amigdas.com

Black-footed cichlasmaa reproducere și conținutul

Pește negru cichlasmaNegru cichlasma sau, într-un mod diferit, zebra cichlazomă este un pește mic și popular care trăiește într-un acvariu. Mărimea sa, chiar și într-un acvariu mare, nu atinge mai mult de 13-15 centimetri, deci este considerată a fi cea mai mică din celelalte soiuri ale ciclului american din America Centrală. Cu toate astea, cichlasma de sex masculin cu părul negru este relativ mai mare decât femela, dar femelele au o colorare mai vie. În ciuda dimensiunii miniaturate și a datelor externe, cichlomul cu părul negru are un caracter agresiv și extrem de neprietenos și nu se descurcă foarte bine cu speciile de pești din jur.

Negru cichlasma

De exemplu, ei sunt capabili să atace orice pește, care a trecut granițele posesiunilor lor, chiar dacă acest pește va fi de mai multe ori mai mare și mai masiv decât ei. Cea mai bună condiție este dacă peștii vor trăi separat de alte specii, puteți, de asemenea, împreună cu alte ciclide, dar întotdeauna într-un acvariu spațios și confortabil. Principalul lucru este ca cichlasma cu părul negru să posede propriul teritoriu personal, în care ceilalți vecini de pești nu ar trebui să intre liber.

Peste negru de CichlasmaPrincipalul avantaj al cichlasmei cu părul negru este că este destul rapid și ușor de diluat, cel mai adesea proprietarul nu are nevoie să facă pentru o reproducere de succes, absolut nimic nu se va întâmpla la pește în mod automat. Această specie are o reputație pentru pește, care reproduce foarte repede și în mod regulat.

În același timp, acest pește are nu numai caracteristici pozitive, ci și unele dezavantaje. Deci, nu poți construi proprietarul neexperimentat tsihlazmozm chernopolosyh, mai ales în cazul în care nu sunt conștienți de particularitățile comportamentului de pește și să le dobândească, în scopul de a continua să le pună într-un acvariu totalul sejurului.

Cichlasele cu bandă neagră au fost caracterizate în detaliu în 1867. Locuiesc în principal în America Centrală, Guatemala, Honduras și Panama. Acum este larg răspândită în zonele din SUA, în special în statele din sud. Peștele a locuit în râuri: Tarcoles, Aguon, Guamaro. Preferă locuri cu un curent special și trăiește atât în ​​pârâuri de dimensiuni mici, cât și în râuri mari și pline.

Un loc obișnuit în care apare o cichlasmă este considerat a fi râu jos de râu, unde poate găsi cu ușurință un număr mare de adăposturi convenabile. Acest pește este aproape imposibil de găsit pe teren deschis, pentru că îi place să rămână în umbră și să nu se mai întâlnească din nou. În condiții naturale, peștii folosesc viermi, plante, pești, insecte și larve.

Descrierea aspectului peștilor

  1. Dunga neagră are o structură puternică a trunchiului, ovală în formă, precum și o aripioare dorsale anale și speciale. Această varietate de cichlide este cea mai mică, masculul este capabil să atingă o lungime de numai 12-15 centimetri, femela este de numai 8-10. Numărul mediu de ani pe care un pește îl poate supraviețui variază de la 8 la 10 ani, dar cu niveluri ridicate de îngrijire și întreținere pot trăi mult mai mult.
  2. Culoarea corpului este de nuanță alb-gri, cu 8 sau 9 dungi negre late și laterale în tot corpul. Benzile care se află după capacul de grilă au o ruptură caracteristică și seamănă la o distanță de alfabetul englezesc U. Aripioarele sunt complet transparente și au reflexe gălbui. De-a lungul timpului schimbării acestei rase au apărut o serie de culori neobișnuite, de exemplu, a apărut pește albinos.

Întreținere și îngrijire

  1. Ciclazomul cu aripi ciroli nu necesită cheltuieli mari în timp și în conținut, și este, de asemenea, foarte nepretențios. Cu toate acestea, nu se potrivește cu începători neexperimentați, deoarece are un caracter foarte agresiv și dificil. Cea mai bună opțiune este să păstrați singur acest pește sau să îl populați cu alte soiuri de cichlide din America Centrală. În același timp, este mai bine să păstrați peștele într-un acvariu destul de mare și spațios.
  2. Tsihlazomia se referă la pește omnivor, adică sunt capabile să mănânce tot ce le puteți oferi. Furaje pot fi diferite amestecuri de hrană, de exemplu: feed-uri artificiale, cum ar fi ciclide, cum ar fi tablete și fulgi de origine vegetală, cu spirulină, inimă de vită, legume proaspete, creveți saramură, molii, tubifex. Pentru a evita infundarea corpului din resturile hranei peștilor, aveți nevoie pentru a da mâncarea doar de două ori pe zi, în porții mici.

