amigdas.com

Efectele eficiente pentru viermi pentru pisici: tablete și picături

Cum să tratăm animalele de la viermiProblema pe care crescătorii de pisici și pisicile adulte se confruntă cel mai adesea sunt viermi. Și acest lucru nu afectează frecvența de plimbări pe stradă, comunicarea cu alte animale sau obiceiurile alimentare. Dacă recent animalul nu a primit antihelminte, atunci aceasta indică deja prezența viermilor.

După 3 luni, pisicile domestice trebuie să fie supuse deparazitare. Pentru mult timp scapa de astfel de probleme, proprietarul ar trebui sa aiba grija de alegerea unui remediu calitativ si eficient antihelmintic pentru pisici.

Reguli de tratament cu medicamente antihelmintice

Vindecată de infecția cu viermi fără utilizarea medicamentelor speciale este imposibilă. Cu îngrijire sau nutriție necorespunzătoare, animalul devine infectat în doar câteva zile. Pentru a evita probleme, trebuie să rămâi următoarele reguli pentru păstrarea animalelor de casă:

 1. Medicamente de la viermiCurățați tava în fiecare zi. Indiferent de umplutura din toaleta pisicii, tava este un teren de reproducere pentru larvele de viermi. În ea, paraziții se dezvoltă instantaneu. Un animal după ce a vizitat o toaletă murdară se spală, limbă curăță labele și coada. Astfel, viermii încep să se dezvolte din nou în organism.
 2. Interzicerea vânătorii. Dragostea unei pisici de a vâna pasari si soareci afecteaza negativ sanatatea sa. Pentru a reduce probabilitatea de infecție a animalelor de companie de la rozătoare, puteți atașa un clopot mic la gulerul său, care va speria victima.
 3. Controlul puterii. Este necesar să protejăm cât mai mult pisica de alimentele umane, în special de cele care nu au suferit tratament termic. Adesea este mult mai periculos decât hrana pentru animale achiziționată în magazin.
 4. Elaborarea unui program de prevenire a viermilor. Un medic veterinar poate ajuta o gazdă să creeze un program individual de tratament. De obicei, nu se efectuează mai des decât o singură dată într-un trimestru. Este necesar să se dea antihelmintic pentru pisici înainte de vaccinare.

Cel mai bine este să numărați momentul de tratament de la sfârșitul iernii sau începutul primăverii. În acest moment, viermii sunt activi și încep să se înmulțească.

Caracteristicile procedurii

Primul antihelmintic proceduri este un exercițiu foarte riscant atât pentru pisoii mici cât și pentru părinții lor. O tabletă și picături pe greabăn la viermi pentru pisici pot provoca alergii. Și, de asemenea, nu este exclusă și intoleranța individuală a mijloacelor de către elev. De multe ori, proprietarul poate să nu știe despre aceste sau alte caracteristici ale organismului animalului său de companie. Prin urmare, înainte de a începe tratamentul, trebuie să pregătiți și să luați în considerare toate nuanțele:

 1. Tablete de la viermiAnimalul de companie ar trebui să fie absolut sănătos.
 2. Nu ar trebui să aibă purici.
 3. În ziua tratamentului, proprietarul este mai bine să amâne toate cazurile pentru a menține animalul sub observație după procedură.
 4. Înainte de a începe să utilizați orice instrument, trebuie să citiți cu atenție instrucțiunile atașate la acesta.
 5. Pentru a evita otrăvirea, pisica trebuie să înghită gamavitul în avans. Pentru a obține efectul, trebuie să faceți două injecții: prima epilare pe zi, a doua - a doua zi. Cantitatea de medicament este calculată pe baza greutății corporale a animalului de companie, injectată sub piele sau intravenos. Dacă nu există nici o modalitate de a face o lovitură, puteți da animalului un medicament cu apă, pentru aceasta, cantitatea sa ar trebui să crească semnificativ.
 6. Volumul soluției saline se calculează după cum urmează: pentru pisoii mici, de câte 20 ml de două ori pe zi - doza pentru pisicile adulte - de la 90 la 100 ml, în funcție de greutate.
 7. 4 ore după folosirea medicamentelor de la viermi pentru pisici trebuie să se utilizeze cărbune activat. Adultul este suficient pentru a lua 1-2 comprimate, dizolvate în apă pură. Pentru o pisică, sunt suficiente 0,5 comprimate.
 8. După procedură, trebuie să monitorizați cu atenție fiecare vizită la toaletă. Dacă animalul nu poate să meargă mult timp la tavă, puteți să-i dați un laxativ, pe care îl va recomanda un veterinar experimentat. În loc de tablete, puteți utiliza jeleu de petrol.
 9. La animalele care au fost luate pe stradă, după tratamentul cu preparate antihelmintice, pot apărea reacții adverse neașteptate. Realizați mai bine procedura pentru astfel de pisoi sub supravegherea unui medic veterinar.
 10. Cu o săptămână înainte de vaccinarea planificată, animalul de companie trebuie să fie paraziți gravat.
 11. Dupa inoculare, tratamentul trebuie repetat dupa 2 saptamani.
 12. Schimbarea medicamentului de fiecare dată nu este recomandată, este mai bine să acordați preferință unui producător și forme de dozare.

