amigdas.com

Culoarea neobișnuită a urinei - ce spune

Descrierea posibilelor cauze ale culorii neobișnuite a urineiMictiția este considerată ca fiind un proces natural pentru o persoană ca respirația sau digestia alimentelor. Prin urină se elimină un exces de lichid, precum și produse metabolice. Culoarea urinei este asigurată de pigmenți, numiți urochromi. Îi dau o nuanță gălbuie.

La sugari, urina este semnificativ diferită de un adult. Se caracterizează printr-o colorare foarte slabă. Mirosul este practic inexistent. Asemenea caracteristici se datorează unor imaturități ale rinichilor și alimentației specifice a copiilor mici.

Factori fiziologici care schimbă culoarea urinei

Cauze fiziologice ale modificărilor de culoare ale urineiCuloarea urinei depinde în mod direct de starea corpului și este un indicator al sănătății. Pentru a observa o discrepanță periculoasă în timp, este important să știți ce spune culoarea. În urină, puteți nu numai să stabiliți cauza bolii, ci și să identificați o deviere specifică de la normă.

În mod ideal, urina unei persoane sănătoase are o culoare galben-paie. Dacă urina unui tip ciudat de urină nu este încă o propoziție, ci o ocazie de reflectat.

Culoarea neobișnuită a urinei nu indică întotdeauna o boală. Unele produse pot adăuga culori suplimentare. Acest lucru se datorează conținutului de coloranți naturali și artificiali ai acestora.

De exemplu, sfecla sau murele va oferi o culoare roz, și mănâncă sparanghel - galben închis și chiar verzui. Iubitorii de morcovi vor primi o culoare galbenă bogată.

Complexe de vitamine și aditivi alimentari. Utilizarea unor cantități excesive de vitamine B, riboflavină sau caroten oferă o culoare galben strălucitoare. Se observă o influență semnificativă din partea suplimentelor alimentare, uneori urina devine nuanță exotică - albastră sau verde.

medicamente. Chinina și derivații acesteia, propofol (anestezic), indometacin, unele antibiotice pot declanșa o schimbare în gama de culori spre portocaliu.

Un efect similar este posibil ca urmare a luării de laxative. Pacienții care iau Ursed nu trebuie să fie surprinși de urina albastră și folosind un metocarbamol relaxant muscular - maroniu.

Deshidratarea corpului

Cu o scădere a lichidului în organism, concentrația de urină crește, culoarea galbenă devine mai saturată. O astfel de imagine apare în următoarele cazuri:

 • Descrierea culorii urinei și a caracteristicilor de deshidratareconsumul insuficient de lichid în procesul de nutriție;
 • intensă transpirație fără compensare pentru pierderea apei;
 • vărsături;
 • diaree.

Cantitate excesivă de apă în dieta. Ingestia excesiva de lichide duce la diluarea urinei. Ea devine lumină, uneori aproape transparentă. Dacă reduceți băutura abundentă, consumul de legume și fructe suculente, situația se ridică rapid.

Factori patologici care schimbă culoarea urinei

Bolile urologice:

 1. Cauze patologice ale decolorării urineiInfecții ale tractului urinar. Creșterea numărului de bacterii patogene în tractul urinar determină culoarea albă a urinei, uneori albastră.
 2. Unul dintre simptomele de amiloidoză a rinichilor este urina albă. Există o acumulare de amiloid, o proteină patologică care însoțește bolile purulente cronice.
 3. Sângele dă urinei o culoare roz sau roșie. Această problemă depășește pacienții cu următoarele diagnostice: glomerulonefrita, pielonefrită, nefrită, cistită, urolitiază, cancer de vezică urinară.

funcțional tulburări ale funcției hepatice. Parenchimatoasă icter culoare urină însoțită întunecare la bere (colorante cauzate de apariția pigmenților biliari în urină - bilirubinei și urobilinogen), sub agitare observat spumă verzuie. Un semn obligatoriu al icterului mecanic este urina de lamaie.

 • Diabetul (urină clarificată).
 • Intoxicarea cu cupru (culoare roșu-maro de urină).
 • Intoxicarea cu paraziți.
 • Polichistic.
 • Vasculita.

