amigdas.com

Descrierea rasei de câini shitsu: standarde, caracter și îngrijire

Descrierea rasei de câini shitsuRasa cainilor shih-tzu (shitsu) este legendara si destul de veche Rasa tibetană

, fără a-și pierde popularitatea pentru mai mult de un mileniu. În antichitate, acești câini trăiau numai în palatele împăraților, iar exportul lor în afara statului era pedepsit. După ce influența tradițiilor naționale a slăbit, acești câini uriași au început să apară în casele nobilimii europene. Merită remarcat faptul că există credințe, reprezentanții lui Shih Tzu au fost preferați de Buddha.

Shih Tzu nu poate fi confundat cu orice altă rasă de câini, deoarece ei caracteristică distinctivă sunt Lână turnantă lustruită, dispunere plină de aer și ochi incredibil de inteligenți. Până în prezent, nu este dificil să dobândești un astfel de animal de companie, dar în acest caz proprietarul ar trebui să fie conștient de toată responsabilitatea, deoarece acești câini au nevoie de îngrijiri speciale. Acest articol vă va spune despre descrierea standardelor de rasă, precum și vă va ajuta să aflați despre specificul îngrijirii acestor creaturi dragi.

Descrierea standardelor rasei Shih Tzu

 • Shih Tzu - o rasă de câiniBotul scurt, păstrat cu un păr gros și lung. Nu există pliuri pe bot, pigmentarea este continuă.
 • Buzele strâns adiacente maxilarului. Numeroasele fălci sunt largi, mușchiul este înțepenit sau drept.
 • Ochii rotunzi, întunecați, mari, dispuși pe larg, nu convexi. Uită-te bine, amabil. Marginea ochilor este negru, proteinele nu sunt vizibile. Dacă animalul de companie are o culoare de scorțișoară sau chiar prezența unor pete maronii pe blană, culoarea ochilor poate fi mai ușoară.
 • Urechi agățat, mare, set mare. Pe urechi este o haină lungă și curgătoare, iar urechile se potrivesc bine cu capul.
 • Gâtul este muscular, uscat, fără suspensie sau falduri. Capul câinelui este ținut mândru, iar gâtul are o curbă frumoasă.
 • Pieptul larg, bine fixat, adânc.
 • Înapoi puternic, drept.
 • Câine puțin convexă, scurtă, puternică.
 • Crupa este ușor înclinată, rotundă, musculară.
 • Abdomenul este strâns.
 • Coada este aruncată în spate, set mare, acoperită cu păr lung.
 • membrele anterioare au oase puternice, când sunt văzute, antebrațele directe și paralele sunt vizibile. Umărul este așezat oblic, ferm. Coturi strânse presate pe piept. Pasternă cu înclinare, musculară, puternică. Picioarele rotunde, au tampoane elastice.
 • Picioarele posterioare sunt musculare cu os bun. Coapsă musculară, rotunjită. Plyusny uscat, puternic, pur. Picioarele din spate rotunde, au tampoane elastice.
 • Mișcările sunt elegante, netede, arogante.
 • Lână cu un substrat moderat, nu curat, nu pufos, părul exterior este destul de lung. Puternicitatea este permisă. Este important ca lungimea capacului de lână să nu restricționeze mișcarea câinelui. Pe cap, părul cade pe ochi. Pe corp, lîna este lungă, iar barba și mustața se formează pe bot. Este de remarcat faptul că, deoarece lâna crește pe podul nasului și în sus, câinii shih-tzu sunt adesea numiți crizanteme.
 • Sexul tip de rasa este pronuntat. Bărbații sunt mai puternici prin corpul lor, iar cățelele sunt mult mai ușoare.

Cauzarea lașității sau a agresivității este considerată drept viciile descalificatoare.

Culoarea Shi-tzu

Reprezentanți ai acestei rase există culori diferite, și anume:

 • Shih Tzu - o rasă de câini micinegru;
 • aur cu alb;
 • ciocolată;
 • alb și aur;
 • ficat și alb;
 • negru și alb;
 • aur cu o mască neagră;
 • albastru cu bronz;
 • alb;
 • roșu alb;
 • roșcat cu o mască neagră.

Descrierea caracterului

Imperiul ras - ShitsuCynologii sau cunoscătorii acestei rase minunate remarcă faptul că natura acestor câini este foarte asemănătoare cu caracterul unei persoane. Shih Tzu este foarte curat, grațios și frumos și, foarte important, foarte compact. Începând cu aceasta din urmă, este posibil să se plaseze astfel de câini chiar și în apartamente mici. Când apare o casă a unui astfel de câine, există o dorință constantă de a-l învârti și de a-l îmbrățișa.

Trebuie remarcat faptul că un astfel de câine poate fi plantat nu numai în case, ci și în apartamente, deoarece nu au nevoie de sarcină fizică excesivă și măsurat modul de viață doar vor beneficia de psihicul lor. Dacă doriți, shih-tzu poate fi obișnuit cu o tavă de acasă, ceea ce va economisi timp pentru plimbări, mai ales dimineața. Dar în nici un caz nu poate lipsi câinele de plimbări, cel puțin o dată pe zi, câinele ar trebui să fie în aer proaspăt timp de 15-30 de minute.

Shih-tzu sunt animale foarte sociabile, îi plac oamenii mai mult decât semenii lor. În același timp, acești câini nu identifică un stăpân din întregul cerc al familiei și sunt la fel de respectați și iubiți de toată lumea, de la copii la bătrâni.

