amigdas.com

Argintarea dinților la copii: pentru și împotriva

Stingerea dințilorNu este un secret că dinții sănătoși sunt nu numai frumusețea exterioară, ci și o garanție a sănătății sistemului digestiv, a dicției corecte. Pentru a evita problemele cu caria la vârsta adultă, este necesar să se dezvolte obiceiul de a monitoriza cavitatea bucală încă din copilăria timpurie. De aceea, în stomatologia modernă se recomandă să începeți să vă spălați dinții din momentul apariției lor (firesc, fără pastă) și să obișnuiți treptat copilul la autocurățare. Dar dacă problemele încă nu au putut fi evitate și au pus un sigiliu complet, în virtutea vârstei, copilul nu are ocazia, argintarea dinților copilului va veni la salvare.

Caracteristicile cariilor la o vârstă fragedă

Este mai bine să preveniți orice problemă decât să vă luptați mai târziu. Prin urmare, pentru a începe ia în considerare cauzele posibile ale cariilor dentare, precum și metode de prevenire a acesteia.

Cauzele posibile ale cariilor la un copil:

 • carieBad ereditate - dacă cel puțin unul dintre părinți are probleme cu dinții, există o mare probabilitate ca aceeași problemă să se întâmple și cu copilul.
 • Malnutriția este abuzul de dulce, inclusiv fructele și sucurile dulci.
 • Calitate slabă de îngrijire orală.
 • Lipsa de calciu în corpul mamei sau stresul experimentat în timpul sarcinii.

În ceea ce privește ereditatea, este puțin probabil să se certe cu gene, dar cu toți ceilalți factori pe care îi poți lupta.

Prevenirea cariilor copilului:

 • În timpul sarcinii, mama insarcinată trebuie să consume cât mai multe alimente bogate în calciu (produse lactate, în special brânză tare, susan, ierburi, nuci, pește).
 • Înainte de apariția primilor dinți ai laptelui, tratați cavitatea orală cu un tampon de bumbac sau tifon umed.
 • Oferiți copilului feluri de mâncare individuale - în cazul în care părinții au o carie dentară, acesta poate fi ușor transmis copilului printr-o lingură comună sau o ceașcă comună.
 • Curățați dinții bebelușului din momentul în care apar.
 • Dulciuri, inclusiv fructe și sucuri dulci, de preferință date dimineața. Ciocolată și este mai bine să nu dai copilului până la trei ani.
 • Nu hrăniți bebelușul pe timp de noapte dintr-o sticlă - este puțin probabil ca după o astfel de gustare de noapte să aveți ocazia să vă spălați dinții. Ca alternativă, puteți oferi apă pentru copii.

După cum puteți vedea, este posibil să se prevină carierea dentară la un copil. Dar părinții au adesea o întrebare: de ce argintarea dinților bebelușilor, pentru că încă cad în timp?

Lucrul este că, în primul rând, dinții sănătoși ajută copilul să mestece bine mâncarea, ceea ce asigură un sistem digestiv sănătos, și în al doilea rând, că musca este format la o vârstă fragedă a copilului, și el va fi rasfatata in distrugerea dintilor de lapte. Și, în sfârșit, caria nu este altceva decât o boală infecțioasă care se poate răspândi în organele interne, provocând boala lor.

Prin urmare, dacă observați semne timpurii ale cariilor dentare la copilul dumneavoastră, nu este necesar să se amâne călătoria la dentist - în timp pentru a face dintii de lapte de argint va ajuta sa scapati de cele mai grave probleme în viitor.

Tehnica dinților de argintare

Metoda placate cu argint a apărut ca o alternativă la tratamentul standard cu producerea de foci în vârstă timpurie a copilului. Ca regulă generală, copiii sub trei ani, și, uneori, mai în vârstă, nu permit să efectueze un tratament adecvat, astfel încât pentru a salva cariilor dentare afectate și pentru a preveni-l de la distrugere completă, stomatologi recurg la argintare dintilor de lapte.

Stingerea dințilorDeci, argintia este tratarea unui dinte bolnav cu nitrat sau fluorură de argint, care vă permite să nu tratați cariile dentare, ci doar să "mulați" dintele bolnav înainte de a putea să-l vindecați cu un burghiu.

Această metodă este eficientă numai în cazul primelor etape ale cariilor cand se manifesta ca pete albe pe suprafața smalțului, cu alte cuvinte, atunci când emailul nu a distrus deloc sau nu pătrunse Mai multe carii în strat dentinar sub emailul. În alte cazuri, în cazul în care descompunerea a lovit dentina sau a cauzat boli mai grave: pulpita, parodontita de argint va fi complet ineficiente, chiar și în cazul în care comportamentul în fiecare lună.

În plus, în cazuri severe de carii, argintări poate cauza rău copilului, cauzând arderea chimică a pulpei prin penetrarea substanțelor folosite pentru argintare, până la nerv.

Cum este argintiu?

Algoritmul de realizare a procedurii de argintare a dinților de lapte este destul de simplu și constă în mai multe etape:

 • Examinarea medicului și identificarea indicațiilor de argint.
 • Curățarea dinților de pe placă.
 • Aplicarea compoziției pe suprafața netedă a dinților.
 • Repetați procedura de mai multe ori cu un interval de aproximativ o săptămână.

