amigdas.com

Pe penisul glansului la bărbați pete roșii: tratament

Pete roșii pe penisPentru orice om, sănătatea penisului joacă un rol important, deci chiar și schimbările minore pot provoca o adevărată panică.

Una dintre problemele cele mai neplăcute și destul de grave legate de organul sexual masculin este aparitia pe trunchiul sau capul de pete roșii. Și dacă ei sunt încă nu a avut loc pentru o lungă perioadă de timp, iar procesul este însoțit de mâncărime - nu întârzie campania la clinica, în cazul în care medicul va efectua inspecția va determina cauza exacta a acestei boli și prescrie tratamentul corect.

Cauzele apariției petelor roșii pe organele genitale ale bărbaților

Cauzele apariției unei erupții cutanate pe trunchiul sau capul penisului pot fi diferite. Este posibil ca acest lucru să fie simplu reacție alergică asupra unor stimuli externi (de exemplu, vopsirea substanțelor din lenjeria de corp) și, pe de altă parte, aceste puncte pot indica dezvoltarea unei patologii grave în sfera genito-urinară. În orice caz, nu este necesar să stabiliți un diagnostic și să încercați să vă eliminați singur problema, dar este mai bine să solicitați sfatul unui specialist.

Cauze de natură infecțioasă

Dacă aveți o suspiciune că a apărut o erupție cutanată din cauza infecției, trebuie să contactați imediat un medic. Aceasta este o problemă destul de gravă, care necesită o abordare competentă și un tratament imediat. Toate încercările de a scăpa de aceasta fără intervenția medicilor măcar nu vor funcționa și chiar ar putea agrava situația.

O erupție roșie pe penisul unui bărbat poate fi un semn al următoarelor patologii de natură infecțioasă:

 • Herpes genital;
 • sifilis și gonoree;
 • candidoza;
 • balanita;
 • boli precanceroase și canceroase;

Desigur, toată lumea a auzit despre existența acestor boli, totuși merită să le analizăm în detaliu.

Candidoza (afte). Cel mai adesea, boala este transmisă prin contact sexual cu un partener infectat. În alte cazuri, afulația se poate dezvolta din cauza imunității slabe, deoarece un organism sănătos poate lupta împotriva infecției în sine, iar cel slab nu o face.

Cu această boală, pe lângă o erupție cutanată roșie, pot apărea următoarele simptome:

 • Acid miros neplăcut;
 • alb scuff pe cap;
 • mâncărime;
 • brânză de descărcare de gestiune în alb.

Cauzele candidaturii pot fi următoarele:

 • Sex fără a folosi prezervativul cu un partener infectat;
 • partajarea obiectelor de igienă personală (mașină de ras, burete pentru spălare, prosop etc.) cu o persoană infectată.

Candidoza necesită în mod necesar intervenția unui medic și tratamentul imediat al ambilor parteneri.

Cum se fac boli pe penisBalanita - o inflamație a capului penisului. Inflamația preputului și apariția de puncte roșii pot declanșa inflamații la nivelul capului penisului. Inflamația poate afecta atât preputul (balanopostita), cât și direct pe cap (balanita).

Dacă procesul inflamator este cauzat de înmulțirea microflorei patogene, atunci erupția apare sub acțiunea ciupercilor, a bacteriilor și a altor microorganisme dăunătoare. În plus, inflamația poate fi cauzată de arsuri, leziuni și alte leziuni ale țesutului capului.

O caracteristică caracteristică a acestor boli este prezența nu numai a erupțiilor roșii, dar întreaga eroziune. Rănile sunt destul de dureroase, sunt destul de mari, au o nuanță albastră sau burgundă. Procesul este însoțit de mâncărime constante. În absența tratamentului, rănile încep să se înrăutățească și să se adâncească în interiorul organului sexual.

Diferitele forme de patologii duc la apariția unor simptome suplimentare ale bolilor avute în vedere. De exemplu, la anumiți reprezentanți de sex masculin, icterul pe penis poate fi suplimentat cu edem penis, înmuiere a pielii, creșterea temperaturii corpului.

Ambele boli provin din indiferența masculului față de regulile de igienă personală. În preput și pe cap în sine, se colectează lubrifiant-smegma, în care se acumulează un număr mare de microorganisme. Și dacă nu eliminați lubrifiantul în timp cu ajutorul spalării obișnuite, acesta se înmulțește cu bacterii dăunătoare care provoacă roșeață și devin cauza erupțiilor cutanate.

