amigdas.com

Pisica forestiera: modul de viata al pisicii salbatice europene

Pădurea pisicăPisica sălbatică

practic nu diferă de pisicile obișnuite, de aceea nu este ușor de distins. În ciuda dimensiunilor care nu sunt mari, o pisică forestieră este un prădător destul de formidabil.

Un animal inteligent poate ataca bovinele sălbatice și interne mici, precum și de căprioară cerb. Pe râuri, când apa trece în recesiune, prădătorul captează locuitorii râurilor: racii și peștii.

Modul de viață al pisicii sălbatice europeneDacă o pisică forestieră își justifică locuința, nu departe de oamenii care au o fermă, dispariția păsărilor este garantată și în număr mare. inițial habitat al unei pisici a reprezentat Europa Centrală și de Vest. De la Marea Baltică până la Anglia, în partea de nord. În partea de sud a fost distribuită în următoarele țări: Caucazul, Peninsula Balcanică, Asia Mică, Spania și Italia.

Partea vestică a URSS era limita nord-estică a răspândirii pisicii forestiere. Până în prezent, populația a scăzut, această specie de pisici locuiește în Caucaz, în sud-vestul Ucrainei, în Europa de Est și de Vest.

Aspectul unui prădător

Stilul de viață al unei pisici sălbaticeÎn aparență, pisicile forestiere sunt similare cu pisicile gri obișnuite. Este adevărat că este mai mare decât reprezentanții săi. parametrii:

 • lungimea femelei este de 70 cm, iar masculii sunt de 90 cm;
 • Greutatea femelelor fluctuează în jur de 6 kg, iar masculul nu este mai mic de 7 kg.

Pisicile sălbatice au asta apariție:

 • corpul dens și luxuriant;
 • urechile nu au perii pe margini, cu formă triunghiulară și ușor rotunde, sunt destul de largi, iar părțile mici sunt prezente la margini;
 • picioare nu înalte, dar trunchi prelungit;
 • Gheare pe labe retractabile;
 • înainte de ochi există o membrană care clipește, este necesară ca protecție împotriva deteriorării;
 • Ciorchinii au un aspect ascuțit, cu o structură pe care victima poate fi apucată și ținută;
 • molarii sunt necesari pentru mestecare;
 • mustață lungă;
 • limba are mici curbe ale papilelor, prin care lîna este curată.

mod de viață

Stilul de viață al pisicii sălbatice europenePădurea europeană forestieră trăiește în spațiile deschise din Caucaz, din sud-vestul Ucrainei, din Europa de Est și de Vest. Un loc excelent pentru a trăi o pisică sălbatică este considerat a fi îndepărtat de civilizația pădurilor mixte. Dacă prădătorul alege terenul montan, atunci se află la o altitudine de 3 kilometri deasupra mării.

El nu preferă să facă excursii în condiții meteorologice ploioase și noroi, respectiv, pisica forestieră așteaptă în adăpost, până când vremea se îmbunătățește - poate dura o zi sau mai mult. Predominant activă pe timp de noapte. Vânătoarea de pisici europene începe în zori sau în timpul apusului. Nu toți urmăritorii de la pământ pot prinde acest zădar terestru, pentru că se poate ascunde între roci, copaci și chiar pe apă. Apropo, o pisica de padure are capacitatea de a inota, cu toate acestea, se urca in mod reticente in apa, chiar si atunci cand este in pericol de la pradatori mai mari.

Simțul mirosului unei pisici europene nu este foarte dezvoltat, așa că se bazează pe vânătoarea pentru vederea și auzul. Pentru a înfrunta o pisică sălbatică este foarte dificilă, condițiile involuntare se întâmplă cu mari dificultăți. Măzirea în fiară este răgușită și scăzută. În caz contrar, obiceiurile emoționale ale vocii sunt identice cu pisicile obișnuite: șuieratul, snortingul, puringul.

