amigdas.com

Pânze de dinți: metode pentru a scăpa de pete întunecate pe dinți

danturăUna dintre cele mai frecvente probleme dentare sunt pete pe dinți. Schimbarea culorii smalțului nu numai că nu este plăcută din punct de vedere estetic, ci poate provoca și durere. Specialiștii disting mai multe soiuri de decolorare a smalțului dintelui - alb, galben, întunecat. Dacă ați găsit un loc pe dinți, nu încercați să îl îndepărtați singur. Auto-medicația poate complica situația. Ar trebui să fie într-un timp scurt pentru a vedea un medic care va determina cauza, prescrie tratamentul și preventiv măsuri

.

Cauzele petelor de pe dinți

Spoturile pot apărea la orice vârstă. Acest lucru se poate datora unui număr mare de elemente externe și de interne motive. Foarte des, pigmentarea smalțului apare ca urmare a utilizării excesive a băuturilor sau a produselor colorante - ceai negru, cafea, vin roșu.

De la întunecarea smalțului dinților, majoritatea fumătorilor suferă. Enamelul poate schimba culoarea datorită formării plăcii sau a tartrului. Acești factori pot fi ușor eliminați la orice vârstă într-un timp scurt. Este suficient să eliminați efectele dăunătoare, precum și să efectuați o serie de măsuri speciale pentru curățarea profesională și albirea dinților. Dar există motive care sunt mult mai profunde și nu depind de influențele externe. Ele sunt asociate cu ereditatea umană și cu starea corpului său în ansamblu.

În unele cazuri, punctele întunecate ale dinților apar ca rezultat al încălcare tehnologia de etanșare, utilizarea unui material de umplutură de calitate slabă sau mijloace care conțin amalgam de cupru. În acest caz, întunecarea se poate forma nu numai pe suprafața coroanei dintelui, ci și pe gingii. Astfel de defecte sunt eliminate prin intermediul unui gel special de albire, care contribuie la clarificarea părții interne a canalului dintelui.

Întunecarea cauzelor de smalțFoarte adesea se observă întunecarea smalțului la pacienții vârstnici. Acest lucru se datorează îmbătrânirii legate de vârstă a smalțului sau a aportului unui număr de medicamente medicamente. Utilizarea pe termen lung a antibioticelor de tetraciclină determină formarea de pete galbene sau gri. Pentru cauzele care cauzeaza formarea de pete intunecate pe dinti, stomatologii se refera la excesul sau continutul insuficient de fluor.

Pigmentarea la copii poate fi asociată cu aportul de alimente calde sau reci, leziuni, boli ale mucoasei orale. Foarte adesea petele dintilor din copilărie apar ca urmare a unei diete dezechilibrate sau a deficienței vitaminelor și a componentelor minerale care modifică compoziția saliva, care afectează pigmentarea. Dezvoltarea cariilor în copilărie poate determina formarea de pete pe dinții de lapte.

culoare Stratul dentar se poate schimba atunci când apar microcracuri. Crăpăturile contribuie la penetrarea rapidă a coloranților în interior, afectând culoarea suprafeței dintelui.

Tipuri de pete

Specialiștii disting mai multe tipuri de pete de pe suprafața dinților, a căror apariție este asociată cu anumite cauze.

  • Pete galbenePetele albe indică o lipsă de substanțe minerale în smaltul dinților. Lipsa lor poate duce la dezvoltarea cariilor dentare și a altor daune dentare. Dezvoltarea petelor albe poate fi cauzată de subdezvoltarea țesuturilor dentare sau a tulburărilor metabolice.
  • Petele negre se formează ca rezultat al expunere microorganisme patogene în cavitatea bucală.
  • Petele galbene sunt cea mai frecventă problemă. Motivul formării lor poate fi diferit: bolile organelor interne, fumatul. Medicamente, alimente și băuturi. La unii oameni, culoarea galbenă a smalțului dinților este naturală și depinde de caracteristicile individuale ale corpului.

diagnosticare

Motivul pentru care solicita ingrijire medicala ar trebui sa fie simptome, cum ar fi apariția de pete pe dinti si alb lăptos, pierderea smalțului luciu și întunecare sale, sangerarea gingiilor, formarea de pete pigmentate de pe dinți, și defecte sub formă de depresiuni.

tratament

Îndepărtarea petelor pe dinți este un întreg complex de măsuri, care este atribuit pe baza rezultatelor diagnosticului. De regulă, medical proceduri sunt curățarea igienică a cavității orale din plăcile moi cu ajutorul ultrasunetelor, mijloacelor și dispozitivelor speciale, tratamentul cu mijloace antiseptice.

Foarte des, pentru curățarea suprafeței smalțului dinților folosind onlay speciale, furnire, care nu numai că ajută pentru a ușura dinți, dar, de asemenea, pentru a corecta forma lor, dacă este necesar. Pentru a păstra rezultatul, smalțul dintelui este acoperit cu un lac special care îi protejează suprafața de acțiune patogen bacterii și crește puterea. Această procedură este importantă pentru pacienții care suferă de sensibilitatea crescută a dinților.

Atunci când alegeți o schemă de tratament pentru întunecarea smalțului, o atenție deosebită trebuie acordată tipului său, deoarece încălcarea pigmentării poate fi cauzată de diferite cauze.

  • Cum să scapi de pete negre

Curățarea dințilorUnul dintre motivele formării petelor negre poate fi caria, care necesită tratament imediat. Pentru a îndepărta petele negre de pe suprafața dinților, medicii stomatologi folosesc curățarea mecanică cu ajutorul materialelor abrazive speciale, înălbirea smalțului dinților și etanșarea dintelui afectat.

