amigdas.com

Inflamația glandei prostate la bărbați: boli și tratament

Glanda prostatică este anatomia umanăGlanda prostatică este o parte auxiliară a sistemului reproducător masculin, deoarece acest organ mărește motilitatea spermatozoizilor. Este sub vezica urinară, prin urmare afectează funcția uretrei. De ce încălcările din munca ei duc la disfuncția lor.

Glanda prostatică este același corp ca și ceilalți, prin urmare, este supus la diverse boli, ceea ce duce la o scădere semnificativă a calității vieții bărbaților. Sub influența lor, prostata se poate umfla, crește în mărime, inflamează, formează noduri, cicatrici. Luați în considerare cele mai frecvente boli.

prostatita

aceasta boala provoacă inflamație prostata la barbati. În unele cazuri, cauza este o infecție, dar cel mai adesea agentul patogen este absent. Boala apare la vârsta de 30-50 de ani, actualul este acut și cronic. Printre simptomele de prostatită sunt fenomene neplăcute:

 • De ce apare prostatita și cum se determină aceastaEste dificil să începeți să urinați.
 • Durerea la urinare.
 • Senzație de durere la nivelul organelor genitale, spatelui inferior, pelvisului, feselor.
 • Frecvent impuls pentru a urina.
 • Senzații dureroase în timpul ejaculării.
 • În perineu, există disconfort și durere, care crește după o ședere prelungită în poziția de ședere.

Hiperplazia prostatică benignă

Această boală (BPH) este destul este frecventă la bărbații cu vârsta peste 50 de ani, deoarece aproximativ o treime au simptome care indică prezența sa. Din ce motiv există hiperplazia (creșterea) nu este cunoscută, dar un lucru este clar că nu este provocat de cancer și nu crește riscul de a dezvolta o tumoare malignă.

Prostata mărită și nodurile rezultate în ea acționează asupra uretrei, stoarcerea acesteia, determinând un bărbat să aibă o funcționare defectuoasă a urinării și simptome precum:

 • Ce este hiperplazia prostatică benignă?Dificultăți la începutul și la sfârșitul urinării.
 • Încercări la urinare.
 • Senzația de golire incompletă a vezicii urinare.
 • Scurgerea prelungită a urinei după actul de urinare.
 • Frecvență și bruscă urgenta de a urina.
 • Frecvent solicită să vizitați toaleta noaptea.

Cancerul de prostată

Asta este malignă a bărbaților apare adesea la vârsta de 65 de ani. Simptomatologia evoluției bolii seamănă cu BPH și depinde de localizarea nodurilor. Etapele ulterioare sunt caracterizate prin eliberarea de urină cu sânge, ceea ce face roșiatică.

Etapele cancerului de prostată și metodele de tratamentDacă există astfel de simptome, apelați imediat la un medic. Deoarece, poate, aceasta nu este o formare canceroasă, ci un adenom al prostatei, care are aceleași semne. Prin urmare, pentru a exclude oncologia, se efectuează ultrasunete, care ajută să se cunoască dacă există o creștere a prostatei și a nodurilor, precum și o biopsie.

Cancerul de prostată la bărbați progresează destul de încet, în comparație cu alte boli oncologice, prin urmare, există toate motivele pentru a vorbi despre un prognostic favorabil. Mulți bărbați cu o boală similară își trăiesc timpul și părăsesc această lume din alte motive care nu sunt legate de cancerul de prostată.

Pietre de prostată

Această boală apare la bărbații în vârstă. Din ce motiv nu sunt cunoscute pietrele din prostată, nu există nici o legătură între apariția acestora și bolile benigne sau maligne ale prostatei. Pietrele de prostată sunt clasificate în două categorii:

 1. Primar. Dezvoltați în interiorul canalelor corpului.
 2. Secundar. Ei intră în prostată din tractul urinar superior.

frecvență răspândirea bolii este în intervalul de 40-70% din populația totală de sex masculin. Dacă pietrele sunt mici, de obicei nu au simptome. Ele se regăsesc în studiile de ultrasunete, CT, când pacientul tratează cu orice plângeri urologice.

Pietre în prostată - o fotografiePietrele mari din prostată duc semne inflamația tractului urinar inferior, durere permanenta in pelvis, prostatita. În tractul urinar inferior, simptomele bolii sunt împărțite în dificultate de urinare și de dificultate în retenția urinei (incontinență, urinare frecventă, noctură). Dacă bacteriile se alătură pietrelor, atunci simptomele de prostatită cronică se pot manifesta.

