amigdas.com

Cu cât degresarea metalului este mai bună înainte de vopsire

Cum să degresați suprafațaNevoia de preparare a produselor metalice pentru vopsire se datorează creșterii caracteristicilor aderenței substratului la vopsea și rezistența metalului la procesele de coroziune. Toate acestea vor afecta în mod pozitiv durata de viață a produselor care urmează să fie vopsite. Cu toate acestea, majoritatea proprietarilor sunt mult mai preocupați de prezența ruginei, care trebuie îndepărtată în timpul pregătirii metalelor, în loc să efectueze degresarea, ceea ce face munca de zugrăvire fără a efectua această operațiune importantă și obligatorie.

Ce este degresarea?

Esența procedurii este redusă la îndepărtarea substanțelor grase de pe suprafața substratului, care sunt adesea prezente în emulsii de răcire, uleiuri minerale, grăsimi de conservare, compuși de lustruire. Degresarea suprafeței metalului înainte de vopsire trebuie făcută pentru a îndepărta reziduurile de la spălare și gravare, urme de transpirație și degete. Toate aceste impurități pot avea un impact foarte negativ asupra calității umezelii suprafeței cu materiale de vopsea și lac, precum și asupra deteriorării formării peliculei și a altor proprietăți de acoperire.

În funcție de cantitatea de grăsime prezentă pe un metru pătrat, se pot distinge mai multe grade de contaminare a suprafeței:

 • Scădere - până la 1 g;
 • Mediu - de la 1 la 5 g;
 • Creșterea - mai mult de 5 g.

Când tratăm grăsimi cu reactivi chimici pe suprafață, apar mai multe procese succesive:

 • solvent;
 • emulsifiere;
 • Saponificată.

În funcție de capacitatea grăsimilor de a se degrada sub influența solvenților, se eliberează mai multe tipuri de contaminanți:

 • Nu este distrubil - de exemplu, emulsii.
 • Materiale lustruite - materiale de lustruire, reziduuri de grăsimi.

Metode chimice

Cum sa degresati metalul inainte de a pictaPrincipalele tipuri sunt solvenții organici, care permit îndepărtarea rapidă de pe piesele metalice a secțiunilor de ardere și ulei. Cea mai mare aplicație pe care au primit-o în producția individuală, deși uneori sunt utilizate și în serie, dar rareori datorită exploziei ridicate și pericolului de incendiu. Efectul necesar, și anume dizolvarea straturilor uleioase și grase, se realizează în momentul contactului cu solvenții organici.

Calitatea degresării suprafeței este în mod direct afectată de gradul de contaminare a solventului, deoarece mai multe grăsimi sunt prezente pe suprafață, cu atât mai mare este capacitatea chimicului de a dizolva straturile existente. Cel mai adesea, solvenții alifatici și clorurați sunt utilizați pentru a îndepărta zonele de grăsime și ulei. Cu eficiența ridicată a curățării metalice, acestea au un dezavantaj serios - acești compuși nu sunt capabili să îndepărteze de pe suprafață materiale abrazive și alte impurități minerale.

Soluții apoase

După cum se știe, apa are o capacitate slabă de purificare, care este asociată cu o tensiune superficială semnificativă și incompatibilitate cu grăsimile. Prin urmare, atunci când se umezesc cu suprafețe arse, nu se formează emulsii stabile. Pentru a îmbunătăți producătorii apoase de detergenta au recurs la diverse tehnici - creșterea nivelului pH-ului aciditate, creșterea temperaturii în modul de aplicare a unei game de 50-65 grade Celsius, este introdus în agentul tensioactiv.

Degresoare alcaline

Cum să degresați în mod corespunzător suprafațaAcești compuși au o masă de proprietăți pozitive. Printre acestea, capacitatea mare de curățare, siguranța împotriva incendiilor, prietenia cu mediul, o gamă largă de metode de aplicare. Atunci când sunt tratate cu soluții apoase de grăsimi și uleiuri saponificabile, acestea din urmă se prăbușesc în mod inevitabil, iar contaminanții nesaponificabili sunt emulsionați. Ultimul caz poate fi descris ca procesul de exfoliere a straturilor de grăsime de pe suprafață cu o conversie treptată într-un fluid de lucru și îndepărtarea împreună cu o soluție de lucru. Principalul dezavantaj al acestor compuși este necesitatea unui tratament de suprafață anticoroziv după curățare.

Surfactanții-surfactanți-sunt cel mai bine tratați cu secțiuni de grăsime și ulei printre componentele prezente în soluțiile de detergent. După atingerea suprafeței, ele formează o spumă pe aceasta, reducând simultan tensiunea interfacială și superficială, crescând umectabilitatea și distrugând contaminanții solizi și lichizi, traducându-i într-o formă mai convenabilă pentru îndepărtare. Conținutul de surfactanți în purificatoarele de grăsimi, ca regulă, variază în limita a 10%.