Un urină incoloră

Descrierea cauzelor urinei incoloreDacă o persoană bea o mulțime de fluide și are urină luminată, de obicei nu există nimic în neregulă cu asta. Dacă reducerea aportului de apă nu schimbă situația, ar fi bine să clarificăm situația. De ce a existat această plecare neplăcută, va prezenta o analiză.

Pe baza rezultatelor, medicul își va face verdictul - este timpul să sună o alarmă sau mai este timp să vă relaxați. Urina transparentă se găsește atât la bărbați, cât și la femei. Cauzele și simptomele bolilor sunt de obicei similare, deși nu întotdeauna. Datorită diferențelor de gen, există anumite nuanțe.

Cauze comune ale urinei urinare:

 1. Zahărul și insipidul diabetic sunt însoțite de un sentiment crescut de sete, consumul unei cantități mari de lichid, urinarea abundentă (cu predominanța diurezei nocturne pe timpul zilei).
 2. Insuficiența renală - apare pe fondul unei boli cronice (mai puțin acute) a rinichiului, capacitatea de a forma și excreta urină este afectată.

Desaturarea urinei la femei

Cauzele urinei decolorate la femeiTrupul feminin suferă schimbări puternice în timpul sarcinii. Restructurarea hormonală nu are loc fără urmă. Toxicoza cauzează adesea deshidratarea, iar femeia simte nevoia unei cantități mari de lichid.

Merită să se arate o mică restrângere și schimbarea regimului de băut, culoarea transparentului va deveni din nou galben deschis. Dacă urina este încă incoloră, puteți vorbi despre patologie.

Indiferent de sex, organismul trebuie să facă față problemei în 24 de ore, culoarea urinei la o persoană sănătoasă este restaurată într-un mod natural. Dacă acest lucru nu se întâmplă din vreun motiv, avem nevoie asistență medicală, în special în prezența altor semne de sănătate.

Simptome concomitente

 • Descrierea simptomelor care însoțesc culoarea neobișnuită a urineiMirosul mirositor - amoniacul, de exemplu, poate apărea cu inflamație a pelvisului renal, diabet sau hepatită virală. Un miros ascuțit, respingător indică de obicei o infecție a tractului urinar.
 • Frecvența urinării.
 • O senzație de arsură.
 • Scurgeri de urină.
 • Creșterea febrei, mai ales dacă este însoțită de febră și frisoane.
 • Slăbiciune.
 • Durerea în peritoneu.

Este extrem să acorde o atenție deosebită la ceea ce spune culoarea urinei. Îngrijirea poate fi mai târziu costisitoare. Analiza de culoare poate fi efectuată fără medicație, dar medicul o va face mai priceput. Patologia suspectată, el va scrie imediat direcția pentru analiza urinei și va identifica cauza bolii.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a elimina mirosul de urină de pisică?Cum de a elimina mirosul de urină de pisică?
Creșterea proteinei în urină, ce înseamnă aceasta?Creșterea proteinei în urină, ce înseamnă aceasta?
De ce mirosul ascuțit al urinei la bărbați: cauzele și metodele de tratamentDe ce mirosul ascuțit al urinei la bărbați: cauzele și metodele de tratament
Cum să obții un pahar de urină din pantofiCum să obții un pahar de urină din pantofi
Principalele motive pentru apariția urinei tulburate la un copilPrincipalele motive pentru apariția urinei tulburate la un copil
Cauzele urinei întunecate la bărbațiCauzele urinei întunecate la bărbați
Apariția sângelui în urină a bărbaților. Cauze, simptome, tratamentApariția sângelui în urină a bărbaților. Cauze, simptome, tratament
Analiza urinară a lui Sulkova: necesitatea cercetării la copii, adulțiAnaliza urinară a lui Sulkova: necesitatea cercetării la copii, adulți
Cauzele apariției mucusului în urină la femeiCauzele apariției mucusului în urină la femei
Cum să folosiți un pisoar pentru nou-născut?Cum să folosiți un pisoar pentru nou-născut?
» » Culoarea neobișnuită a urinei - ce spune
© 2021 amigdas.com