amigdas.com

Gheață de gimnastică cu incontinență urinară

Gimnastica pentru incontinenta urinaraFemeile care suferă de incontinență urinară pot beneficia de exerciții Kegel. Oamenii de stiinta au descoperit ca exercitiile regulate timp de 3 luni dau un rezultat vizibil. Medicii recomanda efectuarea gimnastica kegel ca tratament non-drog pentru incontinenta.

Muschii din podea pelviană, ca orice alt mușchi, sunt supuși instruirii și întăririi. Exercițiile de incontinență kegel sunt prezentate atât bărbaților, cât și femeilor. Incontinența urinară poate dezvolta în încălcarea peretelui muscular al vezicii urinare, slăbirea sfincterului a vezicii urinare și a uretrei, slabirea organelor pelvine in timpul sarcinii, dupa o interventie chirurgicala si la nastere.

Tipuri de incontinență

OMS împarte incontinența în mai multe categorii:

 1. Incontinența urinară cauzată de stres. Pentru a stresa alergarea, stranutul, ridicarea greutății, tusea, râsul. Această incontinență are loc fără urinare.
 2. Simptomul unei vezicii urinare hiperactive. Tendința de a urina, apare brusc și foarte des. Dorințele pentru urinare sunt foarte puternice și sunt adesea pompate de incontinența urinară.
 3. Incontinența urinară de tip mixt. În anumite circumstanțe, cum ar fi strănutul, tusea, alergarea, râsul etc., există o urgență de a urina.
 4. Enuresis. Urinare necontrolată, în orice moment al zilei. Înainte de urinare, se simte nevoia. Există, de asemenea, un concept precum enureza nocturnă.
 5. Incontinența regulară a urinei apare cu un sfincter slăbit. Se observă după sarcină și naștere.

Tratamentul pentru această boală poate fi diferit, în funcție de tipul de incontinență. Singura componentă obișnuită a tratamentului este exercițiile cu gel cu incontinență urinară. Aproximativ 45% din populația feminină a planetelor suferă de incontinență urinară, care se referă la această boală la lista celor mai frecvente boli.

Un număr de cercetători au efectuat experimente privind eficacitatea exercițiilor de kegel și absența completă a tratamentului pentru incontinența urinară. Rezultatele au arătat că la femeile care au practicat gimnastica kegel cu incontinență, starea sistemului genito-urinar sa îmbunătățit cu 2,5%.

Arnold Henry Kegel - creatorul de gimnastică intimă

Cum sa faci exercitii de gelAcest tip de gimnastică a fost descris pentru prima dată medicul-ginecolog Arnold Henry Kegel în 1948. AG Kegel sa născut la Lansing, Iowa, a absolvit Universitatea de Medicină din Ilinos. În 1927, Kegel a fost numit în funcția de comisar pentru sănătate în Chicago. În 1935, sa dus în India, după expediția sa, Kegel a început să studieze profund problemele de incontinență urinară și disfuncție erectilă. Din punct de vedere al medicamentelor bazate pe dovezi, eficiența gimnastică Kegel a fost dovedită. În 1981, Dr. AG Kegel a murit de un anevrism aortic.

Pentru a începe exercițiul, trebuie să vă amintiți principala metodă de gimnastică terapeutică.

Exercițiile unui bol se bazează pe 3 metode principale:

 1. Compresie lentă. Tehnica de a face acest lucru este de a întinde treptat muschii pelvieni, țineți-i în această poziție timp de 5 secunde, apoi relaxați-vă treptat.
 2. Contracția musculară. Este necesar să se tensioneze rapid și să se relaxeze mușchii din podea pelviană, faceți exercițiul cu mici întreruperi.
 3. Împușcă-te. În acest exercițiu, sunt implicați mușchii responsabili de muncă în timpul muncii. Este necesar ca și cum să împingi ceva din interior. Strângeți, țineți mușchii pentru o perioadă scurtă de timp și relaxați-vă treptat.

Este strict necesar urmați succesiunea de exerciții. Trebuie să începeți treptat, cu o perioadă scurtă de timp. Atunci când se exercită, mușchii abdomenului, feselor și coapsei nu trebuie să se tensioneze. Trebuie să practicați o parte, frecvența recomandată a claselor în fiecare zi. După ce mușchii devin mai puternici, puteți începe și exerciții mai serioase.

Pentru a determina ce mușchi trebuie împinși în timpul exercițiului, opriți urinarea în timpul urinării. Acei mușchi care sunt implicați în acest proces sunt necesari.

