amigdas.com

Perie pentru curățarea dentară: ce ar trebui să fie o perie pentru dinți?

Îngrijirea dințilorPlaca interdentară acumulată în spațiile dintre dinți poate duce la diverse boli dentare. Acest lucru poate provoca formarea bolii parodontale, formarea de canale radiculare și conduce la formarea de carii. Cu o periuță de dinți, nu puteți să curățați spațiul interdentar. Proteza nu poate face față în mod eficient plăcii. Pentru a face față acestei probleme, merită să cumpărați o perie pentru curățarea dinților.

Perie pentru curățarea dinților: descrierea și caracteristicile periilor interdentare

Turbiditatea interdentală este creată pentru a îndepărta rămășițele acumulate de alimente în spațiile dintre dinți. Dispozitivul este compus din două componente.

 1. mâner lung sau scurt;
 2. duză conică sau cilindrică (partea de lucru a dispozitivului).

Fiecare sticlă este prezentată pentru anumite probleme dentare. În plus, ele pot fi diferite în dimensiune, diametru și chiar și în culori. Parul produsului poate fi moale sau rigid. Pentru a evita apariția curenților galvanici, acesta este fixat pe un fir subțire puternic, care acoperă stratul de plastic.

Pentru soiurile unei perii pentru dinți efectuați trei produse. Ele sunt toate diferite și pot fi folosite pentru fiecare caz specific.

 1. cilindric. Aceste produse au aceeași lungime de vilii. Scopul lor principal este de a curăța spațiile interdentare largi. Cu ajutorul acestui dispozitiv, puteți avea grijă de suprafața gingiei.
 2. Perie pentru dinți - tipuricon - au seturi lungi situate la bază. Lungimea părții superioare nu este mai mare de un milimetru. Acestea sunt recomandate pentru dinții sănătoși ca o curățare preventivă a cavității bucale. Se confruntă cu zone greu accesibile.
 3. curb - concepute pentru curățarea sistemelor ortodontice. Ele au o formă semicirculară a produsului și a tijei sale. Permiteți-vă să faceți față cu curățarea încuietorilor pe brațe. Eficacitatea procedurii se realizează datorită bifurcării la capetele vililor.

Indicații pentru achiziționarea de perii dentare

O periuță de dinți poate fi achiziționată pentru o persoană sănătoasă, un pacient cu implanturi și, de asemenea, acele categorii de persoane care poartă un sistem de suport. Principalele categorii de pacienți care sunt recomandate pentru curățare sunt:

 • care poartă punți și un sistem de suport;
 • având obiceiuri proaste (cafea și fumători);
 • având boală de gingie;
 • care a îndepărtat dinții;
 • avand defecte ale danturii.

Ca măsură preventivă, sunt afișate și periile. Periuța de dinți poate curăța exteriorul dinților și poate lua și suprafața obrajilor și a dinților. În timp ce periile pentru dinți pot pătrunde adânc și pot curăța suprafața dintre dinți și pot elimina resturile de alimente.

Alegerea unei fântâni dentare: regulile

Pentru a nu deteriora smalțul dinților, trebuie să știți că alegerea periei trebuie să se bazeze pe corespondența dimensiunii dinților și a produsului. Atunci când alegeți un produs, se recomandă să acordați atenție următoarelor aspecte opțiuni:

 1. mărimea produsului. Până în prezent, producătorul oferă cinci dimensiuni de produs. Cel mai bine este să consultați un medic dentist. Numai un medic poate măsura distanța dintre dinți și poate desemna o mărime adecvată;
 2. lungimea firelor. Poate fi de la unu la trei milimetri. Înainte de a cumpăra o periuță de dinți, se recomandă să urmați următoarele recomandări.
 • Corpurile scurte pot fi potrivite pentru pacienții care poartă implanturi, coroane, proteze sau au un spațiu interdental îngust.
 • Parul lung este indicat pentru defectele dentiției (inegalitate și torsiune), precum și pentru un spațiu interdentar larg. Recomandat pentru utilizare atunci când purtați un sistem de suport.

Un alt parametru important este rigiditate. Pentru gingiile sensibile, se recomandă să se acorde o preferință la o bază moale. Lungimea suportului este, de asemenea, un parametru individual. Aici trebuie să continuăm utilizarea confortabilă a produsului.