O atenție deosebită ar trebui acordată gravide pisici în timpul procedurii. Nu le dați medicamente antihelmintice mai puțin de 20 de zile înainte de naștere. După 3 săptămâni de la naștere, puteți fi din nou tratat cu agenți antihelmintici.

Animalele nu trebuie să primească medicamente destinate omului. Acest lucru poate duce la otrăvire și chiar la moarte.

Contraindicații pentru utilizare

Când cumpărați vreun medicament, trebuie să citiți cu atenție instrucțiunile producătorului. Mijloacele pentru tratarea animalelor nu constituie o excepție de la această regulă. Medicamente antihelmintice pentru pisici au contraindicatii:

 • Când să dai pastile de la viermiHipersensibilitate la oricare dintre componentele medicamentului. Dacă după procedură proprietarul a observat modificări ale comportamentului animalului de companie, acest lucru trebuie raportat medicului veterinar cât mai curând posibil. Data viitoare trebuie să înlocuiți medicamentul cu altul.
 • Vârsta. Nu se recomandă otrăvirea viermilor în pisoi mici sub vârsta de 1,5 luni.
 • Primul trimestru de sarcină.
 • Recent au suferit boli infecțioase sau boli curente.
 • Greutate redusă. Animalele care cântăresc până la 0,5 kg nu pot fi dezgolite.
 • Boli ale ficatului și ale sistemului urogenital.

Reacții adverse posibile

Preparatele Gliston pentru pisici au mai multe posibile efecte secundare. Aspectul lor se referă la compoziția medicamentului folosit pentru procedură. Valoarea are de asemenea vârsta animalului de companie și starea de sănătate a acestuia. Dacă urmați toate recomandările, descrise în instrucțiunile privind medicamentul, este posibil să se minimizeze apariția efectelor secundare.

 • Dacă apare hipersensibilitate la oricare dintre componentele medicamentului, poate apărea o alergie, însoțită de mâncărime și spumă din gură.
 • Pot exista anomalii ale digestiei. De obicei, acest lucru se manifestă prin diaree, lipsă de apetit și vărsături.

În ziua următoare procedurii, toate simptomele neplăcute trec fără intervenție suplimentară. Dacă acest lucru nu se întâmplă, atunci trebuie să consultați un medic.

Supradozajul cu medicamente antihelmintice este foarte rar la animale. Acest fenomen este afectat doar de pisoii mici, deoarece din cauza greutății lor este dificil să se determine corect cantitatea potrivită de medicament. În caz de supradozaj, sunt posibile următoarele simptome:

 • tremurături și convulsii;
 • probleme de respirație și respirație șuierătoare;
 • spumă din gură.

Dacă apar oricare dintre aceste simptome, solicitați imediat asistență medicală.

Forme de eliberare a agenților antihelmintici

Medicina veterinară modernă nu se oprește. Acum puteți întâlni diverse medicamente pentru a scăpa de animalele de companie de la viermi. Acestea diferă nu numai prin compoziție, ci și sub formă de ieșire:

 1. tablete;
 2. paste;
 3. picături pe greabăn la viermi;
 4. suspensie;
 5. picături pentru ingestie;
 6. vaccinuri antihelmintice.

Proprietarul poate alege forma preparatului potrivit pentru animalul său de companie. Cu privire la efectul de droguri nu afectează, deci totul depinde numai de confortul personal. Tabletele nu sunt întotdeauna ușor de dat unei pisici, astfel încât acestea pot fi ușor înlocuite cu suspensii sau paste. Ele pot fi adăugate la alimente. Pentru pisoii mici, picăturile se vor potrivi, pot fi frecate într-un loc inaccesibil pe piele, astfel încât să nu poată linge.

