amigdas.com

Senzații neplăcute la femei: durere în uretra

Cum să eliminați urinarea dureroasăÎn prezent, fiecare treime dintre populațiile de sex feminin și de sex masculin au avut cel puțin o problemă în viața lor, cum ar fi senzații neplăcute în uretra. Cauzele acestei dureri pot fi orice. De exemplu, uretrita. Se caracterizează prin inflamarea pereților uretrei. Senzațiile neplăcute ale uretrei la bărbați apar mai des, totuși, femeile nu sunt imune la acest lucru. În acest articol, vom vorbi despre ce alte cauze pot provoca disconfort în uretra la femei.

Cauzele durerii

Cauza durerii în timpul urinării poate fi mulți factori. Să ne uităm la unele dintre ele:

 • o varietate de leziuni (în acest caz, durerea apare direct în timpul actului sexual)
 • abuzul de alcool
 • consumul excesiv de ceai și cafea

Mai sus am enumerat motive atât de serioase. Din păcate, în majoritatea cazurilor, durerea după urinare la femei poate vorbim despre următoarele boli:

 • De ce durează prin urinarecistita
 • uretrita
 • natura gonococice
 • chlamydia
 • ureaplasmosis
 • trichomoniaza
 • urolitiaza

  Să luăm în considerare fiecare dintre ele în detaliu.

Disconfortul din uretra poate fi direct legat de chlamydia urogenitală. Această boală neplăcută se referă la infecțioase. Este transmisă sexual. Agenți patogeni ai bolii - chlamydia. Dacă nu începeți tratamentul la timp, chlamidia afectează complet sistemul genito-urinar al unei femei.

Gonoreea nu este o boală mai puțin periculoasă și teribilă. De asemenea, poate provoca dureri în uretra. Boala este venerică, adică, în majoritatea cazurilor, infecția survine prin actul sexual. Agentul cauzal al bolii este gonococul. Este capabil să deterioreze complet tractul genito-urinar al unei persoane. Inflamațiile se formează atât la anus, cât și la nivelul colului uterin.

Trichomonasisul este una dintre cele mai comune boli venerice. Ea, ca și alții, cauzează un disconfort teribil în uretrale femeilor și bărbaților. Agenții cauzali ai bolii sunt numiți trichomonați. Mai întâi intra în vagin în timpul actului sexual, și mai târziu am atacat sistemul genito-urinar.

Disconfortul în uretra poate fi o indicație a bolilor, cum ar fi ureaplasma și micoplasma. În plus față de disconfortul din uretra, apare o senzație de arsură. Dar este de remarcat faptul că există cazuri când boala este asimptomatică.

Foarte des, cauza disconfortului în uretra poate servi ca o uretră. Este la fel de comună atât pentru femei, cât și pentru bărbați. În această boală neplăcută din uretra, se observă descărcarea purulentă.

Una dintre cele mai frecvente și mai puțin periculoase boli, comparativ cu cele anterioare, este cistita. Se poate simți, de asemenea, sub formă de durere în uretra. Cistita produce inflamarea vezicii urinare.

Durerea din uretra poate să semnaleze despre urolitiază. Particularitatea acestei boli este că poate fi absolut orice vârstă, atât în ​​copilărie, cât și în vârstă. Durerea apare atunci când o persoană se mișcă, deoarece nisipul începe să se miște de-a lungul uretrei.

Se întâmplă ca femeile care se plâng de durere în uretra sunt diagnosticate cu o tumoare benignă. Acesta este un fel de polipi sau caruncuri.

Cauzele uretritei la femei și bărbați

Senzațiile neplăcute în vezică pot fi proeminent al uretritei. Să ne dăm seama cine și de ce apare? Iată un număr de factori care contribuie la această boală:

 • Cauzează mai mult la urinareimunitate slabă
 • nerespectarea standardelor de igienă
 • o varietate de focare de inflamație (cronică)
 • boli ale organelor urino-genitale
 • hipotermia corp
 • stres și supraîncărcare severă
 • abuzul de alcool

Toți factorii de mai sus pot cauza disconfort în uretra a unei femei și a unui bărbat.

Simptome ale uretritei

Este de remarcat faptul că uretrita poate provoca nu numai durere în uretra. Uneori nu se simte deloc. În acest caz, vom vorbi deja despre uretrita cronică. Cu toate acestea, există unele semne care pot indica prezența bolii la o femeie. Dacă boala a dobândit o formă ascuțită, aceasta este inerentă în următoarele:

 • mâncărime și disconfort neplăcut în uretra. Îi îngrijorează o femeie, un bărbat atât în ​​timpul urinării, cât și după
 • durere în regiunea pubiană
 • urina devine tulbure din cauza puroiului și a impurităților din sânge

Toate aceste simptome pot indica uretrita. Cu cât boala este identificată mai devreme, cu atât este mai ușor să o vindecați. Cel mai teribil lucru este că există cazuri de boală asimptomatică.

