amigdas.com

Câte pisici trăiesc în medie?

Pisoi pufosVine un moment în care o bucată mică de pufos se transformă într-o pisică frumoasă și mare. El devine membru cu drepturi depline al familiei. Pentru proprietarii lor, desigur, animalul de companie este foarte scump și iubit, dar nu vreau să-mi pierd prietenul meu credincios atât de repede.

Prin urmare, se pune problema cât de mulți ani trăiesc pisici și dacă există modalități de a prelungi viața ei? Să abordăm aceste probleme împreună.

Speranța de viață a unei pisici

Pisici de rasă abisinianăÎn lumea modernă, speranța de viață a unei pisici în mod semnificativ mai mult decât, decât predecesorii săi. Existența animalului a crescut cu până la 6-7 ani, acest indicator pozitiv fiind direct legat de crește nivelul de trai al animalelor de casă de către proprietarii lor.

Proprietarii cu grijă de pisici plătesc în mod semnificativ mai mult decât atenția la starea de sănătate a gospodăriei, monitorizarea confortului, alimentația animalului și a modului său de viață. Fără îndoială, în astfel de condiții, un animal de companie poate trăi în medie 12-15 ani.

Câte pisici trăiesc acasă

Pisici de rase diferiteAcasă cat mai puțin șansele de a întâlni un adversar amenințător care poate dăuna animalului. Pet se simte confortabil într-o locație sigură (casă, apartament), mai degrabă decât pe stradă, deoarece proprietarul hranei pentru animale întotdeauna, pat, există un colț confortabil unde vă puteți dormi în pace, în general, nu există nici un pericol.

Pisicile domestice au în general o sănătate excelentă și pot trăi timp de 20 de ani.

Vorbind despre pisicile stradale, putem spune că sunt mai mult gradul de pericol pe care îl reprezintă mediul lor extern:

 • luptă pentru existență;
 • risc crescut de infecție;
 • otrăvire;
 • lipsa hranei;
 • schimbările climatice.

Prin urmare, pisicile care au crescut pe stradă trăiesc mai puțin: de la 6-7 ani.

Este demn de remarcat acest lucru padoc Animalele de companie sunt periculoase pentru sănătatea animalului de companie. Mergând pe jos, pisica se comportă relaxată și nu se va putea întotdeauna să se protejeze de pisicile domestice, care sunt obișnuite să lupte pentru existență.

Durata existenței pisicilor depinde de rasă

Cat de rasa SomalieiPână în prezent, această problemă este controversată. Potrivit unei surse, se poate spune că, în funcție de rasă diferența de viață într-o felină este de la 2 la 5 ani.

Acesta poate fi determinat pe baza genetic studii, potrivit altor surse, rasa nu are nici o importanță, chiar și pisicile care nu au legătură nu trăiesc mai puțin decât omologii lor, cel mai important - lipsa bolilor animale și îngrijirea suficientă.

Apropo, durată viața reprezentanților genului felină nu depinde de sexul lor: pisicile și pisicile trăiesc aproximativ în mod egal.

Cat de rasa Don SphinxPisicile castrate sunt mai puțin implicate în lupte. În ceea ce privește femele nesterilizate, ele produc descendenți de până la 4 ori pe an, probabilitatea de a prinde infecția este mult mai mare.

Deci, starea de sănătate, desigur, afectează speranța de viață. Foarte adesea aducem pisici de pe stradă sau le luăm în grădiniță. Vârsta aproximativă pentru un copil sau un adolescent poate fi dată de toată lumea, dar specific vârsta de până la un an este dificil de determinat.

Pentru răspunsul exact la care trebuie să te duci la veterinar sau crescătorul de animale de blană. În primul rând, un specialist examinează dinții unui animal și determină prin "lapte" și "indigen" dantură, câte luni de pisoi: într-un caz - o lună, iar în alta - o jumătate de an. Apoi se uită la cât de mult au fost șterse "incisivii" fălcilor și colțurilor superioare și inferioare. Cu cât sunt dinții mai uzati, cu atât este mai mare animalul.

Ce pot face pentru a prelungi viata animalelor de companie

Bengal pisicăToți proprietarii de pisici au observat că cu cât animalul devine mai în vârstă, el mai puțin decât activ, mai lizibil în mâncare, mai mult doarme. Acest lucru se datorează faptului că pisica mai veche, cu atât mai clar acestea sau alte boli se manifestă.

Motivele pentru acest lucru pot fi diferite: alimentele sunt greșite, nu există suficiente activități fizice, o cantitate redusă de vitamine, nu există îngrijire medicală adecvată.

