amigdas.com

Fimoza la băieți: tratament la domiciliu

Simptomele fimozeiÎn procesul de examinare medicală a băieților nou-născuți sau a sugarilor în primul an de viață, nu este neobișnuit să se audă despre necesitatea intervenției chirurgicale. Dar este posibil să se trateze fimoza la domiciliu și fără intervenție chirurgicală, care nu este deosebit de dificilă, dar trebuie să aibă loc sistematic.

Se pare că, conform statisticilor medicale, 95% dintre băieții sub un an au această patologie. Ce este fimoza? Fimoza este atunci când gaura din preput este îngustată, ceea ce împiedică deschiderea normală a capului penisului.

Grade și simptome de fimoză

Cel mai adesea, fimoza apare ca urmare a unei traume penisului în timpul formării cicatricilor pe preput sau în timpul unui deficit congenital de țesut conjunctiv și o căpăstru. O altă cauză destul de comună, care are ca rezultat fimoza atât la adulți cât și la copii, este inflamatorii și infecțioase, care apar într-o pungă de prepucere.

Pentru ca fimoza să aloce condițional patru etape ale bolii:

 • Etapele de fimozăDiagnosticarea primei etape a fimozei la bărbați poate fi, dacă este într-o stare calmă capacitatea de a muta liber preputul. Dar în timpul emoției, acest proces creează un sentiment puternic de durere.
 • A doua etapă se caracterizează prin faptul că, chiar și într-o stare calmă, este foarte dificilă slăbirea capului penisului în mod liber. În stare de excitație, numai o parte a capului este expusă sau este complet acoperită de preput.
 • A treia etapă a fimozei se caracterizează prin faptul că este aproape imposibil să mutați capul penisului din inelul prepuțial.
 • Cea mai dificilă a patra etapă se caracterizează prin compresia rapidă a preputului, precum și complicații în timpul urinării.

Ar fi inutil să spunem că primele trei etape se pot manifesta atât la copii, cât și la bărbații adulți. În aceste cazuri, fimoza poate fi tratată acasă prin metode conservatoare fără a se recurge la o procedură chirurgicală. În ceea ce privește a patra etapă, chiar și în timpul fimozelor la copii, producția de urină trebuie să fie liberă. În caz contrar, arată aberație și necesită o intervenție medicală urgentă. Tratamentul fimozelor la domiciliu cu aceste patologii este imposibil.

Fiziologia dezvoltării băieților

Fimoza este normală la copiiPractic fiecare băiat are un copil, preputul este atașat la cap. Spikes nu permit divulgarea lor. Aceasta se numește phimosis fiziologic. Această condiție nu este o anomalie, când copiii sunt sub 7 ani, deoarece această fuziune este un fel de protecție împotriva infecției externe. Odată cu creșterea copilului, sinechia sau vârfurile sunt separate și capul începe să se deschidă. Acest proces se datorează hormonilor sexuali care promovează elasticitatea și întinderea pielii preputului.

Pentru a evita orice inflamație în acest domeniu, este necesar să se efectueze igiena organelor genitale. Cea mai importantă este scălderea zilnică a copiilor. În timpul contactului cu apa, smigmul este spălat singur. În această procedură, este de asemenea necesar să spălați organele genitale (penis și scrot) cu ajutorul săpunului pentru copii. Și nu este nevoie să mișcați preputul - decât atunci când medicul la desemnat. Acest lucru se face cu precauție extremă, pentru a nu provoca dureri și disconforturi severe, apoi readucem din nou capul la poziția inițială, astfel încât să nu se blocheze.

Phimoza patologică

În unele situații, există cazuri când băieții au phimosis patologic. În această situație, de regulă, se folosește intervenția chirurgicală. Există două tipuri de patologie: hipertrofia și atrofia penisului. În timpul atrofiei există cicatrici care contribuie la îngustarea preputului. Și în timpul hipertrofiei cel mai adesea preputul este prea lung, prin urmare, este aproape imposibil să deschideți capul.

Cauzele acestei patologii sunt:

 • deschiderea dură a capului;
 • procese de inflamație la nivelul organelor genitale;
 • infecția cu infecția;
 • volumul insuficient al țesutului conjunctiv.

Simptomele fimozeiAceastă boală poate crea dificultate în timpul urinării. Copilul este frică de durere și nu poate pipi în nici un fel. În aceste situații, trebuie să vedeți un medic, el poate instala un cateter. Și în casă, puteți pune microclysters la Cal nu a creat o presiune asupra vezicii urinare, scaunul copilului într-o baie caldă, cu adaos de permanganat de potasiu, și ajută-l să elibereze vezicii urinare - vorbind cu el, sau se deschide robinetul cu apă: susură apa va contribui la golirea vezicii urinare.

