amigdas.com

Temperatură normală la câini

Câine în conținutul familieiUn indicator important al sănătății este temperatura corpului câinelui. Dacă gazda are îndoieli că animalul de companie este sănătos, temperatura trebuie măsurată indiferent dacă este vorba despre un cățeluș sau un animal adult. Temperatura normală indică dezvoltarea și activitatea completă a unui animal de companie.

Indicii indică starea câinelui și dacă există abateri. Indicatorii permanenți ai temperaturii normale a corpului la câine nu există, deoarece se pot schimba sub influența mai multor factori și depind de pedigree-ul animalului în ansamblu, este individual.

Dacă organismul uman reglează temperatură cu ajutorul transpirației, câinele nu poate transpira datorită caracteristicilor fiziologice ale corpului. Se poate răci corpul cu respirație frecventă și lipirea limbii.

Acest indicator poate varia într-o zi. Acest lucru devine vizibil odată cu vârsta animalului. Dar aceste modificări sunt nesemnificative și nu afectează în mod semnificativ starea animalului.

O abatere semnificativă față de temperatura acceptată la câini indică o boală a animalului de companie.

Care ar trebui să fie temperatura la câini

Temperatura normală a corpului câinelui este mai mare superior, decât în ​​om. Este considerată temperatura normală la un câine de 37,5⁰ - 38,5⁰ C. Acest indicator la un catelus sănătos poate fi puțin mai mare. Cu toate acestea, nu trebuie să uităm de caracteristicile individuale ale animalului de companie: vârsta, rasa, mărimea, condițiile de detenție. În acest sens, indicatorii pot diferi de standard.

Agresivitatea la câiniDe asemenea, trebuie amintit faptul că acești indicatori la animalele de rase mici vor fi mai mari decât cei ai unui reprezentant al unei rase mari.

Pentru a crește cu scurt Timpul poate fi afectat de stres fizic, de căldură sau de vreme caldă. Transferul de căldură este deosebit de dificil pentru animalele de companie mari.

Schimbarea temperaturii corporale la câini poate fi, de asemenea, afectată de starea ei psihologică. Într-o stare de stres, agresivitate crescută sau supraexcitație nervoasă, aceasta poate crește.

Dacă creșterea se datorează manifestării semnelor clinice ale unei boli, trebuie să contactați imediat un specialist. Acest lucru se datorează faptului că schimbul procese în corpul unui câine mic sau un catelus curge oarecum mai repede. Puii au un ritm cardiac mai mare decât rasa adultă mare. Dacă norma la un adult este de până la 38,5 ° C, atunci la un catelus această cifră este de 39 de grade.

Când este necesar să măsurați temperatura unui câine

Proprietarul atent trebuie să monitorizeze permanent starea de sănătate a animalului său de companie, astfel încât, cu cea mai mică abatere, să puteți contacta medicul veterinar pentru ajutor. Numai anomaliile detectate în timp util în starea de sănătate a animalului de companie vor ajuta la vindecarea rapidă chiar și a unei boli grave. Dar acest lucru nu înseamnă că manipulările cu termometrul ar trebui transformate într-o procedură zilnică.

măsurare se desfășoară:

 • înainte și după vaccinare;
 • la sarcina unui animal, atunci când scăderea este un indicator al începutului rapid al soiurilor;
 • după naștere;
 • câinii de păsări, luând în considerare programul individual începând cu momentul nașterii.

Refuzul alimentelorO alarmă deosebită ar trebui să fie cauzată de proprietar, refuzul de alimente, slăbiciune, paloare a suprafețelor mucoase ale limbii și gingiilor, nas uscat, vărsături, diaree. În acest caz, merită măsurarea sistematică a acestui indicator. Deoarece pot simptomele unor boli periculoase.

Dacă animalul este bolnav, ar trebui păstrat un card în care toate Indicatorii în perioada bolii.

Apoi, pentru a măsura o temperatură a corpului unui câine

Acest lucru va necesita un termometru convențional: mercur sau electronic.

Pentru un animal de companie este mai bine să aveți un dispozitiv separat. Dacă familia are mai multe animale cu patru picioare, atunci toată lumea ar trebui să aibă un termometru.