Merită menționat faptul că este necesar să se efectueze o procedură regulată la fiecare șase luni și, uneori, mai des, în funcție de starea cavității bucale.

Indicații și contraindicații ale procedurii

Dacă încă nu puteți decide asupra argintării, acordați atenție factorilor, prezența cărora este o indicație directă a acestei proceduri:

 • caria timpurie în stadiul inițial;
 • smalt subțire cu deteriorări mecanice;
 • alimentația necorespunzătoare, și anume lipsa fluorurii;
 • dorința de a preveni cariile, distrugerea sigiliilor instalate anterior.

Dar există, de asemenea, motive pentru care nu se recomandă efectuarea argintării dinților. Acestea includ:

 • Formarea de carii cu deteriorare a dentinei;
 • copil peste 4 ani;
 • pacientul are o alergie la agentul utilizat.

Argumente pro și contra

Dacă dentistul a determinat totuși stadiul inițial al cariilor copilului și vă propune să efectueze procedura de argintare, luați în considerare avantajele și dezavantajele acestei metode.

Avantajele argintării includ:

 • Dinți după procedura de argintDisponibilitatea de tratamente pentru copii foarte mici - datorită punerii în aplicare nedureros și rapidă a copilului va susține întregul proces, fără a oferi rezistență.
 • Opriți progresia cariilor într-un stadiu incipient, posibilitatea de a păstra dintele la tratament complet.
 • Utilizarea unui material netoxic, inofensiv pentru cei mai tineri pacienți.
 • Posibilitatea utilizării tehnicii de prevenire.

Dar există și un dezavantaj al monedei. După ce ați decis cu privire la argintarea dinților, nu uitați de unele dezavantaje ale metodei.

Dezavantajele includ:

 • Schimbarea culorii dintelui prelucrat - devine întunecată, ceea ce nu arată plăcut din punct de vedere estetic.
 • Necesitatea de a repeta periodic procedura în legătură cu distrugerea stratului de argint depus.
 • Această metodă este potrivită în principal pentru incisivi și canini. Acoperirea cu molari de argint va fi ineficientă și, în plus, va interfera cu diagnosticarea noilor leziuni carioase.
 • Compoziția utilizată poate provoca o arsură chimică dacă apare pe mucoasa gurii sau când este utilizată în stadiul avansat de carii.
 • Sarurile de argint sunt destul de neplăcute pentru gust.

Numai tu decideți dacă merită să-i ardeți dinții copilului. Dar, în orice caz, trebuie să știți că în stomatologia modernă există o alternativă la această metodă.

Alternativă la dinții de argint

În cazul în care un copil este prins cu boala neplăcute și periculoase, cariilor dentare, dar din cauza vârstei tinere pentru a pune sigiliul nu este posibil, puteți recurge la atât de argintare si alte tehnici:

 • Tratamentul și argintarea dințilorPreparate fluorurate sau fluorurare. Procedura este similară cu cea descrisă mai sus, singura diferență este că acesta poate fi efectuat pentru copii de peste 4 ani si va costa mult mai scump. Dar zâmbetul unui mic pacient va rămâne alb în zăpadă, ceea ce este important pentru copii de această vârstă.
 • remineralizarea - acoperire, de asemenea, numai cu soluții minerale. Expunerea la această procedură poate fi făcută cu copii mai mari de 6 ani.
 • Tratamentul cu compoziție cu ozon sau cu ozonizare. Ajută la eliminarea bacteriilor și la stoparea distrugerii smalțului.
 • Metoda cea mai modernă - Etanșarea fisurii. Dinții sunt tratați cu material vitros, obținându-se astfel o protecție fiabilă împotriva deteriorării.

Chiar dacă copilul dumneavoastră nu are probleme cu cavitatea bucală, nu uita sa vizita la dentist - doar un medic poate determina dacă este sau nu pentru a face ferecată în argint, copil dinți pentru copii, utilizați o metodă sau suficient pentru a respecta igiena și pentru a preveni apariția cariilor precoce diferite.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Acoperirea dentară fluorurară: ce este?Acoperirea dentară fluorurară: ce este?
Când copiii au dinți de copil?Când copiii au dinți de copil?
Când începeți să vă spălați dinții copiluluiCând începeți să vă spălați dinții copilului
Cum sa prevenim cariile dentare la un copil?Cum sa prevenim cariile dentare la un copil?
Etanșarea la copii și adulți: care este fisura dinteluiEtanșarea la copii și adulți: care este fisura dintelui
Principalele motive pentru care dinții se destramăPrincipalele motive pentru care dinții se destramă
Pasta de dinți pentru copii: tipuri și descrierePasta de dinți pentru copii: tipuri și descriere
Carii dinților anteriori: cauzele și tratamentul boliiCarii dinților anteriori: cauzele și tratamentul bolii
Carii profunde: simptome și tratamentul boliiCarii profunde: simptome și tratamentul bolii
Fluorizarea dinților la copii: beneficiu, prețFluorizarea dinților la copii: beneficiu, preț
» » Argintarea dinților la copii: pentru și împotriva
© 2021 amigdas.com