amigdas.com

Viespa de mare este cea mai otrăvitoare meduze din lume

Habitat de viespe de mareO viespe de mare a venit de la clasa de fotografiere Kubomeduz. Acest animal este considerat destul de rar și cele mai periculoase meduze din lume pentru oameni. În zonele de apă ale oceanelor și mărilor există multe feluri de meduze. Dar, de drept, cea mai otrăvitoare este viespa de mare.

Meduza ia luat numele, pentru că o lovește ca o viespeală obișnuită, doar otrava acestei ființe marine este mult mai puternică. Dacă intră într-un organism viu, atunci practic nu există nici o șansă de mântuire. Dacă scafandrul întâlnește întâmplător un pachet de meduze marine, el nu poate ajunge pe țărm.

Cine este vipa marii?

În vasta oceanului, puteți întâlni un număr mare dintre cele mai periculoase și mai diverse animale care nu au fost studiate până la sfârșit. Una dintre ele este o viespe de mare. Face parte din clasa kubomeduz. Particularitatea acestui prădător este că este aproape imposibil să îl vezi. Meduzea de mare se strecoară neobservată și lovește creatura care a căzut în ea. În poporul acestei fiare l-au numit "o moarte invizibilă".

Cei care au văzut meduza marină nu au vorbit despre această creatură ca pe un monstru. În comparație cu frații lor, aceste meduze sunt relativ mici. În forma lor, ele seamănă cu un cub. În medie, diametrul corpului nu depășește 5 centimetri. Există indivizi, a cărei cupol ajunge la 25 de centimetri. Dar un astfel de specimen poate fi găsit foarte rar.

Brațele celor mai otrăvitoare meduze din lume sunt tentaculele. Lungimea medie a tentaculei este de un metru și jumătate. Numărul lor maxim poate ajunge la 60 de piese. Dacă o viespe de mare își va înfășura victima cu toate membrele, atunci nu se poate evita un rezultat fatal. Cu ajutorul glandelor speciale, se produce o otravă foarte puternică în fiecare membru. La viespea marii otravă este de multe ori mai puternică decât șarpele.

Unde pot găsi o mare ocazieO altă caracteristică a acestei creaturi marine, pe care toți oamenii de știință din lume nu o pot rezolva încă, este motivul pentru care cele mai otrăvitoare meduze au nevoie de ochi dacă nu au creier. Este capabil să vadă?

Prin rezultatele cercetărilor se știe că, la acest animal de mare, într-adevăr au ochi. Sunt în număr de douăzeci și patru dintre ei. Organele vizuale sunt împărțite în 4 grupe. Fiecare grup are 6 ochi.

Habitat de viespi de mare meduze

Majoritatea oamenilor cred că meduzele pot locui în mod absolut orice corp de apă. Dar această afirmație este eronată. Singurul habitat pentru viespa de mare este Australia. Locuitorii de la mare preferă să-și aleagă țărmurile nordice, în apele cărora există o adâncime relativ mică și multe coralii.

Viața celor mai otrăvitoare meduze

Nu este un secret cel mai periculos meduze din lume este un vânător foarte activ și agresiv. Vânatul de vânătoare de mare se află în formă nemișcată. Doar victima îi atinge membrele invizibile, de îndată ce un puternic curent de otravă pătrunde în prada. Este de remarcat faptul că meduzele atacă pradă de mai multe ori. Astfel, victima moare mult mai repede. Otrava acestui prădător este considerată foarte puternică. Ea afectează sistemul nervos și afectează inima și pielea.

Care este pericolul de otrăvire pe mare?În dieta sa include pești mici și crabi. Prin stoarcerea prada, meduza îl trage în con cu ajutorul tentaculelor, unde victima este digerată calm.

Locul principal pentru producția de alimente este în zonele de coastă. În timpul liber, prădătorii stau departe de țărm. Se întâmplă adesea ca, ca urmare a unei furtuni puternice, aceste animale să arunce pe țărm, acolo unde există o mulțime mare de oameni.

reproducere

Reproducerea apare în viespea mării, ca și în toți reprezentanții acestei familii. În primul rând, sunt puse ouăle, din care apar mici larve. Imediat după apariție, se lipesc de fund, formând un singur polip. Reproducerea polipilor se efectuează prin înmugurire.