Dezvoltarea inflamației este, de asemenea, promovată de bolile severe transferate, de întreruperea glandelor endocrine, de imunitatea slabă.

În plus față de erupțiile roșii, boala caracterizată prin următoarele simptome:

 • Urmează penisulExtinderea ganglionilor limfatici in zona inghinala;
 • roșeață;
 • descărcarea de la purulența prepuțului;
 • mâncărime și sindrom de durere;
 • umflarea capului penisului.

Boala necesită, de asemenea, un tratament urgent.

Herpes genital caracterizată prin apariția de pete nu numai pe capul penisului, ci și pe toată zona inghinală. Herpesul este însoțit de următoarele simptome:

 • Durere și arsură în cap;
 • apetit scăzut;
 • durere în timpul urinării;
 • apariția veziculelor dureroase umplute cu lichid, în timp ce procesul este însoțit de mâncărime;
 • o crestere a ganglionilor limfatici in zona inghinala.

În absența tratamentului, erupțiile trec de la capul penisului până la trunchi, testicule și alte părți ale organului genital. În acest caz, există o creștere a ganglionilor limfatici în regiunea inghinală și există o febră care însoțită de temperaturi ridicate. Virusul herpes poate intra în organism prin intermediul sexului neprotejat. Întrucât tratamentul complet pentru această boală nu este posibil pentru ziua de azi, terapia prescrisă de medic va fi îndreptată numai spre suprimarea agentului patogen și prevenirea recidivelor.

Infecții ale sistemului genito-urinar - vinovăția pentru apariția petelor roșii

Boli infecțioase ale sistemului urinarMotivele pentru apariția de pete roșii pe penis poate deveni diferite infecții ale sistemului genito-urinar. Trichomonas, ureaplasma, micoplasma, chlamydia - toate aceste patogeni reproducerii necontrolate pot provoca dezvoltarea diferitelor patologii de natură infecțioasă.

De exemplu, motivul chlamydia deveniți chlamydia. În corpul unei persoane sănătoase, aceste bacterii nu sunt, deoarece se hrănesc cu constituenții celulelor în care trăiesc, ceea ce duce la moartea acestora din urmă. Terapia cu antibiotice este folosită pentru a trata chlamidiile.

trichomoniaza cauzate de bacterii dăunătoare - trichomonade, care aparțin unor paraziți insensibili la antibiotice. Tratarea bolii poate fi numai cu ajutorul unor medicamente farmacologice speciale.

Bacteriile ureaplasmei provoacă o astfel de boală ca ureaplasmosis. Aceste microorganisme dăunătoare trăiesc pe membrana mucoasă a penisului și a uretrei unui om. Nu-i rău să fii tratat cu medicamente antibiotice.

Mocoplasmele care provoacă dezvoltarea micoplasmoze sunt bacteriile cele mai periculoase. Această boală este plină de consecințe grave, și anume, încălcări ale funcțiilor sistemului reproducător, care pot cauza infertilitate masculină.

Oricare dintre aceste boli venerice se manifestă prin pete roșii pe trunchiul și capul organului sexual masculin. Pentru a stabili forma exactă a agentului patogen, este posibil doar cu ajutorul studiilor de laborator, cărora li se dă indicația medicului curant. Este strict interzis să se angajeze în auto-medicație, deoarece acest lucru poate provoca și mai multe complicații grave.

Sifilis și gonoree

Cauze de roșeață a capului penisuluiGonoreea și sifilisul pot deveni de asemenea vinovați pentru apariția de pete pe capul penisului. Sifilisul și gonoreea sunt boli infecțioase destul de grave care necesită un tratament prelungit și profund. Dacă nu efectuați terapie, atunci se produc încălcări grave în organism, ceea ce duce, în unele cazuri, la un rezultat fatal.

Puteți să fiți infectați cu sifilis în următoarele moduri:

 • De la o mamă infectată la un copil în timpul nașterii sau in utero;
 • sexul neprotejat de orice fel;
 • transfuzia de sânge infectat.

Ratura roșie pe genitale, deși nu este singurul simptom al acestei boli, dar unul din primele. Pentru sifilisul caracterizat printr-un fenomen cum ar fi transformarea erupției cutanate, mai întâi în răni mici și apoi - în eroziune. Apărând în zona abdominală, erupția se extinde treptat pe tot corpul și, în absența unui tratament adecvat și în timp util, boala ia o formă severă, ceea ce poate duce la diferite urâțe și chiar moarte.

