amigdas.com

Care sunt problemele cu femeile cu urinare și cauzele lor

Descrierea încălcărilor cu urinare la femeiDestul de ciudat, dar problemele la femei asociate cu urinarea apar mai des decât în ​​jumătatea de sex masculin a umanității. Aceasta adesea simbolizează prezența patologiilor urologice, ceea ce poate provoca un număr de factori.

Cele mai frecvente sunt infecțiile, hipotermia, condițiile de stres, factorii fiziologici, patologiile de natură ginecologică. Toate aceste condiții pot fi depășite cu ușurință dacă vă contactați un specialist-urolog în timp pentru ajutor. Dar, cel mai important, este important să știți despre toate simptomele și cauzele care pot indica o anumită patologie.

Manifestări ale disfuncției urinare la femei

Dificultățile cu urinarea au manifestări diferite. În general, ele se disting între ele:

 • Simptomele tulburărilor urinare la femeidificultatea de urinare cauzată de o întârziere a refluxului de scurgere a urinei, necesitând un efort din partea pacientului;
 • flaccid urinare necontrolabilă, însoțită de o presiune slabă;
 • absența după urinarea unui sentiment de golire completă a vezicii urinare;
 • sângerări sângeroase în urină și prezența unui miros străin;
 • manifestarea durerii în timpul urinării.

Dificultatea urinării de multe ori se substituie pe baza semnelor de manifestare. Poate avea acel personaj languid, apoi sindromul tensionat al curentului. Dar în fiecare caz va fi pacientul simt un anumit disconfort.

Există factori care provoacă probleme cu urinarea la femei. Acestea sunt formate din două grupuri.

Factori de natură uretrală. Acestea includ patologii care au condus la schimbări în lumenul canalului ureteral. Cauzele ar putea fi patogene congenitale și dobândite, probleme oncologice, pietre în uretere, boli infecțioase.

Factori de buble. Acestea sunt cauzate de motive care nu au legătură cu primul grup. În general, ele pot provoca patologia cancerului a zonei genitale feminine sau a intestinelor.

Problemele cu urinarea vorbesc asupra dezvoltării procesului inflamator în vezică, care se poate dezvolta ulterior în cistită sau pielonefrită. Și în absența unui tratament adecvat, duceți la urosepsis.

Urinarea dificilă își poate schimba caracterul cu vârsta. Și când o femeie este însărcinată tot timpul întâmpinați anumite dificultăți. Dar această stare este considerată normală.

Ce cauzează dificultatea urinării la femei

Lista cauzelor problemelor la femeile cu urinareCauzele urinării dificile pot fi foarte multe. Pentru a stabili evoluția patologiei, studiile de laborator sunt deseori efectuate prin teste de prelevare la un urolog sau nefrolog.

Cele mai frecvente cauze ale problemelor urinare la femei sunt următoarele:

 1. Exacerbarea urolitiazei. Apariția unei astfel de boli este cauzată de tulburări metabolice în organism, care conduc la formarea de pietre în rinichi sau vezică și interferează cu trecerea liberă a urinei prin canalul ureteral. Este însoțită de un sindrom dureros în regiunea lombară.
 2. Apariția neoplasmelor în organele sferei genitourinare, care împiedică trecerea naturală a urinei. Însoțită de absența durerii.
 3. Prezența diferitelor impurități în urină: sânge sau cheaguri mucoase. O astfel de patologie poate fi adesea însoțită de infecție și duce la dificultatea urinării.
 4. Formarea proceselor inflamatorii în vezică, însoțită de cistită sau uretrită. uretră Femeie este proiectat astfel încât slab protejat împotriva pătrunderii microbilor în ea, care patrund in vezica urinara si provoca o reacție inflamatorie. Astfel de procese inflamatorii sunt adesea însoțite de dureri acute și duc la disconfort.
 5. Prezența infecțiilor cu transmitere sexuală. Foarte des, infecțiile de la organele genitale ale femeilor sunt transferate în canalul uretrei, care provoacă inflamația.
 6. Efectul unor medicamente asupra procesului de retragere a urinei, care sunt introduse pacientului în timpul intervenției chirurgicale. Asemenea probleme cu urinarea sunt considerate temporare și trec printr-o perioadă scurtă de timp.
 7. Nerespectarea prescripției unui medic în tratamentul diureticelor. În acest caz, este mai bine să utilizați regimul corect de tratament pentru a evita dificultățile de urinare.
 8. Contracepția pe cale orală, care poate duce la o tulburare de urinare. Cu o astfel de problemă, trebuie doar să încetați să luați aceste medicamente.
 9. Sarcina în al doilea trimestru. Probleme cu urinare apar la toate femeile însărcinate. Acest lucru se datorează creșterii sarcinii asupra rinichilor și a vezicii urinare. La urma urmei, fătul are deja prea multă presiune asupra organelor genito-urinare, ceea ce duce la urinare frecventă. O asemenea neplăcere încetează să mai tortureze o femeie după naștere.

