amigdas.com

Vasectomia: ceea ce este, sterilizarea masculină și prețul ei

Ce este o vasectomie?Până în prezent, se crede că sterilizarea unui om prin intervenție chirurgicală este cea mai eficientă și mai sigură metodă de planificare familială. În plus, vasectomia este cea mai rentabilă metodă de contracepție. În plus, utilizarea celor mai noi anestezice cu un efect sedativ mic a făcut această operație pentru organismul complet sigură.

Ce este o vasectomie?

Vazectomia (sterilizarea masculină) este deseori confundată cu castrarea. Dar diferența dintre cele două operațiuni este imensă, așa cum presupune doar sterilizarea bărbaților blocarea funcției de reproducere. În timpul castrării, unul sau ambii testicule sunt complet îndepărtați. Sterilizarea masculină este mai puțin costisitoare și mult mai ușor de manipulat, spre deosebire de o metodă similară dezvoltată pentru femei. În mod direct termenul "vasectomie" a apărut acum 50 de ani.

Astăzi, sute de astfel de operațiuni se efectuează zilnic în întreaga lume. Și popularitatea acestei metode este complet justificată. Spre deosebire de persoanele care au trecut prin procedura de castrare, bărbații care au suferit o vasectomie, să păstreze complet toate posibilitățile sexuale. Orice fel de consecințe negative, în plus față de infertilitate, această manipulare nu are loc.

Motivele pentru care un om ia o decizie în favoarea vasectomiei, sunt mai multe:

 • intoleranța personală a preparatelor contraceptive;
 • refuzul de a transfera patologii genetice copiilor lor;
 • reticența de a avea copii atunci când un copil are deja o familie.

Dar, într-un fel sau altul, omul care a decis această operațiune este obligat să se gândească cu atenție la acțiunea sa. Întrucât este destul de dificilă și foarte costisitoare restaurarea funcției de reproducere după sterilizarea masculină, în ciuda faptului că multe clinici, care publicizează acest serviciu, o numesc reversibilă și temporară. A fost slaba conștientizare oameni despre posibilele consecințe și cauzează feedback negativ despre această operațiune.

Conform parametrilor chirurgicali, sterilizarea oamenilor astăzi este o procedură care nu este deloc complicată. Această intervenție chirurgicală nu are aproape nicio contraindicație. Dar este încă o operațiune deplină, care necesită pregătire. Înainte de a efectua procedura direct, trebuie să efectuați o serie de examinări generale și să efectuați cu siguranță o electrocardiogramă. Trebuie, de asemenea, pe deplin exclude prezența bolilor cu transmitere sexuală, și, de asemenea, să efectueze o consultare cu un urolog. Aceste măsuri de precauție minimizează posibilele efecte secundare după sterilizare.

Cum se efectuează sterilizarea masculină?

Sterilizarea bărbațilorImediat, sensul procedurii de vasectomie este că spermatozoizii care continuă sinteza nu pot trece în lichidul seminal eliberat în timpul actului sexual. Pentru ce este blocat trecerea prin care penetrează spermatozoizii în ejaculare. De regulă, acest lucru se face în două moduri:

 1. Pasajul este fixat cu o strângere specială.
 2. Eliminat o bucată de vas deferens.

Sterilizarea chirurgicală nu necesită tăierea cavității abdomenului (spre deosebire de aceeași operație la femei). Toate manipulările sunt efectuate numai în zona inghinală.

Operațiunea însăși este împărțită în următoarele etape:

 • Zona de operare este dezinfectată și omului i se administrează un anestezic local.
 • Medicul determină locația canalului de ieșire. În bici, bărbații efectuează o incizie foarte mică. Întrucât conductele în sine sunt mici și diametrul acestora nu depășește 2,5 mm, nu va fi necesară o întrerupere semnificativă pentru accesul la acestea. Mai întâi tăiați pielea și după țesutul muscular.
 • canal ejaculator este izolat din cele două capete, și disecat, prinse de închidere sau sunt legate cleme speciale care nu sunt respinse de organism și nu sunt oxidate, așa cum a făcut din așa-numitul materialul „inert“ (de obicei, pentru a fabrica aceste cleme de titan aplicate).
 • Incizii chirurgicale sunt cusute. Pentru ceea ce se utilizează un material special pentru cusături (fir), care în viitor se rezolvă independent. Prin urmare, nu este necesar să eliminați cusăturile.

Întreaga operațiune durează nu mai mult de 30 de minute.