Infecția cu gonoree poate apărea și de contactul gospodăriei (spre deosebire de sifilis). La erupțiile de pe cap se pot adăuga simptome precum descărcarea mucoasă din uretra, care conține mâncărime puroi permanente și durere cu urinare.

Pentru a face față infecției va ajuta terapia complexă, care se bazează pe medicamente antibacteriene. Cazurile complicate necesită tratament în spital. Complexul de preparate este selectat de către un specialist individual, de asemenea exercită controlul asupra procesului de tratare a sifilisului și a gonoreei la bărbați.

Boli de piele și papilomavirus uman

Bolile de piele pot provoca, de asemenea, pete roșii pe capul penisului. Organele sexuale ale unui om infectează adesea o astfel de afecțiune psoriazis. Această boală nu este mai puțin periculoasă decât infecțiile venerice, deși nu este transmisă sexual. Deoarece cauzele apariției psoriazisului sunt psihologice (stres, tulburări ale sistemului nervos, suprasolicitare emoțională etc.), diagnosticarea bolii este dificilă. Când rezolvăm probleme cu psihicul, simptomele psoriazisului dispar pe cont propriu.

Debutul de papilomavirus este, de asemenea, caracterizat prin apariția unei erupții cutanate pe penisul trunchiului și a glandului penisului. După o scurtă perioadă de timp, mici puncte roșii se transformă în negi și în excremente, din care se scurge un lichid cu un miros rău. Papilomavirusul uman nu răspunde la tratament, totuși, este posibil să scapi de neoplasme prin intervenție chirurgicală (laser, scalpel, azot lichid). Terapia în acest caz vizează consolidarea imunității, datorită căreia este posibilă blocarea virusului și prevenirea dezvoltării acestuia.

Alte motive

Etiologia petelor roșii pe capul penisului nu este întotdeauna infecțioasă. Punctele roșii pe cap fără mâncărimi pot apărea din cauza următorilor factori:

 • Erupțiile la nivelul organelor genitaleo reacție alergică la țesuturile lenjeriei;
 • imunitate slabă;
 • reacția la produsele de îngrijire personală sau cosmetice;
 • prelungirea stresului;
 • reacția la diferite prezervative și lubrifianți;
 • nerespectarea regulilor de igienă personală.

Orice cauzează apariția de pete roșii pe capul penisului, este mai mult decât un motiv serios de a contacta clinica. Nu vă așteptați ca erupția cutanată să dispară singură și Nu încercați să o tratați, în caz contrar există un risc imens de complicații mult mai grave.

Erupția pe penisul glancului
Boli ale sistemului reproductivCauzele unei erupții cutanate la nivelul penisuluiBoli ale sistemului mochespuskatelnoyCauze de roșeață și erupții cutanate la nivelul penisului
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Pupulele perle: de ce apar oamenii?Pupulele perle: de ce apar oamenii?
Urologul: ceea ce îngrijește acest specialist îngust pentru bărbați și femeiUrologul: ceea ce îngrijește acest specialist îngust pentru bărbați și femei
Inflamația preputului și a capului la bărbați: cauze și tratamentInflamația preputului și a capului la bărbați: cauze și tratament
Cauze de mâncărime pete roșii pe mâiniCauze de mâncărime pete roșii pe mâini
Erupțiile pe frunte ale unui adult: cauzele petelor roșiiErupțiile pe frunte ale unui adult: cauzele petelor roșii
Picăturile alb pe capul bărbaților sunt periculoase?Picăturile alb pe capul bărbaților sunt periculoase?
Tratamentul fisurilor la nivelul preputului la bărbațiTratamentul fisurilor la nivelul preputului la bărbați
Dermatita dermatita la barbati: diagnostic si tratamentDermatita dermatita la barbati: diagnostic si tratament
Ce arată smegma pentru bărbați: descriere și fotografieCe arată smegma pentru bărbați: descriere și fotografie
Boala lui Peyronie la bărbați: cauze, tratament și fotografiiBoala lui Peyronie la bărbați: cauze, tratament și fotografii
» » Pe penisul glansului la bărbați pete roșii: tratament
© 2021 amigdas.com