Diagnosticul cu urinare cu probleme

Orice disconfort asociat cu această patologie la femei necesită o trimitere la un specialist în urologie și o examinare specifică. Activitățile care vizează determinarea cauzelor patologiei includ:

 1. Metode pentru diagnosticarea tulburărilor urinare la femeiChestionarul medicului privind starea pacientului și evoluția bolii, astfel încât să se adauge o imagine clară a problemei care a apărut.
 2. Examinarea cavității abdominale și a regiunii lombare, care sa îmbolnăvit prin palpare și percuție, pentru a dezvălui durerea. Uneori poate fi nevoie organele genitale de examinare, în cazul în care există o suspiciune de penetrare in uretra de o educație străină.
 3. Scopul unui test de laborator, care include livrarea testelor comune de sânge și urină. În unele cazuri, este necesar să se ia o frotiu din canalul uretrei și din vagin. O astfel de abordare va ajuta la diagnosticarea corectă a unui medic și va prescrie un tratament eficient.
 4. Urinoplastia și examinarea radiologică. Acest lucru va ajuta la identificarea prezenței pietrelor în rinichi și vezică, precum și la excluderea prezenței tumorilor.

Ca o regulă, după diagnosticarea cauzelor acestei patologii, tratamentul este prescris, care vizează eliminarea simptomelor. Cistita și uretrida necesită de obicei antibiotice. Tratamentul specific prescris de urolog.

Auto-medicația este cel mai bine să nu se ocupe, deoarece acest lucru poate duce la trecerea bolii la cursul cronic. Pe lângă agenții antibacterieni, medicamente antiinflamatoare și analgezice, care completează terapia.

Cu dificultăți de urinare, care au apărut din cauza neoplasmelor din organele genito-urinare, de obicei intervenția operativă. Și cu pietre în zona rinichilor și a vezicii urinare, se prescriu o dietă și preparate pentru a dizolva excrementele și a le îndepărta în exterior.

Prevenirea problemelor urinare la femei

 • Prevenirea întreținerii pentru prevenirea problemelor cu emiterea la femeițineți picioarele în căldură absolută;
 • să respecte igiena genitală;
 • alegeți numai sex protejat;
 • nu abuzați de alcool și nu faceți medicamente în mod inutil;
 • beți mai puțin înainte de a merge la culcare pentru a evita să mergeți la toaletă noaptea;
 • zilnic efectuați exerciții Kegel pentru a întări mușchii podelei pelvine;
 • purtați lenjerie de corp numai din țesături naturale.

Dacă există o ușoară tulburare cu urinare, nu ar trebui să recurgeți la auto-gestiune, este mai bine nu întârzia vizita la un specialist. Numai în timp, asistența calificată va ajuta la scăderea patologiei existente și la evitarea eventualelor recidive.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să elimini pietrele de la ureter la domiciliuCum să elimini pietrele de la ureter la domiciliu
Ce este o glandă de prostată: simptome și tratament?Ce este o glandă de prostată: simptome și tratament?
Urologul: ceea ce îngrijește acest specialist îngust pentru bărbați și femeiUrologul: ceea ce îngrijește acest specialist îngust pentru bărbați și femei
Boli ale prostatei: simptomeBoli ale prostatei: simptome
Simptome, simptome de boală a vezicii urinare la bărbați și femeiSimptome, simptome de boală a vezicii urinare la bărbați și femei
Durere puternică și dureroasă de a urinaDurere puternică și dureroasă de a urina
Culoarea neobișnuită a urinei - ce spuneCuloarea neobișnuită a urinei - ce spune
Senzații neplăcute la femei: durere în uretraSenzații neplăcute la femei: durere în uretra
Vezica neurogenă la bărbați: simptome și tratamentVezica neurogenă la bărbați: simptome și tratament
Arsură și mâncărime în uretra la bărbațiArsură și mâncărime în uretra la bărbați
» » Care sunt problemele cu femeile cu urinare și cauzele lor
© 2021 amigdas.com