amigdas.com

Cum de a crește testosteronul la un bărbat în mod natural

Caracteristicile cresterii nivelului de testosteron la barbati in mod naturalDoar cuvântul "testosteron" este imediat asociat cu puterea sexuală la bărbați. Și este adevărat, testosteron - este principalul hormon sexual în organism de sex masculin, care aparține hormonul androgen responsabil pentru reglarea funcțiilor sexuale masculine și nivelurile de spermatogeneză.

În plus, crește capacitatea de a rezista stresului, afectează activitatea fizică, promovează dezvoltarea masei musculare. Acest hormon se găsește în corpul feminin, însă fiziologia femeilor nu este atât de importantă.

O cantitate mică de testosteron amenință multiple tulburări psiho-emoționale și fiziologice. Înainte de a determina cum să crească nivelul de testosteron la un bărbat, trebuie să vă dați seama ce organe din corpul pe care lucrează și ce poate determina o scădere a nivelului său.

Funcțiile testosteronului în corpul masculin

Funcțiile testosteronului hormonal în corpul masculinEfectul testosteronului asupra corpului unui bărbat este împărțit în anabolice și androgenice. Acțiunea androgenă constă în reglarea proceselor de dezvoltare sexuală. Datorită prezenței hormonului, sistemul sexual al copiilor are o dezvoltare de tip masculin și formează semne secundare sexuale.

În timpul acțiunii anabolice, endorfinele (hormonii de bucurie), insulina, proteinele sunt sintetizate. Procesul construieste fibrele musculare, calcifică sistemul osos, dezvoltă capacitățile fizice ale corpului.

Ficatul hormonului participă la sinteza lipoproteinelor, promovează absorbția mineralelor de către organism și apă. În corpul masculin, testosteronul efectuează de asemenea o întreagă listă de alte funcții:

 1. Oferă posibilitatea de a crește rezistența sexuală și activitatea sexuală.
 2. Participă activ la diferite procese metabolice.
 3. Participă la formarea formelor anatomice și reglarea greutății corporale.
 4. Contribuie la apariția unui om sănătos în caracterul unui om de ambiție.
 5. Controlează cantitatea de zahăr din sânge.
 6. Creste rezistenta la stres si rezistenta la stres fizic.

În timpul dezvoltării organismului, testosteronul realizează anumite procese. Deja în a doua lună de sarcină, el participă formarea sexului copilului. Sub acțiunea sa, se dezvoltă glanda prostatică și testiculele.

În adolescență, testosteronul ia parte la transformarea transpirației și a glandelor sebacee, care încep să producă un miros care are ca scop să dea semne sexului opus.

Capacitatea adolescentului de a ejacula se dezvoltă, iar creșterea părului pe corp este stimulată. Hormonul are, de asemenea, o mare impact psihofiziologic. Cu numărul său crescut, poate apărea agresivitate incontrolabilă la bărbați.

Modificarea cantității de testosteron din organism

Caracteristicile schimbărilor nivelului de hormon de testosteron la bărbațiHormonul este sintetizat în celulele Leydig - testeri masculi și este considerat derivat al colesterolului. Cantitatea de testosteron produsă este controlată de glanda pituitară a creierului.

În jumătatea de sex feminin, acest hormon este produs ovarele și placenta. O parte din acesta este sintetizată în țesuturile glandelor suprarenale. De regulă, testosteronul din sânge este asociat cu proteine ​​care ajută hormonul să treacă la organele pe care trebuie să acționeze testosteronul (organe țintă).

Hormonul conectat nu este activ. Tipul liber (activ) de hormon trece independent în țesuturile corpului, acționând asupra muncii organelor interne. Sângele conține 3% din hormonul liber și 97% din hormonul conectat. Cantitatea optimă de testosteron din corpul unui bărbat de vârstă medie este de 350-1 mii ng / l.

Cu timpul, nivelul scade și până la vârsta de 50-60 de ani redus la jumătate. În timpul reducerii, depozitele de grăsimi cresc (corpul este format în funcție de imaginea feminină) și masa musculară a bărbatului scade. Cantitatea de testosteron poate varia atât în ​​timpul zilei, cât și în funcție de timpul din an.

Conținutul său cel mai mare apare în toamnă. De la nivele de hormoni de dimineață până seara poate fi redus cu 15%. Consecințele unei cantități scăzute de testosteron:

 • Creșterea grăsimii corporale. Lipsa nivelului de hormoni reduce procesul metabolic.
 • Cu o scădere prelungită și semnificativă a cantității de hormon, poate să apară creșterea glandelor mamare (ginecomastie).
 • Scăderea libidoului și disfuncția erectilă.
 • Reducerea liniei părului de pe corp și față, care este un semn sexual masculin.
 • Tendința spre stările depresive. Iritabilitate irrelevantă.