Dar nu te implici în gimnastică în timpul urinării, acest lucru poate duce la slăbirea mușchilor pelvieni.

Complex de exerciții

 1. Gimnastica pentru femeiPoziția de pornire se află pe picioare, picioarele sunt răspândite pe lățimea umerilor, mâinile pentru a sprijini fese și pentru a efectua compresie lentă. Efectuați pe 3 sau 4 abordări cu o scurtă pauză.
 2. așezare în picioare pe toate patru, îndoiți piciorul în genunchi și lăsați-l deoparte. Treptat întindeți și relaxați mușchii din podea pelviană. După 3 sau 4 abordări, schimbați piciorul.
 3. N. întinzându-se pe stomac, îndoind genunchiul și punându-i ambele mâini sub capul său, comprima încet. În mai multe moduri, atunci poate fi înlocuită cu o contracție rapidă a mușchilor.
 4. N. întins pe spate. Îndoiți genunchii în genunchi, întindeți-i în lateral și înfiptați picioarele pe podea. O mână pentru a pune sub fesă, cealaltă pe abdomenul inferior. Efectuați compresie lentă, mai multe abordări. Luați o pauză și continuați în tehnica contracției musculare.
 5. Se așeză cu picioarele încrucișate în genunchi paralel cu podeaua. Efectuați o contracție rapidă a mușchilor, faceți o pauză și treceți la ejecție. 3 sau 4 abordări.
 6. Picioarele trebuie așezate pe lățimea umerilor, îndoite la articulațiile genunchiului, pe mâini așezate pe genunchi. Efectuați contracția musculară a celor 3 abordări apoi, odihniți-vă și continuați exercițiul prin împingere.
 7. În timpul ședinței, picioarele sunt împărțite în afară, cu mâinile în spatele lui. Efectuați un exercițiu de ejectare cu întreruperi.

Reguli pentru efectuarea exercițiilorTehnica de execuție Aceste exerciții sunt destul de simple, dar practica este necesară. Gimnastica kegel nu durează prea mult timp și nu necesită spațiu suplimentar, deci poate fi efectuată în orice loc convenabil.

Instruit și mușchii planșeului pelvin bine dezvoltat, în plus față de rezolvarea problemelor cu incontinenta, ajuta femeile in viata intima pentru a consolida și de a îmbunătăți calitatea orgasmului, îmbunătățește conductivitatea țesutului și sensibilitatea care poate imbunatati viata sexuala, reduce riscul de boli ginecologice. Și exercițiile de kegel ajută la prevenirea deplasării vezicii urinare și a prolapsului uterin.

Foarte rar cu gimnastica kegel există senzații dureroase, în acest caz este necesar să opriți ocupațiile și să consultați un urolog. Și, de asemenea, gimnastica poate ajuta la accelerarea tratamentului incontinenței urinare, dar în combinație cu tratamentul medical, observațiile specialistului și diagnosticul corect. Înainte de a începe exercițiile, trebuie să goliți vezica.

Pentru a spori eficiența exercițiilor, puteți utiliza un dispozitiv special dezvoltat de A. Kegel.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Urologul: ceea ce îngrijește acest specialist îngust pentru bărbați și femeiUrologul: ceea ce îngrijește acest specialist îngust pentru bărbați și femei
Am nevoie de o intervenție chirurgicală pentru adenomul prostatic de gradul 2?Am nevoie de o intervenție chirurgicală pentru adenomul prostatic de gradul 2?
Incontinența urinară la bărbații în vârstă: cauze și tratamentIncontinența urinară la bărbații în vârstă: cauze și tratament
Tratamentul cancerului vezicii urinare la bărbațiTratamentul cancerului vezicii urinare la bărbați
Inflamația glandei prostate la bărbați: boli și tratamentInflamația glandei prostate la bărbați: boli și tratament
Boli ale prostatei: simptomeBoli ale prostatei: simptome
Inflamația vezicii urinare: cauze și simptome, metode de tratamentInflamația vezicii urinare: cauze și simptome, metode de tratament
Cistoscopia vezicii urinare la femei: cum se faceCistoscopia vezicii urinare la femei: cum se face
Simptome, simptome de boală a vezicii urinare la bărbați și femeiSimptome, simptome de boală a vezicii urinare la bărbați și femei
Durere puternică și dureroasă de a urinaDurere puternică și dureroasă de a urina
» » Gheață de gimnastică cu incontinență urinară
© 2021 amigdas.com