amigdas.com

Punga pentru câini: semne, simptome, tratament

Cum să tratăm un câine adult dintr-o ciumăO pungă la câini este o boală virală mortală

, care, dacă diagnosticarea precoce și lipsa tratamentului conduc la moartea animalului. Virusul ciumei este extrem de stabil în mediul extern și poate fi activ timp îndelungat.

Această boală provoacă teama în rândul multor proprietari, deoarece de mult timp sa crezut că este aproape imposibil să se vindece un animal infectat. Pentru a vă proteja animalul de companie împotriva înfrângerii unui virus mortal, pe lângă vaccinare, trebuie să efectuați un complex măsuri preventive serioase, care va ajuta la evitarea infecțiilor sau la ameliorarea stării bolnavului.

Cauzele ciumei la câini

Boala provoacă un virus al grupului de paramyxovirus.

Infecția cu o boală letală poate apărea prin tractul gastro-intestinal al animalului sau al sistemului respirator. Cu fluxul sanguin, virusul se răspândește pe tot corpul și afectează toate organele și țesuturile. În special, măduva osoasă, sistemul limfatic, plămânii, inima și vasele de sânge, suprafețele mucoase ale tractului gastro-intestinal suferă.

Cum se transmite la câini?

Punga pentru câini: semne, simptome, tratamentVirusul care provoacă boala poate excreta în mediu cu fecale, urină, saliva sau secreții din nasul unui animal bolnav sau nou bolnav.

Chumul este foarte contagios, deci nu este necesar ca câinele să aibă contact fizic. Virusul de rațe de câine nu este periculos pentru oameni sau alte animale. Virusul bolii este rezistent la efectele mediului extern. Nu moare la temperaturi ridicate și la îngheț, când este expus la soluții dezinfectante.

Fiecare gazdă ar trebui ia măsuri pentru a proteja animalul tău de companie. În timpul plimbărilor, evitați contactul cu alte animale și vaccinați câinele la timp.

Dacă se produce infecția cu ciumă, începe o perioadă latentă sau de incubație, care poate dura până la 7 zile. În unele cazuri, boala începe să se manifeste în 21 de zile sau fulgere - după 2-3 zile.

Chumii nu sunt boli sezoniere, dar, după cum arată statisticile, focarele sunt mai frecvente în toamnă și primăvară. În timpul perioadei latente, nu apar simptomele ciumei la câini. Animalul pare sănătos, vesel și activ.

Virusul bolii poate fi în organismul animalului de companie timp de mai multe săptămâni. O atenție deosebită ar trebui acordată catelilor și animalelor tinere, câinilor slăbiți care nu primesc o hrană adecvată și animale fără adăpost. Dacă puii se hrănesc cu lapte al mamei care a suferit o ciumă bolnavă, își dezvoltă propria imunitate, iar probabilitatea de infectare este minimă.

Cum apare ciuma la caini

În timpul perioadă de incubație boala nu are simptome externe.

Boala se manifestă mai târziu cu următoarele simptome:

  • animalul devine plictisitor;
  • oboseala rapidă;
  • pierderea apetitului.

Dacă semnele externe ale ciumei au atras atenția proprietarului și el sa adresat imediat medicului veterinar pentru ajutor, atunci garanția de vindecare pentru boală este de aproximativ 90%. Dacă nu s-au luat măsuri pentru a trata animalul, atunci începe etapa următoare a bolii.

Există astfel de simptome de ciumă la câini. Un animal are o febră, începe norocos de la ochi și mucoasa nazală. Lana devine decolorată și nu este bine îngrijită. Poate cădea, expunând zone mari ale pielii. Câinele refuză să mănânce, dar bea foarte mult. Animalul evită comunicarea și ascunde în colțurile întunecate.

După o scurtă perioadă de timp, se manifestă următoarele simptome: se produce paralizia membrelor posterioare, mai târziu respirația este spartă și câinele moare.

Forme de ciumă la câini

În funcție de localizarea virusului, se disting mai multe forme ale bolii. Boala poate fi pulmonară, intestinală, cutanată și nervoasă. Niciuna dintre forme nu există în formă pură.

