amigdas.com

Bald rat Sfinx: secretele de a păstra un animal de companie

Îngrijirea Sfinxului de șobolanȘobolanii șobolani sunt animale de companie exotice, care sunt simple în conținut. Astfel de animale nu provoacă probleme și îi aduc multă bucurie stăpânilor lor, deci astăzi șobolanii cheli ai Sfinxului se găsesc din ce în ce mai mult în casele noastre. Ele diferă dramatic în ceea ce privește aspectul de la toți rozătoarele obișnuite. Urmăriți-le interesante atât pentru copii, cât și pentru adulți. Vom spune mai multe despre conținutul acestui animal.

Descrierea animalului

Sfinxul de șobolan este un soi fără păr care este inteligent și ușor de îngrijit. Animalele de dimensiuni mici pot fi complet goi sau au un puf rare. Pielea este subțire, cu o culoare roz deschisă. Vibrissae (mușchi) absenți sau foarte scurți. Este acceptabil să ai o mica arma pe obraji, in zona inghinala, a gleznelor si a incheieturilor.

Una dintre caracteristicile soiului Sphinx de șobolani este a lor termofile. Vara, șobolanii se simt confortabil în căldură și rămân activ chiar și la temperaturi de peste 30 de grade. Dar în timpul iernii temperatura aerului din cameră nu trebuie să scadă sub 22 de grade. Dacă păstrați un cuplu de șobolani Sphynx, atunci temperatura minimă admisibilă este de 16 grade.

Cum să ai grijă de Sfinxul unui șobolanAceste animale sunt extrem de interesante în comportament. ei prietenos, astfel încât să puteți păstra mai multe animale mici într-o mică colivie-vier. Singurul lucru pe care trebuie sa-l amintiti este frica de proiectul de animale de casa. Prin urmare, Cusca cu animale trebuie să fie amplasată la distanță de ușa și fereastra de intrare.

Astfel de animale de companie au nevoie de comunicare constantă și de atenția persoanei. Prin urmare, dacă părăsiți casa pentru o perioadă lungă de timp sau nu puteți petrece timp cu animalul dvs. de companie, atunci este mai bine să refuzați cumpărarea șobolanului Sfinx. În general, conținutul acestor animale de companie nu prezintă dificultăți, astfel că aceste animale sunt perfect potrivite ca și cadou pentru copii mici.

Dacă vorbim despre beneficiile păstrării unor astfel de animale de companie, observăm următoarele:

  1. Vedere spectaculoasă exotică.
  2. Atașarea la oameni și bunătatea animalului.
  3. Absenta absoluta a mirosului.
  4. Hipoalergenice.
  5. Ușor de curățat.

Singurul lucru de reținut este nevoia de atenție pentru animal. În cazul în care proprietarul nu este acasă timp de câteva săptămâni și animalului nu i se acordă atenția cuvenită, acesta este șobolanul șobolan care poate să se usuce și să moară de singurătate.

Reguli pentru conținutul șobolanului din Sfinx

Popularitatea acestor animale de companie se datorează în mare măsură ușurinței lor de întreținere. Va fi necesar să se furnizeze animalului următoarele:

  • Mod de alimentare.
  • Igiena.
  • Temperatura optimă a aerului.
  • Atenție la proprietar.

Să vorbim despre conținutul acestor animale de companie în detaliu.

Mod corect de temperatură

Experții recomandă să conțină șoareci Sphinx la o temperatură de 22 până la 30 de grade. O creștere scurtă a temperaturii este posibilă până la 35 de grade. Dar în timpul iernii, dacă există probleme cu încălzirea, cușca cu animalele este cel mai bine plasată lângă încălzitoarele electrice. Nu se recomandă vara să se ia cuștii cu șobolanul Sphynx la aer curat. Acest animal nu are păr, așa că pielea este predispusă la plajă și expunere la lumina soarelui.

Cât de des trebuie să curăț într-o cușcă cu un Sfinx de șobolanIndicii de umiditate în cameră ar trebui să fie la nivelul de 75-80 la sută. Aceasta este o umiditate naturală pentru orice apartament modern. Cu toate acestea, pentru a instala o cușcă cu un șobolan în baie, în bucătărie sau în apropierea unor surse deschise de apă încă nu este recomandată. Umiditatea ridicată și evaporarea pot provoca diverse boli animalul tău de companie.

Alegeți o cușcă pentru animale de companie

Pentru a trăi șobolanul din Sfinx veți avea nevoie de o cușcă mare de metal mare. Aruncați-l într-un loc retras, fără curenți. Când alegeți o astfel de cușcă, acordați atenție absenței marginilor ascuțite pe aceasta, ceea ce vă poate răni fiara. Nu există dificultăți în alegerea unei astfel de celule pentru un șobolan. În interiorul cuștii, așezați placa și tava de alimentare. De asemenea, puneți aici pânzele sau șervețelele pe care animalul dvs. va dormi.