Habitatul pisicii forestiere europene

Habitat de pisică forestieră europeană sălbaticăPrin natura lor, pisicile forestiere sunt simple. Ele sunt colectate numai atunci când încep sezonul de împerechere. Locuiește în luncile cu o suprafață de până la 2 hectare, iar într-o zonă montană ocupă o suprafață de 60 de hectare.

Aceste animale își marchează teritoriul cu secretul glandelor, făcându-l clar că este stăpânul acestui pământ. În timpul rutului, masculii își pot părăsi casa pe o distanță lungă în căutarea unei femei.

De obicei, o pisică de pădure alege ca o locuință o cavitate de copac dărăpănată la o altitudine mică. Dar într-o zonă muntoasă stâncoasă se află în găuri de gălbui sau vulpe și, de asemenea, în crăpături între pietre. În cazul în care o pisică forestieră este în pericol și, în ciuda faptului că există copaci în jurul valorii de, el va prefera o gaură badger ca o ascunzătoare. Pentru adăposturile temporare, sunt potrivite ramuri dens țesute, adăposturi sub gropi și gropi mici.

Pisica sălbatică europeană pentru odihnă în inundații găsește astfel de locuri: eroii lăsând cuiburi și copaci ramificați. Pentru reproducere, cavitatea este căptușită cu pene de pasăre, frunze uscate și iarbă.

Dieta pisicilor sălbatice

Dieta sălbaticăÎn prim-plan, voleii și șoarecii sunt utilizați pentru hrană, iar păsările de apă și puiul sunt o dietă secundară. În munți, preferă să vâneze pentru păsări, fazani, cocoși, doline și veverițe. În câmpie, muskratul, șobolanii, păsările de pasăre și o varietate de rațe sunt selectate ca pradă. În momentul în care începe creșterea păsărilor, pisicile atacă un număr mare de cuiburi, le distrug, prind puii și mănâncă ouă.

Pisici forestiere bine vanate de iepure. În apă el prinde pește și raci.

Pisica forestieră europeană nu strălucește în dimensiuni mari, dar reprezintă o amenințare gravă pentru multe animale. Hamsterii și șobolanul-pasyuk devin adesea o cină de prădător, în ciuda faptului că nu fiecare câine poate ataca aceste animale malefice. În fermele de creștere a nucilor, o pisică poate vizita și fura periodic creșterea tânără. Acești prădători pot ataca cu ușurință ermine și animale kuni - dihoră, nevăstuică, ermină. Uneori, tufișuri în înfrângeri disperate învinge o pisică tânără neexperimentată.

Vânătoare de pisică sălbatică

Vânătoarea unei pisici europene sălbaticePisicile vânează înainte de apus, cu aproximativ 2 ore înainte de dispariția cercului solar. În mijlocul nopții se poate să vă odihniți puțin și, în zori, mergeți din nou în căutarea prada. Se ascunde în ambuscadă, așteaptă și nu mai mult de două sau trei salturi cu o distanță de trei metri.

În cazul unei dorințe de pisică sălbatică, el nu-și continuă pradă.

Cu succes vânează rozătoare, În așteptare până când vor ieși din gaură. Când vânătoare Meadowlands Wildcat folosește un copac cu ramura scăzut agățat deasupra apei când înoată de rață, prădător face un salt puternic pe spate sau capturează laba pradă.

Ei, ca și martensii, pot sări în aer la altitudine mare de la un copac la altul, astfel încât veverițele din ele sunt foarte greu de ascuns. Dacă pradă este mică, prădătorul produce o captură a labei și ucide cu o mușcătură în partea occipitală a capului. La atacuri de animale mari, folosind alte tactici - sare pe spate și mușcă gâtul cu toată puterea lui. Ghearele pisicii forestiere sunt ascuțite, prin urmare, este dificil să le aruncați.

O pisică sălbatică este un animal nenăscut. Norma pentru el este - 10 șoareci sau șobolani pe zi, și dacă este în captivitate, poate consuma o medie de 900 de grame de carne. Pisicile de pădure mănâncă la fel ca pisicile domestice, ciorcate peste picioarele lor din spate, dar nu leagă labele din față pe pământ. Pisica nu este adaptată la ruperea mâncării, cu ajutorul carnii laterale.