Utilizarea periuțelor de dinți pentru curățarea dinților

Atunci când utilizați o perie interdentară, un produs simplu. Pentru a evita rănirea, merită să respectați regulile de bază:

 • Peria trebuie să fie introdusă în fiecare spațiu între dinți, trebuie făcută alternativ;
 • Perie pentru dinți - descrieremișcările în timpul curățării trebuie să fie circulare în sensul acelor de ceasornic;
 • curățați decalajele numai cu produsul, fără a utiliza pastă de dinți;
 • nu curățați incisivii cu o pensulă;
 • După utilizare, produsul trebuie clătit în apă caldă și introdus într-un recipient.

schimbare produsul este recomandat nu mai devreme de trei săptămâni. Totul depinde de model și de producătorul produsului. Indicatorul principal de înlocuire a manșetei este pierderea rigidității firelor.

Este demn de remarcat faptul că în timpul primei utilizări a gâtului se poate produce o gumă sângerantă puternică, care va trece în cele din urmă. Pentru a accelera procesul de recuperare, puteți cumpăra o clătire în gură. În cazul în care o stare de inconfortabil nu trece după utilizarea produsului, trebuie să îl opriți. Poate că se datorează unui model incorect selectat.

Perii dentare speciale pentru bretele: cum se utilizează?

Îndepărtarea coastelor de la alimente rămâne dificilă. Dar pentru a avea grija de constructie este necesar. În caz contrar, igiena inadecvată poate duce la formarea și dezvoltarea cariilor. Ershiki poate elimina efectiv resturile alimentare de sub arce de bretele, păstrând dinții sănătoși. Dar pentru asta merită să faceți mai multe mișcări:

 • într-o poziție perpendiculară față de dinți - înainte și înapoi;
 • Perie pentru dințide-a lungul suprafeței dinților - spre dreapta și spre stânga.

Șuruburile trebuie curățate cu perii cel puțin de două ori pe zi. Este necesar să faceți această procedură după fiecare masă. Indiferent dacă ați mâncat bine sau nu. Pentru a curăța bretele, este recomandat să folosiți perii dovedite. De exemplu, de la producătorii bine-cunoscuți: Roks sau Lakalut. Ele sunt ideale pentru curățarea bretelelor.

Soiuri de perii dentare

Pentru a avea grijă de un zâmbet frumos timp de mulți ani, este suficient să se efectueze corect igiena orală. Unul dintre mijloacele pentru realizarea acestei proceduri este peria pentru dinți. Există mulți producători ai acestui produs. Un nivel ridicat de calitate, siguranță și non-toxicitate au găsit branduri bine-cunoscute. Acestea includ Lacalut, Kuraprox, Colgate, Președinte, Rocks sau Dentide.