O scădere a nivelului poate apărea atunci când încălcări ale hipotalamusului, hipofiza, testicule și glandele suprarenale, boala Alzheimer. Dar, de asemenea, crește nivelul acestui hormon poate duce la rezultate nedorite: parul subțierea pe cap, cresterea parului pe corp, formarea de tumori de prostata si de cheaguri de sânge, provocând infertilitate.

Cauzele de deficit de androgeni

Cauzele deficitului de androgeni la bărbațiO cantitate mică de testosteron, ca regulă, se observă la bărbații de vârstă mijlocie și vârstnici. În acest caz, cauza insuficienței androgene este considerată a fi schimbări legate de vârstă. Cu 37-45 de ani, sinteza nivelurilor de testosteron este redusă cu 1,5-2% pe an. Reducerea cantității de hormon în corpul unui bărbat în timpul îmbătrânirii este ireversibilă.

Cu un deficit de androgen foarte puternic se utilizează tratamentul hormonal. Cauzele care reduc cantitatea de hormon din organism și afectează toți bărbații (conținut general) includ:

 1. Greutate în exces. Unul dintre factorii de lipsa de niveluri de hormoni. În timpul excesului de greutate corporală, sinteza sa este suprimată prin eliberarea enzimelor și hormonilor specifici grăsimilor. Ea provoacă sinteza estrogenilor - hormonii sexuali ai femeilor, care exacerbează în continuare creșterea testosteronului.
 2. Băuturi și produse. Consumul de alimente care provoacă deficit de androgeni, cafea, apă carbogazoasă, alcool în volume mari. Absența în meniul zilnic de minerale și vitamine, care contribuie la generarea de celule testosteron.
 3. Efecte asupra mediului, condiții de lucru, ecologie precară, care afectează negativ organismul.
 4. Suprasolicitarea psiho-emoțională.
 5. Stres excesiv asupra corpului sau activitate fizică slabă.

Motive individuale (nivel privat):

 • hipertensiune arterială, frecvență rapidă de respirație (dificultăți de respirație);
 • afectarea funcției renale, creșterea frecvenței cardiace - mai mult de 90 de bătăi pe minut;
 • cantitatea de bilirubină nu corespunde normei, un conținut redus sau ridicat de hemoglobină;
 • supraîncălzirea testiculelor atunci când se utilizează lenjerie de corp strânsă sau la o temperatură ambiantă ridicată;
 • niveluri ridicate de leucocite și zahăr din sânge;
 • hereditate, colesterol ridicat.

Un factor separat care reduce sinteza testosteronului este suprasolicitarea mintală. În timpul unei stări stresante prelungite, eliberarea adrenalinei poate bloca reproducerea hormonului sexual.

Impactul asupra acestui proces poate și boli avansate, efectul agenților patogeni, efectele secundare ale tratamentului. În unele cazuri, cauza poate fi o comoție.

Cum de a crește testosteronul

Modul de creștere a testosteronului la bărbați cu alimenteCum de a crește alimentele testosteron? Răspunzând la întrebarea cum se ridică testosteronul la bărbați, trebuie spus că nu trebuie să căutați imediat preparate medicale radicale pentru tratament.

Probabil, în mod specific, în cazul dumneavoastră, există o oportunitate de a obține o creștere a hormonului în sânge prin schimbarea modului de viață și a alimentației zilnice. Cele mai utile produse pentru creșterea testosteronului sunt fructe de mare: crabi, languste, somon, creveți, calmar, etc.

Ei au în compoziția lor zinc, iod și aminoacizi grași omega-3, care contribuie la sinteza testosteronului și sunt "fundația" pentru acest lucru. Squid și stridii au fost afrodisiace naturale din cele mai vechi timpuri. Creșterea numărului de hormoni sexuali masculini poate contribui diferite tipuri de nuci.

Este destul de util în fiecare zi în dietă să includă nucile, alune, fistic. Cel mai bun efect este obținut atunci când se utilizează cu miere. O cantitate crescută de telros de androsteron (testosteron). Această plante ajută la creșterea activității hormonului sexual, ridică activitatea sexuală a unui bărbat, afectează dezvoltarea unor trăsături secundare sexuale.

alte varietăți de verdeață - mărarul, spanacul, patrunjelul sunt de asemenea saturate cu substanțe minerale și sunt specii de plante ale hormonului sexual. În dieta zilnică ar trebui să fie adăugate și tradiționale în consumul de fructe și legume: squash, vinete, broccoli, morcovi, etc

Ridicați cantitatea de fructe hormonale, în special fructele uscate, care conțin o substanță necesară ca luteina. Fructele trebuie consumate în principal roșu sau portocaliu.

