amigdas.com

Boala ocluziei - diagnostic și tratament

Caracteristici ale tratamentului ocluzieiToți doctorii cunosc faptul că cele mai frecvente cauze care duc la dizabilitate sau deces sunt bolile sistemului circulator. Sistemul circulator corespunde furnizării substanțelor importante tuturor organelor omului.

Dacă există o funcționare defectuoasă în sistemul circulator, atunci persoana poate suferi o boală: paralizie sau va pierde țesutul.

Ocluzia - ce este

Descrierea bolii de ocluzieOcluzia cea mai critică este obstrucția vaselor care se ridică în interiorul corpului uman. De regulă, o astfel de boală este tipică pentru venele și arterele membrelor inferioare ale pacientului. Membrele superioare sunt mult mai puțin afectate.

Obstrucția vasculară afectează creierul și coaja ochiului. Dacă diagnosticul de ocluzie vasculară este stabilit prea târziu, rezultatele vor fi severe și pot duce la deces. Care sunt factorii care determină ocluzia? Fluxul de sânge în vasele de sânge este lovit din cauza anumitor factori, care vor fi descriși mai jos.

Embolism. În interiorul venelor sau arterelor de multe ori se creează mici aglomerări, care se numesc emboli. Această boală este împărțită în mai multe tipuri:

 1. Primul tip implică boală aeriană, în timpul căreia aerul intră în sistemul circulator din cauza întreruperii plămânilor sau din cauza unei injecții injectate incorect.
 2. Al doilea tip este numit embolism arterial. Această boală se caracterizează prin progresia cheagurilor de sânge în vene.
 3. Al treilea tip este embolia grasă, care se formează atunci când oasele mari sunt rupte. Ca o consecință, sângele, se dovedește, este în grăsimi nesăbuite.
 4. Tromboza. Formată de creșterea unui tromb, care este atașat la vena sau artera. Adesea această boală apare la pacienții care sunt bolnavi de ateroscleroză.
 5. Anevrismul vascular. Numele implică o patologie în care venele sau arterele devin mai largi.
 6. Leziuni. Dacă un pacient a deteriorat țesutul, atunci poate începe să apese pe vase și, astfel, să interfereze cu fluxul sanguin bun. Ca urmare, apar tromboze și anevrisme. Dacă astfel de boli nu sunt vindecate în timp, acestea duc la ocluzie.

Tipuri de ocluzie. Cu boala ocluziei, sunt afectate diferite vase. Ca urmare, această boală este împărțită în mai multe tipuri. Ocazional, membrele inferioare suferă de ocluzie. Din cauza ocluziei, retina este afectată: retina ochiului, creierul, mușchii periferici sau organele interne.

Boli ale extremităților și venelor inferioare

Șasezeci la sută din bolile apar pe membrele inferioare. Cel mai adesea, ocluzia venoasă apare în regiunea popliteală sau în șold. Simptomele bolii sunt următoarele simptome:

 • Simptomele membrelor inferioare și ale venelorDurere - adesea piciorul sau piciorul doare de la un picior la un picior. Durerea nu se oprește după un medicament anestezic sau nu ia o altă poziție de către o persoană.
 • Pulsul nu mai este testat. Dacă o persoană în sine nu poate simți pulsul pe extremitățile inferioare și superioare, atunci trebuie să fie păzit. Prin urmare, servește ca un adevărat simptom că fluxul sanguin în vase nu trece.
 • Inofensivitatea excesivă a extremităților inferioare ar trebui să alerteze pacientul. Pentru că atunci când fluxul de sânge încetează să curgă în membrele inferioare, pielea devine o nuanță palidă, pe care apare "imaginea de marmură".
 • Dacă pacientul își amorțează picioarele și devine insensibil la atingere, atunci aceste semne indică ocluzia.
 • Adesea boala este însoțită de o senzație de muște sau furnicături pe piele.
 • La boala de ocluzie se indică paralizia extremităților inferioare. Dacă pacientul nu-și poate ridica piciorul și nu își ridică propriul picior, iar pielea este uscată, rece și lipsită de viață în același timp, acesta este un semn exact al unei boli a trombozei venoase.

Boala venelor și a arterelor cerebrale

Simptome ale bolilor venelor și arterelor cerebraleExistă întotdeauna o posibilitate ca vasele care duc la creier să fie afectate de stenoză. Cel mai adesea, ocluzia venoasă se găsește în carotida internă sau în artera vertebrală.

boală caracterizată prin următoarele simptome: pacientul are o amețeală puternică, are paralizie a feței sau a membrelor, o persoană își pierde adesea conștiința, suferă un eșec în memorie.