Perioada de reproducere

Reproducerea pisicii forestiere nu are loc de mai mult de două ori pe parcursul întregului an. Gonul începe în lunile ianuarie și martie. Într-o astfel de perioadă animalele marchează teritoriile lor și fac un strigăt tare și plin de jale. Bărbații încep să se convertească în grupuri pentru a poseda o femeie, încep să se lupte cu forța între ei.

De obicei, o femeie, în medie dă naștere la 4 pisoi, ele sunt acoperite cu puf mici și complet neajutorate. Pisicile de pisici diferă în funcție de culoarea adulților: în partea din spate există benzi largi și pete de culoare maro, picioarele și coada sunt împrăștiate cu dungi orizontale.

Educația pisicilor tinere din pădurile sălbatice

Bărbații nu participă la creșterea puilor, această sarcină este atribuită femeii. Instinctul matern al femelei este foarte dezvoltat, nu lasa pisoii de mult timp, protejeaza complet impotriva atacurilor diferitelor pradatori precum ermine si dihor. Dacă puii sunt în pericol, pisica caută un nou adăpost liniștit.

Ea le hrănește cu lapte timp de 4 luni, dar deja a 45-a zi, tinerii pot mânca carne. În această perioadă, pisicile ies din casa lor sigură pentru a juca, a alerga și a urca copaci - acest lucru este comun pentru fiecare tânăr care crește. Dacă văd pericolul, se ascund în liniște și nu se mișcă. În cea de-a 60-a zi de la naștere, pisoii fac călătorii de vânătoare cu mama lor și în 90 de zile încep să se despartă și să vâneze în mod independent.

Oponenții pisicilor forestiere

Și pisicile au dușmani și nu puțini. Ei vânează aceste animale din când în când. Cele mai periculoase sunt șacalul, lupul și vulpea. Dar acești prădători mari sunt aproape în imposibilitatea de a prinde o pisică domestică, ca să nu mai vorbim de Dodgers sălbatici. Urmărită de prădători terestre, el urcă instantaneu copaci înalți și devine inaccesibil pentru ei.

Cea mai teribilă amenințare la adresa acestei populații este dispariția pădurilor. În majoritatea țărilor europene, datorită reducerii pădurii, pisica forestieră nu mai poate fi găsită. În Cartea Roșie a Belarusului, o pisică sălbatică este considerată o specie dispărută. În Lituania, este încă păstrat, dar există mari probleme în extinderea populației. La mijlocul anilor `80, în Moldova nu au fost mai mult de 70 de exemplare.

Nu cu mult timp în urmă, o pisică forestieră sa răspândit pe tot teritoriul Ucrainei, dar astăzi se află în Transcarpatia și Carpații la o altitudine de 1300 m - numărul acesteia nu depășește 400 de persoane. Probabil că a fost păstrat în gura Dunării.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să numiți o pisică neagră o pisică în familieCum să numiți o pisică neagră o pisică în familie
Cum va trăi ocelotul, o să facă o pisică acasă?Cum va trăi ocelotul, o să facă o pisică acasă?
Leopardul negru: descrierea speciei, în care trăiește, modul de comportamentLeopardul negru: descrierea speciei, în care trăiește, modul de comportament
Cum să determinăm corect vârsta unei pisici sau a unei pisiciCum să determinăm corect vârsta unei pisici sau a unei pisici
Pisica Barkhan: descrierea pisicilor de nisipPisica Barkhan: descrierea pisicilor de nisip
Wild manul de pisici: cine este el?Wild manul de pisici: cine este el?
Câte ore pe zi pisicile dorm?Câte ore pe zi pisicile dorm?
Amur pisică forestieră și realități moderneAmur pisică forestieră și realități moderne
Cea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii GuinnessCea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii Guinness
Care este unicitatea pisicii și pisicilor cu trei culori. Semne despre eiCare este unicitatea pisicii și pisicilor cu trei culori. Semne despre ei
» » Pisica forestiera: modul de viata al pisicii salbatice europene
© 2021 amigdas.com