Îngrijire după o intervenție chirurgicală

Procedura de turnare a unui omRealizați o procedură de vasectomie numai într-o cameră de operare special echipată. Prin urmare, recurgând la sterilizarea masculină, cel mai bine este să acordați prioritate clinicilor de ambulatoriu testate care au o reputație solidă.

Starea unui bărbat în spital după terminarea operației nu are sens. Întregul proces este atât de simplu încât deja După o oră, pacientul va putea să meargă acasă. Unele senzații dureroase și inhalarea inevitabilă trec în câteva zile, când cusătura se vindecă complet.

Deoarece sterilizarea este considerată o operațiune deplină, după implementare este necesară introducerea unor restricții în viața obișnuită. În primele câteva zile după operație, experții recomandă pacienților să reducă activitatea fizică. Scrotul nu trebuie umezit, prin urmare este interzis să faceți duș sau baie. În caz contrar, există un risc crescut de infectare în cusătura. Din contactul sexual complet, trebuie să vă abțineți timp de cel puțin o săptămână.

Trebuie amintit faptul că din lichidul seminal spermatozoizii complet dispar numai după 23-28 ejaculări. Din cauza contraceptivului clasic, va fi posibil să renunțați complet numai după câteva luni (luând în considerare activitatea vieții tale sexuale). Într-un fel sau altul, este absolut necesar să se efectueze o analiză a prezenței spermei sănătoase în ejacularea. Aproximativ în 3% din cazuri, poate apărea auto-restaurarea vaselor deferente. Și acest lucru nu depinde deloc de calificarea medicului care a efectuat sterilizarea.

Posibile consecințe după sterilizare

De regulă, bărbații care au suferit intervenții chirurgicale scriu doar răspunsuri pozitive despre acest lucru. Vasectomia nu afectează în nici un fel funcția sexuală masculină. O persoană își păstrează complet potența, poate experimenta orgasmul în același mod ca și înainte de operație. Ejacularea survine, dar ejaculati mai mult nu are spermatozoizi în compoziția sa. Chiar și direct volumul de lichid seminal nu scade.

În unele cazuri, bărbații raportează o îmbunătățire a libidoului. Dar aceasta, cel mai probabil, este explicată doar de un factor psihologic, deoarece după operație frica de sarcină accidentală dispare de la partener. Mulți bărbați spun că vasectomia ajută la întinerirea completă a corpului. Dar aceste afirmații nu au fost dovedite științific.

După efectuarea unei vasectomii, probabil consecințe și complicații nedorite. Printre acestea se numără:

 • Cum se recuperează după operațieumflarea scrotului;
 • infecția suturii după intervenție chirurgicală;
 • creșterea temperaturii corpului;
 • disconfort și durere;
 • apariția vânătăilor și vânătăi.

Simptomele tulburatoare pentru bărbații care au suferit o vasectomie:

 • blotarea materialului de îmbrăcăminte cu exudat sau sânge;
 • creșterea temperaturii (peste 38 C), febră;
 • absența ciclului menstrual ulterior la partener;
 • organe umflate sau o afecțiune dureroasă.

Contactați imediat un medic dacă apare una dintre complicațiile descrise mai sus.

Din fericire, procentul de complicații după sterilizare este foarte scăzut. Iar senzațiile dureroase și prezența unei mici suprapuneri sunt rezultate inevitabile după orice operație. Cu toate acestea, ei sunt obligați să treacă complet fără urmă în câteva zile.

Principalul aspect negativ al vasectomiei este ireversibilitatea. Foarte adesea vorbesc despre policlinici despre sterilizarea temporară. Dar nu trebuie să uităm că această posibilitate există doar 5 ani după toate manipulările. Dar, în acest caz, restaurarea funcției de reproducere este o operație destul de riscantă și complicată. Garantează că poți fi tată din nou, nimeni nu o va da. Mai des decât nu mai mult de 35% din aceste operațiuni sunt finalizate cu succes.

În Europa, mulți bărbați își îngheață sperma înainte de sterilizare. Acest lucru se poate face ca un mijloc de rezervă pentru a rămâne gravidă cu un partener. Dacă sterilizarea temporară este ireversibilă, atunci veți avea posibilitatea de a concepe un alt copil. În țara noastră, această practică nu este atât de populară, deoarece aceste servicii sunt destul de scumpe.

dar beneficiile sterilizării sunt încă mult mai mari:

 • Această variantă de protecție de la debutul unei sarcini nedorite nu este temporară, ci permanentă.
 • Aceasta este o procedură destul de simplă și eficientă, care nu provoacă daune semnificative corpului unui bărbat.
 • Calitatea contactelor sexuale este la același nivel.
 • Riscul de complicații după această operație este minim.