Gonadice uretrite Acesta poate fi ușor determinat de prezența durerii de tăiere în timpul urinării.

Trichomoniasisul uretrit la femei este caracterizat de disconfort în uretra și mâncărime. Dacă tratamentul nu este început la timp, simptomele pot să nu mai afecteze singuri. Dar aceasta nu înseamnă că boala este eliminată, dimpotrivă, aceasta dobândește o formă cronică.

Candida uretrita este diferit de cele anterioare, în care, în plus față de disconfortul banal în timpul urinării, apar de descărcare de gestiune gros rozalie din uretra.

De asemenea, se poate observa o descărcare purulentă în urethrita chlamydială. Cu toate acestea, mâncărimea și disconfortul la urinare nu este atât de pronunțat.

Măsuri preventive

Când aveți, chiar și un mic disconfort atunci când urinați o femeie trebuie să consulte imediat un medic. Și mai precis, urologului. Specialistul va efectua seria de examinări necesare și va găsi rapid cauza senzațiilor neplăcute. În caz contrar, pot apărea consecințe grave.

La diagnosticarea și detectarea bolii, medicul vă poate solicita următoarea listă de teste:

 • analiza urinară generală
 • test de sânge general
 • analiza urinei de către Nechiporenko
 • examinarea bacteriologică a urinei
 • analiza urinei pentru prezența unui micobacterian tuberculos
 • test pentru sensibilitatea agenților patogeni detectați la medicamente

Prin rezultatele analizelor, medicul va vedea adevăratul motiv al disconfortului și poate să numească sau să numească un tratament corect.

Cum se trateaza boala?

Urinare dureroasăVindecați o urethrită a unei femei, începând să luați antihistaminice. Acum, mulți dintre ei sunt pe piață. Dar facem încă alegerea corectă a medicamentului pentru tratamentul uretritei doar un doctor calificat. În acest caz, nu trebuie să aveți încredere în intuiția dumneavoastră și să alegeți un medicament la întâmplare.

Cu toate acestea, un medicament pentru tratarea uretritei poate să nu fie suficient. Pentru a eradica boala până la sfârșit, este necesar să se întărească în mod corespunzător imunitatea. Pentru aceasta, o femeie sau un bărbat este prescris stimulente pentru a întări imunitatea și a normaliza microflora organelor genitale feminine.

Dacă boala a dobândit deja o natură cronică, perioada de tratament poate dura mai mult. În plus, toate medicamentele care vor fi necesare pentru a trata boala, merită o mulțime de bani. De aceea este mai bine să nu începeți boala în stadiul inițial și la primele simptome contactați medicul. El va lua în considerare caracteristicile individuale ale organismului și va prescrie un tratament eficient.

Sperăm că articolul nostru a fost util pentru dvs. Din cele de mai sus putem trage o concluzie principală: pentru a se evita senzațiile neplăcute în timpul urinării și nu se îmbolnăvesc de boli atât de teribil, care au fost menționate în acest articol, este suficient pentru a respecta câteva reguli simple:

 • fii mai atent la tine și ai un partener sexual
 • conduce un stil de viață sănătos
 • respectați regulile de igienă personală
 • monitorizați alimentele

Aveți grijă de tine și de sănătatea ta!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Urologul: ceea ce îngrijește acest specialist îngust pentru bărbați și femeiUrologul: ceea ce îngrijește acest specialist îngust pentru bărbați și femei
Inflamația preputului și a capului la bărbați: cauze și tratamentInflamația preputului și a capului la bărbați: cauze și tratament
Durere in zona inghinala din dreapta la barbati: cauze de disconfort in zona inghinalaDurere in zona inghinala din dreapta la barbati: cauze de disconfort in zona inghinala
Enterococcus faecalis în urină și frotiu la bărbați și femei: cauzeEnterococcus faecalis în urină și frotiu la bărbați și femei: cauze
Cistoscopia vezicii urinare la femei: cum se faceCistoscopia vezicii urinare la femei: cum se face
Chlamydia la bărbați: cauze, simptome, tratament și fotografiiChlamydia la bărbați: cauze, simptome, tratament și fotografii
Cauze de durere în partea stângă la nivelul talieiCauze de durere în partea stângă la nivelul taliei
Durerea dură în partea dreaptă: cauze și diagnosticDurerea dură în partea dreaptă: cauze și diagnostic
Durerea în abdomenul inferior: cauzele apariției lor la femeiDurerea în abdomenul inferior: cauzele apariției lor la femei
Boli masculine de urologie: tratament și simptomeBoli masculine de urologie: tratament și simptome
» » Senzații neplăcute la femei: durere în uretra
© 2021 amigdas.com