amigdas.com

Asthenozoospermia: simptome, tratament și recenzii

Tratamentul astenozoospermieiAsthenozoospermia este o patologie caracterizată prin scăderea numărului de spermatozoizi activi și agravarea calității spermei. În acest caz, funcția de reproducere a unui bărbat este încălcată și, prin urmare, capacitatea de fertilizare devine extrem de scăzută.

Asthenozoospermia este diagnosticată dacă mai puțin de 70% din spermatozoile sănătoase mobile sunt detectate în ejacularea pacientului. Boala provoaca infertilitate de multe ori, cu toate acestea, nu ar trebui să fie considerată o hotărâre diagnostic: progrese in medicina moderna permit un tratament foarte eficient, după care funcția de reproducere este complet restaurat.

Asthenozospermia: o descriere a patologiei

Asthenozoospermia este a proces patologic, în care femeile care intră în spermatozoidul corporal nu pot să se miște liber spre ou. Natura acestei boli nu a fost pe deplin studiată până acum, prin urmare, printre specialiști există mai multe puncte de vedere despre cauzele patologiei.

Unii cred că vinovatul este un eșec hormonal, adică disfuncții ale sistemului endocrin, în care procesul de fertilizare nu este posibilă datorită consistenței necorespunzătoare de mucus produs. Alții susțin că cauza bolii se află în situația de mediu sărac și violarea igienei personale a femeilor, și anume utilizarea fondurilor care afectează funcția membranelor mucoase ale trompelor uterine și vagin.

Cu toate acestea, majoritatea experților sunt de acord că patologia se dezvoltă pe fundalul a numeroși factori care pot fi condiționați împărțit în interior și exterior. Primele cauze ale dezvoltării patologiei sunt asociate cu mediul intern al persoanei și al corpului. Al doilea se datorează influenței factorilor de mediu nocivi.

În cele mai multe cazuri, astenozoospermia este cauzată de următoarele motive:

 • Cauzele posibile ale boliiNutriție necorespunzătoare și imunitate redusă;
 • prelungirea abstinenței față de activitatea sexuală;
 • situație ecologică nefavorabilă;
 • obiceiuri proaste (droguri, fumat, abuz de alcool);
 • expunerea prelungită a temperaturilor ridicate la organele genitale masculine;
 • radiații și radiații electromagnetice.

În plus, dezvoltarea patologiei poate fi cauzată de penetrarea infecțiilor cu transmitere sexuală în organism.

Cele mai frecvente agenți patogeni ai patologiei infecțioase sunt Mycoplasma, ureaplasma și chlamydia. Aceste microorganisme cauzează lipirea spermatozoizilor, astfel încât mobilitatea acestora să scadă.

Cauza astenozospermiei poate fi prostatita. Procesul inflamator care apare în glanda prostatică provoacă o schimbare în mediul alcalin intern la acid, având ca rezultat o întrerupere a dezvoltării normale a spermatozoizilor.

În plus, astenozoospermia poate fi cauzată de rănirea testiculelor, motiv pentru care este încălcată integritatea barierului care protejează acest organ masculin de penetrarea anticorpilor. Dacă anticorpii din fluxul sanguin intră în țesutul testicular, activitatea acestuia din urmă este întreruptă, ceea ce împiedică spermatozoizii să se dezvolte pe deplin.

Varicele pot provoca, de asemenea, dezvoltarea patologiei.

Clasificarea spermatozoizilor și gradul de astenozoospermie

Organizația Mondială a Sănătății prevede divizarea materialului seminal în 4 clase:

 • Clasa A. Există o mișcare activă a spermatozoizilor. La un bărbat care suferă de astenozoospermie, spermatozoizii reprezintă aproximativ 1/5 din numărul total de spermatozoizi.
 • Clasa B. Această categorie include spermatozoizi inactivi și slabi, numărul cărora în patologie nu depășește 1/3 din numărul total de spermatozoizi.
 • Clasa C. Spermatozoa cu activitate mică, care se deplasează de-a lungul unei traiectorii deranjate, care nu este direct, ci pendul. Cu astenozoospermie, numărul de astfel de spermatozoizi este de aproape 50%.
 • Clasa D. Celulele sunt complet imobile.

În funcție de clasa de celule sexuale care predomină în sperma unui om, există trei grade de patologie.

 • Care sunt etapele bolii?Primul grad. Spermatozoizii din clasa A și B reprezintă cel puțin 50% din compoziția totală a fluidului seminal. În acest caz, boala nu apare în nici un fel, deoarece funcția de reproducere a unui om nu este încălcată.
 • Gradul II. Numărul celulelor active nu depășește 35-40%. Tratamentul în această etapă se realizează numai după identificarea cauzelor astenozoospermiei.
 • Gradul III. Se caracterizează prin prezența în lichidul seminal a celulelor germinative din toate clasele (A, B, C, D). Cu toate acestea, numărul de spermatozoizi A și B nu depășește 30%, ceea ce afectează în mod semnificativ funcția de reproducere și provoacă dificultăți în fertilizare. Tratamentul patologiei este destul de lung și necesită aplicarea unor măsuri complexe. Dar sarcina este posibilă chiar și în cea de-a treia etapă a astenozoospermiei, însă există puține șanse.

