amigdas.com

Un crab grozav și uriaș de cocos sau un hoț de palmier!

Gigant crab fotografieHoțul de palmier sau așa cum se numește de asemenea un crab de nucă de cocos - cel mai mare reprezentant din lume de crabi de decapod din superfamilia crabi de pustnici. După ce a studiat modul de viață al unui hoț de palmier, numirea unui artropod terestru este extrem de dificilă, deoarece își petrece cea mai mare parte a vieții sub apă. Deși hoțul de palmier de crab nu este cu adevărat, deși foarte asemănător cu el. Apariția lui va face pe oricine să se teamă, pentru că arată ca un monstru teribil. Și ghearele sale pot rupe cu ușurință oasele, deci este mai bine să eviți întâlnirea în sălbăticie cu acest crab.

habitate

Un hoț de palmier are, de asemenea, numeroase nume diferite, de exemplu: un hoț - a primit acest nume pentru că el într-adevăr fura prada, astfel încât, în conformitate cu povestirile călătorilor, acest reprezentant de artropode se ascunde în iarbă și se așteaptă să fie în stare să sări și să-și tragă prada care se află pe pământ. Și are, de asemenea, numele de crab de nucă de cocos - așa că a fost numit pentru faptul că el mănâncă în principal nucă de cocos, care este capabil să treacă cu ghearele sale puternice din față.

Crabul de nucă de cocos este o rudă a crabului de pustnic obișnuit și este foarte asemănător cu acesta din exterior. Dar, spre deosebire de el, hoții de palmier folosesc cochiliile timp de doi ani, după care îi scot, din moment ce au exoschelet puternic.

Locuitorii crabi trăiesc pe insulele Oceanului Indian, cea mai mare parte a populației se află pe insula Crăciunului.

apariție

Cocos crab imaginiHoțul de palmier este cel mai mare dintre artropode. Dimensiunile corpului său pot ajunge la o lungime de până la 40 de centimetri și masa crabului atinge patru kilograme.

Corpul unui hoț de palmier, ca toți reprezentanții artropodelor, este împărțit în partea din față, care include toate membrele și abdomenul. Cea mai mare pereche de picioare sunt gheare mari și puternice, cu care pot rupe cu ușurință nucă de cocos. Și, de asemenea, se poate observa că gheara stângă este de multe ori mai mare decât cea dreaptă. Următoarea pereche de picioare are capete ascuțite, cu care pot urca în siguranță copacii. Următoarea pereche de picioare este responsabilă pentru protejarea când hoțul de palmier este în adăpostul său și îl folosesc pentru plimbări. Ultima pereche de picioare este cea mai mică, practic este în interiorul cochiliei și este utilizată doar de către femele pentru îngrijirea ouălor, iar masculii le folosesc în procesul de împerechere.

Corpul hoțului de palmier este protejat de un exoschelet puternic calcinat. În interiorul corpului său există o modificare specială capabilă să producă schimb de gaze, care îi permite să conducă un stil de viață terestru. Și, de asemenea, artropodii au branhii, dar sunt extrem de slabi, deci nu vor putea să trăiască sub apă timp îndelungat.

mod de viață

  • În dieta hoțului de palmier include diverse fructe de pandan, nucă de cocos sunt, de asemenea, un tratament favorit și pot mânca în siguranță alți reprezentanți ai artropodelor. Dar, în principiu, un hoț de palmier este o creatură omnivoră și poate consuma tot ceea ce găsește ca mâncare.
  • Crabii de nucă de cocos trăiesc în pământ. Pentru aceasta, ei sapa, cu ajutorul ghearelor, nisipuri superficiale in care sunt acoperite fibrele din nuca de cocos. Și, de asemenea, pot trăi în diverse creveți și recife de corali.
  • Activitatea activă se manifestă în principal în întuneric. În după-amiaza se ascund în adăposturile lor.
  • Reprezintă în mod direct reprezentanți ai artropodelor. Pentru că nu le plac alte creaturi. Sunt extrem de agresivi față de cineva care vine pe el pe teritoriu.