Dacă, în timpul îndepărtării capului, nu poate fi readus în starea inițială, acesta poate fi prins într-un inel îngust. În acest caz, poate apărea o boală, cum ar fi parafimoza. Această afecțiune duce la o întrerupere a aprovizionării penisului cu sânge cu afectarea fluxului limfatic. Și poate fi umflarea penisului, necroza celulelor sale și acumularea de puroi. În timpul detectării parafimozei este nevoie de ajutor de urgență. Este necesară returnarea capului în starea inițială - cu ajutorul unei operații chirurgicale sau anestezie locală.

În timpul infecției, penisul se dezvoltă adesea balanoposthitis. Motivul pentru aceasta poate fi inadecvarea conformității cu igiena sau procesele inflamatorii care apar în rinichi, vezică și uretra. Fimoza atrofică poate fi, de asemenea, cauza acestei boli. Datorită îngustării găurii din preput, spațiul prepuțial este umplut cu picături de urină și smegma, caz în care poate începe un proces inflamator. În același timp, preputul devine roșu, se umflă, există descărcări sub formă de puroi și senzații puternice de durere. Cicatricile apar pe ea.

BallanopostitDacă capul penisului a fost încercat să se deschidă foarte brutal, atunci ar putea să apară rănind carnea oferită. În această situație se formează mici fisuri pe pielea penisului, cu vindecarea cicatricilor, care îngustă preputul.

În timpul balanopoștilor, medicul de urgență este obligat să organizeze condiții pentru reținerea puroiului acumulat. După ce această cavitate este tratată cu o soluție de furacilină, iar în fiecare zi tratamentul se efectuează cu ajutorul unguentului levomekol.

În acest fel, fimoza poate avea o serie de complicații:

 • când capul penisului este blocat, apare parafimoza, care, dacă nu este luată, poate dezvolta necroză celulară;
 • există o balanopotită care duce la procese de inflamație;
 • constrângerea constantă a abdomenului inferior crește riscul de hernie ombilicală;
 • cu complicații de urinare, se poate dezvolta pielonefrită și alte boli concomitente.

La adulți, fimoza netratată este periculoasă pentru bărbatul însuși și pentru partenerul său în relația sexuală. Introdus secrete - smegma, care protejează penisul uscarea și fiind lubrifiantul stagnează în timpul acestei patologie care duce la acumularea și apariția unor substanțe cancerigene, care pot contribui la apariția unor boli oncologice direct la om și partenerul său.

În plus, majoritatea bărbaților experimenta un anumit disconfort:

 • intensitatea senzatiilor sexuale slabeste;
 • adesea se produce ejacularea prematură;
 • contactul sexual are loc cu durere.

Unii bărbați complexe, știind că genitalele lor nu sunt dezvoltate corespunzător, sunt jenate de femei. Dar există mulți oameni care nu acordă prea multă atenție bolii și nu simt nici o problemă. Totul depinde de stadiul dezvoltării patologiei phimosis.

Tratamentul fără fimoză

Cum se trateaza fimozaApoi, atunci când diagnosticul este stabilit cu exactitate, medicul trebuie să-i familiarizeze pe părinți cu diferitele metode de tratament și imediat ce adulții învață despre posibilitatea intervenției chirurgicale, aceștia încep imediat să caute opțiuni de tratament pentru prevenirea intervențiilor chirurgicale. Dacă nu există patologie, este necesar să se știe că tratamentul fimozelor fără intervenție chirurgicală este adesea prezintă un efect pozitiv. Înainte de a utiliza diferite terapii, este întotdeauna necesar să vă adresați medicului dumneavoastră.

La domiciliu, puteți utiliza o metodă de tratament fără medicamente. Se compune din faptul că băiatul începe să întindă prepuțul, fără a provoca durere, timp de cinci minute sau mai mult. Cum sa intind corect preputul?

Această procedură trebuie efectuată zilnic.

Cel mai bine este să faceți această procedură în timp ce luați un duș dimineața, când pielea penisului devine moale sau în timp ce faceți baie în baie: preputul este bine aburit și devine mai elastic. Pentru dezinfecție în baie de care aveți nevoie adăugați o cantitate mică de permanganat de potasiu pentru a face o soluție slabă sau un șir de bujori, gălbenele, musetel.

GlanshiPreputul poate fi întins și un dispozitiv special, care a fost odată creat în Japonia, acest dispozitiv este numit - Glanshi. Cu aceasta, puteți efectua procedura, chiar dacă gaura este foarte îngustă și pentru a trata fimoza, fără a ajuta operația.