 1. producător Kuraproks oferă o gamă largă de produse pentru curățarea gingiilor, implanturilor sau structurilor ortodontice. În cazul în care cunoașteți mărturia dvs., veți putea alege singuri opțiunea potrivită. Compania produce o varietate de produse universale care sunt potrivite pentru efectuarea salubrității zilnice a gurii sau a modelelor ortodontice. Particularitățile produselor includ varietatea de fire de păr, care sunt aranjate într-o spirală. Avantajele sunt o bară acoperită cu silicon. Astfel, trauma gingiilor este redusă și flexibilitatea este mărită. Prețul unui astfel de produs este de până la opt sute de ruble.
 2. Ershiki LakalutProducător german Lakalut produce perii dimensionale. Există patru dimensiuni conform clasificării internaționale. Fiecare dimensiune are culoarea proprie ca marcaj. Orice produs este fabricat din materiale non-toxice de calitate. Acest produs este ideal pentru pacienții care poartă umpluturi de amalgam sau coroane de metal. Acestea sunt destinate pacienților care au poziția greșită a dentiției. De asemenea, atunci când se tratează ortopedice sau ortodontice. Prezentat, de asemenea, cu un spațiu mare între dinți. Produsul curăță în mod eficient guma sub coroane, proteze și implanturi. Un set de astfel de produse costă cel puțin două sute șaptezeci de ruble.
 3. Compania elvețiană Colgate produce, de asemenea, perii interdentare. Un astfel de produs este universal și este prezentat tuturor. Orice pacient va putea alege un model potrivit. Produsele sunt destinate pacienților cu spații interdentare diferite. De asemenea, se recomandă utilizarea cu structuri ortodontice (implanturi, proteze, coroane). Pachetul vinde trei unități de diferite dimensiuni. Periile perdantale sunt colorate și au peri moi și rigizi. Acestea au o rată ridicată de capacitate de curățare datorită formei triunghiulare a produsului. În plus, acestea se confruntă efectiv cu diferite poluări. Acestea sunt recomandate pentru igiena orală zilnică. Prețul estimat este de două sute patruzeci de ruble.
 4. Companiile Ershiki Președintele sunt concepute pentru pacienții care poartă un sistem de bretele sau proteze. Ele sunt, de asemenea, potrivite pentru persoanele cu dinți strâns localizați. Caracteristicile specifice ale designului includ forma inductiva a produsului. Datorită acestui parametru, firele pot pătrunde în zone înguste și greu accesibile, curățând efectiv placa. Este demn de remarcat faptul că mânerul manșetei constă din polipropilenă, prin urmare, atunci când loviturile de apă nu se alunecă în mână. Un astfel de produs este sigur, netoxic, practic și eficient. Prețul este de aproximativ două sute șaptezeci de ruble.
 5. O altă versiune a rufelor de la producătorul nostru intern - EvroKosMed. Oferă consumatorului o gamă largă de rufe, care au forme diferite. Sunt fabricate din materiale sigure. În plus, acestea sunt practice în funcționare.
 6. Ёршики РОКСCompania ROKS produce, de asemenea, efecte dentare eficiente. Spre deosebire de alți producători, compania rusă oferă un set format din zece unități de mărfuri. În fiecare set puteți găsi produsul potrivit pentru igiena orală zilnică. Poate fi un mijloc de curățare a bretelelor, capselor sau protezelor. Și, de asemenea, pot fi folosite în scopuri preventive. Kitul conține un produs pentru utilizare într-un spațiu dentar îngust. De asemenea, pentru diferite defecte ale dentiției. Produsul este fabricat din nylon de înaltă calitate, cu adăugarea de microcristale, oferind o curățare de înaltă calitate. Astfel, rugină nu zgâri smalțul și nu rănește membrana mucoasă a gurii. Prețul bunurilor nu depășește două sute șaizeci de ruble.

Trebuie remarcat faptul că, odată cu aplicarea regulată a periilor dentare, observați imediat rezultatul. Sângerarea gingiilor va dispărea, culoarea dinților va deveni mai ușoară pe ton. Pacienții care poartă un sistem de bretele sau implanturi vor fi în măsură să prelungească durata de viață a structurii. Îndepărtarea pigmentării pe dinți va ajuta, de asemenea, rufele. Înainte de a efectua o cumpărare independentă a unui remediu minunat, se recomandă să consultați medicul cu privire la perii produsului și dimensiunea acestuia. Dacă există un aviz consultativ, puteți fi trimis în siguranță pentru a alege un instrument universal pentru curățarea dentiției și a cavității bucale.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce se întâmplă dacă nu vă spălați dinții deloc?Ce se întâmplă dacă nu vă spălați dinții deloc?
Îndepărtați cu profunzime și corect dinții. Cum sa-ti faci dintii curatÎndepărtați cu profunzime și corect dinții. Cum sa-ti faci dintii curat
Cât de des trebuie să-mi schimb periuța de dințiCât de des trebuie să-mi schimb periuța de dinți
Ce periuță de dinți este mai bună: tipuri și descriereCe periuță de dinți este mai bună: tipuri și descriere
Ce fel de periuță de dinți să alegeți: tipuri, descriere și caracteristici aleseCe fel de periuță de dinți să alegeți: tipuri, descriere și caracteristici alese
Periuța de dinți electrică pentru copii: tipuri și descrierePeriuța de dinți electrică pentru copii: tipuri și descriere
Curățarea dentară profesională în stomatologie: tipuri și descriereCurățarea dentară profesională în stomatologie: tipuri și descriere
Periuța de dinți cu ultrasunete: tipuri și descrierea periuțelor de dințiPeriuța de dinți cu ultrasunete: tipuri și descrierea periuțelor de dinți
Ateu dentar ceară: beneficii și utilizăriAteu dentar ceară: beneficii și utilizări
Periuța de dinți philips sonicare: condiții de utilizarePeriuța de dinți philips sonicare: condiții de utilizare
» » Perie pentru curățarea dentară: ce ar trebui să fie o perie pentru dinți?
© 2021 amigdas.com