amigdas.com

Înroșirea capului și a preputului organului genital: cauze

Carnea roșie se înroșiNatura a avut grijă de sănătatea bărbatului, creând preputul, care protejează pielea delicată a capului organului sexual. Preputul este comparabil cu pleoapa, care este necesară pentru a proteja globul ocular de infecție.

Dacă bănuiți că există o balanopostită, cu roșeață caracteristică a penisului, mulți bărbați încep să sune o alarmă, îngrijorați că au contractat o infecție cu transmitere sexuală.

Cu toate acestea, probleme similare cu penisul se datorează adesea starea generală a pielii, care este vinovat de roșeață, arsură sau mâncărime. Dacă utilizarea hidratantelor naturale și a cremelor antiinflamatorii nu îmbunătățește starea pielii, ar trebui să consultați un medic pentru a afla cauza exactă a patologiei.

Ce cauzează roșeața capului și a preputului?

Următoarele cauze roșeață:

 • Extensia penisului penisuluiInfecții de natură bacteriană sau virală. Cel mai adesea, infecția este amestecată. Una dintre bolile venerice care provoacă înroșirea caracteristică a organelor genitale este herpesul genital. Cursul bolii este marcat de apariția pe penis a bulelor mici, umplute cu un lichid turbid. Acesta este semnul principal care indică prezența infecției cu herpes. Adesea, pacienții notează pete roșii și acnee pe penis, care sunt însoțite de mâncărime. Herpesul genital este o amenințare mai mare pentru sănătatea oamenilor, deoarece timpul de la boli netratate duc la efecte nocive asupra întregului sistem urogenital, care este plină cu dezvoltarea uretrita si prostatita.
 • Leziuni fungice. Adesea, infecția provine de la partenerul sexual în timpul sexului neprotejat. La roșeața pielii penisului se alătură descărcare brută, mâncărime și arsură. Până în prezent, boala este frecventă atât în ​​rândul femeilor, cât și al bărbaților. Ciuperca Candida, care trăiește în corpul unui bărbat, cu factori nefavorabili, începe să se înmulțească activ, provocând roșeață și arsură. Un bărbat se plânge de urinare dureroasă și senzații neplăcute în timpul actului sexual. Principalul factor provocator care contribuie la dezvoltarea candidozei este slăbirea funcției imunitare.
 • Intrarea în canalul urogenital a celor mai simple microorganisme. Astfel, trichomoniaza, care se desfășoară în principal asimptomatic, poate uneori cauza înroșirea capului penisului.
 • Boli de piele. Printre cauzele dermatologice ale balanopoștitei se numără neurodermatita, lichen planus și psoriazis. Bărbații care suferă de psoriazis pe diferite părți ale pielii, se confruntă adesea cu înroșirea și înmuierea pe pielea preputului. Natura acestei boli cronice neinfecțioase nu este pe deplin înțeleasă, dar mulți medici tind să creadă că există o tulburare autoimună. Simptomele tind să se agraveze în timpul sexului sau al masturbării.
 • Iritarea chimică. Utilizarea excesivă a produselor de igienă care afectează agresiv pielea sensibilă.
 • Manipularea mecanică cu penisul. Cauza iritației pielii capului penisului poate servi drept o viață sexuală imorală, masturbare frecventă, piercing piercing. La copiii mici, balanopotitul se dezvoltă adesea datorită unei frecări de scutece.
 • Alergia la lubrifianții substandard, prezervativele latex și cosmetice pentru igiena intimă.
 • Boala lui Bowen. Procesul oncologic intraepidemic în țesuturile moi ale penisului. Localizarea cancerului se extinde la frunza interioară a preputului. Pe pielea umedă sunt vizibile plăcuțe roșii de cupru cu contururi clare. Boala nu se poate manifesta de ani de zile. Este posibil ca plăcile să se degenereze în carcinom cu celule scuamoase.
 • Epiteliul este catifelat. Starea non-invazivă a cancerului, manifestată prin înroșirea și mâncărimea capului penisului. Zonele afectate, de asemenea, apuca foaia interioară a preputului.
 • Acumularea în sacul preputial sigma. Se colectează între frunza interioară a preputului și capul penisului și creează condiții pentru multiplicarea microorganismelor patogene.
 • Nerespectarea igienei personale. Pentru a provoca roșeață nu numai că nu există îngrijire adecvată pentru organele sexuale, ci și igiena excesivă.
 • Neglijarea mijloacelor de contracepție barieră, sex oral fără prezervativ.
 • Diabet zaharat. Creșterea glucozei în urină favorizează reproducerea bacteriilor.
 • Boli urogenitale asociate: uretrita, prostatita, cistita.
 • Bolile autoimune, de exemplu, hipotiroidismul.

