amigdas.com

Descrierea rasei de câini lapdog rusesc

Răsfoiți BolognaLupul roșu colorat, care a fost crescut de crescătorii autohtoni, va deveni un animal de companie excelent și potrivit pentru păstrarea condițiile unui apartament în oraș

. Câinii decorativi sunt animale foarte atractive, amuzante și prietenoase și prin urmare sunt potrivite pentru familii mari.

Organizația Internațională de Kennel, acest tip de câine nu este recunoscut oficial și rasa nu este înregistrată. La sfârșitul secolului al XX-lea, la o expoziție organizată în Rusia, un specialist italian numea un cățel de culoare colorat tipic Bolognese.

Istoricul originii rasei

Câine BolognaDin moment ce rasa este destul de tânără, acesta a rămas o cantitate impresionantă de informații și putem spune cu încredere că în cățelușul colorate curge sânge pudeli pitic și pechinez, Lhasa Apso, cacă și alte pudeli.

Această rasă a apărut la începutul anilor 50 ai secolului trecut. Creșterea câinilor din această rasă în URSS practic nu a fost angajată, deoarece în timpul Marelui Război Patriotic și după terminarea sa au fost necesare câini, și nu decorativi. Dispariția completă a lapodului rusesc nu sa întâmplat datorită unui mic grup de crescători entuziaști care au început creșterea câinilor destul de mici.

În timp, câinii decorativi, inclusiv bolonki francezi și ruși, au început să câștige popularitate în URSS. Inițial, s-au răspândit pe teritoriul Leningradului, modernul Sankt-Petersburg și mai târziu în capitală. După sfârșitul celui de-al doilea război mondial, câini mici din această rasă au fost aduse la Leningrad, fără documente sau pedigree. Specialiștii locali îi plăceau câinelui cu ochi trist și îi luau sub grijă.

Câțiva ani mai târziu, clubul de manageri de câini a recunoscut rasa decorativă de câini. Crescătorii au reușit să elimine cățelușele care au culoarea albă de zăpadă. Acești câini erau mai degrabă ca niște câini de talie franceză și, prin urmare, culoarea albă pentru bolonok colorat era inadmisibilă.

Până în prezent, asta rasa de câini decorativi este destul de popular nu numai pe teritoriul Rusiei, dar și dincolo de frontierele sale.

Rasă standard

Culoarea neagră a unui lapcogLa greabăn Rușinos colorat rusesc poate ajunge de la 22 cm, dar nu mai mult de 26 cm. Greutatea unui reprezentant tipic al acestei rase variază de la 1 kg la 1,5 kg. Lana câinelui colorat este matasoasă și strălucitoare, fără mirosul caracteristic al câinelui. O reacție alergică nu provoacă, are un substrat dezvoltat. Lamele de lână, există valuri de lumină și bucle buclat.

Conform standardului general acceptat, pe care crescătorii din Rusia îl aderă, lâna pe corpul unui lapdog coloratși ar trebui să aibă aceeași lungime. Culoarea albă de culoare albă nu este permisă. O culoare piebal este considerată o greșeală de pedigree. Nuanțele pot fi diferite, dar culoarea trebuie să fie monofonică. Cele mai comune culori sunt baubles colorate:

 • negru;
 • ciocolată;
 • bej;
 • gri;
 • negru și gri.

Caracterul regelui rusesc

Culoarea bej a unui lapcogCâinii de vânătoare colorat rusesc este considerat un câine de familie, deoarece se întâlnește destul de bine cu toți membrii familiei, inclusiv cu copii mici. Pesica este prietenos, jucăuș și sociabil. În ciuda dimensiunilor mici, câinii de talie rusă, în plus, sunt, de asemenea, rezistenți și pot însoți proprietarii pe plimbări lungi și drumeții.

Distinsi câini decorativi și un nivel ridicat de inteligență. Pregătirea delicată competentă, fără coerciție și pedepse crude, va ajuta câinele să învețe nu numai comenzile de bază, ci și un truc complicat. Rasa este ușor de antrenat și are plăcerea să învețe noi comenzi.

Acest câine pedigree este potrivit nu numai pentru familie, ci și pentru persoanele singure sau vârstnice. Pentru proprietari, ea este fixată instantaneu și devine un prieten devotat pentru ei. Ei dau proprietarilor lor dragoste și se așteaptă de la ei atenție și grijă în schimb. Singuratatea câinilor de culoare rusesc este extrem de dificil de a tolera și, prin urmare, nu este de dorit să le lăsați mult timp fără atenție. Din acest motiv, reprezentanții acestei rase nu se vor potrivi acelor oameni care petrec mult timp la serviciu sau în călătorii de afaceri. Lăsat singur pentru o lungă perioadă de timp, Câinele se poate îmbolnăvi și boala lui va fi psihosomatică.

