amigdas.com

Trei soiuri principale de caini Terrier

Cum să păstreze terrieriiNumele rasei "terrier" provine din expresia franceză chien terrier - "câine normal". Majoritatea terrierilor au fost folosiți în timpul vânării animalelor normale, de obicei vulpilor și badgerilor, și pentru combaterea rozătoarelor (în cea mai mare parte șobolani pe nave, hambare, depozite și grajduri).

caracteristicile

Patria mării a marea majoritate a acestor cvadrupluri este Marea Britanie. Aici, acest tip de câine era solicitat în legătură cu predilecția puternică a nobilimii pentru vânătoare. Datorită extinderii imperiului britanic, acești câini s-au răspândit în întreaga lume.

Trecerea a fost motivul creșterea numărului de specii pe parcursul mai multor secole. În funcție de felul în care au fost necesare calitățile de animale, s-au adăugat gene de mug, pincher, corgi și chiar câini chinezi crescuți. Mestizurile nereușite au fost aruncate, dar într-o serie de cazuri de reproducere a avut succes, datorită cărora se poate observa astăzi o astfel de abundență de rase terrier.

Instinctul de vânătoare a fost dulled doar în luptă tipuri. Un astfel de câine se potrivește atât ca serviciu, cât și ca un companion. Toate tipurile sunt caracterizate de vigoarea și un temperament plin de viață, așa că animalul are nevoie de plimbări regulate. Cu puține excepții, animale caracteristic stare bună de sănătate și standardele relative de longevitate canin: câine trăiește o medie de 12-15 ani.

Tipuri de terieri

Conform standardelor Federației Internaționale Cynologice, există 32 de rase de terieri. Soiurile moderne sunt împărțite în mod convențional în trei grupe:

  • Soiuri de câini terrierMiniatură (jucării-terrier, Yorkshire si American gol Highland White Jack Russell și alții). Acești câini mici au un fizic fragil și nu o sănătate prea puternică. Standardul pentru roci este greutatea de până la 10 kg și o înălțime de cel mult 30 cm. Pentru vânătoare aceste pietre nu sunt folosite: sunt creaturi însoțitoare, câini tipici de casă. Haina lor necesită îngrijire regulată. Terrierii decorative păstra temperamentul naturale atât de bine păzit de locuințe și capabil să vâneze rozătoare mici.
  • Vânătoare și servicii (terrier Scotch, airedale terrier, fox terrier, billington, welsh terrier și altele). Printre indivizi există o variație semnificativă în greutate și înălțime, dar pentru toți reprezentanții mobilității, caracteristica este animația, temperamentul vesel și devotamentul față de proprietar. Aceste calități ale câinelui se păstrează până la vârsta înaintată. Ele pot fi folosite pentru vânătoare și pentru protecție.
  • Rase de razboi (terrier de pitici, stafioni de taur Staffordshire si altii). De la alți terieri diferă atât pe plan extern, cât și pe caracter. Temperamentul de luptă al terrierilor prietenoși a avut o evoluție logică aici: animalele au fost aduse în mod special pentru a participa la lupte de câini și ravii de tauri - distracții destul de brutale. Combaterea raselor de terieri se remarcă prin forma fizică puternică, mușchii puternici, fălcile puternice și lana scurtă, pentru care este dificil de înțeles. Câinii din aceste rase nu se alătură deloc altor animale, dar sunt prietenoși față de persoana respectivă.

Calitățile excelente ale terrierilor sunt evidențiate de faptul că pe parcursul întregii perioade de reproducere nu a fost pierdută nici una dintre rase. Dimpotrivă, rasa de câini terrier câștigă din ce în ce mai multă popularitate.

Popularitatea terrierilor din Rusia

Yorkshire Terrier

Dog TerrierPotrivit statisticilor, astăzi este cea mai populară varietate de terieri din Federația Rusă. Rasa este crescută în județul Yorkshire, în nordul Angliei, ca câine de companie. Pentru vânătoare această rasă nu este absolut destinată: este dificil să se găsească un joc care să nu o depășească în dimensiune și putere. Cu toate acestea, genele vânătorului în acest copil sunt puternice, ca și în reprezentările de rase mai mari, astfel încât el nu este niciodată împotriva vânătorii de insecte și rozătoare mici. Yorkul este activ și energic și mereu fericit să meargă cu proprietarul.

La reproducerea unei rase Terrierii Sky și dandy-dotmont au fost folosiți împreună cu catelul decorativ maltez. Yorkul are o mărime mică, depășind, poate, doar Chihuahua, dar deja cedând spitzului pitic și papillon. Reprezentanții rasei nu depășesc o greutate de 3 kg și o creștere de 25 cm.