Dacă clientul are o funcție disfuncțională a discursului, medicul poate diagnostica ocluzia arterelor cerebrale sau a venelor. Ocluzia este foarte periculoasă pentru oameni. Când hrănirea țesuturilor organismului încetează, celulele mor, ceea ce afectează în mod negativ sănătatea pacientului.

Modificările sunt iremediabile, cu boala pe care o au în 6-7 ore. Dacă o persoană a observat vreun semn de boală, atunci are nevoie contactați imediat medicul.

În cazul în care extremitățile inferioare sunt țesuturi non-vii, atunci aceasta poate duce la gangrena. Adesea cu gangrena, medicii prescriu o amputare a membrelor. Dacă fluxul sanguin din creier este perturbat, pacientul primește ischemic accident vascular cerebral.

Dacă accidentul vascular cerebral nu este recunoscut în timp, atunci acesta poate duce la paralizia corpului, scăderea minții sau moarte. Dacă retina ochiului este afectată de ocluzie, atunci aceasta poate declanșa o orbire care nu se vindecă.

Cum să tratați ocluzia, diagnosticul acesteia

La cel mai mic semn de ocluzie, medicii conduc procedurile necesare care vizează confirmarea diagnosticului și determinarea amplorii leziunii. După diagnostic, este prescris tratamentul necesar.

 1. Metode de diagnostic și tratament al ocluziei, remedii eficienteDacă ocluzia este de gradul I, atunci când nu există vreo încălcare a creierului, boala este tratată cu medicamente. Se recomandă de multe ori următoarele medicamente: produse fibrinolitice, antispastice, antiagregante.
 2. Când medicii de boală prescriu fizioterapia și trecerea unui curs de baroterapie. Dacă pacientul are semne de stenoză pronunțate, care se caracterizează prin dureri la picioare și mâini și manifestări trofice, în astfel de cazuri, ocluzia este tratată numai prin intervenție chirurgicală. Cel mai obișnuit tratament este prin manevrare.
 3. Acest lucru implică crearea unui alt mod de flux sanguin, de asemenea, se aplică trombectomie, ceea ce înseamnă eliminarea unui cheag. În lupta împotriva bolii, medicii folosesc embolectomia, în care embolul este îndepărtat.
 4. Dacă este necesar, medicii prescriu proteze ale secțiunii infectate a arterei. Trebuie să fie luate în considerare, în cazul în care țesutul mort este inflamat, care amenință să meargă la părțile sănătoase ale pielii umane sau există un risc de boli post-ischemice, în astfel de cazuri este amputarea membrului afectat omului.

De ce apare ocluzia și prevenirea acesteia

Măsuri de prevenire pentru prevenirea ocluziuniiPentru a evita boala ocluziei, trebuie să urmați câteva reguli simple. Aceste reguli ajută o persoană să evite înfundarea vaselor de sânge și prelungirea vieții. Pentru a evita boala, este necesar să beți mai puține băuturi alcoolice și să reduceți fumatul.

Dacă vă imaginați un mod ideal de viață, atunci ar trebui să lipsească complet alcoolul și țigările. O persoană trebuie în mod constant se angajeze în activități fizice. Sportul ajută o persoană să trăiască mai mult, exercițiile fizice întăresc întregul corp, navele devin mai puternice.

must pentru a evita stresul, ele nu duc la nimic bun. Adesea, situațiile stresante devin vinovați în apariția unei boli ocluzive la o persoană.

Este necesar să se evite supraalimentarea și, ca rezultat, greutatea în exces rezultată. Pentru a evita boala, trebuie să vă monitorizați greutatea. Este necesar mânca alimente utile, din dieta sa este necesar să excludem produsele semifinite, produsele afumate și fast-food-ul. Alimentele greșite conțin o mulțime de colesterol și grăsimi saturate.

Dacă este posibil, o persoană trebuie să se însușească limită de sare, cafea și ceai în uz. Orice persoană poate avea ocluzie sau boală arterială. Prin urmare, este necesar să vă monitorizați permanent sănătatea, să jucați sport mai mult, să mâncați alimente mai puțin dăunătoare, să fumați mai puțin și să excludeți alcoolul.

