amigdas.com

Conținutul peștilor de pe acvariu și al reproducerii acestora

platiesPecilia printre acariști este foarte populară. Este destul de nepretențios, nu necesită condiții dificile de detenție și se poate întâlni cu diferiți locuitori ai acvariului.

Dar, în ciuda simplității conținutului, există unele secrete de îngrijire și cunoștințele lor vor ajuta să crească un pește sănătos, mare și frumos.

Habitatul peciliei și originea sa

Peștele obișnuit Pecilia a fost găsit în natură și descris în 1866. Pecilia colorată sau reperată a apărut în 1904.

Pecil este întâlnit în rezervoarele locuitorilor din America Centrală. De asemenea, peștele se găsește în Guatemala, Mexic și Honduras (partea de nord). Acest pește trăiește în iazuri calde și nu tolerează curenții. Se găsește în mlaștini și canale, cel mai important, în rezervor era un fund noroios și o cantitate mare de vegetație.

În agricultura acvariului, pecilia a început să se găsească în 1907. Până în 1932, peștele a fost crescut și adaptat condițiilor acvariului și a devenit comun în acvaristii novici.

Descrierea pecilia

Peste de acvariu de peciliaReprezentanții acestei specii aparțin familiei Pecilia. Familia are 28 de specii de pește. Și în arta acvariului, doar 3 specii sunt populare: pecilia comună, pecilia reticulată și sabia. Dar o varietate de pecilii din acvarii pot fi găsite foarte mult și nu le enumerăm, deoarece tot mai multe forme și culori noi ale peștilor sunt derivate. Unele dintre specii sunt foarte reprezentative și pline de culoare.

Cele mai neobișnuite varietăți:

 • Dintre soiurile spectaculoase, este posibil să se facă distincția între un cilindru și o pecilă. Are o formă neobișnuită a corpului umflat, așa că a fost numită așa. A fost introdus de acariști și nu se găsește în natură. Pentru selecție au fost selectate persoane cu o vertebră curbă. Balonul nu este întotdeauna supus reproducerii într-un acvariu normal, deoarece organele sale interne sunt strămutate.
 • O altă formă neobișnuită de pecilia este pecilia radiculară. Nu are doar un corp scurtat, similar cu o ridichă de legume, dar și o culoare strălucitoare. Corpul este roșu strălucitor, iar aripioarele caudale sunt negre.

De asemenea, există o pecilie roșie, auriu, portocalie și galbenă. În general, puteți alege o variantă de culoare pentru orice acvariu și pentru fiecare gust. Grijă pentru diferite tipuri de pecila nu este prea diferit.

Corpul de pecilia este ușor aplatizat lateral, iar aripioarele sunt adesea scurte, cu excepția lamei caudale - este mare și alungită. Dar acum există soiuri de pecilia cu aripioare lungi ca voal. Lungimea corpului ajunge la 7 centimetri la femele și 6 centimetri la masculi. Femelele sunt colorate mai puțin intens. Mărimea și culoarea pot fi foarte diferite de cele standard, deoarece selecția nu se oprește, iar pecetele devin din ce în ce mai diverse.

În gura de pe maxilarul superior și inferior există dinți mici.

Conținutul în acvariul general

Conținutul de peceți într-un acvariu comunPecilia - pește destul de pașnic și pot fi păstrate împreună cu alți locuitori ai acvariului. Pecilia în sine pot ridica numai pești mici și slabi. Dar aripile lor mici alungite pot atrage atenția unor vecini mai agitați. De exemplu, barbatii sumatrani sau peștele de cichlid pot mușca aripioare largi. În plus, întreținerea în comun a peștilor din familia cichlidelor este pe deplin posibilă, doar merită aleasă specii pașnice și mici.

Pentru a păstra 6-8 pești, poate veni un acvariu de 50 de litri. Cel mai bine este să alegeți un acvariu dreptunghiular pentru a avea un loc unde să înotați. Și pentru a imita maxim habitatul natural este bine să planificăm teritoriul cu plante. Dacă nu există plante vii, puteți folosi cele artificiale. Puiul nou-născut se va ascunde în păduri.

Pentru a furniza apă cu aer, este necesar să se instaleze aerarea pe o bază non-stop. De asemenea, este necesar să se asigure acvariul cu filtrare constantă, aceste două condiții importante pot fi combinate prin instalarea unui filtru de acvariu cu aerare. Indicatorii generali de apă nu sunt foarte importanți.