Stimulează sinteza testosteronului consumul de cereale - hrișcă, orz de perle, grâu. Fibrele imbunatatesc circulatia sangelui in pelvisul mic, ceea ce creste si functionarea sistemului reproductiv. Condimentele, fructele de padure, vinul și condimentele în cantități mici blochează sinteza fitoestrogenelor feminine, prezente în alte produse.

Deoarece testosteronul este un derivat de colesterol, acesta este permis în limite rezonabile consumul de carne grasă. Produse ale căror consumuri ar trebui să fie excluse sau restricționate în meniul zilnic:

 • Bere și produse din soia. În timpul consumului lor funcțiile de testosteron sunt blocate și estrogenii sunt activate mai repede.
 • Produse semifinite. Multe dintre antibioticele și substanțele hormonale conținute în ele sunt antipozi de testosteron.
 • Alimente sarate. Sodiul, ca constituent al sării de bucătărie, împiedică sinteza normală a testosteronului. Ar trebui să mănânci cât mai puține alimente sărate.

Zinc pentru a crește nivelul de testosteron

Descrierea efectului zincului asupra nivelelor de testosteron și a modului de completare a acestuiaO mare importanță în timpul dezvoltării hormonului sexual masculin este o substanță cum ar fi zincul, care participă în organism la mai mult de 450 de procese biochimice, inclusiv formarea spermei. Cum va crește acest nivel de testosteron această substanță? Zincul blochează efectele enzimei aromatază, care transformă testosteronul în estrogen.

Obțineți rapid doza zilnică de zinc (17-22 mg) din produsele de zi cu zi este foarte dificil. Mai mult, anumite elemente care sunt conținute în alimente împiedică absorbția lor. De exemplu, calciu, care se găsește în produsele lactate fermentate, reduce absorbția zincului cu un factor de 2.

Fitina, care se găsește în leguminoase și cereale, împiedică asimilarea sa. Eliminați zincul din alcool, cafea și ceaiul puternic. În situația actuală a mediului, în aproape toți oamenii se observă o lipsă de zinc.

Reaprovizionați cantitatea de substanță din organism, adăugând probabil dieta zilnică deja descrisă fructe de mare, nuci, seminte floarea soarelui și telina.

Pentru a obține rapid cantitatea necesară și testosteronul normal în organism, aveți nevoie de un tratament special vitamine și preparate minerale. Dar doza descrisă în instrucțiunile de utilizare nu poate fi depășită, zincul poate provoca intoxicații toxice.

Metode medicale de creștere a testosteronului

Dacă metodele naturale nu au reușit să mărească cantitatea de hormon sexual masculin în sânge, atunci medicul poate prescrie un tratament de substituție. Cum de a crește testosteronul prin mijloace medicale? Pentru a vindeca insuficiența androgenului, aplicați:

 • Lista și descrierea medicamentelor pentru creșterea nivelului de testosteron la bărbațipreparate orale (tablete);
 • mijloace intramusculare injectabile;
 • preparate mucoadezive - plasate de două ori pe zi peste dinții de sus;
 • unguente speciale;
 • testosteron patch - este atașat la scrot sau alte părți ale corpului.

Dar toate aceste pregătiri au atât avantaje, cât și dezavantaje. Tipul tratamentului este obligatoriu Numai un medic. Din forma de utilizare va depinde de cât de repede vor funcționa medicamentele.

În timpul unei deficiențe de androgeni, pilulele au fost utilizate mult timp, deși inițial au fost utilizate pentru a trata cancerul de sân la femei. După un timp, efectul lor asupra producției de testosteron a fost dezvăluit. Primul astfel de agent a fost metiltestosteronul, aplică undeconate Atât sub formă de injecții, cât și sub formă de tablete.

Îmbunătățește cantitatea de hormon sexual Tribulus de droguri, care se bazează pe substanțe naturale, dar cu supradoză uneori provocând reacții adverse. Tratați cu ea și impotență sexuală. Fito-tabletele "Tribestan" sunt destul de eficiente.

Pe baza testosteronului natural, o injecție "Testosteron Enanthate“. Cu toate acestea, admiterea sa trebuie să fie însoțită de o supraveghere medicală strictă. Tratamentul cu acest medicament poate determina o scădere a dimensiunii testiculelor, apariția acneei și alte efecte secundare.

Dar nu trebuie să vă luați medicamente care ridică testosteronul. Mulți abuzatori ai acestor fonduri încep întreruperi ale sistemului hormonal, sinteza naturală a hormonului sexual scade.

Un astfel de tratament este contraindicat în timpul dezvoltării tumorilor în prostată. Înainte de a utiliza medicamente în timpul unei deficiențe de androgeni este necesar să se efectueze un studiu și să se consulte cu un oncolog, să efectueze o examinare rectală și să testeze antigenul specific prostatei.