Anevrismul vaselor cerebrale

Anevrismul vascular este o tulburare în care pereții venelor sau arterelor se dilată sau devin bulgăre. Decât boala este periculoasă:

 • Descrierea bolii anevrismelor cerebraledoctorii numesc această boală "ucigaș ucigaș";
 • acest nume nu este primit în zadar, deoarece boala este dificil de detectat timp de mulți ani;
 • Dar atunci când se simte simțită, aceasta conduce la consecințe foarte grave;
 • ca regulă, există un accident vascular cerebral hemoragic, invaliditate.

Anevrismul vaselor cerebrale poate duce la moarte. Dacă un anevrism al creierului este rupt, atunci poate provoca o hemoragie în ventriculi sau în substanța creierului.

Astfel, există hidrocefalie, care se caracterizează prin aprofundarea ventriculelor din creier dintr-o cantitate mare de lichid. Ca urmare, hemoragie accident vascular cerebral.

Cauzele bolii

Cauzele anevrismelor cerebraleCea mai comună cauză a bolii este subdezvoltarea peretelui vascular, atunci când este subțire sau deteriorată. Astfel, zona epuizată se dovedește a fi sub presiunea sângelui, iar ea se extinde.

De regulă, ocluzia este exactă în locurile de divergență a arterelor, care hrănesc creierul. În aceste zone, tensiunea arterială pe pereții vaselor este foarte puternică.

Cauze genetice apariția bolii. Boala se dezvoltă în formarea intrauterină. Foarte des este combinată cu alte vicii, care servesc drept ocazie pentru creșterea unui anevrism.

Dacă pacientul are displazie ereditară a țesutului conjunctiv, atunci, din cauza unei rupturi în capacul muscular, pereții vaselor devin prea plastici.

 1. Dacă o persoană are o circulație arterio-venoasă congenitală în creier, atunci poate apărea un plex patologic local al vaselor venoase și arteriale.
 2. Ca rezultat, apare anevrismul arterio-venos.
 3. Când se naște un copil, patologia este foarte dificil de observat.
 4. De regulă, boala este descoperită accidental.
 5. Boala poate fi detectată la o persoană la vârsta adultă.
 6. În acest caz, boala crește rapid.
 7. Pacientul începe să se plângă de senzații dureroase, medicul efectuează un studiu, ducând la o boală de anevrism.

Anevrismul nu este doar în copilărie, ci este adesea dobândit. Boala apare după vârsta de 50 de ani. În același timp, femeile au un risc mai mare decât bărbații.

Dacă tinerii observă o boală de anevrism, atunci se întâmplă din cauza rănirii din cauza unui sport sau a unui accident de mașină. Anevrismul vaselor cerebrale este provocat de următorii factori: dacă pacientul a fost expus la o cantitate mare de radiații.

Radiația poate avea un efect asupra unei persoane atunci când tratează o tumoră canceroasă. Bolile pot apărea datorită embolie embolică sau embolică bacteriană. O astfel de boală apare atunci când apar emboli infecțioși în artera cerebrală, adică bucăți de cheaguri de sânge cu agenți patogeni. Un anevrism apare într-o persoană din cauza unei tumori detectate accidental.

Și, de asemenea, boala poate apărea din cauza ateroscleroza sau boala hipertensivă. Utilizarea alcoolului, fumatul și utilizarea de cocaină sau alte medicamente duce la o boală de anevrism.

Pentru a nu fi expus bolilor de ocluzie sau anevrism, este necesar să faceți mai multe sporturi și să conduceți un mod corect de viață. Și, de asemenea, este necesar exclude utilizarea droguri, fumat și alcool.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce se întunecă în ochii mei și amețit?De ce se întunecă în ochii mei și amețit?
Ce este ocluzia: cauzele, simptomele și tratamentul boliiCe este ocluzia: cauzele, simptomele și tratamentul bolii
Ce este encefalopatia hipertensivă?Ce este encefalopatia hipertensivă?
Dacă glezna doare, ce și cum să tratăm?Dacă glezna doare, ce și cum să tratăm?
Ce este hemangiomul hepatic și tratamentul acestuiaCe este hemangiomul hepatic și tratamentul acestuia
Ce poate sparge vasele de sânge în ochi?Ce poate sparge vasele de sânge în ochi?
În ureche ca și cum bulele de spargereÎn ureche ca și cum bulele de spargere
Schema de structură a oaselor piciorului unei persoaneSchema de structură a oaselor piciorului unei persoane
Câte camere există în inima păsărilorCâte camere există în inima păsărilor
Ce amfibieni au o inima cu trei camere?Ce amfibieni au o inima cu trei camere?
» » Boala ocluziei - diagnostic și tratament
© 2021 amigdas.com