La sfârșitul manipulării, smalțul dinților este acoperit cu o compoziție specială care conține fluor, care împiedică re-formarea pigmentare.

  • Îndepărtarea petelor albe

Petele albe sunt șterse cu ajutorul unei compoziții deosebit de atente. Apoi, se aplică un gel, care umple spațiul deteriorat. Apoi, albirea și aplicarea unei fluoruri speciale strat.

  • Eliminarea petelor galbene

Pentru a elimina pigmentarea, puteți consulta un specialist sau puteți folosi un arsenal larg de remedii de la domiciliu. Placa galbenă este îndepărtată prin metoda ultrasonică. Suprafața dinților trebuie să fie acoperită, care protejează împotriva modificărilor repetate ale culorii și deteriorării smalțului. Folosind eficient un capac umplut cu un agent de albire.

Eliminarea pigmentării la domiciliu

Puteți să vă eliminați petele de pe dinți folosind remedii de la domiciliu. O astfel de procedură va fi eficientă dacă pigmentarea este nesemnificativă și a apărut ca urmare a influenței externe.

Medicina traditionala ofera multe retete care va ajuta sa scapati de pete pe suprafata dintilor. Dar ar trebui să ne amintim că utilizarea lor are un număr contraindicații:

  • Înlocuirea dințilorvârsta copiilor, când înlocuirea dinților laptelui cu dinți permanenți;
  • sarcina, în care petele întunecate pot fi un semn al modificărilor hormonale în organism;
  • reacțiile alergice cauzate de utilizarea anumitor mijloace.

Unul dintre mijloacele bine dovedite este gelul Colgate. Înainte de a utiliza produsul, este necesară curățarea profundă a cavității bucale cu pastă de dinți igienică și uscarea suprafeței dinților cu o cârpă de tifon. Gelul este aplicat pe suprafața fiecărui dinte și lăsat să stea timp de 15-20 minute. Curățarea se efectuează zilnic. De regulă, rezultatul devine vizibil pe o perioadă de 5-6 zile. Această metodă de purificare este potrivită de la vârsta de 12 ani.

Mulți oameni pentru albire folosesc alimente bicarbonat de sodiu. Nu uita că bicarbonat de sodiu - o substanță agresivă, care elimină nu numai pete intunecate, dar, de asemenea, duce la subțierea smalțului dinților. În acest sens, se recomandă utilizarea sifonului nu mai mult de o dată în 7-10 zile.

Pentru a aplica sifon, se folosește un tampon de bumbac ușor umezit, care este scufundat în sifon și aplicat pe suprafața dinților. Curățarea se face prin mișcări ușoare circulare, fără atingerea gingiilor. Când este expus la sifon pe țesuturile moi, pot apărea umflături și iritații.

Pentru clarificare, utilizarea lămâie suc. Totuși, trebuie amintit că acesta este în primul rând un acid care poate avea un efect negativ asupra smalțului dinților. Un tampon de bumbac este folosit pentru a aplica produsul. După ce ați aplicat sucul de lamaie pe dinți, lăsați timp de 2-3 minute, apoi clătiți cu grijă gura.

Lemn de frasinlemn cenușă au fost utilizate mult timp pentru albirea dintilor. Pentru procedura ar trebui să folosească compoziția, care este vândută în farmacii. Cenușa este ușor umezită și degetul este aplicat cu mișcări ușoare de masaj la suprafață. Cenușa este complet inofensivă, poate fi aplicată de până la trei ori pe săptămână. După procedură, clătiți-vă gura cu apă caldă fiartă.

activat cărbune diferă în proprietățile sale de purificare. Pentru tratamentul cavității bucale este necesară o tabletă care trebuie zdrobită cu atenție. Pudra rezultată trebuie să fie umezită și compoziția aplicată cu un tampon de bumbac pe suprafața dinților. Atunci când se utilizează produsul, trebuie avut în vedere faptul că poate provoca formarea de micro-fisuri pe suprafața smalțului și poate deteriora țesuturile moi ale cavității bucale, de aceea cărbunele activate nu sunt folosite mai mult de două ori pe săptămână.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce apar puncte negre pe dinți și cum pot fi tratate?De ce apar puncte negre pe dinți și cum pot fi tratate?
Furnizorii pe dinți: ce este, tipurile, descrierea și modul de a le puneFurnizorii pe dinți: ce este, tipurile, descrierea și modul de a le pune
Metode de albire rapidă a dinților: recomandări și precauțiiMetode de albire rapidă a dinților: recomandări și precauții
Rating-ul bunurilor de albire dintiRating-ul bunurilor de albire dinti
Remineralizarea dinților la domiciliu: indicațiiRemineralizarea dinților la domiciliu: indicații
Placa neagră pe dinți: cauzele apariției și căile de eliminarePlaca neagră pe dinți: cauzele apariției și căile de eliminare
Carii dinților anteriori: cauzele și tratamentul boliiCarii dinților anteriori: cauzele și tratamentul bolii
Dinți galbeni: cauze, metode de albire, prevenireDinți galbeni: cauze, metode de albire, prevenire
Refacerea smalțului dinților: metode de restaurare a smalțului dințilorRefacerea smalțului dinților: metode de restaurare a smalțului dinților
Pete albe pe dinți: simptome, cauze de apariție la adulți și copiiPete albe pe dinți: simptome, cauze de apariție la adulți și copii
» » Pânze de dinți: metode pentru a scăpa de pete întunecate pe dinți
© 2021 amigdas.com