Căi populare de creștere a testosteronului

Căi populare de creștere a nivelului de testosteron la bărbațiGândindu-vă cum să măriți cantitatea de testosteron din organism, nu trebuie să neglijați metodele populare de tratament. Ierburile care ajută la rezolvarea acestei probleme au fost testate de secole.

Chiar și vindecătorii vechi din India pentru creșterea masei musculare și îmbunătățirea funcțiilor sexuale recomandă o plantă, cum ar fi Tribulus terrestris. Extractul obținut din iarbă ajută la tratamentul infertilității și crește activitatea sexuală.

Experimentele și studiile efectuate asupra maimuțelor au arătat un efect pozitiv al medicamentelor bazate pe ancore asupra funcțiilor de reproducere și a formării spermatozoizilor.

Cu ajutorul acestor medicamente, a fost posibilă creșterea cantității de testosteron timp de câteva zile. În medicina estică planta de smilax nezabudkudtsvetkovy a fost percepută doar ca un stimulent și un cadou natural magic. Pana in prezent, cercetatorii au aratat ca este posibil sa se mareasca sinteza de testosteron cu aceasta planta si sa normalizeze formarea spermei.

Aceleași proprietăți au un alt copac tropical din Africa de Sud - Muira Puama. Pentru a crește erecția, se utilizează ca sedativ. Cercetătorii din America s-au dovedit a avea un efect pozitiv asupra recuperării libidoului și a sistemului nervos.

Sinteza pe scară largă a testosteronului este afectată nu numai de starea fizică, ci și de modul de gândire, starea emoțională a bărbaților. Scopul principal al bărbaților - menținerea victoriilor, realizarea obiectivelor stabilite.

Prin stabilirea înaintea ta, sarcini fezabile și îndeplinirea acestora, creșteți puterea spiritului și, astfel, stimulați cursul normal al multor procese fiziologice. Trebuie să fii încrezător în relații cu sexul opus, acționează și gândește ca un bărbat.

Normalizarea repaosului de noapte

Caracteristicile influenței timpului de somn de noapte asupra nivelului de testosteron la bărbațiStudiile recente au arătat că bărbații care dorm mai puțin de timp suficient au mult mai puțin testosteron decât cei care dorm pentru 6-8 ore. Conform rezultatelor obținute, cantitatea de hormon sexual poate scădea cu până la 50% dacă bărbatul dă un somn mai mic decât cel normal.

Cantitatea de testosteron în dimineața la 30% mai mult decât în ​​seara, din acest motiv, un om, de regulă, sunt mai sexual excitat în dimineața. Pierderea dorinței sexuale în dimineața sau pierderea de erectie dimineata poate fi un simptom al faptului că cantitatea de testosteron scade, prin urmare, este necesar să se normalizeze durata somnului până la 6-8 ore în fiecare noapte.

În procesul de somn, corpul produce cel mult hormonul sexual și cu cât este mai puternic somnul, cu atât va produce mai mult testosteron.

În medicina non-tradiționale și de droguri de astăzi există o cantitate mare de bani pentru a rezolva problema, cum să crească testosteron în organism, atât la bărbați cât și pentru a preveni deficienta de androgeni.

Este necesar să se monitorizeze starea de sănătate în acest domeniu, să efectueze un tratament în timp util și chiar și în situația normală din acest plan de a lua măsuri preventive.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Care este hormonul lg și pentru ce funcții răspunde bărbaților și femeilorCare este hormonul lg și pentru ce funcții răspunde bărbaților și femeilor
De ce să luați un test de sânge pentru testosteron la bărbațiDe ce să luați un test de sânge pentru testosteron la bărbați
Ce este aceasta - gonadotropina corionică umană, aplicarea acesteiaCe este aceasta - gonadotropina corionică umană, aplicarea acesteia
Medicamentele din farmacie care cresc testosteronul la bărbațiMedicamentele din farmacie care cresc testosteronul la bărbați
Estradiol: ce este, descrierea și scopul hormonuluiEstradiol: ce este, descrierea și scopul hormonului
Lista de produse care cresc testosteronul la bărbațiLista de produse care cresc testosteronul la bărbați
Libido la bărbați: ceea ce este și cum să-l îmbunătățeascăLibido la bărbați: ceea ce este și cum să-l îmbunătățească
Norma testosteronului hormonal la bărbați în funcție de vârstăNorma testosteronului hormonal la bărbați în funcție de vârstă
Androgenii: care sunt acești hormoni, cum să-și reducă nivelulAndrogenii: care sunt acești hormoni, cum să-și reducă nivelul
Testogenon: instrucțiuni de utilizare, analogi, preț și recenziiTestogenon: instrucțiuni de utilizare, analogi, preț și recenzii
» » Cum de a crește testosteronul la un bărbat în mod natural
© 2021 amigdas.com