Ce dreptate? pentru a măsura temperatura câinelui

Aceasta este o procedură destul de simplă, dar necesită un mediu calm și o atitudine atentă față de animalul de companie, deoarece manipularea este neplăcută pentru animal și îi determină să exacerbeze anxietatea. Pentru a face acest lucru în mod corespunzător, ar trebui să rămâi simplu norme:

 • Cum se măsoară temperatura unui câineresetați termometrul;
 • vârful termometrului trebuie să fie șters cu vaselină;
 • puneți animalul de companie pe o parte, ridicați ușor coada și introduceți termometrul în anus într-un mod superficial.
 • Puteți efectua procedura atunci când animalul este în picioare, astfel încât câinele se va îngrijora mai puțin și nu se va face rău în sine.
 • Așteptați 3-5 minute.

Dacă este folosit electronic dispozitivului, măsurarea temperaturii va dura nu mai mult de un minut.

Este important să se asigure că câinele nu se rănește singur. În timpul procedurii, puteți vorbi cu ea, o puteți lăuda sau o tratați cu delicatețe.

La sfârșitul procedurii, termometrul trebuie spălat cu apă caldă și tratat cu o soluție de dezinfectant.

Dacă temperatura corpului este crescută sau coborâtă

Ar trebui să se înțeleagă ce este temperatura normală a câinelui și ce indicatori sunt considerați o abatere de la normă. Ce temperatură ar trebui să aibă câinele?

scăzut indicatorul pentru un câine este de 37 de grade și mai jos, cel ridicat pentru un câine adult, care indică o boală de 40 de grade sau mai mare, este periculos să crească fără salturi.

Această afecțiune poate indica o boală a câinilor de ciumă, a pirolizei, a endometritei sau a unui accident vascular cerebral de căldură. Valori scăzute pot fi observate cu enterita parvovirală sau cu invazia helmintic.

Temperatura câinelui este ceea ce trebuie să facețiProprietarul câinelui trebuie să înțeleagă că abaterea de la indicatorii normali în direcția creșterii sau descreșterii este rezultatul luptei organismului cu boala și nu a bolii însăși. Nu luați măsuri și încercați să "scăpați" temperatura înainte de a consulta un medic veterinar. Schimbarea indicatorilor poate distorsiona imaginea clinică, ca urmare a faptului că diagnosticul poate fi incorect.

Dacă animalul are febră, nu-l deranjează. Se recomandă o răceală pe corp. Dimpotrivă, cu un animal coborât nevoie în căldură. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza un tampon de încălzire pentru a preveni subrăcirea.

Scăderea de urgență a temperaturii corporale la câini

Pentru a ușura starea animalului înainte de începerea tratamentului și pentru a evita deshidratarea, un număr simplu de acțiune:

 • Asigurați accesul aerului proaspăt la spațiile unde se află animalul;
 • încercați să reduceți temperatura camerei cu 1-2 grade;
 • să protejeze animalul de lumina directă a soarelui;
 • umeziți un prosop în apă rece și atașați la stomacul câinelui;
 • să ofere acces la apă pentru băut.

medicinal fonduri Este permisă utilizarea la o creștere de peste 40 de grade. Injecție intramusculară eficientă de analgin, no-shpy și difenhidramină. De asemenea, puteți utiliza o cincime din tableta de paracetamol, dimedrol, analgin.

Pentru catelusii se folosesc medicamente antipiretice pentru copii.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce câinele nu mănâncă: principalele probleme și soluția lorDe ce câinele nu mănâncă: principalele probleme și soluția lor
Prietenul cu ochii: câți ani de vară trăiesc acasă și cum să aibă grijă de eiPrietenul cu ochii: câți ani de vară trăiesc acasă și cum să aibă grijă de ei
Care este greabantele unui câine, pentru ce este și unde este?Care este greabantele unui câine, pentru ce este și unde este?
Cum să înțărcați un cățeluș să muște prin mâini sau picioare cu ajutorul instruiriiCum să înțărcați un cățeluș să muște prin mâini sau picioare cu ajutorul instruirii
Cum să determinați în mod corect vârsta unui cățeluș sau a unui câine adultCum să determinați în mod corect vârsta unui cățeluș sau a unui câine adult
De ce un caine place sa manance iarba in timpul unei plimbari?De ce un caine place sa manance iarba in timpul unei plimbari?
Cum să îmbrăcați corect un ham de câineCum să îmbrăcați corect un ham de câine
Nasul fierbinte și uscat la un câine: motiveNasul fierbinte și uscat la un câine: motive
Câți câini trăiesc în medie?Câți câini trăiesc în medie?
Caracteristicile utilizării lactobiofadolului pentru câiniCaracteristicile utilizării lactobiofadolului pentru câini
» » Temperatură normală la câini
© 2021 amigdas.com