amigdas.com

Antibiotice pentru prostatita cronica

Antibiotice provenite de la o prostatită stocatăProstatita este o patologie foarte frecventă care afectează aproape fiecare om de peste 50 de ani. Dacă această boală nu este tratată, atunci aceasta duce la complicații atât de grave precum infertilitatea sau adenomul de prostată. Există, de asemenea, riscul unei tumori maligne în glanda prostatică.

La primele semne de afecțiune, un bărbat trebuie să consulte un medic care îl va îndruma să ia testele necesare, după care va determina dacă secrețiile de micoplasme, bacterii, chlamydia și alți agenți patogeni sunt secreți. Antibioticul este prescris numai dacă se detectează infecții bacteriene pentru a elimina agentul patogen și a elimina procesul inflamator.

Efectele antibioticelor asupra corpului

Numai un medic ar trebui să prescrie astfel de medicamente împotriva prostatei bacteriene. Alegerea medicamentului depinde de agentul patogen identificat, și medicamentele prescrise corect au un efect semnificativ asupra cursului și duratei tratamentului, eficacității acestuia și, de asemenea, reduc riscul de efecte secundare.

Dar ar trebui să ne amintim că antibioticele la bărbații cu prostatită pot avea un efect negativ asupra organismului. În primul rând, intestinul începe să sufere, deoarece există o disbacterioză, care duce la un dezechilibru imunologic și la întreruperea tractului gastro-intestinal. Pentru a preveni o astfel de afecțiune, este necesar în timpul tratamentului cu antibiotice sau imediat după aceasta să se efectueze o terapie preventivă.

De asemenea, medicamentele antimicrobiene duc la apariția candidozei și a reacțiilor alergice. Pentru a reduce riscul unor astfel de complicații, ia medicamente antialergice. În plus, ficatul începe să sufere de antibiotice, care este un fel de filtru, în care se efectuează detoxifierea organismului.

Este strict interzis să se ia pauze mari în timpul tratamentului cu prostatită cronică atunci când se iau medicamente, pentru a schimba doza chiar dacă există o ușurare considerabilă. În niciun caz nu trebuie consumat alcool și trebuie excluse alimentele afumate, prajite și sărate, astfel încât rinichii și ficatul să nu aibă o încărcătură atât de puternică. Orice ajustare a procesului de terapie trebuie să fie coordonată cu medicul dumneavoastră.

Cum de a alege dreptul de droguri?

Antibiotice din prostatităInfecția care provoacă prostatică bacteriană este distrusă cu succes dacă a fost identificată sensibilitate la un anumit domeniu de antibiotice. Pentru a selecta cel mai eficient medicament, medicul îi direcționează pe pacient să dea secreția glandei prostatei. Înainte ca rezultatele să fie obținute, este posibil să se ia medicamente antiinflamatorii, antiedematoase și analgezice, care ajută la reducerea manifestării simptomelor. Auto-medicamentul este strict interzis. Administrarea necontrolată a medicamentelor are următoarele consecințe:

 • probleme cu sistemul digestiv;
 • afecțiuni hepatice și renale;
 • dermatită, reacții alergice;
 • intoxicarea corpului.

Antibiotic pentru prostatită se selectează numai individual. De asemenea, doza de medicament și regimul de tratament sunt selectate individual. Medicul, în acest caz, ia în considerare stadiul procesului inflamator și spectrul de acțiune al antibioticului. Trebuie reamintit faptul că nu există un regim universal pentru tratamentul prostatitei.

Pentru tratamentul prostatitei cronice, medicul selectează antibioticele unui anumit grup, ținând seama de tipul de agent patogen:

 • tetracicline;
 • cefalosporine;
 • fluorochinolone;
 • peniciline;
 • macrolide.

Antibioticele provenite de la prostatitis și caracteristicile acestora

Ce este prescris pentru o prostatită cronicăMajoritatea antibioticelor pentru prostatită la bărbați eliberate sub formă de tablete sau capsule. Acest lucru permite medicului să calculeze cu mai multă ușurință dozajul și simplifică aportul acestuia. O excepție este medicamentele de rezervă, care sunt prescrise sub formă de injecții, iar tratamentul se efectuează în spital. Utilizarea antibioticelor reziduale apare atunci când alți agenți antimicrobieni nu au produs un rezultat. Să analizăm în detaliu ce antibiotice sunt cele mai eficiente în tratamentul prostatitelor bacteriene.

Grupa de peniciline

Substanța activă a acestui grup de antibiotice blochează sinteza bacteriilor din proteine, ca urmare a pierderii. Unele medicamente nu sunt în măsură să reziste la efectele sucului gastric și sunt distruse, deci sunt numiți parenteral, adică ocolind tractul gastrointestinal. Tratamentul prostatitei la bărbați se realizează prin următoarele antibiotice din această grupă:

 • Amoxicilina - un instrument destul de eficient care poate pătrunde bine în glanda prostatică. Concentrația substanței active este de 75% sau mai mult. Se eliberează sub formă de capsule și tablete, iar doza zilnică este de 2 mg.
 • Amoxiclav - acest medicament semisintetic pătrunde eficient în țesutul prostatic și ajută la distrugerea pereților celulelor bacteriene. Luați-l trebuie să fie de trei ori pe zi, spălând tabletele cu apă.

Antibiotice ale grupului de penicilină în caz de supradozaj poate provoca complicații grave. Reacțiile adverse includ:

 • urticarie;
 • afectarea rinichilor, a ficatului, a organelor digestive;
 • Angioedem;
 • candidoza cavității bucale.

Penicilina nu poate fi administrată fără numirea unui medic.