Asthenozoospermia: simptome

Ca o regulă, bărbații care au o astfel de patologie practic nu simt nici un simptom pronunțat, totuși, prezența bolii poate indica următorii factori:

 • Nemulțumire sexuală;
 • relații sexuale rapide;
 • scăderea dorinței sexuale;
 • o erectie slaba.

În plus, pot apare următoarele simptome, asociat cu starea generală a corpului:

 • stare generală de rău;
 • slăbiciune;
 • a crescut oboseala.

Asthenozoospermie: diagnostic

Patologia este detectată utilizând spermograma, care este efectuată de două ori cu un interval de două săptămâni, ceea ce vă permite să monitorizați dinamica bolii. În plus, specialistul efectuează o examinare aprofundată a pacientului, precum și de a identifica cauzele care au provocat dezvoltarea patologiei, studierea istoriei (reportul traumei anterioare, chirurgie, boli). Ca metode suplimentare, se utilizează următoarele:

 • Metode tradiționale de tratament al astenozoospermieiDoppler;
 • ecografie și studii genetice;
 • analiza secreției prostatei;
 • un studiu pentru a stabili gradul de permeabilitate al vaselor deferente;
 • teste pentru prezența infecțiilor și a proceselor inflamatorii.

Dacă, după efectuarea tuturor studiilor necesare, se descoperă că boala are rădăcini ereditare, atunci celulele sexuale ale pacientului au un defect morfologic. În acest caz, tratamentul astenozoospermiei nu are sens și singura cale de ieșire este operația de inseminare artificială.

Astenozoospermie: tratament

Diagnosticarea corectă a bolii și stabilirea precisă a cauzei dezvoltării acesteia va servi drept garanție a tratamentului cu succes al astenozoospermiei: în 90-95% din cazuri, patologia este complet vindecată.

Tratamentul constă în utilizarea terapiei complexe, care constă în unul sau mai multe cursuri. În plus față de medicamentele luate, durata perioadei de recuperare este de asemenea afectată de răspunsul pacientului la anumite medicamente, astfel încât pentru fiecare pacient acest indicator este individual.

Pentru tratamentul patologiei se folosesc următoarele măsuri:

Terapia cu antibiotice. Dacă boala a apărut pe fundalul procesului sau infecției inflamatorii, se utilizează medicamente antiinflamatoare, anestezice și antiseptice.

Stimularea spermatogenezei. Medicamentele prescrise determină o creștere a fluxului sanguin în testicule și contribuie la creșterea volumului și calității spermei.

Restaurarea fondului hormonal. Dacă dezvoltarea astenozoospermiei este cauzată de o deficiență a hormonului masculin (testosteron), specialistul prescrie un curs de terapie hormonală. Fiți atenți și urmați dozajul! Deoarece depășirea dozei de medicament poate provoca efectul opus.

masaj. Se efectuează pentru a îmbunătăți funcțiile glandei prostatei.

fizioterapie. Cu astenozoospermia, cele mai frecvente metode fizioterapeutice sunt expunerea la microcurrent, ozon și laser. Astfel de proceduri contribuie la stabilizarea funcției de reproducere a bărbaților.

Intervenție operativă. La dezvoltarea varicelor testiculare, operația va ajuta la scăderea astenozoospermiei.

Dieta echilibrată și terapia cu medicina tradițională. Tratamentul cu ierburi este folosit ca măsură suplimentară în tratamentul medical. În plus, remediile folclorice pot fi de asemenea utilizate ca remediu primar pentru gradul 1 și 2 de dezvoltare a patologiei.

Anestozoospermia: tratamentul cu remedii folclorice

Există multe rețete de medicină populară utilizate în tratamentul anestezospermiei în stadiile inițiale.

ginseng

Cum este tratată astenozoospermia?Rădăcina proaspătă a plantei (aproximativ 90 gr.) Se toacă într-o mașină de măcinat cu carne și se toarnă cu miere din luna mai (1 L), insistă într-un loc întunecat timp de 30 de zile. Luați 1 lingură. De 3 ori pe zi.

Cu același scop, puteți folosi tinctură alchinică de ginseng. Este necesar să luați o rădăcină proaspătă sau uscată a plantei, să vărsați vodcă (0,5 litri) și să insistați într-un loc întunecat timp de 30 de zile. Luați de 3 ori pe zi timp de 4 linguri. l.

Ginseng poate fi, de asemenea, utilizat ca o pulbere. Pentru a face acest lucru, rădăcina uscată a plantei trebuie să fie zdrobită într-un măcinător de cafea și luată de 4 ori / zi la 0,30 g. Cursul tratamentului este de o lună. După 10 zile, procedura poate fi repetată.

patlagina

Infuzarea frunzelor acestei plante ajută la creșterea activității spermatozoizilor. Este necesar să se ia frunze uscate de planta (1 lingura), Se toarna apa clocotita (1 lingura) si insista 60 de minute. Luați 50 ml de 4 ori pe zi.