Cum sa cresti intr-un acvariu?

Crescând peștii negriCea mai bună opțiune este un acvariu mare și spațios, cu spații deschise pentru o înot confortabil de pește. O pereche de tineri ciclide poate trăi în pace într-un volum rezervor de 100 de litri, dar pentru adulti ar fi mai bine pentru a găsi un recipient cu o capacitate de 250 de litri. Cele mai confortabile pe care le simt în acvariu fără curenți specifici și cu un nivel normal de temperatură. Pentru a atinge rapid și ușor astfel de parametri, Utilizați un filtru extern specializat. Da, și deșeurile din pești mici puțin, deci filtrarea ar trebui să fie la un nivel ridicat.

indivizii Chernopolosye iubesc apa calda (24-28 grade Celsius) poate locui în liniște în diferite caracteristici de aciditate, și duritatea apei, dar cel mai bine este să se consulte cu producătorul de magazin pentru animale de companie.

Acest pește este perfect nu are nevoie de cultivare specială, așa că este foarte simplu și ușor de îngrijit. În acest caz, plantele, pietrele, rădăcinile și pământul nisip îi permit să înoate liber în jurul acvariului și să se simtă ca în casă. Plantele pot fi plantate la discreția dvs., dar acestea trebuie să aibă rădăcini adânci și sunt destul de rezistente în natură la factorii externi, deoarece indivizii chernopolosye în cele mai multe cazuri, sape și transporta o parte din sol, astfel încât plantele pot fi săpate cu sistemul de rădăcină.

Faptul că pescarul săpătură suprafața solului este perfect normal și este un instinct natural pentru individ, dar poate semna și un rapid începutul sezonului de reproducere.

Comunicarea cu persoanele din jur

Acvariu pentru cichlasma cu părul negruPestii minunați și negativi sunt cel mai bine păstrați împreună cu alte cichide de dimensiuni mari sau într-un container separat. Este strict interzis să se stabilească peștii cu indivizi pașnici și prietenoși, precum și cu pești prea mari, deoarece pot, de asemenea, să dăuneze cichlidelor cu bandă neagră. Cea mai mare agresiune a peștilor este arătată în timpul procesului de reproducere și poate înghiți aproape fiecare pește care le ia pe drum. Au existat ocazii când cichlazomii au ucis Oscarurile sau Plekostomus, deși au fost de mai multe ori mai mari și mai puternice.

Cea mai bună opțiune este considerată conținutul unei perechi - bărbat și femeie. În același timp, ele pot fi, de asemenea, înzestrate negativ cu indivizii din specia lor.

Principalele diferențe dintre indivizi

Distingerea dintre sexul feminin și cea masculină în benzile negre este destul de simplă. Găsiți sexul bărbatului pe care-l puteți de dimensiunea sa, este mai mare, cu o frunte mai abruptă, dar culoarea bărbatului este mult mai dulce. La fel ca celelalte soiuri de cichlide, aripile dorsale și aripioarele anale ale masculului sunt alungite și arcuite. Femelele cu dungi negre pe abdomen au o culoare portocalie pronunțată, în timp ce este mult mai mică decât masculul și are o formă rotunjită.

Procesul de reproducere a peștilor

  1. Cichlawomii cu bandă neagră dau naștere natural în năluci, precum și în diverse peșteri. Acest tip de pește este considerat cel mai ușor de ras, deoarece se înmulțește rapid, ușor și, cel mai important, în mod regulat. În plus față de toate acestea, cichlasele pot fi numite pești, care au un instinct matern pronunțat. Părinții, de regulă, sunt îngrijiți și sensibili în raport cu descendenții lor.
  2. Cuplul își petrecea tot timpul liber, păzind puiul nou-născut, motiv pentru care majoritatea locuitorilor din acvariu se simt frică să-și părăsească adăposturile. Fanii unor astfel de pești sunt, în majoritatea cazurilor, nemulțumiți de astfel de procese rapide de reproducere și nu știu cum să scape corect peștii nou-născuți. Specialiștii recomandă cumpărarea de pește rapid, de exemplu, barbierii Sumatran.
  3. Este foarte curios să urmăriți procesul de reproducere a cichlaselor cu părul negru. Masculul înoată la feminin și începe să-i arate toate cele mai bune culori. Apoi, ei aleg împreună un loc potrivit pentru caviar, curățați-l și scoateți cuibul. Cel mai adesea locul este ales lângă peșteri, pietre sau ghivece.
  4. După ce femelele au aproximativ 20-40 de ouă în interiorul adăpostului, bărbatul începe să-i fertilizeze. Acest proces poate fi repetat de mai multe ori, iar numărul de ouă poate atinge 300 de unități, totul depinde de mărimea femeii în sine. Femela va monitoriza îndeaproape caviarul și îl va ventila cu ajutorul aripilor, în timp ce bărbatul își va păzi cuibul și nu va lăsa pe alții să-și perturbeze teritoriile.