În ciuda faptului că șoimii ruși sunt foarte sociabili, ei simt subtil starea de spirit a proprietarului și nu-și vor impune societatea asupra lor și îi vor urmări pe călcâi. Dacă câinele vede că proprietarul este ocupat cu o chestiune importantă, atunci el se va culca liniștit într-un colț și va aștepta până când va fi liber.

Caracteristicile de îngrijire și de întreținere a lapdogs colorate

Caracterul rasei BologneseAșa cum am menționat deja, reprezentanții acestei rase se bucură la fel de bine în apartamentele urbane mici și în casele particulare, datorită dimensiunilor mici. În plus, lâna nu are miros specific și nu provoacă reacții alergice.

În ciuda faptului că lâna reprezentanților acestei rase este destul de lungă, grija de ea nu va scăpa de proprietari o mulțime de timp. În general, îngrijirea unui câine tipic rusesc este redusă la respectarea regulilor elementare și simple. Un câine decorativ are nevoie de următoarele proceduri:

 1. Baie. Tratamentele cu apă poate fi efectuată, dacă este necesar, un maxim de câteva ori în mesyats.Chasche scaldă medicii veterinari de câine nu se recomanda, și după spălarea părului trebuie să fie uscat uscător de păr pentru animale de companie și de a elimina breton din ochii ei, o banda de cauciuc pentru ao fixa deasupra micului câine.
 2. Pieptănat. Un câine de talie rusă poate fi pieptat de câteva ori pe săptămână. Dacă doriți, puteți efectua această procedură zilnic.
 3. Examinarea ochilor și a urechilor pentru prezența contaminanților și a altor probleme. Ștergeți ochii unui animal de companie este de dorit zilnic. Urechile trebuie curățate după cum este necesar.
 4. Curățarea dinților. Această procedură poate fi încredințată unui medic veterinar sau efectuată pe cont propriu, la domiciliu, după caz.
 5. Tăiați ghearele. Datorită scurtelor plimbări, ghearele unui lapdog rusesc nu pot fi cusute în mod natural și, prin urmare, trebuie să fie tăiate după cum este necesar cu ajutorul unui cootter.

Dacă proprietarii intenționează să folosească lapodul rus pentru a participa la expoziții profesionale, atunci trebuie acordată îngrijire. Samponul obișnuit pentru spălarea unui animal de companie cumpărat într-un magazin specializat nu va fi suficient și va trebui să cumpărați și aer condiționat cu diverse balsamuri. Poate că un animal de companie va avea nevoie, de asemenea, de serviciile unui mireasă profesionistă. Prin urmare, merită considerat că pentru a pregăti un lapdog rus colorat pentru a participa la expoziție de la proprietar, va avea nevoie de investiții financiare considerabile.

Hrăniți un animal de companie

Pui de Sabaki BologneseHrănirea unui câine de talie rusă colorată ar trebui să aibă loc în funcție de o anumită schemă. Supraîncărcarea animalului de companie este imposibilă în niciun caz, deoarece câinii de talie nu cunosc măsurile din hrană și câștigă rapid kilograme în plus. Obezitatea, la rândul său, poate provoca probleme cu starea de sănătate a unui animal de companie, astfel încât ponderea unui câine de talie colorată trebuie monitorizată cu atenție.

Lupul roșu colorat poate fi hrănit cu alimente naturale sau hrană industrială, dar cea de-a doua opțiune va fi cea mai preferată pentru această rasă. De asemenea, trebuie să vă reamintim că atunci când cumpărați un cățel de ruși din Rusia, este recomandabil să nu îl traduceți imediat la o altă rație, ci să țineți pentru câteva zile volumul pe care la mâncat în pepinieră sau de la crescătorul anterior.

Pentru a transfera un animal de companie la un nou aliment ar trebui să fie, de asemenea, treptat, cu atenție uitam de reacție a corpului său. Când se detectează o reacție alergică, este necesar să se determine produsul alergenic și să se elimine imediat din dieta animalului. Atunci când alegem un aliment natural, nu trebuie să uităm că un animal de companie ar trebui hrănit cu complexe de vitamine care se vând în farmacii veterinare.