În caz de necesitate, împreună cu degresarea, se îndepărtează filmele acizi sau hidroxid subțiri utilizând soluții acide conținând acid fosforic de 1-3%.

După tratamentul de suprafață cu agenți de curățare compozițiile lor trebuie spălate cu apă. Prezența reziduurilor de sare este inacceptabilă, deoarece acestea sunt capabile să distrugă proprietățile filmelor de vopsea și lac, crescând permeabilitatea la umiditate și accelerând dezvoltarea coroziunii sub-peliculei.

Formulări de emulsie

Cum să tratăm suprafațaÎn aceste cazuri, atunci când este nevoie să eliminați depunerile de ulei, unsoarele, impuritățile care se îndepărtează din greu de pe suprafață, utilizați degresarea emulsiei. Această metodă este combinată și are avantajele solvenților organici și soluțiilor alcaline apoase. Aceste formulări conțin emulsii de solvenți și agenți de suprafață diluați cu apă. Hidrocarburile clorurate sau alifatice pot fi utilizate ca solvenți.

Metode ultrasunete și electrochimice

Pentru a crește capacitatea de curățare a compozițiilor de detergent, se folosesc băi speciale cu câmp ultrasonic. Această metodă este cea mai relevantă pentru produsele de dimensiuni mici cu o suprafață de complexitate sporită, pentru care este important să se facă cea mai bună eliminare posibilă a contaminanților. Pentru piese mari nu este practic să se aplice această metodă din considerente economice, deoarece devine necesară creșterea puterii de ieșire a dispozitivului.

Atunci când se prepară produse metalice folosind metoda de degresare electrochimică, sunt de asemenea utilizate băi special echipate, iar procesul în sine este realizat prin acțiunea bulelor de gaz formate pe electrozi. Acest lucru permite reducerea consumului de componente chimice și îmbunătățirea calității tratamentului de suprafață.

Cum sa degresati metalul inainte de a picta

Metode de degresareÎn mediul intern, proprietarii, de regulă, aplică fonduri dovedite "bunicul" - benzină, kerosen, acetonă, alcool.

Dar astăzi mai modern și compoziții tehnologice. Printre acestea sunt destul de popular Nefras (white spirit), solvent de 646. Ei au multe avantaje - preț rezonabil, nivelul crescut al protecției mediului, capacitatea de a forma un film mai rezistentă a stratului de vopsea, care pot preveni dezvoltarea proceselor de coroziune.

Problema pentru mulți proprietari este discrepanța substratului după degresarea vopselei alese. Acest lucru poate fi evitat prin achiziționarea unui solvent adecvat pentru acoperirea tratată. Dar, cel mai adesea, atunci când se utilizează solventul nr. 646, nu apar astfel de probleme. Comentariile consumatorilor spun cu privire la universalitatea sa, prin urmare nu este necesar să se efectueze operațiuni suplimentare.

Un alt tip popular de solvenți este Antisilicone. Acești compuși sunt foarte căutați de maeștri, care le folosesc pentru a degresa caroseria mașinii înainte de a picta. Cu toate acestea, în timpul lucrului, trebuie să respectați regulile de siguranță. În încăperea unde se efectuează lucrările de degresare, este necesar să se deschidă ferestrele și ușile. Utilizarea unor astfel de solvenți poate fi la distanța maximă de la sursele de aprindere și în mod necesar în echipamentul individual de protecție.

Produse pentru degresareCele mai eficiente sunt soluțiile speciale concentrate - Chistometh, Docker Dekamet și altele. Principala componentă activă în compoziția acestor agenți este alcalină. Ele conțin, de asemenea, substanțe suplimentare - inhibitori, agenți tensioactivi, aditivi etc. Înainte de lucru, concentratul este amestecat cu apă în proporții pre-calculate. Totul depinde de gradul de contaminare a suprafeței tratate. Avantajele acestor soluții este o mare compatibilitate ecologică și siguranță. Ele pot fi folosite nu numai pentru degresarea suprafeței, ci și pentru îmbunătățirea rezistenței la coroziune a metalului. Poate fi utilizat în instalații industriale.

Solvenți solizi

Decât să degresați suprafața metalică înainte de vopsire - o problemă urgentă pentru mulți proprietari. Pentru degresarea suprafețelor de metal de astăzi puteți utiliza nu numai compoziții disponibile și testate în timp, ci și solvenți moderni.

Detergent pentru spumă albă

Printre degresanți Mai des decât altele, este folosit spiritul alb. Arată ca un lichid transparent, incolor, cu un miros caracteristic de produse petroliere.

