundă;
 • câinii iubesc comunicarea și se îmblânzesc mai repede la casă, se simt liberi, dacă vor fi copii mici sau alte animale de companie.

Sheltie de conținut și hrănire

Ca și pentru un coleg, grija pentru acești prieteni cu patru picioare are propriile caracteristici și include mai multe etape:

 • pieptănat;
 • înot;
 • controlul stării de curățenie a urechilor, ochilor, dinților, ghearelor și ghearelor;
 • prevenirea paraziților: căpușe, greabăn, purici, viermi.

Cardingul se face pentru a elimina koltunov din lână. Acest lucru necesită dispozitive speciale:

 • tăietor de collunion;
 • foarfece (bine ascuțite);
 • Furminators;
 • metal piepteni.

Se face tot timpul vara in timpul infloririi plantelor si dupa molotare. Se purifica lana si ingrijirea igienei. Procedura este îndepărtarea părului în locuri greu accesibile:

 • în zona inferioară;
 • în interiorul auriculei;
 • între degete.

Curățarea lânii este una dintre principalele componente pentru îngrijirea câinilor de rasă.

Câinii de baie sunt necesari deoarece sunt contaminați. Orice prezență de substanțe inutile pe ea va avea un efect negativ asupra stării întregii piele. Mai târziu, acest lucru va duce la apariția paraziților.

Curățarea urechilor se face după cum este necesar. Este de dorit ca procedura să nu fie efectuată mai mult de o dată în 20-30 de zile. Ghearele și dinții necesită, de asemenea, o inspecție regulată, câinii au carii dentare, inflamația gingivală și piatra. În fiecare zi trebuie să te uiți pentru starea plăcuțelor de pe labe. Acestea ar trebui să fie curate, fără zgârieturi și zgârieturi.

Prevenirea parazitilor este o componenta importanta atat pentru coli cat si pentru shelties. Vaccinarea este efectuată dublu: atât obligatorie, cât și preventivă. În plus, în vetaptek există diferite medicamente care trebuie administrate de la tot felul de insecte.

Câini de hrănire

La fel ca și la collie, sheltie nu are probleme cu alimentele. În funcție de activitatea animalului de companie, trebuie să aveți grijă: puii necesită hrană completă de 5 ori. Meniul trebuie să includă carne, produse lactate, legume și cereale.

 1. Câinii Collie și Sheltie sunt cei mai buni prieteniCarnea este potrivită pentru oricine, cu excepția cărnii de porc. Utilizarea regulată a acestei specii cu activitate scăzută a animalelor de companie poate duce la obezitate. Orice produs trebuie tăiat.
 2. Produsele alimentare de lapte este dat o varietate, terci de cereale este, de asemenea, de dorit pentru a pregăti diferite tipuri, le puteți amesteca unul cu celălalt.
 3. Legumele sunt servite numai în formă brută și tocate fin.
 4. Shelties diferă în dragostea lor pentru dulciuri. Câinii trebuie să scape fructele și fructele de pădure cu conținut de zahăr.

Important! Orice mâncare este servită pe un suport, care ar trebui să fie la nivelul creșterii animalului. Aceasta afectează în mod direct dezvoltarea scheletului și a posturii câinelui. Cel mai bine este să cumpărați un suport reglabil.

Fetisurile adulte la hrană nu sunt de dorit, cu toate acestea, în dieta ei ar trebui să fie prezente toate varietatea de produse necesare. Mulți proprietari preferă să-și hrănească animalele cu alimente uscate. Acest lucru este normal și nu va dăuna animalului. Doar cu o astfel de hrană ar trebui să monitorizeze sănătatea dinților și disponibilitatea constantă a apei proaspete.

Sheltie, Collie va deveni insotitori adevarati pentru viata celui care va alege. Cu o abordare corectă a educației, acești câini vor deveni membri de neînlocuit ai familiei și chiar și un crescător de câini poate să-i antreneze.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Malteză Bolognese: principalele argumente pro și contra ale maltezilorMalteză Bolognese: principalele argumente pro și contra ale maltezilor
Cele mai bune rase de câini: specie și descriereCele mai bune rase de câini: specie și descriere
Giants din lume canine - câini din rasa Irlandez WolfhoundGiants din lume canine - câini din rasa Irlandez Wolfhound
Principalii asistenți ai păstorilor: care sunt câinii de păstoriPrincipalii asistenți ai păstorilor: care sunt câinii de păstori
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
Câini japoneze de câine: descriere și fotografiiCâini japoneze de câine: descriere și fotografii
Australian vindecător: o descriere a unui câine ciobănescAustralian vindecător: o descriere a unui câine ciobănesc
Toy-poodle: o descriere a rasei, minusuri și plusuriToy-poodle: o descriere a rasei, minusuri și plusuri
Ce fel de câine a fost câinele din filmul "mască"Ce fel de câine a fost câinele din filmul "mască"
Amstaff și taurul pit. Care este diferența dintre un terrier Staffordshire și un taur pitAmstaff și taurul pit. Care este diferența dintre un terrier Staffordshire și un taur pit
» » Diferența dintre câinele de pește și colacul, caracteristicile și caracteristicile rasei
© 2021 amigdas.com