Conținutul de cichlasma de pește negruÎn funcție de temperatură și duritatea apei, se va naște 48-72 de ore după fertilizare. La o săptămână după naștere, tânărul va începe să înoate activ în acvariu și să-și caute singuri hrana. Alimentația peștilor mici poate fi daphnia, naupilia artemia, amestecuri de furaje zdrobite destinate cichlidelor. Deja la sfârșitul celor trei săptămâni, prăjina poate mânca liber fulgi pe care părinții lor adulți le folosesc. Femela cel mai adesea ajută prăjitura, săpatul alimentelor care au căzut pe suprafața acvariului sau tăierea mâncării în gură și scuiparea în bucăți mici.

De asemenea, părinții sunt, de obicei, capabili să dezvolte pe corpul lor un secret special care va servi micilor pești un bun mâncare.

Părintele părinte este, de obicei, prea își protejează cu grijă puii, astfel încât peștii din jur trebuie doar să se ascundă sau să rămână în colțul îndepărtat al acvariului. În caz de pericol, peștele poate pătrunde în pământ și devine mai puțin vizibil. Și bărbatul va începe să se lupte pentru familia sa până la moartea sa.

Dacă doriți să crească o prăjitură sănătoasă și plină, atunci după câteva săptămâni de la naștere este mai bine să o transplantați, la urma urmei, se întâmplă adesea că femela mănâncă prăjina crescută independent. După îndepărtarea micilor prăjiți, reproducerea va fi repetată. Dar trebuie remarcat că nu există într-adevăr loc pentru a mânca, pentru că nu este la fel de popular ca și alte specii de pești, de exemplu gupi sau neioni.

Părinții din acvariu nu trebuie, de obicei, să șterge. În acest caz, există situații în care bărbatul începe să se comporte inadecvat și mănâncă prăjitura. Pentru a împiedica acest lucru, Crescătorii experimentați iau masculii înapoi la acvariul comun, iar femelele sunt lăsate pentru îngrijirea ulterioară a puilor. Baza furajelor pentru prăjituri va servi mâncarea tăiată sau uscată.

Baza de hrană a peștilor

Reproducere cichlasma neagrăAceste pești pot mânca absolut orice furaj, dar proprietarul ar trebui să ofere preferință furajului de tip viu (artemie, molie, coș de fum). Ca și alte specii de pești, cichlazomul are nevoie de alimente de origine vegetală. Puteți cumpăra alimente cu conținut de legume în orice magazin de animale de companie sau puteți face o cârpă simplă la domiciliu. Nu durează să adăugați la mâncare frunze de salată de pește, fulgi de ovăz și frunze de varză arsă. Pentru ca peștele să nu se mănânce, este necesar să se respecte regimul corect și să se creeze zile de descărcare o dată pe săptămână.

Pentru a pescui a primit un număr mare de vitamine utile și oligoelemente, alimentele lor ar trebui să fie echilibrate și îmbogățite. La hrănire este posibil să se utilizeze alimente de diferite tipuri: vii, uscate, congelate, vegetative. Dacă puteți cumpăra furaje de înaltă calitate, atunci experții vă sfătuieau să cumpărați o hrană pentru compania Tetra. Pentru o lungă perioadă de existență și concurență pe piață, produsele acestei companii sunt foarte solicitate și nu au nevoie de nici o publicitate: calitatea hranei este întotdeauna la cele mai bune.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Specii de somn: îngrijire, întreținere și reproducereSpecii de somn: îngrijire, întreținere și reproducere
Particularități ale vieții peștelui de pește de mareParticularități ale vieții peștelui de pește de mare
Blotnotnistaya sortare - pește de acvariuBlotnotnistaya sortare - pește de acvariu
Conținutul frumos de conținut chrome și deducereaConținutul frumos de conținut chrome și deducerea
Creșterea delfinilor peștilor din acvariuCreșterea delfinilor peștilor din acvariu
Black Beauty - moliezie de pește de acvariu. Îngrijire și îngrijireBlack Beauty - moliezie de pește de acvariu. Îngrijire și îngrijire
Pestele de acvariu al scalarului. Întreținerea și îngrijirea lorPestele de acvariu al scalarului. Întreținerea și îngrijirea lor
Pesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijirePesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijire
Conținutul de pește neon acasăConținutul de pește neon acasă
Telescop - pești mari de acvariuTelescop - pești mari de acvariu
» » Black-footed cichlasmaa reproducere și conținutul
© 2021 amigdas.com