O atenție deosebită va trebui acordată igienei și curățării celulei. Șobolanii, în special cheiul, sunt curați, deci curățarea completă a celulelor este ținută cel puțin o dată pe săptămână. Specialiștii recomandă eliminarea celulei șobolanului Sphinx de două ori pe săptămână. Acest lucru va menține igiena necesară și fiara dvs. nu va face rău, iar pielea lui va fi întotdeauna curată și frumoasă.

Este important. Vă recomandăm să folosiți materialul de umplutură adecvat ca umplutură pentru tavă. Costul său nu este prea mare, cu un pachet de câțiva kilograme suficient pentru aproape o jumătate de an.

Comunicarea cu animalul de companie

Anterior, am subliniat în mod repetat importanța comunicării constante și atenției asupra animalului de către proprietar. O parte din această problemă poate fi rezolvată prin achiziționarea mai multor șobolani din același gunoi. Cel mai bine este să alegeți animale de același sex. Din când în când, ar trebui să jucați cu un șobolan chel, să-l luați în brațe, să îl călcați și de multe ori să vă scăldați.

Igienă obligatorie

O dată pe lună, foarfece speciale și un pruner trebuie să prune șobolan cu gheare ascuțite. În caz contrar, șobolanul se poate zgâria, alte animale de companie sau proprietarul acestuia.

Ce să hrănești șobolanul cu SfinxulNu este inutil să efectuați o dezinfectare completă a celulei o dată pe lună. Aceasta va fi o excelentă prevenire a diferitelor boli ale animalului dvs. de companie și va împiedica apariția unui miros neplăcut.

De asemenea, la fiecare câteva luni este recomandat să se spele un animal de casă în apă caldă. La astfel de scăldat este interzisă utilizarea săpunului, șampoanelor și a altor agenți de curățare.

Nutriția corectă

Pentru a hrăni șobolanii cheli de Sfinx este cel mai bun în porții mici și de multe ori. Puteți cumpăra, ca hrană specială pentru astfel de animale de companie, și să dați legumele și fructele animalelor.

Boli ale șobolanului și longevității

Din păcate, sfinxii nu trăiesc prea mult, așa că în captivitate, chiar și cu o îngrijire adecvată, astfel de animale de companie rareori trăiesc mai mult de 3 ani. Adesea animalul suferă și moare din diferite boli. Lipsa de lână face pielea predispusă la diferite răni, nu este neobișnuit să apară răni purulente. De asemenea, de multe ori un șobolan gol moare din cauza oncologiei. Această boală se explică printr-o combinație de gene care sunt responsabile pentru absența părului unui animal. Din păcate, este ceva imposibil de făcut aici, nu există nici un tratament pentru oncologie la șobolanii Sfinxului.

concluzie

După cum puteți vedea, conținutul șobolanilor chel ai Sfinxului nu este deosebit de dificil. Chiar și copiii pot avea grijă cu ușurință de astfel de animale de companie, iar un mic animal va livra un copil și adulți o mare de bucurie și momente plăcute. Rețineți doar regulile de păstrare a acestor animale, hrănirea adecvată și igiena obligatorie cu regimul optim de temperatură. Acest lucru vă va permite să păstrați cu ușurință astfel de animale de companie, care vor trăi cu dvs. de mai mulți ani.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să scapi de șobolani în găină?Cum să scapi de șobolani în găină?
Cum să scapi de șobolani în apartamente sau în ferme privateCum să scapi de șobolani în apartamente sau în ferme private
Ce mănâncă veverițele decât puteți hrăni veverițele în parc?Ce mănâncă veverițele decât puteți hrăni veverițele în parc?
Ce este visul șobolanului: ce, conform cărții de vis, prezice un astfel de visCe este visul șobolanului: ce, conform cărții de vis, prezice un astfel de vis
Câți șobolani trăiesc pe piața internă și în ce condiții?Câți șobolani trăiesc pe piața internă și în ce condiții?
Cainii cei mai populari din rasele piticCainii cei mai populari din rasele pitic
Șoarece alb - un animal de companie excelent decorativȘoarece alb - un animal de companie excelent decorativ
Cum să hrăniți un șobolan decorativ acasăCum să hrăniți un șobolan decorativ acasă
Șobolan alb - despre ce visează, interpretarea cărții de visȘobolan alb - despre ce visează, interpretarea cărții de vis
Cuprinsul de bomboane la domiciliuCuprinsul de bomboane la domiciliu
» » Bald rat Sfinx: secretele de a păstra un animal de companie
© 2021 amigdas.com