Iluminarea trebuie selectată ținând cont de prezența sau absența plantelor vii și a populației întregului acvariu. Ziua ușoară poate dura 8-10 ore.

Temperatura apei trebuie menținută în intervalul de 22-25 grade. Dacă temperatura camerei este scăzută, este necesar să aveți grijă de încălzirea apei și să instalați un încălzitor de apă.

Apa din acvariu trebuie să fie întotdeauna curată, iar o dată pe săptămână, a treia parte a întregului volum de apă trebuie schimbată în stare proaspătă. Dar apa trebuie să fie pregătită în avans. Se toarnă într-un vas curat cu un gât larg și se lasă la temperatura camerei pentru a se usca. Astfel, toți compușii nocivi care sunt prezenți în apa de la robinet sunt îndepărtați din apă.

Pentru pecilia, apa poate fi ușor sărată, pecilia ca apa sărată. Sarele sunt suficiente 10-20 grame pentru fiecare 10 litri de apa.

Hrănirea mănunchiurilor pentru adulți

Pecilia roșu toxedo foarte finÎntreținerea și îngrijirea peștilor este importantă, dar este mai importantă o alimentație rațională. Peștii sunt hrăniți de 1-2 ori pe zi. Nu este recomandat să se hrănească mai des, suprapunerea are un efect negativ nu numai asupra pecilia, ci și asupra tuturor locuitorilor acvariului.

Alimentarea este mai bine pentru a oferi o naturale, aproape de pupa într-un habitat natural. Acestea pot fi daphnia, tubulii, viermii de sânge, coretra, ciclopi și altele. Roșu pecilia va fi chiar mai strălucitoare dacă adăugați viermi de sânge la dieta ei.

Dar dacă nu este posibil să hrăniți peștele cu alimente vii, puteți utiliza alimentarea gata achiziționată. Ele sunt stocate pentru o perioadă lungă de timp și convenabile de utilizat. Opțiunea optimă este de a amesteca toate alimentele posibile și o varietate de pești care hrănesc. Pentru peștii dintr-un acvariu fără plante, este necesar să se includă în alimentația hranei pentru animale conținând aditivi din plante.

Cu o dietă plină și variată, animalele de companie vor fi active, sănătoase și vor trăi mulți ani.

Reproducerea peciliei

Conținutul și reproducerea peciliaDacă un acvarist dorește să planifice în mod independent reproducerea, în primul rând trebuie să identificați câteva dintre cele mai frumoase și sănătoase pești. Ei trebuie să aibă vârsta de cel puțin 6 luni. Pecilia atinge maturitatea sexuală cu 4 luni, însă astfel de tineri nu sunt chiar pregătiți să suporte un pui sănătos. Opțiunea optimă este conținutul separat al femelelor și masculilor. De indata ce masculii apar un semn distinctiv, ele sunt transplantate separat de femele. Bărbații sunt ușor de determinat prin modul în care se formează aripile anal - la bărbați arată ca o tijă. Și femelele au o aripă anală mai rotunjită.

Dacă păstrați masculi și femele într-un singur acvariu pentru o lungă perioadă de timp, atunci Peștele se va înmulți în orice ordine.

Deci, atunci când o pereche de persoane tinere și sănătoase sunt identificate sau cumpărate la un magazin de animale de companie, puteți începe să dotați reproducerea.

Condiții pentru aranjarea reproducerii:

 1. Un cuplu alege un acvariu separat, cu un volum de cel puțin 20 de litri. Este mai bine să alegeți un acvariu cu un volum mai mare, perechea va fi mai confortabilă acolo.
 2. Acvariul este umplut cu un amestec de apă, se compune din 70 la suta din apa dintr-un acvariu în care peștii au trăit mai devreme, iar restul de 30% din supernatant este necesară pentru a umple cu apă proaspătă. Dacă nu există posibilitatea de a lua apă de la acvariu, atunci pur și simplu adăugați apa sedimentată.
 3. Pentru a stimula reproducerea, este necesară o creștere ușoară a temperaturii apei, suficientă pentru 2-3 grade față de temperatura obișnuită.
 4. Fundul nu poate fi acoperit cu sol. Chiar mai bine, dacă nu există pământ, în viitor va fi mai ușor să menținem curățenia în reproducere cu prăjitură.
 5. Pentru prima dată peștele poate face fără plante, dar atunci când se apropie de livrare, plantele sunt necesare. Trebuie avut grijă ca plantele să fie în coloana de apă și la suprafață. Plantele sunt necesare pentru a se asigura că nou-născutul se poate ascunde de părinții care îi vor vâna. Fără plante, prăjina rămâne mult mai mică. Vegetația poate fi atât vie, cât și artificială.
 6. Centrul spa este echipat cu un filtru cu o alimentare obligatorie cu aer și este necesar un iluminat bun.
 7. Poți ateriza un cuplu la hrănire. Dacă fertilizarea a avut succes, atunci în 3 săptămâni femela va avea un abdomen rotunjit, cu un punct întunecat, aproape de aripioarele anal. În această perioadă, bărbatul este cel mai bine transplantat de la femelă, în timpul nașterii se va interfera. Prăjiturile apar după 24-30 de zile după ce au fost trimise la spawn.