Convocându-se unei vasectomii, bărbații ar trebui să-și amintească faptul că sterilizarea nu poate preveni infecțiile cu transmitere sexuală și bolile care sunt transmise sexual. Pentru că trebuie să luați măsuri de precauție suplimentare. Mai ales este necesar să se țină seama de această nuanță în relațiile sexuale cu partenerii ocazionali.

Vasectomia: costul operației

Această procedură poate fi efectuată în multe clinici specializate în această operație. Prețul procedurii în sine va depinde de calitatea serviciului, de competențele și experiența chirurgilor, precum și de clinica însăși. În orice caz, prețul operațiunii nu poate fi mai mic de 10 000 de ruble.

Castrarea chimică

Ce sunt opțiunile de castrare?Mulți oameni încă confundă termenii "castrare" și "sterilizare". În unele cazuri, definiția "castrației chimice" este adoptată ca o altă opțiune contraceptivă. Dar, în realitate, nu este așa.

Această metodă nu afectează funcția de reproducere masculină, dar privind dorința sexuală și libidoul, care sunt suprimate prin medicamente. Castrarea chimică este o alternativă la înlăturarea testiculelor fără intervenție chirurgicală.

Până în prezent, castrarea chimică este o procedură reversibilă. Studiile demonstrează că, în timpul încetării utilizării medicamentelor, funcțiile sexuale încep să se redreseze. Dar această metodă are efecte secundare foarte neplăcute. De exemplu, densitatea țesutului osos scade (apare osteoporoza).

În multe țări, castrarea chimică este folosită în practica judiciară, ca pedeapsă pentru infracțiunile de natură sexuală. Dar folosirea unei astfel de metode este condamnată de societate, întrucât încalcă drepturile omului. În plus, efectele medicamentelor și consecințele utilizării lor nu sunt pe deplin înțelese.

Pentru a suprima dorința sexuală, aplicați două grupuri de medicamente - Neuroleptice și antiandrogenice. Cel mai adesea, acestea sunt injectate o dată la trei luni. În unele cazuri, terapia este completată cu medicamente contraceptive.

În orice țară din lume, castrarea chimică nu este efectuată la alegere de către bărbați. Prin urmare, este mai bine să alegeți metode contraceptive testate și tradiționale.

Cum să castrați castrareaÎn țara noastră, numai bărbații cu vârsta peste 35 de ani au voie să sterilizeze. Prezența a 2 sau mai mulți copii este, de asemenea, considerată o condiție indispensabilă. Această măsură nu permite tinerilor să facă o greșeală ireparabilă, deoarece operațiunea poate fi ireversibilă. În unele cazuri, sterilizarea masculină și în scopuri medicale.

Dacă există dorința de a efectua sterilizarea, puteți să vă adresați medicului dumneavoastră, unei clinici urologice sau unui centru de planificare familială. Aici vor vorbi despre particularitățile de a efectua o astfel de operație ca sterilizarea masculină, pot ajuta la cântărirea tuturor avantajelor și dezavantajelor și la identificarea contraindicațiilor. Costul unei vasectomii este adesea mult mai mic decât aceeași procedură pentru femei. Acest lucru va depinde de caracteristicile individuale ale corpului. Dar, într-un fel sau altul, trebuie să vă gândiți cu atenție la această decizie. Când este cântărită și nu există contraindicații - atunci operația se desfășoară destul de repede și este foarte curând posibil să recâștigem toate bucuriile vieții.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum pot steriliza cutiile acasă?Cum pot steriliza cutiile acasă?
Cum sunt sterilizate sticlele pentru copii pentru nou-născuțiCum sunt sterilizate sticlele pentru copii pentru nou-născuți
Ce este fertilitatea la bărbați și femei?Ce este fertilitatea la bărbați și femei?
Cum și în ce să sterilizeze sticle pentru nou-născuțiCum și în ce să sterilizeze sticle pentru nou-născuți
Cum să tratați o pimetru într-o pisică și care sunt simptomele debutuluiCum să tratați o pimetru într-o pisică și care sunt simptomele debutului
Pro și contra castrării câinilorPro și contra castrării câinilor
Caracteristicile sterilizării cutiilor la domiciliuCaracteristicile sterilizării cutiilor la domiciliu
Purcei de castrare cu mâinile lorPurcei de castrare cu mâinile lor
Varicocelă la nivelul feței: simptome, semne și tratamentVaricocelă la nivelul feței: simptome, semne și tratament
Varicocele la bărbați: tipuri de operațiiVaricocele la bărbați: tipuri de operații
» » Vasectomia: ceea ce este, sterilizarea masculină și prețul ei
© 2021 amigdas.com