Ca regulă, pietrele care nu prezintă semne de prezență nu necesită tratament. Dacă sunt îngrijorați de un pacient, ei efectuează o procedură chirurgicală pentru a le elimina. Când două boli sunt combinate - prostatita cronică și pietrele de prostată - prescrie un tratament antibacterian.

Scleroza prostatei

Această boală este caracterizată prin o scădere a prostatei în dimensiuni. În acest fel, stoarce uretra, vezică, vas deferens. Ca urmare, există dificultăți de urinare, retenție urinară în vezică, încălcarea ejaculării.

Apare boala datorită inflamației cronice, care, la rândul său, poate fi declanșată de traume de prostată, anomalii ale dezvoltării acesteia, patologie vasculară și dezechilibru hormonal. Simptomele includ tulburări urinare, retenție urinară, durere în pelvis, înghinență, perineu, durere în timpul ejaculării, disfuncție erectilă.

Ce este fibroza prostatei și cum diferă de scleroza prostaticăO scădere a prostatei este detectată atunci când este resimțită, ultrasunete transrectal, CT, RMN.

Scleroza prostatei este cauza urinării depreciate, astfel că tratamentul eficient este o operație chirurgicală.

Fistule ale prostatei

Fistule sau fistule, canalele conectează prostata cu un subțire, gros sau rect, pielea perineului, rareori apar. Acestea apar ca urmare a complicațiilor intervențiilor chirurgicale asupra prostatei, a rănilor organelor pelvine, a abceselor de prostată și a altor leziuni.

Simptomele fistulelor sunt legate de cauzele apariției și localizării acestora. De exemplu, dacă fistula este prostatepitomushechnaya, apoi în timpul defecării cu urină excretă din urină și invers, urina poate însoți particule de gaze sau de fecale. Diagnosticul se efectuează cu ajutorul palpării metodelor rectale, radiografice și endoscopice.

Dacă fistula este mică, se poate efectua un tratament conservator, dacă este efectuată o intervenție chirurgicală mare.

Inima sau ischemia prostatei

Infarct de prostata - ce este?

Insuficiența cardiacă a prostatei la bărbați este o boală foarte rară, Detectarea sa se realizează numai histologic. Apare în legătură cu ischemia - o încălcare a alimentării cu sânge a țesuturilor prostatei. Ischemia, de regulă, însoțește adenomul de prostată.

Ischemia se dezvoltă din cauza ateroscleroza arterelor de prostată, poliarterita, ocluzia tromboembolică a vaselor de sânge, bolile infecțioase ale sistemului urinar, deteriorarea glandei (de exemplu, sub influența unui cateter care apasă asupra țesuturilor ei). Există cazuri de infarct miocardic al prostatei care apar după operația de by-pass aortocoronar cu circulație artificială. Infarcturile mici duc la dezvoltarea cicatricilor în locul lor.

Simptomele ischemiei prostatei sunt nespecifice, pot duce la întârzierea urinării și apariția sângelui în urină. Infarctul mare de prostată necesită tratament chirurgical.

Tuberculoza prostatei

aceasta boala este rară. Diagnosticul se face, de regulă, după îndepărtarea glandei prostatei sau a biopsiei sale. Tuberculoza prostatei sau abcesului apare de obicei pe fundalul infecției cu HIV.

Tuberculoza funcțiilor de tratament pentru prostatăBoala nu are aproape nici un simptom. Într-o etapă timpurie Pacientul simte o ușoară durere în perineu, există și o ușoară disfuncție a urinării. Etapele ulterioare se caracterizează prin prezența sângelui în sperma. Studiile privind prezența tuberculozei de prostată sunt efectuate utilizând o biopsie.

Tratamentul tuberculozei prostate se bazează pe o abordare conservatoare care vizează distrugerea bacteriilor patogene. Abscesul necesită, de asemenea, o metodă chirurgicală de tratament.

Leziuni fungice ale prostatei

Inflamația prostatei la om din cauza atacului fungic asociate adesea cu o scădere a imunității. De obicei, candidoza de prostată se dezvoltă. Se numește ciuperci din genul Candida albicans. Simptomele pentru această boală repetă manifestările de prostatită bacteriană. Diagnosticul se bazează pe o biopsie și prin izolarea ciupercii din urină.

Tratamentul se efectuează cu ajutorul terapiei sistemice antifungice. Cazurile severe de leziune necesită intervenție chirurgicală.