După ce meduzele mici au ieșit din polip, ea este gata pentru o viață independentă și imediat merge în căutare de hrană. Deoarece creatura mării care a apărut în lume a părăsit polipul, se usucă și brusc moare.

Este o viespe de mare atacata de o persoana?

Meduza otrăvită reprezintă un pericol imens pentru omenire. Cu toate acestea, principalul obiect pentru vânătoare, ea folosește numai ceea ce poate fi mâncat. O persoană nu este inclusă în lista vesela cu găleată. Când se întâlnește cu o persoană, meduzele încearcă să plece. Este numai o persoană care adăpostește în cazul în care coliziunea este inevitabilă. Practic, acest scafandru se confruntă cu scafandri.

După ce animalul a lovit de mai multe ori, corpul primește o cantitate imensă de otrăvire.

Efectul otrăvirii asupra corpului se manifestă în mai multe etape:

 • roșeața zonei afectate de piele;
 • locul arderii începe să se umfle;
 • amețeli;
 • căldură intensă;
 • arestarea cardiacă este posibilă.

Ce poate duce la otravă a viespei de mareRezultatul letal poate să apară imediat sau după două zile. Totul depinde de cantitatea de otrăvire de meduze care este injectată în organism.

Acest prădător înoată foarte repede. Datorită vitezei sale, o meduză otrăvitoare poate manevra perfect între corali. Este posibil să se detecteze acest prădător numai în adâncimi mici. De obicei, viestele marine sunt nocturne. În timpul zilei, se ascund pe fund, dar de îndată ce începe soarele, ele plutesc la suprafață.

Carte de informații turistice

Mergând la odihnă într-un loc unde există un risc ridicat de întâlnire cu acești prădători, turiștii ar trebui să urmeze câteva sfaturi:

 1. Merită să știi că atunci când întâlnești o meduze cu ea trebuie să ocolești cu atenție. Tacurile sale sunt capabile să se întindă pe o distanță destul de lungă.
 2. Pătrunzând la o adâncime mai mare, este mai bine să nu vă atingeți nimic de mână.
 3. După o furtună nu se recomandă intrarea în apă. Probabilitatea contactului cu resturile de tentacule este mare.

Dacă, la urma urmei, a avut loc întâlnirea cu locuitorul apei, urmează:

 • Clătiți bine mușcătura cu multă apă sărată;
 • tratați rana cu oțet sau cu o băutură alcoolică puternică;
 • îndepărtați foarte atent rămășițele tentaculei de pe rană.

După procedurile finalizate, este necesar să căutați urgent ajutorul personalului medical calificat.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Particularități ale vieții peștelui de pește de mareParticularități ale vieții peștelui de pește de mare
Cele mai otrăvitoare păianjeni din lume: mediul de distribuțieCele mai otrăvitoare păianjeni din lume: mediul de distribuție
Ce să faci dacă un copil este mușcat de o viespeCe să faci dacă un copil este mușcat de o viespe
Cei mai mari și mai periculoși păianjeni din lumeCei mai mari și mai periculoși păianjeni din lume
Specii otrăvitoare de broaște: cea mai otrăvitoare broască din lumeSpecii otrăvitoare de broaște: cea mai otrăvitoare broască din lume
Ce animale trăiesc în America de Nord?Ce animale trăiesc în America de Nord?
Rechinul ghimpat Katran: descriere, hranăRechinul ghimpat Katran: descriere, hrană
Care este cel mai rapid pește din lume?Care este cel mai rapid pește din lume?
Wartow, această piatră de pește care locuiește în apele oceanelorWartow, această piatră de pește care locuiește în apele oceanelor
Un somn albastru, foarte util pentru oameni, este un somn!Un somn albastru, foarte util pentru oameni, este un somn!
» » Viespa de mare este cea mai otrăvitoare meduze din lume
© 2021 amigdas.com