Părul frumos de câine matasos necesită o îngrijire atentă În lipsa unei băi regulate Capacul de lână se blochează în încurcături și se estompează. Culoarea de aur nu pare atât de spectaculoasă. În plus față de baie cu un șampon special, este necesară o pieptănare permanentă a părului. Copilul este predispus la alergii, probleme cu digestia și dinții, astfel încât proprietarul trebuie să-și monitorizeze sănătatea.

Jack Russell Terrier

Este un "perpetuum mobile" compact: câinele nu este capabil să stea în picioare, este foarte agil și rapid. Rasa a fost crescută pentru vânătoarea de vulpi și se descurcă bine cu această sarcină. Cu toate acestea, acest tip de terieri poate fi, de asemenea, folosit ca un companion: temperamentul lui cu siguranta nu va purta proprietarul. Animalul este un pic "nebun" - într-un mod bun.

Jack Russell Terrier este capabil să devină un adevărat prieten pentru copil. Animalul este în mod constant în stare bună, joacă de bună voie și nu este avers față de răutate. Reprezentanții rasei sunt bine pregătiți, ceea ce îi va ajuta să-și moderheze ardorul într-o oarecare măsură. Dacă decideți să obțineți un astfel de animal de companie, amintiți-vă că în fiecare zi pentru o plimbare va trebui să petreacă cel puțin o oră - atât de mult animalele de companie trebuie să alerge pentru a arunca excesul de energie. Dacă sunteți obișnuiți să păstrați o viață măsurată și calmă, această rasă nu te potrivește exact. Luați în considerare faptul că este chiar mai greu să faceți față câtorva astfel de câini.

Terrier negru rusesc (Terrier negru)

Dog TerrierRasa este crescută în Rusia și este cea mai apropiată rudă a Risenschnauzerului. Acest câine nu are un instinct de vânătoare, dar este apreciat pentru calitățile minții și serviciilor. De la reprezentantul rasei se pare o căutată frumoasă sau un animal deștept - pentru aceste scopuri, Black a fost scos.

Selecția a fost efectuată pe baza ordinului de stat cu participarea câinilor de salvare, a ciobăneștilor, a călugărișului și a terrierului airedale. Dacă decideți să începeți un animal de companie din această rasă, amintiți-vă că negrul nu este în stare să stea liniștit fără probleme și are întotdeauna nevoie de o ocupație. Suspiciunea naturală a rasei poate fi călcat numai prin antrenament. Negrul necesită socializare și comunicare regulată cu membrii familiei. Reprezentanții acestei rase cresc încet: jocul de catelus pierde la vârsta de doi ani.

Teroarea de lână neagră este necesar să vă pieptinați fiecare zi cu o perie specială și să îndepărtați resturile de mâncare din pieptene cu o barbă și mustață. Animalul are nevoie de un tuns, astfel încât, dacă nu aveți abilitățile corespunzătoare, este recomandat să folosiți serviciile unui specialist. La aceeași exercițiu fizic și plimbări lungi ale unui terrier negru sunt la fel de importante ca un aspect bine îngrijit.

Cum sa alegi un catelus terrier

  • Descrierea rasei de câini TerrierAtunci când cumperi un cățel de la crescători, principalul lucru care ar trebui să fie acordat atenției este conformitatea animalului cu standardul rasei. Dacă alegeți o anumită rasă, studiați site-urile de profil pentru parametrii pe care trebuie să le aibă câinele. Veți fi ajutat de fotografii și videoclipuri de formare cu recomandările profesioniștilor.
  • Nu acordați atenție denumirilor părinților despre patos. Numai datele catelului și pedigree-ului sunt importante, din care costul va depinde: cu cât este mai lungă, cu atât mai scumpă va costa animalul pentru tine.
  • Când cumpărați, nu vă bazați doar pe fotografii, ar trebui să vedeți copilul în persoană.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este o rasă de câini `boston terrier`, cum să alegi un cățelușCe este o rasă de câini `boston terrier`, cum să alegi un cățeluș
Începutul celor mai puternici câini din lumeÎnceputul celor mai puternici câini din lume
Câți ani poate trăi un terrier Yorkshire: sfaturi de îngrijireCâți ani poate trăi un terrier Yorkshire: sfaturi de îngrijire
West Terrier White Highland - Descriere Terrier albWest Terrier White Highland - Descriere Terrier alb
Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?
Cainii cei mai populari din rasele piticCainii cei mai populari din rasele pitic
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
Câți ani locuiesc rușii în terrierul ăstaCâți ani locuiesc rușii în terrierul ăsta
Câini de câini cu păr brun: nume, descrieri, fotografiiCâini de câini cu păr brun: nume, descrieri, fotografii
Ce fel de câine a fost câinele din filmul "mască"Ce fel de câine a fost câinele din filmul "mască"
» » Trei soiuri principale de caini Terrier
© 2021 amigdas.com