În magazine, este vândut sub numele de "Nefras-S4" și este disponibil în diverse modificări. Principalul motiv pentru popularitatea sa este asociat cu universalitatea aplicării.

Acest solvent poate elimina cu ușurință orice uleiuri și grăsimi, precum și mulți compuși organici. Adesea se utilizează pentru diluarea vopselelor de ulei, a emailurilor și a lacurilor. Există un spirit alb și o altă proprietate pozitivă - după ce tratamentul de suprafață nu trebuie să aștepte să se usuce, puteți merge imediat la aplicarea grund sau vopsea. Solventul se evaporă foarte repede, ceea ce îi conferă superioritate față de ceilalți compuși de curățare.

Thinner 646

Ce înseamnă să degresațiAcest tip de degresant a fost utilizat pe scară largă în pregătirea pentru pictura. Reprezintă un lichid gălbui cu un puternic miros caracteristic. Are o gamă largă de aplicații.

Cu această compoziție, puteți nu numai să diluați vopseaua, dar și să degresați suprafețele metalice. Mai ales este eficient atunci când aveți nevoie pentru a elimina vechile straturi de vopsea. Poate fi folosit pentru spălarea vopselei și a uneltelor.

Este cel mai potrivit pentru cultivarea următoarelor tipuri de emailuri:

 • nitroceluloză NC;
 • glyptal GF;
 • melaninoamida MP;
 • acrilic;
 • epoxi.

Cum să utilizați instrumenteleÎn timpul utilizării producătorului degresant trebuie să respecte temperatura recomandată de la + 5 până la + 30 grade Celsius, cu umiditatea nu trebuie sa fie mai mare de 85% .Apoi după tratarea suprafeței metalice va dobândi un aspect lucios lucios, fără dungi și pete.

Amintiți-vă că solventul 646 este un produs de incendiu și exploziv. Lucrul cu el este posibil numai în ceea ce privește respirația, viziunea și protecția pielii. Atunci când efectuați lucrări în încăpere, este necesar să asigurați furnizarea de aer proaspăt prin ferestre și uși sau prin ventilația de evacuare.

Acetonă: clasic

Un alt degresor destul de obișnuit pentru metal. În compoziția sa, este un lichid clar care are un miros caracteristic puternic. Îndepărtează perfect petele de ulei și grăsime, precum și rășinile.

Acetona poate fi utilizată pentru a dilua vopselele, emailurile, vopselele și grundurile. Uneori se adaugă unor solvenți. Componenta principală este alcoolul, are o volatilitate ridicată.

Caracteristici de colorare a păruluiPentru a proteja suprafețele metalice de procesele de coroziune, acestea trebuie tratate într-un mod special înainte de a aplica vopseaua și vopseaua. Tehnologia de vopsire necesită, fără probleme, o operațiune precum degresarea. Acesta poate fi realizat folosind o varietate de solvenți și compuși de degresare.

Printre acestea există atât tradiționale, cât și mai moderne și tehnologice. Alegerea celei mai potrivite compoziții pentru degresare ar trebui să se efectueze luând în considerare natura și amploarea sarcinilor cu care se confruntă, precum și desemnarea produsului metalic.

În același timp, este important să nu uitați regulile de siguranță în timpul lucrărilor de degresare. Multe formulări sunt nesigure datorită conținutului de compuși dăunători. Prin urmare, atunci când se lucrează în interiorul clădirii, este necesar să se asigure accesul permanent la aer proaspăt. De asemenea, nu uitați că în apropiere nu există surse inflamabile.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum și ce să îndepărtați rugina de metalCum și ce să îndepărtați rugina de metal
Ce și cum să degresați suprafața metalului înainte de a pictaCe și cum să degresați suprafața metalului înainte de a picta
Sandblasting metalicSandblasting metalic
Tipuri de coroziune și caracteristicile acestoraTipuri de coroziune și caracteristicile acestora
Zincarea metalelor și tehnologia de galvanizareZincarea metalelor și tehnologia de galvanizare
Produse metalice din elemente de forjare la receProduse metalice din elemente de forjare la rece
Vopsea de cauciuc: rezistență, elasticitate, decorativitateVopsea de cauciuc: rezistență, elasticitate, decorativitate
Îndoirea și îndoirea foilor metaliceÎndoirea și îndoirea foilor metalice
Caracteristicile procesului de slefuire si lustruire a metaluluiCaracteristicile procesului de slefuire si lustruire a metalului
Lubrifiant-lichid de răcire și caracteristicile saleLubrifiant-lichid de răcire și caracteristicile sale
» » Cu cât degresarea metalului este mai bună înainte de vopsire
© 2021 amigdas.com