Sage și ancoră

Aceste plante ajuta la creșterea funcțiilor de reproducere la bărbați.

Găină de iarbă uscată (1 lingura) Turnați apă fiartă (12 linguri) și insistați. După răcire, perfuzia este filtrată și împărțită în trei părți. Luați o parte 3 ori / zi înainte de mese.

Iarbă broasca testoasă (1 lingură) Se toarnă apă fiartă (200 ml) și timp de 30 de minute pentru a păstra pe o baie de aburi, se scurge. Luați de 3 ori pe parcursul zilei pentru 60 ml.

Rădăcina și ceaiul lui Adam de la Goritsvet

Adams tăia rădăcina. Materiile prime rezultate (2 lingurițe) Se toarnă apă fiartă (1 lingură). Luați un decoct de 3 ori / zi.

Ceaiul din goritsvet va ajuta la îmbunătățirea calității lichidului seminal. O lingură de ierburi se fierbe cu apă clocotită (250 ml), insistă într-un termos timp de cel puțin două ore, se scurge. Luați de 3 ori pe zi.

Pelin și Ramichia va ajuta in tratamentul infertilitatii masculine.

Ia semințele de pelin (1 lingură), se toarnă apă fiartă, insistă și tulpina. Luați pentru tratamentul astenozoospermiei.

Grass Ramish (3 linguri. L.) Se toarnă apă (450 ml) la fierbere, pentru a presa cel puțin 8 ore într-un termos sau într-un loc cald pre ascunderea quilt. Împărțiți infuzia pregătită în trei părți și luați-o pe parcursul zilei.

Asenozoospermie și sarcină: Este posibil să avem copii cu acest diagnostic?

Metode de tratare a boliiAsthenozoospermia nu este o boală atât de teribilă, în care debutul sarcinii este complet exclus. În acest caz, merită să vorbim numai despre reducerea probabilității de fertilizare și nu despre o patologie atât de gravă ca infertilitatea. Această probabilitate de sarcină se determină în funcție de numărul de celule sexuale mobile și imobile din materialul seminal. Dacă boala este diagnosticată în stadiile inițiale, probabilitatea de vindecare reușită este destul de ridicată. Acceptarea de medicamente care stimulează formarea și dezvoltarea spermei, în combinație cu un medicament complex și tradițional multivitamine crește foarte mult șansele de concepție.

Menținerea unui stil de viață sănătos, evitând obiceiuri dăunătoare, o dieta echilibrata si dragoste pentru a vă ajuta să evitați patologii ale zonei urogenitale și de a crea o familie fericită, cu o casa plina plina de nervozitate mici.

Am avut, de asemenea, astenozoospermie. Tratamentul a început în februarie, în timp ce totul este trecut, sarcina nu a apărut. De trei ori a trecut spermograma, rezultatele sunt zero! În septembrie, mergeți din nou la clinică!

Soțul meu a făcut un astfel de diagnostic în 2010, am avut o sarcină undeva într-un an. A doua oară am reușit.

Există șanse de a avea copiiBună, fetelor. Soțul a trecut recent în spermograma de laborator - și despre groază: astenozoospermia! Doctorul a spus că nu este necesar să fii speriat, spermatozoizii tocmai și-au pierdut activitatea și nu pot ajunge la destinație. Acum soțul / soția ia vitamina E și spermaplant. Un pic schimbat dieta. O lună mai târziu, soțul meu a fost obligat să analizeze din nou. Oare vreunul dintre soții dvs. avea astenozoospermie? Cum a trecut tratamentul și sunt femei gravide? Sper încă la cele mai bune și aștept sarcina să vină.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Indicații pentru testul mar, ceea ce înseamnă un rezultat negativIndicații pentru testul mar, ceea ce înseamnă un rezultat negativ
Spermogramma pentru bărbați: cum să luați o spermogramăSpermogramma pentru bărbați: cum să luați o spermogramă
Ce este fertilitatea la bărbați și femei?Ce este fertilitatea la bărbați și femei?
Spermagramul cu sânge: de ce apare sângele în spermaSpermagramul cu sânge: de ce apare sângele în sperma
Spermogramma: unde puteți trece analiza și ce aveți nevoie pentru aceastaSpermogramma: unde puteți trece analiza și ce aveți nevoie pentru aceasta
Normele pentru analiza spermatogramei la bărbați și cauzele anomaliilorNormele pentru analiza spermatogramei la bărbați și cauzele anomaliilor
Varicocelul la bărbați: semne, simptome și tratamentVaricocelul la bărbați: semne, simptome și tratament
Sarcina după tratamentul oligoasthenoteratozoospermiei: recenziiSarcina după tratamentul oligoasthenoteratozoospermiei: recenzii
Pregătirea pentru eliberarea spermeiPregătirea pentru eliberarea spermei
Pulpită cronică: exacerbarePulpită cronică: exacerbare
» » Asthenozoospermia: simptome, tratament și recenzii
© 2021 amigdas.com