În perioada 5-6 al vieții pisicilor, are loc procesul de îmbătrânire mai mult decât se observă: imunitatea slăbește, scăderea antioxidanților, metabolismul încetinește.

Cat de rasa Mau egipteanApropo, în diverse condițiile de pisica trăiește un număr diferit de ani. Procesul de îmbătrânire, din păcate, nu se oprește, dar va fi posibil să se încetinească considerabil. Luați în considerare principalul norme viață lungă și fericită a animalului dvs. de companie:

 1. Calitativ alege dieta, dacă este necesar, apoi urmați dieta. Prelungirea duratei de viață a animalului de companie și de a proteja împotriva bolilor comune (beriberi, boli de rinichi, obezitate, colita, etc.) va ajuta la o dieta echilibrata de alimente proaspete, masa sistematică și asigurați-vă că pentru a vă asigura că animalul nu mănâncă prea mult (supraalimentarea). Alimentele industriale și produsele naturale nu sunt dietă suficient de compatibilă, astfel încât pisica a primit toate microelementele necesare și substanțe, îl puteți hrăni cu alimente uscate de calitate.
 2. Efectuează periodic inspecții de rutină la medicul veterinar pentru a observa necesitatea vaccinării planificate să fie atenți la comportamentul animalului dacă observați că există unele modificări în comportamentul sau starea animalului, este mai bine să se consulte un specialist, de prevenire a - principala condiție pentru sănătate pentru animale de companie a organismului.
 3. Bengal pisicăSarcini fizice sistemice pentru animale sunt foarte utile și ajută pisicile să rămână în formă bună. Forțați-o să se miște, să gândească jocuri simple, să cumpere jucării speciale, să meargă cu ea în aer proaspăt. Într-o pisică care duce un stil de viață pasiv, speranța de viață este redusă dramatic.
 4. Acordați o atenție deosebită normelor și regulilor de igienă. Realizați grija pentru dinți, păr, procedați în mod regulat pentru prevenirea puricilor și a viermilor. Organizați animalul pentru odihnă, lăsați-l să fie confortabil, cald și confortabil.
 5. Maine Coon rasaPisicile sterilizate și pisicile sterilizate trăiesc în medie cu 2-3 ani mai mult decât de obicei. Dacă nu intenționați să dobândiți descendenți dintr-un animal pentru un anumit moment, atunci puteți efectua această procedură. Pisicile trăiesc o viață mai lungă decât pisicile, deoarece sarcina și nașterea femeii reprezintă o povară semnificativă. Sterilizarea va permite protejarea pisicilor de un fond hormonal instabil, stres, pentru a scăpa de un număr mare de boli.
 6. Cel mai important lucru pentru animale este mângâierea, îngrijirea și dragostea. Tratează-ți animalul ca membru al familiei tale și, astfel, vei extinde viața nu atât de lungă a "patru picioarelor" noastre.

Pisoi de curteRezumând, putem spune că nu este atât de dificil: prin introducerea conținutului calitativ al pisicii în sistem, proprietarul său va fi capabil să ofere o afecțiune și o dragoste pentru animalul său de companie pentru o perioadă lungă de timp.

Dacă o persoană începe un "tovarăș mustaș" acasă, va avea fără îndoială o întrebare: "Câte pisici trăiesc?". Iar răspunsul corect și principal va fi următoarea întrebare: "Cum și unde locuiesc pisicile?". Răspunsul va fi dat de persoana însuși - el va fi capabil să îmbunătățirea viata unui pisic, prelungind astfel o viata mica.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să determinăm corect vârsta unei pisici sau a unei pisiciCum să determinăm corect vârsta unei pisici sau a unei pisici
Nasul fierbinte și uscat într-o pisică: motiveNasul fierbinte și uscat într-o pisică: motive
Câte ore pe zi pisicile dorm?Câte ore pe zi pisicile dorm?
Nume de animale: ce ar trebui să fie numele unui prieten cu patru picioareNume de animale: ce ar trebui să fie numele unui prieten cu patru picioare
Pregătirea "Cautervin": manual de instrucțiuni pentru pisiciPregătirea "Cautervin": manual de instrucțiuni pentru pisici
Până la ce vârstă cresc pisicile și pisicile?Până la ce vârstă cresc pisicile și pisicile?
Cea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii GuinnessCea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii Guinness
Cele mai mari pisici din lume și istoria lorCele mai mari pisici din lume și istoria lor
Cea mai mare rasa de pisici: maine coon sau asher?Cea mai mare rasa de pisici: maine coon sau asher?
Rasă `Maine Coon`: greutatea unei pisici adulte de luniRasă `Maine Coon`: greutatea unei pisici adulte de luni
» » Câte pisici trăiesc în medie?
© 2021 amigdas.com