amigdas.com

Care este diferența dintre androlog și urolog

Urolog și androlog - cum diferă acești doctoriCând un om întâlnește probleme ale sistemului genito-urinar, el începe să se întrebe ce fel de doctor să se adreseze. Deci, unii sfătuiesc să viziteze un urolog și alți andrologi. Dar mulți nu știu ce diferă urologul de androlog. Care este diferența dintre cei doi medici pe care îi veți învăța din acest articol.

Diferențele dintre urolog și androlog

Dacă a apărut întrebarea - androlog și urolog în ce diferență se poate constata că urologul este un medic care dezvăluie și tratează patologia sistemului genito-urinar, atât la adulți, cât și la copii. Și nu numai pentru bărbați, ci și pentru femei.

Una dintre abaterile de urologie este considerată a fi andrologie, cauzată de eliminarea anomaliilor din organele genitale cu disfuncție erectilă și reproductivă a corpului masculin. Andrologul este exact la fel ca urologul salvează atât copiii cât și adulții de formarea atipică a organelor pelvine.

Andrologist - la numirea unui medicÎn cazul în care într-o instituție medicală din stat există un urolog și un androlog, urologul examinează și tratează boli ale tractului urinar, când andrologul efectuează terapie pentru a elimina patologiile de natură sexuală. Dar într-o situație în care există doar un urolog în clinică, el efectuează diagnosticarea și tratamentul pentru ambii specialiști.

De mult timp, andrologia ocupa doar o pozitie teoretica, iar specialitatea era numita urolog-androlog.

Dar, totuși, ei diferă între ei prin anumite criterii. prin urmare la andrologu este acceptat să se adreseze în acest caz, care se reduce la următoarele caracteristici:

 • Copil medic androlog-urolog - atunci când se aplică la elSuspiciunea unei infecții sexuale.
 • Lipsă de concepție pentru o lungă perioadă de timp.
 • Disfuncție erectilă.
 • Contact sexual fără ejaculare.
 • Scăderea libidoului.
 • Sindromul de durere la momentul intimității.
 • Omiterea unuia dintre testicule.
 • Fimoza țesutului preput.

Un urolog poate ajuta dacă un om simte disconfort și durere de localizare a rinichiului, mai ales dacă există o patologie suspectată de urolitiază.

De asemenea, diferența dintre medici poate fi explicată prin faptul că un pacient poate vizita un urolog, atunci când există o tulburare a frecvenței golirea vezicii urinare, sânge sau puroi în probele de urină, urinare, senzație de arsură și dureri în timpul urinării. În plus, apelul către acest specialist poate fi declanșat de formarea roșeață, ulcerații și pete pe penis.

Examinarea și tratamentul

Doriți-vă activităților de diagnostic este important să vă pregătiți corpul astfel încât rezultatele să fie cât mai valide posibil. Acest lucru este necesar cu câteva zile înainte de examen să renunțe la actul sexual. Imediat înainte de a părăsi casa, curățați complet rectul pentru examenul rectal și 2 ore pentru a nu ușura vezica urinară.

De regulă, metodele de diagnosticare la andrologi și urologi nu diferă una de cealaltă.

 • Când să contactați un urologÎn primul rând, colecția de anamneză a unui om - durata unei stări patogene, modul de viață care a provocat apariția unei boli. Unele centre medicale oferă consultații on-line.
 • În al doilea rând, prin inspecție, în care este luată în considerare starea pielii, prezența edem, postura si de mers a pacientului, în special tipul de penis.

În plus, se efectuează analiza urinei, un frotiu uretral și o spermogramă. Fără îndoială medicul conduce palparea peretelui abdominal anterior, țesuturile scrotului, ganglionii limfatici, penisul și prostata. De obicei, sunt prescrise studii precum biochimia sângelui, analiza excretorilor de prostată și testele renale. Este, de asemenea, acceptat să se efectueze diagnosticarea cu ajutorul instrumentelor - cateterizare, biopsie, uroflowmetrie, buigie, cystomanometrie și ureteroscopie.

Procesul de inspecție suplimentar include raze X și ultrasunete ale organelor sistemele sexuale și urinare. Într-o perioadă în care se obțin rezultatele studiilor, de la care medicul poate să-și pună un diagnostic corect, nu contează dacă tratamentul cu androlog sau urolog este de obicei dat același lucru.

De ce un andrologist și un urolog sunt adesea o persoanăTerapia poate fi efectuată cu medicamente, proceduri fiziologice, o recomandare pentru modificarea regulilor dietetice și un stil de viață comun. În plus, există cazuri în care tratamentul este prescris prin intervenție chirurgicală.

Specificitatea urologului-andrologului copilului

Este chemat specialistul departamentului pentru copii identificați problemele la o vârstă fragedă, și diferă de medicul pentru bărbații adulți. Întrucât multe afecțiuni patologice durează de la copilărie și modul operativ de tratament în perioada de viață tânără promite un rezultat pozitiv mai semnificativ comparativ cu ciclul de viață al adultului.

Abaterile observate frecvent includ:

 • Deplasarea orificiului de evacuare pe penis.
 • Extensia varicoasă a testiculului sau a cablului acestuia.
 • Criptorhidie.

Tratamentul bolilor sistemului genitourinarla deplasarea portului de emisie există o curbura a penisului. În prezența cărora este obișnuit să se efectueze o intervenție chirurgicală plastică, care este de dorit să se efectueze când copilul are vârsta de 1 an. Dacă această problemă este respinsă, atunci în viitor poate apărea o problemă de incontinență urinară.

varicocel - o afecțiune în majoritatea cazurilor din perioada adolescentă a vieții. Este necesar să scăpăm de ea în viitorul apropiat, deoarece, la venirea timpului, va fi foarte greu să faci acest lucru.

cryptorchism caracterizată prin absența coborârii testiculelor din regiunea abdominală în cavitatea scrotului. Terapia pentru eliminare se efectuează prin medicamente care conțin hormoni sau chirurgical.

Pentru prevenire se recomandă efectuarea de inspecții regulate la urolog și androlog cu periodicitate de 1 an care va ajuta la evitarea dezvoltării formei grave de patologie.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este prostatocistul, simptomele și tratamentul acestuia?Ce este prostatocistul, simptomele și tratamentul acestuia?
Pupulele perle: de ce apar oamenii?Pupulele perle: de ce apar oamenii?
Cum suferă rinichii? Simptomele bolii la bărbațiCum suferă rinichii? Simptomele bolii la bărbați
Urologul: ceea ce îngrijește acest specialist îngust pentru bărbați și femeiUrologul: ceea ce îngrijește acest specialist îngust pentru bărbați și femei
Alfa-blocante: medicamente eficiente pentru prostatitaAlfa-blocante: medicamente eficiente pentru prostatita
Incontinența urinară la bărbații în vârstă: cauze și tratamentIncontinența urinară la bărbații în vârstă: cauze și tratament
Durere in zona inghinala din dreapta la barbati: cauze de disconfort in zona inghinalaDurere in zona inghinala din dreapta la barbati: cauze de disconfort in zona inghinala
Vagin Gardnerella la bărbați: simptome și tratamentVagin Gardnerella la bărbați: simptome și tratament
Fimoza cutanată: semne, fotografii și tratament fără intervenție chirurgicalăFimoza cutanată: semne, fotografii și tratament fără intervenție chirurgicală
Testele pediatrice la bărbați: semne, simptome, tratament și fotografiiTestele pediatrice la bărbați: semne, simptome, tratament și fotografii
» » Care este diferența dintre androlog și urolog
© 2021 amigdas.com