  • Punga pentru câini: simptome, tratamentÎn forma pulmonară, virusul se acumulează în sistemul respirator. Principalele simptome ale acestei forme de boală sunt febra ridicată, refuzul de a mânca, setea puternică, secreția unui secret purulente din ochi și nas, o tuse puternică.
  • Atunci când forma intestinală a câinelui prezintă vărsături puternice, diaree galbenă cu miros puternic, pe limbă apare un strat alb. Animalul este atacat deshidratare severă iar ionul poate pierde constiinta.
  • Forma cutanată este considerată cea mai ușoară. Semnele unei ciume în pielea dermică: o erupție cutanată apare pe tampoanele labelor, auriculele, suprafața nasului, care este acoperită cu leziuni. Dacă nu luați măsuri pentru a le trata, atunci dezvoltarea inflamației, care cauzează durerea câinelui. Infecția poate duce la epuizarea corpului și moartea animalului.
  • Forma nervoasă se dezvoltă în absența tratamentului și este însoțită de ticuri nervoase, convulsii. Animalul de companie devine foarte iritabil, poate manifesta agresiune față de membrii familiei. În ultima etapă, se dezvoltă paralizia picioarelor, se pot face convulsii epileptice. Cauza morții este paralizia sistemului respirator și a mușchiului inimii.
  • Cu o formă rară a bolii, animalul se dezvoltă întărirea pielii tampoanelor. Câinele nu observă febră, uneori poate apărea o tulburare intestinală. Din cauza pernelor întărite, câinele face sunete clinking în timp ce se mișcă. Boala durează o lună.

Tratamentul ciumei

Cum să vindeci un câine de o ciumăDacă nu există tratament pentru această boală periculoasă, în cele mai multe cazuri câinii mor. Terapia specifică nu există. Serul dezvoltat, a cărui introducere dă un rezultat pozitiv atunci când este utilizat în ziua a 3-4 a bolii.

Chiar și cu grija adecvată, boala nu va trece fără urmă. Un animal poate avea complicații cum ar fi pierderea vederii, bolile articulare, epilepsia.

La primele suspiciuni că animalul de companie este bolnav de o ciumă, ar trebui să sunați la un specialist acasă. Deoarece nu există medicamente speciale pentru boală, trebuie luate măsuri pentru a întări imunitatea animalului.

Animalelor li se administrează soluții de urotropină și glucoză, gluconat de calciu, soluție izotonică, dimedrol, acid ascorbic, proserină pentru prevenirea parezei.

Cu forma cutanată a bolii, se utilizează terapia antibacteriană.

Trebuie reamintit faptul că tratamentul poate fi prescris numai de un medic veterinar pe baza stării și formei bolii, a caracteristicilor individuale ale animalului și a severității stării sale. Aceasta va crește de mai multe ori șansele câinelui de a se recupera.

În combinație cu medicamente, medicamente populare cum ar fi musetelul și sunătoarele, se folosește mama.

Pentru a trata ciuma cainilor acasa, este strict interzisa folosirea de vodca pentru a trata un caine.

În timpul tratamentului de cancer la câini la domiciliu este extrem de important respectați o dietă în unele cazuri, se recomandă utilizarea foametei terapeutice.

Dieta ar trebui să includă carne tocată din carne dietetică, bulion, bulion de orez cu pesmet, lapte.

Premisa în care se află câinele bolnav trebuie ventilată zilnic și umezită cu detergent și dezinfectant.

profilaxie

Punga pentru câini: simptome și tratamentÎn primul rând, este necesar să se limiteze comunicarea câinelui domestic cu alte animale.

Principala măsură preventivă rămâne vaccinare în timp util. Imunitatea stabilă după vaccinare se produce după 14 zile. Prima vaccinare este dată catelului la vârsta de 8 săptămâni, după 3 săptămâni, este efectuată o revaccinare.

Următoarele preparate ale producătorilor ruși sunt oferite pentru vaccinare: Vakchum, KF-668, EPM.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Marfloxin comprimate pentru câini și pisiciMarfloxin comprimate pentru câini și pisici
Enroxil în medicina veterinară: manual de instrucțiuni pentru câini și pisiciEnroxil în medicina veterinară: manual de instrucțiuni pentru câini și pisici
Peritonita virală la pisici, simptome. Diagnosticul, tratamentulPeritonita virală la pisici, simptome. Diagnosticul, tratamentul
Enterita la câini: simptome și tratamentEnterita la câini: simptome și tratament
Vaccinarea împotriva rabiei pentru câiniVaccinarea împotriva rabiei pentru câini
Ciuma de carnivore: forme și tratament la câiniCiuma de carnivore: forme și tratament la câini
Micoplasmoza la câini: simptome și tratamentMicoplasmoza la câini: simptome și tratament
Multikan: aplicație pentru câini, instrucțiuniMultikan: aplicație pentru câini, instrucțiuni
Simptomele și tratamentul bolilor de porcSimptomele și tratamentul bolilor de porc
Parteria parvovirusă a câinilor: cauze, simptome și tratamentParteria parvovirusă a câinilor: cauze, simptome și tratament
» » Punga pentru câini: semne, simptome, tratament
© 2021 amigdas.com