De regulă, acești câini sunt destul de liniștiți și își pot arăta abilitățile de voce numai la vârsta catelului, fiind deja câini crescuți, devin foarte tăcuți și nu latră decât atunci când este necesar. Este important ca shih-tzu să fie foarte jucăuș și, pe lângă asta, ei devin foarte repede atașați de stăpânii lor. Merită să ne amintim că shih-tzu nu tolerează singurătatea și începe să tânjească fără atenția omului. Aceste creaturi își urmăresc de multe ori stăpânul pe tocuri, dar este important ca aceștia să poată observa linia și nu se impun, ci pur și simplu se află aproape în liniște. De aceea acesti caini sunt considerati cei mai buni tovarasi.

Shih Tzu, din cauza naturii sale moale, nu se face cu rolul unui agent de securitate, de aceea este important să se înțeleagă că pentru a lăsa garda lui, este riscul ca, ca un caine pur si simplu nu va fi capabil să arate agresiune. Dar cu acest shih-tzu, probabil, cel mai bun câine pentru copiii mici. Ei sunt foarte atenți față de copii și îi pot îndura uneori nu cele mai plăcute glume.

După cum am menționat mai devreme, aceste creaturi frumoase diferă calitățile mentale incredibile și, după cum remarcă mulți crescători, sunt excelenți în formare. Speranța de viață a lui shih-tzu este de 17-19 ani.

Descrierea lui Shih Tzu Care

Tzu (Shih-Tzu) îngrijire și educațieCâinii Shih Tzu nu sunt foarte exigenți să se îngrijească de ei înșiși. În ciuda faptului că câinele este o activitate moderată, nu necesită plimbări lungi și obositoare, dar este recomandat să petreceți timp cu ea la jocuri acasă. Datorită faptului că demnitatea acestei rase este considerată a fi lână, câinele are nevoie de băuturi regulate și pieptănare. Dacă câinele nu participă la competiții sau la evenimente de expoziție, acesta poate fi tăiat, ceea ce va facilita foarte mult îngrijirea acestuia.

Obligatoriu pentru câinii Shih Tzu ar trebui să ștergi ochii, pentru a curăța urechile și tăiați unghiile, dar pentru ca câinele nu a luat toate aceste manipulări ca tortura, este necesar să se obișnuiască animalului la aceste proceduri mai mult de la puppyhood.

Printre bolile comune ale câinilor din rasa shih-tzu sunt:

 • Câine de rasă este frumos Shih TzuOtita (datorită aranjamentului dens al urechilor, care împiedică aerisirea urechilor);
 • parodontita (ca profilaxie este necesar sa se spala pasta de dinti pentru cainele de dinti o data pe saptamana, care poate fi cumparata in magazinul pentru animale);
 • boli ale tractului respirator (câinele poate sforăi în timpul somnului);
 • Obezitatea, ca o consecință a mobilității scăzute.

Caracteristicile nutriției

Pentru această rasă este potrivit ca un tip natural de hrănire și amestecat. Bazele dietei trebuie să fie produsele din carne ambalate termic, precum și produsele vegetale.

Puii mici trebuie să consume alimente în cantitate totală de cel puțin 10% din greutatea corporală, iar pentru adulți această cifră ar trebui să fie de 3 până la 5%. Este important să ne amintim că animalul are întotdeauna proaspătă, cu apă curată, accesul la care nu va fi limitat. Dacă hrănirea animalelor de companie este efectuată de furaje uscate, atunci aceste alimente trebuie să corespundă în mod necesar vârstei câinelui.

Alegerea unui catelus

Atunci când alegeți un animal de companie, mai întâi trebuie să stabiliți ce este, de regulă, există două opțiuni aici - câinele este pornit ca un companion acasă sau pentru participarea la expoziții și competiții. Pentru fiecare dintre opțiuni există anumite clase de câini.

Puii sunt excomunicați de la cățea la vârsta de patruzeci și cinci de zile după naștere. Când se cumpără, se recomandă inspectarea nu numai a catelului însuși, ci și a părinților săi, precum și a locului și condițiilor în care a trăit. Acest lucru vă va ajuta să vă asigurați că câinele este sănătos și că în viitor acesta nu va avea probleme și, de asemenea, să înțeleagă de la sine ce reguli de conținut trebuie respectate și cum să creeze condiții adecvate pentru catelus.

Este important să clarificăm cu amelioratorul ce hrăni cățelușul, erau vaccinări, și dacă puii pot mânca în mod independent și cum se pot confrunta cu sărăcia.

Cel mai bine este să alegeți un animal de companie cu o haină frumoasă și sănătoasă, activă, găsind cu ușurință contactul cu oamenii.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Malteză Bolognese: principalele argumente pro și contra ale maltezilorMalteză Bolognese: principalele argumente pro și contra ale maltezilor
Rasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu UrsiiRasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu Ursii
Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?
Pinscher german: descriere și standardePinscher german: descriere și standarde
Rasa Akita Inu este o descriere a comorii naționale a JaponieiRasa Akita Inu este o descriere a comorii naționale a Japoniei
Cainii cei mai populari din rasele piticCainii cei mai populari din rasele pitic
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
Câini japoneze de câine: descriere și fotografiiCâini japoneze de câine: descriere și fotografii
Toy-poodle: o descriere a rasei, minusuri și plusuriToy-poodle: o descriere a rasei, minusuri și plusuri
French Shepherd: o descriere a raseiFrench Shepherd: o descriere a rasei
» » Descrierea rasei de câini shitsu: standarde, caracter și îngrijire
© 2021 amigdas.com