Prostatoz

Asta este boala este cauzată de inflamație neinfecțioasă. Se pare ca urmare a stazei de secreție în prostată. De obicei, boala se găsește la bărbații mai în vârstă, care sunt asimptomatici, au o viață sexuală neregulată, dezvoltă astm bronșic venos în organele pelvine.

Manifestările de prostatoză sunt similare cu semnele de prostatită cronică, când se observă:

 • Ce este prostatoza și cum se manifestă?Disfuncția urinării,
 • Senzații dureroase în partea inferioară a spatelui, scrot, înghinență, perineu,
 • Ejacularea precoce,
 • Tulburări erectile.

Tratamentul include terapia de substituție hormonală, numirea mijloacelor pentru îmbunătățirea circulației sângelui și reducerea astmului venos în organele pelvine, modificări ale stilului de viață, normalizarea activității sexuale.

prostatodinia

Este un sindrom durere pelvină cronică. Se exprimă prin presiune, senzație de disconfort la nivelul organelor genitale, perineu, vintre și durează mai mult de 3 luni, deși nu există motive evidente. Drept urmare, rezultatul este neclar până la final. Există o opinie că aceste probleme cu prostata sunt asociate cu acțiunea unui complex de mulți factori care duc la neuropatie și dureri musculare.

Ce este prostata si unde este localizataSursele de dezvoltare a sindromului de durere pot fi infecții, traume, inflamații de natură neinfecțioasă, boli neurologice, perturbări ale mușchilor pelvieni.

Tratamentul constă în terapie multidirecțională, pacientul trebuie să schimbe modul obișnuit de viață, să adauge exerciții fizice, să meargă la fizioterapie, să ia medicamente. Cu indicații specifice, intervenția chirurgicală este posibilă.

Chistul de prostată

Această boală apare destul de des. Este o cavitate umpluta cu un lichid. Chisturile de prostată apar datorită atrofiei glandei, inflamației, BPH, cancerului, obstrucționării canalului ejaculator. Chistul de prostată este, de obicei, diagnosticat accidental prin examen cu ultrasunete. Cu toate acestea, în unele cazuri, simptomele sale sunt o încălcare a urinării, dificultăți în reținerea urinei.

Tratamentul chisturilor de prostată se efectuează în funcție de mărimea lor și de manifestările pe care le provoacă.

Abcesul de prostată

Această boală apare ca urmare a complicațiilor prostatita. Este o inflamație purulentă limitată a prostatei. Printre simptomele manifestărilor de durere în pelvis și perineu, o funcționare defectuoasă a urinării, o creștere a temperaturii. Diagnosticul se face pe baza ultrasunetelor. Tratamentul se efectuează cu ajutorul agenților antibacterieni și drenajului abcesului.

Deci, vedeți asta boli de prostată sunt însoțite de simptome generale, semne tipice de disfuncție a organelor și stoarcere a vecinilor. Dacă se întâmplă acest lucru, este absolut necesar și consultați imediat un medic pentru ajutor, deoarece este necesară eliminarea bolilor maligne. Tratamentul, în mod obișnuit, vă ajută să rezolvați boala într-un timp scurt și să vă restabiliți viața la valoare maximă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este o glandă de prostată: simptome și tratament?Ce este o glandă de prostată: simptome și tratament?
Ce este prostatocistul, simptomele și tratamentul acestuia?Ce este prostatocistul, simptomele și tratamentul acestuia?
Spermagramul cu sânge: de ce apare sângele în spermaSpermagramul cu sânge: de ce apare sângele în sperma
Am nevoie de o intervenție chirurgicală pentru adenomul prostatic de gradul 2?Am nevoie de o intervenție chirurgicală pentru adenomul prostatic de gradul 2?
Incontinența urinară la bărbații în vârstă: cauze și tratamentIncontinența urinară la bărbații în vârstă: cauze și tratament
Cancerul de prostată la bărbați: simptome, tratamentul prostateiCancerul de prostată la bărbați: simptome, tratamentul prostatei
Medicamente pentru tratamentul adenomului prostatic fără intervenție chirurgicalăMedicamente pentru tratamentul adenomului prostatic fără intervenție chirurgicală
Boli ale prostatei: simptomeBoli ale prostatei: simptome
Pregătirea hipertiroidismului de prostată și modul de analizăPregătirea hipertiroidismului de prostată și modul de analiză
Ecografia prostatei la bărbați: cum se procedează corectEcografia prostatei la bărbați: cum se procedează corect
» » Inflamația glandei prostate la bărbați: boli și tratament
© 2021 amigdas.com