Preparate antihelmintice populare

Cel mai frecvent utilizat tablete din viermi pentru pisici și pisoi:

 • Ce comprimate de la viermi există"Kanikvantel". Mare pentru adulți. Pentru un aport, 0,5 comprimate este suficient pentru o eficiență maximă. Înainte de utilizare, citiți cu atenție instrucțiunile.
 • Drontal. Acționează larg pe paraziți și ajută la salvarea animalelor de companie de la un număr mare de viermi. De asemenea, se recomandă să administrați aceste pastile unor pisici adulte care cântăresc mai mult de 5 kilograme. Pentru a le trata pisicile este strict interzisa.
 • "Milbemaks". Tabletele sunt ușor de utilizat, există pachete pentru adulți și pentru pisoi mici.

Printre picăturile sunt bine stabilite:

 • "Profender." Un remediu care se aplică pe pielea animalului în zona greabănului. Este utilizat pe scară largă pentru tratarea pisicilor de diferite vârste. Alegeți locul de aplicare al picăturilor, astfel încât animalul să nu le poată linge, altfel poate duce la otrăvire severă.
 • "Stronghold". Medicamentul este eliberat, deci este foarte convenabil de utilizat. O pipetă este suficientă pentru a procesa un animal adult. Puneți greabănul.

Suspendarea "Prazitsid" elimină eficient viermii chiar și în cele mai grave cazuri. În ambalaj pentru o utilizare mai ușoară este o seringă, cu care puteți pune produsul pe rădăcina limbii pisicii.

Există un alt remediu popular pentru viermi sub formă de cuburi de zahăr. Se numește "Polyvercan". Drogurile au un impact amplu asupra paraziților. Este ușor de utilizat datorită gustului plăcut.

Cum de a da o pisică o tabletă antihelmintică

Potrivit multor proprietari de pisici, Cea mai convenabilă formă de eliberare a medicamentelor este o suspensie. Dar dacă dintr-o dată nu a fost disponibil un astfel de instrument, puteți aplica trucuri care îi vor ajuta să-și dea pisicii fără durere:

 • Un animal de companie are spatele la el și-și desface fălcile. Tableta este pusă ușor în gură, apoi storc maxitele și mișc ușor gâtul pentru a ușura înghițirea pisicii.
 • Puteți zdrobi comprimatul prin stoarcere într-un mortar sau lingură. Pudra este turnată cu apă caldă și injectată în gură cu ajutorul unei seringi.
 • O tabletă, zdrobită pentru a forma o pulbere, este adăugată la alimente, de exemplu, în carne tocată.

Pe rafturile magazinelor de animale de companie puteți găsi o mulțime de mijloace diferite pentru combaterea paraziților. Dar totuși se recomandă să le achiziționați în clinici veterinare după ce ați vorbit cu un medic. Înainte de a utiliza medicamentul trebuie să citiți cu atenție instrucțiunile și să citiți toate reacțiile adverse.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?
Instrucțiuni pentru utilizarea albenului pentru tratamentul animalelorInstrucțiuni pentru utilizarea albenului pentru tratamentul animalelor
Pratel pentru câini: manual de instrucțiuniPratel pentru câini: manual de instrucțiuni
Învățând pisoiul în tavăÎnvățând pisoiul în tavă
Tavă pentru pisici: specie. Sala de toaletă cu laturi înalteTavă pentru pisici: specie. Sala de toaletă cu laturi înalte
Câte ore pe zi pisicile dorm?Câte ore pe zi pisicile dorm?
Asinox Plus pentru câini: instrucțiuni de utilizareAsinox Plus pentru câini: instrucțiuni de utilizare
Picături de la viermi și purici la greabăn pentru pisiciPicături de la viermi și purici la greabăn pentru pisici
Milbemax pentru pisici și câini de la viermi. Instrucțiuni de utilizareMilbemax pentru pisici și câini de la viermi. Instrucțiuni de utilizare
Pisica de toaletă: alegere, tipuri, umpluturi, tavă închisăPisica de toaletă: alegere, tipuri, umpluturi, tavă închisă
» » Efectele eficiente pentru viermi pentru pisici: tablete și picături
© 2021 amigdas.com