Reproducerea crabului de nucă de cocos

Arthropod giganticCrabii încep să se înmulțească în mod normal în mijlocul verii și se încheie cu apariția toamnei. Curtarea bărbatului pentru femeie durează mult timp, după care se împerechează. După aceea, femeia trage ouă pe stomac. Când e momentul să tragi, femela pune ouăle în apă și le lasă acolo.

Puii se nasc sub forma de larve, după care înoată în mod liber timp de o lună, după care caută un loc de viață permanentă. După ce au găsit un adăpost, ei stau acolo până când au o cochilie. Această perioadă durează aproximativ douăzeci de zile. După aceasta, încep să se topească, în timpul cărora se modifică corpul crabului. Acum arată ca un reprezentant obișnuit al unui hoț de palmier.

Un alt crab tânar trăiește mai mult sub apă, dar deja începe să iasă treptat pe suprafață. De îndată ce hoțul de palmier se mișcă complet pe pământ, el aruncă cochilia din spate și devine ca un crab pustnic. Ele devin complet crabi adulți numai în al cincilea an al vieții lor. Și ajung la dimensiunile lor maxime de numai patruzeci de ani.

Valoare pentru om

Crab coajă din exopanche calcinatAcest reprezentant de crabi a fost întotdeauna foarte valoros pentru unicitatea sa. Carnea unui hoț de palmier este o delicatesă foarte rară. Are gust de homar sau de carne de homar. Și, de asemenea, este foarte apreciat de faptul că carnea lui dă un efect puternic al afrodiziacului, contribuind la atracția sexuală.

Din cauza vânatului masiv pentru crabi, autoritățile din unele țări au fost forțate să interzică vânătoarea de hoți de palmier pentru a-și păstra populația.

Fapte interesante

  • Reprezentanții hoții de palmier au un miros foarte dezvoltat, astfel încât pot mirosi alimentele pentru câteva zeci de kilometri.
  • Crabii de nucă de cocos au capacitatea excelentă de a urca copaci, astfel încât ei pot călători în siguranță pentru câteva secunde până la o înălțime de aproximativ zece metri.
  • Deși aspectul de crab este minunat și poate teroriza pe oricine îl vede. Un crab de pământ mare este absolut sigur pentru oameni dacă nu îl ating, în care caz crabul poate rupe ușor oasele mâinii cu ghearele sale puternice.
  • În Guineea, carnea unui hoț de palmier era un fel de mâncare tradițională, până când guvernul a interzis capturarea acestor reprezentanți ai artropodelor. Acum este o delicatesă rară, pentru care va trebui să plătească o sumă mare de bani.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este un palmier suedez și o descriere a comunității palmelor?Ce este un palmier suedez și o descriere a comunității palmelor?
Lumea animală unică din AntarcticaLumea animală unică din Antarctica
Rugăciunea mantis: trăsăturile unui monstru de mareRugăciunea mantis: trăsăturile unui monstru de mare
Lista celor mai mari animale din lumeLista celor mai mari animale din lume
Cum și unde să crească bananele, beneficiile lor și domeniul de aplicare al planteiCum și unde să crească bananele, beneficiile lor și domeniul de aplicare al plantei
Far de crab din regiunea KamchatkaFar de crab din regiunea Kamchatka
Cei mai mari și mai periculoși păianjeni din lumeCei mai mari și mai periculoși păianjeni din lume
Rainbow crab: întreținere și îngrijire la domiciliuRainbow crab: întreținere și îngrijire la domiciliu
Brown crab pustnic: aspect, mod de viață și reproducereBrown crab pustnic: aspect, mod de viață și reproducere
Zboară de pește trigla sau cocoș de mareZboară de pește trigla sau cocoș de mare
» » Un crab grozav și uriaș de cocos sau un hoț de palmier!
© 2021 amigdas.com