Cele mai frecvente greșeli ale proprietarilor neexperimentați, când hrănesc un câine de talie rusă, sunt următoarele:

 1. Mâncarea de pe masa ta. Nu puteți da nimic animalelor de companie de la masa generală, altfel va deveni un cerșetor.
 2. Hrănirea dulciurilor și a produselor afumate. Răsfățați-vă animalele de companie cu ciocolată sau alte dulciuri, precum și alimente afumate nu pot, deoarece acestea sunt pentru animalele de companie care acționează ca cele mai puternice alergeni.
 3. Hrănire la momente diferite. Este de dorit ca mesele să fie luate în fiecare zi, aproximativ în același timp.
 4. Mers pe jos imediat dupa masa. Pe un stomac plin de a merge un animal de companie este, de asemenea, nedorite. Excepția este doar acele cazuri în care însăși culoarea ei o cere să o ia de o plimbare.

Pregătirea și instruirea câinilor

Îmbrăcăminte pentru câiniPentru a pregăti comenzile standard ale unui reprezentant al acestei rase, chiar și un novice poate cu ușurință. În cadrul unei pregătiri speciale, un animal de companie nu are nevoie de o locuință, iar orele pot fi conduse la cererea gazdei. Cu toate acestea, socializarea timpurie și educația competentă sunt necesare pentru un lupdog rusesc colorat. Inițial, trebuie să-ți obișnuiești câinele într-un anumit loc pe care va dormi. Pentru a satisface nevoia unui cățel, ar trebui să i se ceară să meargă afară. Răutatea unui animal de companie nu poate fi încurajată. Dacă câinele râde de pantofi sau de lacrimi de pe tapet, atunci acest comportament trebuie suprimat imediat, strict, dar fără agresiune și strigăte, pedepsind-o.

Uneori, câinii decorativi încep să latreze cu voce tare și fără motiv, ceea ce cu siguranță nu va fi în favoarea proprietarilor sau a vecinilor agitați. Acest comportament ar trebui, de asemenea, să fie imediat suprimat și să nu permită câinelui să lăture pe fiecare străin care intră în casă.

Dacă vă lăsați animalele de companie blocate în propria casă pentru o lungă perioadă de timp, atunci la sosirea acasă puteți găsi în apartament o adevărată rutină. În ciuda dimensiunii mici, din plictiseală și suferință, câinele poate aranja o mizerie teribilă în apartament, pentru care trebuie citită imediat. Câinii de vânătoare de culoare rusă sunt foarte sensibili și vor prinde rapid o notă de nemulțumire în intonația maestrului și vor înceta să sfărâme totul în timp ce rămân singuri.

Nu bate sau nu țâna la animalul de companie. Câinele de câmp colorat rusesc este suficient de inteligent pentru a înțelege totul prin intonațiile proprietarului. Atacul va afecta doar psihicul animalului de companie, făcându-l intimidat și alertat.

Ca orice alt câine, un câine de talie rusă colorat are nevoie de plimbări regulate în aer proaspăt și exerciții active pentru a se menține în formă. Dacă este posibil, câinilor ar trebui să li se acorde și mai mult timp liber, deoarece reprezentanții acestei rase sunt foarte sociabili. Jocurile distractive în natură și plimbările lungi îi vor ajuta pe proprietar să se apropie și mai mult de animalele de companie și să dea o mulțime de amintiri plăcute.

sănătate

Speranța medie de viață a unui lapdog rusesc este de 10-12 ani. Bolile genetice și genetice ale acestei rase nu sunt afectate, datorită faptului că, în timpul reproducerii lor, au fost folosite un număr mare de câini de rasă și pedigree.

Dar, în ciuda acestui fapt, lapodii ruși colorați, ca și ceilalți câini, nu sunt imuni la apariția unor astfel de boli cum ar fi ciuma sau rabia. Acesta este motivul pentru care un câine tipic rusesc trebuie să fie vaccinat în timp din cauza bolilor virale și dus la un medic veterinar pentru examinare și examinare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Petersburg orhidee: o descriere a rasei, ce fel de câine este asta?Petersburg orhidee: o descriere a rasei, ce fel de câine este asta?
Cum se determină rasa câinilor și a cățeiCum se determină rasa câinilor și a căței
Rasă de câine păsărică regală: aspect, naturăRasă de câine păsărică regală: aspect, natură
Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?
Rasa Akita Inu este o descriere a comorii naționale a JaponieiRasa Akita Inu este o descriere a comorii naționale a Japoniei
Cainii cei mai populari din rasele piticCainii cei mai populari din rasele pitic
Coate Retriever: o descriere a naturii apartamentuluiCoate Retriever: o descriere a naturii apartamentului
Numele raselor mici de câini și caracteristicile lorNumele raselor mici de câini și caracteristicile lor
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
Pygmy poodle: o descriere a rasei cu fotografii, îngrijire și conținutPygmy poodle: o descriere a rasei cu fotografii, îngrijire și conținut
» » Descrierea rasei de câini lapdog rusesc
© 2021 amigdas.com