Acvariul pecilia este pești vivipari, adică, caviarul este complet dezvoltat în prăjitură și apar peștele nou format. Sângeți la doar câteva ore după naștere luați mâncare.

Creșterea puietului

Aveți grijă de prăjiturile de peciliaPescuitul a crescut în persoane frumoase și puternice, din prima zi a vieții este necesar să le îngrijiți în mod corespunzător. Cei mai importanți factori de îngrijire sunt nutriția, prezența aerului în apă, astfel încât prăjiturile respiră și menținerea acvariului curat.

Pentru a menține curățenia în reproducere nu este dificilă, este necesar doar înlocuirea adesea a 30% din apă cu apă proaspătă proaspătă. Frecvența depinde de volumul de reproducere și de numărul de prăjiți. În principiu, apa se schimbă o dată pe săptămână, dar merită atenția acordată condiției acvariului individual.

În ceea ce privește nutriția, va fi ideal pentru plante alimente vii dimensiunea optimă pentru alimentarea cu prăjituri. Fry se naște destul de mare și nu este dificil pentru ei să găsească alimente.

Mai degrabă decât să hrăniți puiul:

 • Mâncarea inițială poate fi ciclopi, rotifers, microchurch, nauplii artemia. Microculatorul este ușor de luat acasă pe făină de ovaz, trebuie doar să aveți o cultură. Hrănirea cu astfel de hrană este, de asemenea, convenabilă, deoarece viermii nu mor imediat în apă, ci rămân în ea pentru o vreme și în tot acest timp prăjesc mâncându-i în pace.
 • De asemenea, puteți hrăni prăjiturile cu un ou de pui fiert. Galbenusul este pur și simplu împământat între degete în apă cu prăjitură.
 • Puteți utiliza feedurile achiziționate concepute special pentru persoanele tinere.
 • De asemenea, puteți alimenta iaurtul, se filtrează prin tifon, fulgii se colectează de pe suprafața tifonului și se coboară până la prăjitură.

La început, prăjitura este hrănită de 4-5 ori pe zi, nu poți suprasolicita pe tineri. După mâncare, puiul trebuie să aibă burtă rotundă mare. Treptat, numărul de furaje este redus, cu 2 luni peștele este hrănit de 3 ori pe zi, timp de 4 luni sunt transferate la două mese pe zi.

După fiecare hrănire rămășițele hranei sunt mai bine curățate.

Peștele de acvariu din pecilia are multe merite și este ușor de păstrat, deci va fi foarte plăcut pentru începătorii acvaristi.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Black-footed cichlasmaa reproducere și conținutulBlack-footed cichlasmaa reproducere și conținutul
Creșterea delfinilor peștilor din acvariuCreșterea delfinilor peștilor din acvariu
Fish swordbirth: tipuri de fotografii, conținut și îngrijire în acvariuFish swordbirth: tipuri de fotografii, conținut și îngrijire în acvariu
Curcubeu sau stinghie însorită: descriere, pescuit, fotografie, dacă este posibil să mănânciCurcubeu sau stinghie însorită: descriere, pescuit, fotografie, dacă este posibil să mănânci
Black Beauty - moliezie de pește de acvariu. Îngrijire și îngrijireBlack Beauty - moliezie de pește de acvariu. Îngrijire și îngrijire
Sticla de somn. Caracteristici de întreținere și îngrijireSticla de somn. Caracteristici de întreținere și îngrijire
Pesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijirePesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijire
Locuitorul acvariului de apă dulce - pești miciLocuitorul acvariului de apă dulce - pești mici
Telescop - pești mari de acvariuTelescop - pești mari de acvariu
Condiții de întreținere și reproducere a peștilor de acvariu de rechini baluCondiții de întreținere și reproducere a peștilor de acvariu de rechini balu
» » Conținutul peștilor de pe acvariu și al reproducerii acestora
© 2021 amigdas.com