Simptome caracteristice balanopoștilor

În stadiul inițial, balanopotitul se manifestă ca roșeață, dar mai târziu se poate alătura o serie de alte simptome neplăcute:

 • Manifestarea bolilor preputuluiDin cauza hiperemiei capului și a preputului penisului, există o înroșire puternică, dar fără mâncărime.
 • Arsurile și mâncărimile sunt deosebit de pronunțate atunci când vine vorba de afectarea organelor fungice. Apariția crăpăturilor, eroziunilor și ulcerelor indică neglijarea procesului patologic.
 • Prezența umflăturii în deschiderea externă a uretrei.
 • Descărcați cu un amestec de mucus și puroi, cu un miros neplăcut.
 • O acoperire albă pe pielea capului penisului, sub care sunt ascunse ulcerele mici.
 • Senzații dureroase când atingi degetele în capul penisului.
 • Senzatie de arsuri la golirea vezicii.
 • Temperatura corpului subfebril, ganglioni limfatici inflamați.
 • În cazuri rare, poate să apară sângerări.
 • Atunci când forma de gangresnoy de balanoposthitis, pacientul experiență generală stare generală de rău, dureri de cap.

Formele bolii

 1. Cum să tratați problemele terapeutice ale sistemului reproducătorSimplu. Se caracterizează prin roșeață, apariția umflăturii penisului, puruire profundă, prurit sever al capului, pielea penisului fără eroziuni și fisuri.
 2. Eroziv. Organul sexual acoperă eroziunea, subliniată de liniile albicioase.
 3. Cangrenă. Forma complexă de balanopotită erozivă. Există multiple erori de diferite adâncimi și forme, acoperite cu un strat dens de purulență. În acest context, se dezvoltă limfadenita și starea febrilă. Procesul patologic lansat prin toate mijloacele duce la capul de gangrena a penisului. Cu o imunitate slăbită, cursul rapid al bolii este periculos prin necroza țesuturilor moi. După recuperare, forma obișnuită a capului genital poate fi schimbată.
 4. Forma cronică a balanopoșitei, de regulă, are o formă ulcero-hipertrofică, în timp ce omul manifestă mâncărime în cap și preput. Mai puțin frecvent, forma indurativă este diagnosticată atunci când scalpul este încrețit.

Diagnosticul patologiei

Pentru a determina cauza care a cauzat roșeață a penisului glonțului și a preputului, este necesară o examinare completă a urologului. După aceasta, medicul va da direcție microscopiei și culturii bacteriene a frotiurilor pentru a identifica agentul patogen.

Este necesar analiză pentru sifilis. În unele cazuri, bărbaților li se recomandă să doneze zahăr din sânge, precum și să viziteze un alergist.

Măsuri terapeutice de bază

Ce măsuri trebuie luate pentru a găsi roșeață la nivelul capului sau al preputului? Cât de repede un bărbat se va recupera, depinde în mare măsură de neglijarea balanopoștitei, stadiul ei. După ce ați descoperit primele semne ale bolii, trebuie să căutați imediat asistență medicală.

După ce au stabilit motivele pentru formarea de urme roșii, medicul dezvoltă o strategie de tratament:

 • Recepția medicamentelor antibacteriene. În general, urologii introduc macrolide, fluorochinoli și antibiotice din grupul de penicilină dacă se detectează un patogen de sifilis.
 • Terapia antivirală cu medicamente antivirale - tablete sau unguente. Acestea includ aciclovir și valaciclovir.
 • Scopul medicamentelor antimicotice. Medicamentele antifungice sunt de asemenea utilizate în tablete sau unguente. Ei bine dovedit în eliminarea mâncărimei și acoperirea brânzeturilor miconazale și fluconazol.
 • Pentru a scăpa de Trichomonas, utilizați medicamente antiprotozoale, de exemplu, metronidazol.
 • Sunt prescrise medicamente imunostimulate și interferoni.
 • Pentru a elimina manifestările externe ale bolii, pot fi utilizate soluții cu efect antimicrobian. În acest caz, manganul normal este potrivit. Rănile cu zinc, unguentul cu metiluracil, levomecolul prezintă acțiune de vindecare a rănilor și acțiune antimicrobiană.
 • Este bine să eliminați cauza și simptomele reacțiilor alergice ale unguentelor corticosteroide, cum ar fi triderm și advantan.
 • Utilizarea metodelor de medicină tradițională. Pentru a opri simptomele de balanopotită, penisul este șters și apoi scufundat într-o baie caldă cu mușețel, salvie și calendula. Și puteți trata și capul penisului cu cătină de mare sau ulei de trandafir.
 • Terapia în timp util a bolilor care, având slabă imunitate locală, pot declanșa inflamația penisului.

În cazurile în care metodele conservatoare nu au dat rezultate, Excizia chirurgicală a preputului.

Complicații ale balanopoșitei

Roșeața capului penisuluiUna dintre cele mai neplăcute complicații ale balanopoșitei este afectarea receptorilor sensibili ai penisului glandului, datorită iritării prelungite. Acest fenomen reduce în mod semnificativ calitatea vieții intime, lipsind un om de satisfacție sexuală.

Când inflamația se răspândește la uretra, atunci dezvoltă adesea urethroprostatitis. Progresia procesului inflamator este complicată prin îngustarea uretrei. Un proces inflamator prelungit îngustă preputul.

Potrivit experților reputați, smegma conține multe substanțe cancerigene. Prezența constantă a substanțelor cancerigene pe cap poate duce la formațiuni maligne.

Măsuri de prevenire a balanopoșitei

Pentru a fi protejat de bolile organului genital, se ghidează după următoarele reguli:

 • Când capul penisului a devenit roșuAveți un partener sexual dovedit, nu renunțați la măsurile de sex sigur.
 • Folosiți prezervative fabricate din materiale hipoalergenice și lubrifianți intime pe bază de apă.
 • Observați igiena zilnică a penisului. O curățare regulată și delicată a penisului este necesară. Este imposibil ca pliurile preputului să acumuleze secretul fiziologic al glandelor. Smegma și produsele de igienă trebuie spălate bine cu apă.
 • În timp, tratați bolile cu transmitere sexuală și efectuați prevenirea lor.
 • Nu conduceți boli cronice care pot provoca balanopotită.
 • Preferă lenjeria de corp din materiale naturale. Nu cumparati lenjerie intima, pentru a nu freca capul cu cusaturi.
 • Evitați leziunile mecanice ale penisului.
 • Multe țări dezvoltate în vederea prevenirii practicii balanoposthitis circumcizia ca un prepuț nou-născut este eliminat.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Inflamația preputului și a capului la bărbați: cauze și tratamentInflamația preputului și a capului la bărbați: cauze și tratament
Picăturile alb pe capul bărbaților sunt periculoase?Picăturile alb pe capul bărbaților sunt periculoase?
Tratamentul fisurilor la nivelul preputului la bărbațiTratamentul fisurilor la nivelul preputului la bărbați
Fimoza cutanată: semne, fotografii și tratament fără intervenție chirurgicalăFimoza cutanată: semne, fotografii și tratament fără intervenție chirurgicală
Ce arată smegma pentru bărbați: descriere și fotografieCe arată smegma pentru bărbați: descriere și fotografie
Balanopotită la bărbați: semne, simptome, fotografii și tratamentBalanopotită la bărbați: semne, simptome, fotografii și tratament
Boli masculine de urologie: tratament și simptomeBoli masculine de urologie: tratament și simptome
Totul despre operația pe frenul de plastic scurt al penisului masculinTotul despre operația pe frenul de plastic scurt al penisului masculin
Ridicarea capului - un element important pe genitalul masculinRidicarea capului - un element important pe genitalul masculin
Fimoza la băieți: tratament la domiciliuFimoza la băieți: tratament la domiciliu
» » Înroșirea capului și a preputului organului genital: cauze
© 2021 amigdas.com