Grup de tetracicline

Substanța activă a tetraciclinelor blochează sinteza proteinelor în microorganisme. În prezent, medicii sunt foarte rareori prescrie aceste medicamente, deoarece au existat bacterii împotriva cărora aceste antibiotice nu au putere. Principalul medicament din acest grup este doxiciclina, substanța activă din care este absorbit rapid, iar concentrația maximă în serul de sânge ajunge în 1-3 ore. Produsele de dezintegrare ale antibioticelor prin rinichi și tractul gastrointestinal sunt deduse.

Supradozarea medicamentului poate duce la necroza țesutului hepatic, depresia sistemului nervos central și, de asemenea, afectează negativ activitatea stomacului și a intestinelor. Uneori poate apărea șoc anafilactic și edemul lui Quincke.

Grup de cefalosporine

Acesta este cel mai extins grup de antibiotice destinate tratamentului prostatitei cronice. Ei au toxicitate scăzută și un spectru larg de acțiune. Cu doza corectă, riscul de efecte secundare și complicații este redus la minimum.

Antibioticele pentru grupul cu prostatită de cefalosporine sunt prescrise următoarele:

 • Antibioticele și acțiunile lorSuprax este un preparat semisintetic din a treia generație, care ajută la suprimarea sintezei componentei principale a membranei microflorei, care duce la moartea sa. Absorbția în sânge a antibioticului are loc treptat, atingând cea mai mare concentrație în 4 ore. Efectul terapeutic durează o zi, iar producția produselor de dezintegrare se efectuează cu urină și bilă.
 • Ceftriaxona este un antibiotic din a treia generație cu un spectru larg de acțiune. Substanța activă atinge concentrația maximă în sânge într-o oră, iar în organism durează o zi. Produceți medicamentul sub formă de pulbere pentru injecție și se administrează intramuscular sau intravenos de 1-2 ori pe zi.

Efectele secundare ale acestui grup de medicamente sunt aceleași ca și în tetracicline.

Grup de fluorochinolone

Sunt droguri o nouă generație a unui spectru larg de acțiuni, care sunt utilizate pentru tratamentul prostatitei cronice la bărbați. Sunt capabili să suprime chiar și o microflore patogenă care este rezistentă la antibiotice.

Medicul prescrie următoarele medicamente din acest grup:

 • Ofloxacina este un antibiotic puternic, disponibil sub formă de tablete și soluții injectabile. Este considerat unul dintre cele mai bune medicamente de la prostatită. Acționează penetrant în țesutul prostatei, distrugând agentul patogen. Supradozajul se manifestă după cum urmează: inhibare, amețeli, somnolență, confuzie și vărsături. Cu deosebită grijă, medicamentul trebuie administrat persoanelor care suferă de circulație cerebrală afectată, arterioscleroza vaselor, leziuni organice ale sistemului nervos central, insuficiență renală cronică.
 • Levofloxacina este un medicament pentru combaterea prostatitei bacteriene, care are un spectru larg de acțiune. Ar trebui să fie luată cu prudență la bărbații de vârstă, deoarece ajută la reducerea funcției rinichilor. La pacienții cu traumatisme cerebrale severe sau accident vascular cerebral, pot apărea convulsii.
 • Ciprofloxacina - caracterizată prin activitate polimicrobiană ridicată și destul de bine tolerată. Luați-l trebuie să fie de două ori pe zi timp de 10 zile.

Antibioticele din grupul fluorochinolonei pot provoca următoarele reacții adverse: greață, vărsături, reacții alergice și insomnie.

Ce alte medicamente sunt disponibile pentru tratament?

Ce antibiotice sunt prescrise pentru prostatităPacienților li se prescrie adesea un medicament, cum ar fi Safocid, semnul distinctiv al cărora este prezența a numai 4 comprimate în ambalaj. Acestea sunt trei antibiotice diferite - fluconazol, secnidazol, azitromicină. Datorită acestei combinații, un efect maxim este creat în tratamentul formelor cronice de prostatită.

De asemenea, este necesar să notăm Rifampicinul - lumanari care conțin un antibiotic, care luptă perfect împotriva agentului patogen și au un efect anestezic local.

Trebuie amintit faptul că antibioticele pentru prostatita cronică Nu luați fără a prescrie un medic, deoarece aceasta va exacerba numai boala. Asigurați-vă că ați trecut toate testele necesare, pe baza cărora medicul va prescrie medicamentele potrivite care pot lupta eficient împotriva infecției.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Alfa-blocante: medicamente eficiente pentru prostatitaAlfa-blocante: medicamente eficiente pentru prostatita
Tavanic antibiotic cu prostatită: instrucțiuni și recenziiTavanic antibiotic cu prostatită: instrucțiuni și recenzii
Cel mai eficient remediu pentru prostatităCel mai eficient remediu pentru prostatită
Inflamația glandei prostate la bărbați: boli și tratamentInflamația glandei prostate la bărbați: boli și tratament
Boli ale prostatei: simptomeBoli ale prostatei: simptome
Primele semne de prostatită la bărbați și tratamentul boliiPrimele semne de prostatită la bărbați și tratamentul bolii
Simptomele bolii de prostată la bărbați și tratamentul cu medicamentele populareSimptomele bolii de prostată la bărbați și tratamentul cu medicamentele populare
Lista fluoroquinolonelor cu antibiotice cu spectru largLista fluoroquinolonelor cu antibiotice cu spectru larg
Pregătirea pentru Cernilon: instrucțiuni de utilizare, analogi, recenzii ale bărbațilorPregătirea pentru Cernilon: instrucțiuni de utilizare, analogi, recenzii ale bărbaților
Tratamentul adenomului de prostată la bărbați cu medicamente: o listăTratamentul adenomului de prostată la bărbați cu medicamente: o listă
» » Antibiotice pentru prostatita cronica
© 2021 amigdas.com