Rezultatul va fi vizibil după o lună, în timp ce întinderea directă trebuie făcută în termen de două luni. În timpul formei hipertrofice a bolii mult mai mult - până la șase luni.

Pentru a trata patologia, puteți utiliza un unguent care poate efectua mai multe funcții simultan:

 • ușurează mâncărimea și iritarea;
 • vindeca tumefierea si inflamatia;
 • creste elasticitatea preputului;
 • va vindeca micro-fisurile.

Unguentul este aplicat pe capul penisului. Utilizând regulat, puteți observa un rezultat pozitiv al tratamentului. Această metodă este ineficientă pentru adulți, tratamentul apare, de regulă, numai la copiii sub 7 ani.

După 7 ani, dacă schimbările nu au început, atunci este necesar să luăm serios tratamentul. Această patologie poate fi tratată fără intervenție chirurgicală. Cea mai eficientă modalitate este deschiderea capului penisului și întinderea preputului. Cel mai important, totul trebuie făcut cu grijă, fără a provoca durere băiatului. Înainte de procedură, trebuie să vă spălați mâinile cu săpun. Dacă tratați ușor și aveți răbdare, puteți obține un efect pozitiv.

complicații

balanitaFimoza nu este doar o boală independentă, dar poate fi, de asemenea, un motiv pentru complicații destul de grave. Aici, în primul rând, este necesar să numim balanopoști și balanită. Ambele sunt un proces inflamator sub preput, în apropierea căpăstrui, pe capul penisului și, în consecință, acest lucru necesită intervenția urgentă a medicilor.

De asemenea, ca o complicație, sunt considerate diverse boli ale canalelor urinare, cu o patologie cum ar fi fimoza cicatricială, o retenție a urinei, ceea ce duce la insuficiență renală.

Când intervenția chirurgicală nu poate fi evitată?

Eficacitatea tratamentului oricărei boli cu metode conservatoare depinde direct de stadiul în care au fost luate măsurile de terapie intensivă. Bineînțeles, nu este necesar să tratăm fimoza unui băiat înainte de vârsta de trei ani. Cu toate acestea, fimoza dobândită trebuie să înceapă să fie tratată cât mai curând posibil. Dacă un om pentru o lungă perioadă de timp din cauza timiditate și jenă nu poate vedea un medic, atunci când "presat" să se bazeze pe tratamentul conservator nu este necesară.

absolut indicațiile chirurgicale pentru tratamentul fimozei sunt:

 • Forme de imagini de fimozăAspectul aderențelor pe căpăstru, cicatrici între preput și cap;
 • Parafimoza, când preputul fixează capul, poate duce la necroză timp de 2-3 zile;
 • Există modificări grave necrotice și distrofice în penisul glandului, prepuțul;
 • Deschiderea capului este imposibilă din cauza unui frenez scurt;
 • Ca complicație, apariția balanopoștilor purulente;
 • Urina este foarte complicată.

Pentru a trata fimoza fără intervenție chirurgicală este destul de posibilă - aproximativ 80% dintre bărbații care completează recomandările medicului cu rețete și entorse medicinale tradiționale, notează o îmbunătățire semnificativă. Dar acest lucru se aplică numai la stadiile ușoare ale fimozei. Cu gradul avansat, din păcate, este dificil de tratat fimoza la domiciliu și chirurgia este necesară.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Urologul: ceea ce îngrijește acest specialist îngust pentru bărbați și femeiUrologul: ceea ce îngrijește acest specialist îngust pentru bărbați și femei
Inflamația preputului și a capului la bărbați: cauze și tratamentInflamația preputului și a capului la bărbați: cauze și tratament
Tratamentul fisurilor la nivelul preputului la bărbațiTratamentul fisurilor la nivelul preputului la bărbați
Fimoza cutanată: semne, fotografii și tratament fără intervenție chirurgicalăFimoza cutanată: semne, fotografii și tratament fără intervenție chirurgicală
Ce arată smegma pentru bărbați: descriere și fotografieCe arată smegma pentru bărbați: descriere și fotografie
Balanopotită la bărbați: semne, simptome, fotografii și tratamentBalanopotită la bărbați: semne, simptome, fotografii și tratament
Varicocelă la nivelul feței: simptome, semne și tratamentVaricocelă la nivelul feței: simptome, semne și tratament
Problema picăturii de testicule la nou-născuțiProblema picăturii de testicule la nou-născuți
Totul despre operația pe frenul de plastic scurt al penisului masculinTotul despre operația pe frenul de plastic scurt al penisului masculin
Ridicarea capului - un element important pe genitalul masculinRidicarea capului - un element important pe genitalul masculin
» » Fimoza la băieți: tratament la domiciliu
© 2021 amigdas.com